vad kostar billig gamingdator

Hur mycket kostar en billig gamingdator?

Marknaden för gamingdatorer har aldrig varit större och idag finns det mängder med prisklasser att handla i. Just budgetsegmentet i synnerhet har vuxit väldigt mycket och idag kan du få en billig gamingdator för runt 9.000 kr. 

För dem pengarna får du en modell som klarar av de flesta vanliga spel och som faktiskt är ganska rapp inom mycket. Ska man köpa en speldator för barn kommer en dator i denna prisklass räcka väldigt bra under många år. 

Vad klassas som billig gamingdator?

Egentligen så får allt som kostar under 10.000 kr ses som en billig gamingdator idag. Om du prickar in en REA-period kommer du ha möjlighet att hitta fler modeller som smugit ner mot 8.000 kr, men det börjar bli ganska ovanligt i och med att delar har blivit så pass dyra. 

Vi har listat dem bästa billiga gamingdatorerna i ett stort test, så om du vill veta vilka lågprismodeller som gäller just nu rekommenderar vi att spana in den artikeln! 

Vet du med dig att du kommer spela mycket eller ska lira ett tungt spel så rekommenderar vi att inte gå för lågt ner i prisklass eftersom det förmodligen kommer leda till att du redan ganska snart vill uppgradera dig.

Det kostar ganska mycket att köpa enskilda delar och byta ut vilket innebär att det ur ett långsiktigt perspektiv kan vara mer ekonomiskt att köpa lite dyrare redan från början. 

Hur mycket kostar den billigaste datorn för spel?

Dem billigaste speldatorerna idag brukar vara tillverkade av Acer och kosta omkring 9.000 kr. Acer är lite kända för att tillverka bra spelmaskiner till humana priser, så vi kan verkligen rekommendera att spana in dem.