bästa gaming tangentbord

Bästa gamingtangentbordet 2021

När du letar efter det bästa gamingtangentbordet finns en hel del alternativ att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. I denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gaming tangentbord som kommer förbättra din gaming upplevelse.

Vad som är det bästa gaming tangentbordet för just dig kan skilja sig väldigt mycket ifrån vad andra föredrar. Därmed kommer vi att i denna artikel ta med fem olika tangentbord som bör passa fem olika spelstilar. En del gillar mekaniska tangentbord med ett tydligt klick ljud medan vissa föredrar tysta tangentbord för senare spelsessioner. 

En annan viktig faktor när det gäller att välja tangentbord är i vilken form tangentbordet ska vara i. Idag finns det otroligt kompakta tangentbord perfekt för turneringar eller när du reser, dessa tangentbord kallas även ”tournament” tangentbord. Tycker du att kompakta tangentbord är för små finns även TKL tangentbord där numpaden är borttagen. Sist men inte minst finns även traditionella tangentbord eller ”fullstorlek” med numpad och alla standard tangenter. 

Inlägget innehåller annonslänkar för webhallen.com samt netonnet.se

Bästa gamingtangentbord:

Steelseries Apex Pro

Bästa gaming tangentbord 2021

bästa gamingtangentbord

Steelseries Apex Pro är enligt oss bästa gaming tangentbordet för den allmänna spelaren. Detta gaming tangentbord passar de flesta och är tillverkad utav Steelseries som är en utav den största tillverkaren vad gäller gamingprodukter. 

Så vad gör detta gaming tangentbord så unikt? Jo, Steelseries apex pro använder sig utav Modifierbara OmniPoint-brytare vilket är mekaniska brytare som är anpassningsbara. Till skillnad ifrån vanliga mekaniska brytare så kan omnipoint brytarna justeras till så kort tryck som 0,4 mm och upp till 3,6 mm. Detta är väldigt unikt och är en utav anledningarna till att detta är det bästa gaming tangentbordet. 

Detta medför att du kan anpassa brytarna efter vilket spel du spelar. Vill du ha snabba och korta tryck för fartfyllda FPS tryck kan du enkelt justera omnipoint brytarna till 0,4 mm. En annan sak som unikt för gaming tangentbord är magnetiska sensorer som omkopplare. Till skillnad ifrån traditionella mekaniska omkopplare så är magnetiska sensorer betydligt snabbare. 

Det bästa gaming tangentbordet ska även ha bra kvalité och detta är något Steelseries apex pro verkligen har. Tack vare de magnetiska sensorerna som minskar slitage så håller detta gaming tangentbord upptill 100 miljoner tangenttryck. 

Specifikationer:

Steelseries Apex Pro recension

Corsair Gaming K68 Cherry MX Red

Bästa gamingtangentbord för pengarna

bästa gamingtangentbordet

Corsair Gaming K68 Cherry MX Red är enligt oss det bästa gaming tangentbord för dig som inte vill spendera för mycket pengar men samtidigt ha ett bra gaming tangentbord. Detta tangentbord är tillverkat utav Corsair som är en utav de ledande tillverkaren utav gamingprodukter. 

Detta tangentbord är utrustat med cherry MX red vilket är mekaniska switchar som är väldigt populära. Cherry MX red är switchar som passar de flesta, de är inte lika högljuda som blåa switchar och inte lika tysta som t.ex Svarta switchar. En annan fördel med detta tangentbord är  IP32-certifieringen, detta säkerställer att tangentbordet är skyddat mot damm och vätska. 

Tack vare medieknapparna styr du enkelt musik genom att höja,sänka eller pausa med endast ett knapptryck. Att hitta ett mekaniskt tangentbord ifrån de kända tillverkarna i denna prisklass är svårt och därför anser vi att detta tangentbord är det bästa i ”medel/lågpris” klassen. Trots priset får du ett mekaniskt tangentbord med funktioner som 100% Anti-ghosting, bakrundsbelysning m.m. 

Specifikationer:

Logitech G915 Lightspeed (Tactile)

Bästa trådlösa gamingtangentbord

bästa trådlösa gamingtangentbord

Logitech G915 Lightspeed (Tactile) är ett trådlöst gaming tangentbord som är tillverkat utav Logitech vilket är en utav de största tillverkaren utav tillbehör till datorer. Detta tangentbord är som sagt trådlöst och använder sig utav Bluetooth eller USB mottagare för att ansluta till din dator.

Ett vanligt problem med trådlösa gaming tangentbord är batteritiden. Detta är inget problem för detta gaming tangentbord eftersom batteritiden är upptill 30 timmar. Ett annat vanligt problem med trådlösa tangentbord är responstiden, detta har logitech löst med att tagit fram ett trådlöst tangentbord med en responstid på endast 1ms. 

Detta tangentbord har mekaniska Logitech GL Tactile-brytare vilket är brytare tillverkade utav Logitech byggda för att vara snabba och ha bra känsla, därav namnet ”tactile”. Bakrundsbelysningen är väldigt unikt för detta tangentbord eftersom den har Lightsync teknik som synkar med spelet. 

Specifikationer:

gamingtangentbord

Ducky Shine 7

alternativt bästa gaming tangentbord

bästa gaming tangentbord

Ducky shine 7 är enligt oss det bästa gamingtangentbordet för dig som vill ha ett simpelt tangentbord byggt med kvalité och känsla. Detta tangentbord har en smal och tunn ramkonstruktion för att ta upp så lite plats som möjligt på skrivbordet. 

Detta gaming tangentbord har mekaniska cherry mx brown switchar som är otroligt sköna och har en lång livslängd. Men det är inte bara switcharna som är byggda för en längre livslängd. Detta tangentbord har en modern design med zinklegering och PBT ”keycaps” som håller hög kvalité. 

Ducky är en utav de största tillverkaren vad gäller gaming tangentbord och har tillverkat deras tangentbord ända sedan 2008. 

Specifikationer:

Razer Ornata V2

Bästa gaming tangentbord utav Razer

Razer Ornata V2 ä renligt oss ett riktigt bra gaming tangentbord ifrån Razer. Vad som är unikt för detta gaming tangentbord är hur brytarna är tillverkade. Detta tangentbord har omkopplare som kombinerar membranbrytare och mekaniska brytare, även kallat ”hybridomkopplare”. 

Vad vi gillade med detta gaming tangentbord är kontrollerna som gör så att du kan pausa, spela, hoppa över och justera allt från ljusstyrka till volym med endast ett enkelt knapptryck. 

Du som köper ifrån Razer behöver inte oroa dig om du har fått rätt produkter. Razer är en utav de största tillverkaren utav gaming produkter och är ett varumärke de flesta gamers känner igen. 

Specifikationer:

Hur du hittar det bästa gamingtangentbordet

Det bästa gaming tangentbordet för dig är förmodligen inte den samma för någon annan. När du försöker hitta det bästa tangentbordet som passar dig finns ett flertal faktorer du ska undersöka. Den första faktorn att kolla på är om du vill ha ett trådbundet eller trådlöst tangentbord. De finns nackdelar/fördelar med bägge tangentborden som är listade här under.

Trådlöst eller trådbundet gamingtangentbord?

Ett trådbundet tangentbord är helt utan sladdar och ser snyggare ut på tangentbordet, mindre sladdar betyder också mindre trassel. För dig som vill ha ett friare skrivbord rekommenderar vi starkt ett trådlöst tangentbord till. Men det finns ett par nackdelar med ett trådlöst tangentbord. För det första måste du ladda tangentbordet och batteritiden är inte alltid den bästa. Ett trådlöst tangentbord kan även påverka din prestation i spel eftersom vissa tangentbord har långsam responstid. Idag finns dock trådlösa tangentbord med snabb responstid men dessa tangentbord kostar oftast lite mer.

Vilken formfaktor föredrar du?

Gamingtangentbord kommer oftast idag i tre olika former: kompakt/tournament, TKL och Fullsize. Ett kompakt tangentbord är endast höger sidan av tangentbordet, alltså ingen numpad och inga ”directionalkeys”. Kompakta tangentbord rekommenderas till dig som vill ha ett litet smidigt tangentbord med endast de nödvändigaste tangenterna. Ett TKL gaming tangentbord har ”directional keys” men ingen numpad. Alltså en blandning mellan kompakt och Fullsize. Det största och vanligaste tangentbordet är fullsize och har alla de vanliga tangenterna.

Vilka brytare föredrar du?

Brytare som sitter under tangenterna eller ”switches” på engelska har en stor roll i känslan utav ditt gaming tangentbord. En otroligt vanlig brytare är ”cherry MX” som flera tillverkare utav gaming tangentbord använder sig utav idag. CherryMX som har sitt huvudkontor i tyskland har funnits otroligt länge och tillverkar brytare med otroligt bra kvalité. Men vilka typer utav brytare finns det?

Cherry MX blue/blå: Har ett tydligt klickljud är ganska högljutt. De blåa cherry MX brytarna har även ganska lågt motstånd och gillas otroligt mycket av gamers men även skribenter som ofta använder datorn för skrift. 

cherry mx

Cherry MX black/svart: Har mer motstånd jämfört med den blåa brytaren och är inte alls lika högljutt i jämförelse. 

Cherry MX red/röd: likt svarta brytaren men med mindre motstånd och mer ljud. Denna brytare är otroligt populär bland gamers!

Cherry MX brown: Förklaras bäst genom att vara en hybrid mellan den röda och blåa brytaren. De bruna switcharna saknar klicket och det höja ljudet men har ändå ett relativt lågt motstånd.

Andra typer utav brytare: Idag finns väldigt många olika typer utav brytare på marknaden som t.ex. Logitechs egna Romer-g. Vill du veta mer om specifika brytare är Google din bästa vän där väldigt mycket info finns om de olika brytarna.

Photo by Emmanuel on Unsplash

bästa gamingskärmen
Köpguider

Bästa gamingskärmen 2021

Den bästa gamingskärmen förhöjer spelupplevelsen och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm, och

Read More »
Bästa gamingmus
Köpguider

bästa gamingmusen 2021

Den bästa gamingmusen är en blandning utav kvalité, känsla, vikt och ett bra pris. I denna artikel kommer vi reda ut vilken som är den

Read More »