spela på låg budget

Börja spela på låg budget – hur gör man?

Är du sugen på att börja gamea men har en låg budget och undrar hur du ska göra för att komma igång utan att bli ruinerad? Då har du kommit rätt!

Det har nämligen blivit väldigt dyrt med gaming på grund av komponentbrist och ökad efterfrågan, något som gör att den ekonomiska tröskeln för att komma igång är större än någonsin tidigare. 

Men frukta icke, för än går det fortfarande att komma relativt lindrigt undan! 

Satsa på dator - spara på tillbehör

Det första rådet är att satsa mest av pengarna på en riktigt bra dator. Lägg alltså absolut mest av din budget här och försök att införskaffa dig en dator med så pass starka delar som möjligt så att den håller över tid.

Idag kan man få datorer som håller måttet för runt 10.000 kr. Det här är en bra prisnivå om man vill kunna köra de flesta spel utan att uppleva lagg.

Om du går under denna prisnivå så finns risken att du ganska snabbt kommer växa ur din dator och därför behöva köpa nya delar eller en helt ny dator vilket blir mycket dyrare än att satsa från början. 

Skärm, tangentbord och mus

Med ovanstående sagt så är själva datorn väldigt primärt, men tillbehören är så klart också viktiga. Det går inte att spela utan en skärm eller ett tangentbord och mus måste man också ha. 

Många har dessa komponenter hemma även om det kanske är ett gammalt kontorstangentbord eller en kontorsskärm. Om du vill kan du börja testa spela med detta, men annars är ett bra tips att ge sig ut på diverse försäljningssidor såsom Blocket eller FaceBook Marketsplace.

Speltillbehör tappar sitt värde ganska snabbt vilket innebär att man kan göra bra fynd på begagnatmarknaden, så spana efter skärmar eller tangentbord där om du vill få bra grejer till ett riktigt fint pris. 

När man ska köpa begagnad elektronik är det viktigt att testa innan man köper för att se så det inte glappar eller är något annat fel, så vårt stora tips är att testa allt innan du köper, oavsett om det är en mus eller en skärm. 

Köpa nytt

Självfallet så går det även att köpa nya tillbehör till bra pris. Exempelvis så kan du hitta bra musar och tangentbord på rea ganska ofta. Skärmar brukar det dock inte vara lika mycket kampanj på, så där får man vara beredd att det kostar lite mer. 

Skärmen är dessutom men väldigt central del i att spela, så försök gärna köpa en modell med hög uppdateringsfrekvens och fin upplösning om du vill maximera ditt grafikkorts kapacitet. 

Läs mer: