Bästa on ear hörlurar

Bästa on-ear hörlurar 2023

I denna guide kommer vi att reda ut vilka som är dom bästa on-ear hörlurarna. Vi inkluderar flera modeller i flera prisklasser så att du kan hitta ett par hörlurar som passar sig. On-ear hörlurar har flera fördelar och erbjuder riktigt bra ljudkvalité samt ljudisolering. 

Marshall Major IV

Marshall Major IV

Bästa on-ear hörlurar

Bäst i test!
ARGON AUDIO OE40

Argon audio OE40

Unik design

Unika
on-ear hörlurar jbl

JBL Tune 660NC

Aktiv brusreducering

Bra ljud
koss porta pro

Koss Porta Pro

Klassisk design

Trådlösa On-ear-hörlurar

Linocell hörlurar

Prisvärda lurar

1. Marshall Major IV

Marshall Major IV

Bästa on-ear hörlurar

Snygga och bekväma hörlurar som har bra ljudkvalité och en lång batteritid.

Testvinnaren Marshall Major IV är ett par snygga on-ear hörlurar som har bra ljudkvalité och en bekväm passform. Lurarna kan användas med eller utan kabel vilket innebär att du alltid har musik, oavsett batteriets nivå. Väljer du att köra trådlöst har du en lång batteritid på upptill 80 timmar. 

Hög ljudkvalité

Jämfört med förra generationen av denna modell har ett par saker hänt och lurarna har blivit bättre. Numera har du en bättre bas som samtidigt inte tar över allt för mycket av ljudet. Givetvis är ingen modell perfekt och vi har sett en del klagat på ett sämre mellanregister. Vi kan delvis hålla med om detta men inget som märks för den vanliga lyssnaren. Vill man dock åtgärda detta gör man det enkelt i Spotifys equalizer eller i andras tjänster inställningar. 

Med ett 40 mm element får du ett kraftigt ljud som är kristallklart men ändå mjukt och bra. Oftast brukar Marshall leverera riktigt bra ljud och det uttrycker sig extra tydligt hos deras högtalare. Samma anda hänger kvar i dessa lurar, med andra ord är ljudet riktigt bra. Ljudet passar för all typ av musik men är även grymt för ljudböcker och podcasts. Diskenten är riktigt bra och bidrar till en hög ljudkvalité.

Bra batteritid och snabbladdning

Lång batteritid är aldrig fel och här har Marshall lyckats riktigt bra. Med en batteritid på 80 timmar kan du lyssna otroligt länge innan du måste ladda lurarna igen. Om batteriet är slut och du verkligen vill lyssna kan du alltid köra lurarna trådbundet. Denna möjlighet har inte alla lurar och vi tycker den är viktig eftersom många föredrar trådbundet. Om du glömt ladda lurarna och gillar trådlöst får du 15 timmar lyssning på endast 15 minuter laddning. 

On-ear hörlurarna har även trådlös laddning vilket kan vara oerhört smidigt. Du placerar helt enkelt en av kåporna på laddplattan och så laddas lurarna. Det ingår ingen laddplatta men dom är i regel billiga i inköp. Vill du ladda snabbt är inte den trådlösa laddningen den bästa metoden, men helt klart den smidigaste. 

Snygga, bekväma och allmänt bra

Designen har Marshall lyckats riktigt bra med och vi tycker att det är bland dom snyggaste lurarna på marknaden. Man kan bekvämt pendla med dessa lurar utan att det ser ut som att man ska kliva in i studion och skapa nästa stora hit. Dom är även hopvikbara vilket är praktiskt om du pendlar och vill kunna förvara lurarna smidigt. 

Dom bästa on-ear hörlurarna ska givetvis vara bekväma, vilket Marshalls design är. Kåporna sitter lagom hårt på huvudet och har en bra balans mellan komfort och isolering. Designen är ikonisk och har vart densamma i flera år, så det är ett beprövat koncept som visat sig funka bra. Hörlurarna finns även i flera snygga färger vilket vi gillar eftersom svart kan bli ganska tröttsamt. 

På en av kåpan finns kontrollknappen som är väldigt användbar. På den kan du enkelt styra musiken där knappen pausar, startar, byter låt och hoppar över låtar. Knappen märkte vi också vara högst praktiskt för samtal. Du kan enkelt svara och lägga på samtal vilket är schysst för den som ofta sitter i samtal. 

2. ARGON AUDIO OE40

ARGON AUDIO OE40

Trådlösa on-ear hörlurar

Dessa lurar har en unik design som skiljer sig från andra lurar. Öronkåporna liknar donuts vilket vi tycker är roligt och snyggt.

Dessa lurar är designade i Danmark och är ganska unika i utseendet. Det är inget som sticker ut för mycket men lite roligare än dom typiska on-ear hörlurarna. Samtidigt är dom bekväma att bära och har en hög ljudkvalité som slår det mesta i prisklassen. Öronkuddarna är gjorda i äkta skinn vilket bidrar till en hög kvalité. Oftast är det öronkuddarna som slits först på ett par hörlurar. 

Ljudet

Ljudkvalitén i dessa lurar är riktigt bra och levererar klart samt djupt ljud. De passar för alla typer av musik genrer och har ett jämnt register. Det finns ingen app som kommer med lurarna för finjustering men känns samtidigt inte nödvändigt. Lurarna är enkla och kräver ingen finjustering för bättre ljud. Passformen stänger ute ljudet ordentligt vilket bidrar till en högre ljudkvalité. Det läcker inte ut särskilt mycket ljud heller vilket är perfekt om du lyssnar bland andra.

Elementen är på 40 mm vilket är lika stort som testvinnaren Marshall Major IV. Alltså har lurarna en snarlik ljudprofil men som skiljer sig en aning ändå. Rent ljudmässigt tycker vi faktiskt att Marshall vinner strider här. Men det är med små marginaler, så gillar du designen på dessa funkar dom lika bra. 

Batteritiden

Med en batteritid på 24 timmar kan du lyssna på musik hela dygnet utan att ladda. I standby läget när du inte lysssnar på musik är batteritiden på 250 timmar. De laddas på endast 3 timmar via en vanlig USB-C kabel. Det som däremot vi tycker är lite tråkigt är att det inte finns någon snabbladdning. Alltså kanske det inte är dom bästa lurarna för dig som slarvar med laddningen och brukar glömma det. 

Lurarna kan inte heller köras med kabel som testvinnaren gör. Detta gör att du alltid måste ha lurarna laddade för att använda dom. Däremot har du en stabil anslutning via bluetooth 5.0 som levererar musik i hög kvalité. Ljudet stöds av aptX- och Apple AAC-format via Bluetooth vilket leder till att du alltid har en säker och stabil anslutning. 

3. JBL Tune 660NC

on-ear hörlurar jbl

Bästa on-ear hörlurar med brusreducering

JBL’s Tune 660NC är en bra modell som erbjuder lång batteritid och fantastiskt ljud. 

JBL betyder oftast riktigt bra ljud, och detta stämmer för JBL Tune 660NC. Dessa lurar har en hög ljudkvalité med en bekväm passform som funkar hela dagen. Lurarna kostar runt tusen kronor och är därmed väldigt prisvärda. Samtidigt har du en långbatteritid och en aktiv brusreducering som inte alla hörlurar har. 

Aktiv brusreducering

Något som är unikt för on-ear hörlurar är aktiv brusreducering. Toppmodellerna har sällan detta och därför gillar vi 660NC extra mycket. En del lurar har passiv brusreducering men då handlar det endast om en tät och smart passform som stänger ute ljud. Här har du en teknik som aktivt tar bort störande ljud via mikrofoner som tar upp utomstående ljud. Sedan kontrar hörlurarna det utomstående ljudet med motsatt ljud. 

Denna teknik gör att du knappt hör något av omvärlden. Med andra ord perfekt för dig som tänkt använda hörlurarna i bullrigare miljöer. Brusreduceringen är grym för när du pendlar, studerar eller jobbar på ett kontor där snacket låter lite för mycket. Jämfört med Marshall och Argons hörlurar i testet är JBL modell mycket bättre för dig som inte vill störas. 

JBL Pure Bass-ljud

Hörlurarna och högtalare från JBL har ofta en bra bas som de brukar skryta med. Basen i dessa lurar är riktigt bra och slår det mesta i segmentet. Samtidigt har du ett klart och fylligt ljud med ett rent register. Däremot tycker vi ljudet är något bättre i testvinnaren. Men samtidigt har inte den modellen lika bra ANC som också ökar ljudkvalitén. Elementstorleken är på 32 mm vilket är något mindre än de andra lurarna i listan.

Batteri för hela dagen

JBL Tune 660NC har en batteritid på hela 44 timmar med brusreducering på vilket är riktigt bra. Det är bättre än flera dyra over-ear modeller som idag räknas som topplurarna. Utan ANC får du en batteritid på 55 timmar vilket är väldigt länge. Här finns även snabbladdning som vi gillar extra mycket. Den ger dig 2 timmar lyssning på endast 5 minuter. Gillar du inte att ladda dina lurar kan du alltid lyssna med sladd. Detta alternativ föredrar vi eftersom då funkar även hörlurarna att använda på datorn enklare. 

Designen

Passformen är bra och trycker inte på öronen allt för mycket. De har en snygg design som funkar för pendlingen och blir inte för varma. Designen är hopfällbar vilket är smidigt då du är klar med lyssnandet och behöver förvara hörlurarna smidigt. Knapparna på lurarna är användbara för samtal, styra musiken och diverse röstassistenter. 

 

4. Koss Porta Pro

koss porta pro

Billiga, enkla och bra

Dessa klassiska hörlurar har haft samma design sedan 1984. 

Dessa gamla hörlurar kanske inte lockar alla men faktum är att dom är riktigt bra. Många har fina minnen av dessa lurar och tas tillbaka till en bättre tid. Vi själva har haft lurarna ett par år och dom erbjuder än fortfarande en bra ljudkvalité. Det är ett par enkla lurar som det bara är att koppla in och börja lyssna. 

Utseendet

Koss Porta Pro har en av de mest ikoniska designer i hörlursvärlden. Det är en äldre design från 1984 som hängt kvar ända tills idag. Detta ger en grym retro känsla som faktiskt känns bra på öronen. Dom väger så lite som 60 gram vilket gör att du sitter lätt runt huvudet. Den lätta vikten gör även att dom kan bäras i flera timmar utan att det blir jobbigt. 

Faktiskt ganska bekväma

Sedan finns en comfortzone inställning som faktiskt är användbar. När du har hörlurarna på huvudet kan du dra tillbaka den lilla knappen på lurarna. Med knappen tillbaka dragen sitter hörlurarna inte lika tight på huvudet. När man gör detta kan hörlurarna bäras i ett par timmar till. De kanske inte kan jämföras med de senaste från Apple och Sony men för ett par hundra kronor är dom väldigt bra trots allt. 

Ljudet

Porta pro erbjuder förmodligen det bästa ljudet i sin prisklass. Du får ett fylligt och klart ljud som har ett omfång på 15 – 25,000 Hz. Alltså alla frekvenser vi människor kan höra. Givetvis kan dom inte jämföras med lurar som kostar flera tusen. Men det innebär inte att ljudet är dåligt. Något som lurarna däremot brister är en bra bas. Den finns där men med denna designen som är så lätt är det givetvis svårt att få till. 

Lätta att ta med

Med en låg vikt på 60 gram och smart hopfällbara design kan du enkelt förvara hörlurarna. Till lurarna ingår även en liten påse så att du kan resa med lurarna säkert. Något som är förvåningsbart bra för dessa lurar är kvalitén. Det ser ut som att dom ska gå sönder när som helst. Men vårt par på redaktionen har hållt i väldigt många år nu så koss har verkligen gjort något rätt. Samtidigt är det inte mycket som kan paja då det är minimalt med tekniker och en lätt konstruktion. 

Garantin

På tal om den grymma kvalitén har även lurarna en grym garanti. Detta kan Koss erbjuda eftersom lurarna har en bra kvalité så det är inte så mycket hantering kring detta. Det finns en begränsad livstidsgaranti som kan vara väldigt praktiskt ifall lurarna går sönder. 

5. Linocell Trådlösa On-ear-hörlurar

Trådlösa On-ear-hörlurar

Prisvärda hörlurar

Dessa lurar kostar ett par hundra kronor men har bra ljud och en lång batteritid. 

Är du ute efter ett par billiga trådlösa on-ear hörlurar är detta ett bra val. Dom kostar inte mycket men erbjuder bra ljudkvalité som ger många timmar lyssning. Lurarna sätter det mesta rätt men har en något bristande ljudkvalité. Men för priset är ljudet bra och duger för de flesta som inte söker det allra bästa. 

50 timmar batteritid

För denna prislapp är det svårt att hitta andra trådlösa on-ear hörlurar som erbjuder samma batteritid. Med en så lång batteritid kan du använda dessa lurar i flera timmar per dag i en vecka innan du behöver ladda dom. Alltså ett perfekta lurar för dig som vill spendera mer tid med musik och mindre vid eluttaget. När batteriet är slut kan du fortsätta lyssna via Aux anslutningen som också går att ansluta via. 

Ljudkvalité

Ljudet kan inte jämföras med testvinnaren men är däremot inte dåligt. Du har ett klart och bra ljud men som saknar det där lilla extra. Någonstans i registret brister det men samtidigt kan man inte förvänta sig något för ljudnörden. Ljudet strömmas stabilt via bluetooth och vi har inte fått några störingar med dessa lurar. Räckvidden på anslutningen är på 10 meter vilket är alldeles lagom för de flesta. 

Designen

Passformen är bra och sluter om öronen ordentligt. På så sätt läcker inte mycket ljud ut till andra. Samtidigt stänger dom ute oönskat ljud bra. Lurarna har ingen aktiv brusreducering men en bra passiv sådan. Med knapparna på sidan kan man justera volymen och byta låt vilket är smidigt. De har även en inbyggd mikrofon för samtal. 

Välja rätt on-ear hörlurar

Ska du köpa dom bästa on-ear hörlurarna som passar dig gäller det att göra sin research. Många lurar är väldigt allsidiga och bra på alla fronter. Men har du en tightare budget gäller det att prioritera rätt. Vill du ha en bra passform, högsta möjliga ljudkvalité eller den längsta batteritiden. Genom att veta vad du söker i ett par on-ear hörlurar kan du göra ett bättre köp.

För att komma undan så billigt som möjligt är Koss Porta Pro det bästa valet. Det är dom billigaste hörlurarna i testet men samtidigt låter dom riktigt bra. Dom läcker ut en del ljud och är inte särskilt brusreducerande men däremot otroligt prisvärda. Det är svårt att hitta ett par lurar i samma prisklass som låter lika bra. Dom har även en klassisk design som kommer funka bra även om 20 år. Garantin för dessa lurar är riktigt bra och dom håller förvånansvärt bra. 

För dig som vill spendera lite mer är testvinnaren Marshall Major IV det bästa valet. Dessa lurar brister inte på någon front utan är bara bra rakt igenom. Dom har en otrolig batteritid på 80 timmar vilket är högst i listan. Samtidigt har dom en riktigt bra ljudkvalité som funkar för all typ av musik. Dom är även riktigt snygga och passar perfekt för när du pendlar. 

För dig som vill ha ett par medelprisade modeller rekommenderar vi JBL Tune 660NC. Detta är dom enda aktivt brusreducerande hörlurarna i testet vilket betyder att dom tar bort mycket ljud. Alltså ett bra val för dig som pendlar i bullriga miljöer där du vill stänga av allt annat ljud än din musik. 

On-ear har många fördelar och sitter ordentligt på huvudet. Många däremot föredrar over-ear hörlurar eftersom de kan erbjuda mer komfort. Vilka av dom två du ska välja beror på vilken passform du gillar mest. 

Trådbundna eller trådlösa on-ear hörlurar?

Vi på redaktionen föredrar helt klart trådlöst eftersom det är bekvämare. Du har inga sladdar som kan trassla och en sömlös upplevelse. Dom passar lika bra i soffan som dom gör på gymmet där du vill röra dig fritt. Med den senaste bluetooth tekniken får du fortfarande en bra eller bättre ljudkvalité än vad du hade haft med trådbundet. Idag har även bluetooth hörlurar en oerhört lång batteritid, ofta uppemot 40 timmar eller högre.

Trådbundet däremot kan vara bättre för dig som inte vill ladda hörlurarna. Dom brukar även vara billigare och erbjuder i viss fall en bättre ljudkvalité. Trådbunda hörlurar rätt in i datorn brukar erbjuda riktigt bra ljudkvalité eftersom datorn har ett ljudkort. Däremot passar dom sämre med telefonen eftersom det inte finns ett dedikerat ljudkort. Så ska du använda hörlurarna till datorn är trådbundet helt klart att föredra.

För att få det bästa ur två världar rekommenderar vi ett par trådlösa on-ear hörlurar med aux kabel. Med dessa lurar kan du lyssna trådlöst, för att sedan lyssna med kabel då batteriet tar slut. Flera modeller erbjuder detta som exempelvis JBL Tune 660 NC. Dessa typer av lurar brukar inte heller vara dyrare än vad vanliga bluetooth hörlurar är. 

Hur vi gjorde testet

I detta testet har vi sållat bort många modeller som inte håller måttet så att du kan göra ett bättre köp. Vi har jämfört modellerna utifrån flera kriterier för att hitta de som är mest prisvärda. Bakom testet ligger mycket research och det är för att du som läsare ska kunna göra ett så bra köp som möjligt. 

Att undersöka ljudkvalitén är en stor del av vårt test men som oftast tar minst tid. Man kan snabbt förstå om ett par lurar har bra ljudkvalité eller inte. Alla lurar i denna lista har en bra ljudkvalité som matchar med deras pris. Vissa modeller kanske inte har den bästa ljudkvalitén på marknaden men då ska också priset matcha med detta. 

Vi har även undersökt designen och passformen. Detta är en viktigt del av testet eftersom lurarna ska kunna bäras i flera timmar utan att det blir jobbigt. Passformen ska vara tät utan att det läcker ut ljud samtidigt som det inte ska göra ont på öronen. Det är alltså en hårfins gräns tillverkarna ska få till för att skapa något bra.

I testet hittar du hörlurar i flera prisklasser. Detta beror på att vi har tagit med dom bästa on-ear hörlurarna i flera prisklasser. Alltså finns det bättre hörlurar än exempelvis Koss Porta Pro, men inte i den prisklassen. Detta gör vi för att du ska hitta ett par hörlurar som passar din budget. Vi hoppas att ni hittar ett par on-ear hörlurar som passar er budget och musikstil!

Mer inom ljud