kan barn flyga drönare?

Kan barn flyga drönare?

Självfallet kan barn köra drönare, denna härliga flygmaskin som går att filma och göra konster med!

Att bli bra på att flyga kräver god finkänslighet och är något som kommer efter många timmar av övning. Om man börjar redan från ung ålder finns goda chanser att bli så duktig att man kan få jobb som drönarpilot senare i livet. Då flyger man och filmar till film, dokumentärer och reklam!

Hur ska man då veta när ens barn är moget att börja? Här finns det inget rätt eller fel utan allt handlar om hur just ditt barn är och hur bra han eller hon är på att förstå exempelvis risker med att flyga för snabbt och för nära andra föremål. 

Många drönare idag har inbyggda säkerhetssystem som verkar för att undvika kollisioner. Detta sker med hjälp av sensorer som sitter runt om och som får drönaren att sakta in och / eller stanna helt ifall man kommer för nära något. 

Ett bra hjälpmedel är även automatiskt lyftning och landning vilket underlättar markant och verkligen sänker tröskeln för att komma igång. Har man en sådan funktion på sin drönare kan man räkna med att introducera flygning från ännu yngre ålder, ända ner till 8 år, även om rekommendationen oftast är 12 år. 

Sammanfattningsvis så finns det inte någon ålder från när det är bra att börja eller inte, utan det är helt individuellt!