varför är gaming dyrt?

Varför har gaming blivit så dyrt?

De flesta som ska börja spela eller som ska köpa en ny dator för första gången på länge blir rent av chockerade när de ger sig ut på marknaden och till sin förtvivlan upptäcker att priserna har rusat enormt mycket. 

Rekordhöga priser beror på komponentbrist och en stark efterfrågan 

En dator som du köpte för två – tre år sedan kan du idag hitta i butik och se att den kostar mer nu än vad den gjorde när du införskaffade den, men hur kommer det sig? Är det leverantörerna som har blivit giriga och vill plocka ut mer vinst?

Nej, utan den största anledningen till prishoppet är att det råder brist på viktiga datorkomponenter, exempelvis på processorer. Det minskade utbudet har lett till att marknadspriset dragit i höjden och detta är anledningen till att slutpriset för kunden idag är högre än vad det någonsin varit tidigare. 

Det är dock inte enbart brist på komponenter som dragit upp priset, utan en rekordhög efterfrågan är även det en stark bidragande faktor. Världen ställer om och ska digitaliseras, något som kräver att i princip alla branscher köper datorer och tillbehör. 

Går fortfarande att få tag på billiga datorer

Att köpa en dator idag är alltså dyrt och det förväntas vara så under många år framöver, så det är tyvärr bara att bita i det sura äpplet och betala. Har man en begagnad dator kan man dock glädjas av att kunna sälja den till ganska bra pris. 

Det finns dock fortfarande billiga speldatorer idag som är bra och levererar tillräckligt för den som ska spela dem vanligaste spelen. Men vad kostar då en bra billig speldator idag? Jo, det kan du läsa i vår separata artikel, så spana in den! 

Med detta sagt så kan man inte göra så mycket mer än att köpa läget, hosta upp några extra hundra- eller tusenlappar och sedan njuta av sin dator, för detta prisläge förutspås hålla i sig ett tag.