bästa gaming tangentbord

Bästa gamingtangentbord för bättre gaming 2023

När du letar efter det bästa gamingtangentbordet finns en hel del alternativ att välja mellan och det kan vara svårt att veta vilket man ska välja. I denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gaming tangentbord som kommer förbättra din gaming upplevelse.

Att använda rätt gamingtangentbord med switchar som passar din spelstil och skrivstil gör dig inte bara till en bättre spelare utan även till bekvämare spelsessioner. Det gamingtangentbord som passar just dig kan skilja sig väldigt från vad som passar någon annan. Därmed kommer vi att i denna artikel ta med flera olika tangentbord som passar olika spelstilar och smaker. En del gillar mekaniska tangentbord med ett tydligt klick ljud medan vissa föredrar tysta tangentbord för senare spelsessioner. 

En annan viktig faktor när det gäller att välja tangentbord är i vilken form tangentbordet ska vara i. Idag finns det otroligt kompakta tangentbord perfekt för turneringar eller när du reser, dessa tangentbord kallas även ”tournament” tangentbord. Tycker du att kompakta tangentbord är för små finns även TKL tangentbord där numpaden är borttagen. Sist men inte minst finns även traditionella tangentbord eller ”fullstorlek” med numpad och alla standard tangenter. 

Inlägget innehåller annonslänkar för webhallen.com samt netonnet.se

Bästa gamingtangentbord:

Logitech K835

Bästa gamingtangentbord 2023

Bästa gamingtangentbord logitech

Detta gamingtangentbord är ett TKL tangentbord med bekväma tangenter perfekt för gaming. Eftersom det är ett TKL tangentbord är det 10 tangenter färre vilket gör det bekvämare att spela på. Många gamers brukar inte använda de andra 10 tangenterna som har plockats bort. 

Tangenbordet passar till gaming men även till arbetet eftersom det har en mer vanlig design. Givetvis har tangentbordet mekaniska brytare vilket skapar en bättre känsla i tangenterna. Något vi gillade med detta tangentbordet är den perfekta lutningen Logitech fått till då man ställer upp tangentbordet på de små stöden på undersidan. Med detta stöder blir det enklare att skriva och kan vara bra om du arbetar med skrivbordet. 

Tangentbordet har röda switchar vilket ger en linjär känsla som passar perfekt för gaming. På kontoret kan tangentbordet låta lite för mycket men det är perfekt hemma i sin gamingsetup. Gamingtangentbordet har även en snygg aluminium design som är lite mognare.

Logitech g815

Ett bra val

gamingtangentbord

Detta tangentbord passar dig som vill ha ett gamingtangentbord med låg profil. Många tangentbord för gaming är av hög profil och många tycker att dessa är ganska klumpiga att använda. Därför har logitech tagit fram ett tangentbord med lågprofil som är anpassat för gaming. 

Tangentbordet har mekaniska brytare och det finns en clicky variant och en tactile variant. Vilken som är bäst går inte att svara på eftersom det handlar om personlig preferens. Men för gaming gillar vi clicky varianten, men det kanske inte andra i din omgivning tycker. Mekaniska tangentbord kan bli rätt högljudda och speciellt om man skriver mycket. 

Vi gillar lågprofil extra mycket eftersom det också passar bra för dig som arbetar eller studerar med skrivbordet. Du kommer att kunna skriva otroligt mycket utan att det kommer bli jobbigt. Switcharna är korta och därmed går det snabbare att skriva på tangentbordet. 

På vänstra sidan av tangentbordet har du fem macro knappar som passar perfekt för att koda kortkommandon. Detta kan vara effektivt om du har någon särskild attack i spelet eller kommando för arbete.

Steelseries Apex Pro

Bra gamingtangentbord

bästa gamingtangentbord

Steelseries Apex Pro är enligt oss bästa gaming tangentbordet för den allmänna spelaren. Detta gaming tangentbord passar de flesta och är tillverkad utav Steelseries som är en utav den största tillverkaren vad gäller gamingprodukter. 

Så vad gör detta gaming tangentbord så unikt? Jo, Steelseries apex pro använder sig utav Modifierbara OmniPoint-brytare vilket är mekaniska brytare som är anpassningsbara. Till skillnad ifrån vanliga mekaniska brytare så kan omnipoint brytarna justeras till så kort tryck som 0,4 mm och upp till 3,6 mm. Detta är väldigt unikt och är en utav anledningarna till att detta är det bästa gaming tangentbordet. 

Detta medför att du kan anpassa brytarna efter vilket spel du spelar. Vill du ha snabba och korta tryck för fartfyllda FPS tryck kan du enkelt justera omnipoint brytarna till 0,4 mm. En annan sak som unikt för gaming tangentbord är magnetiska sensorer som omkopplare. Till skillnad ifrån traditionella mekaniska omkopplare så är magnetiska sensorer betydligt snabbare. 

Det bästa gaming tangentbordet ska även ha bra kvalité och detta är något Steelseries apex pro verkligen har. Tack vare de magnetiska sensorerna som minskar slitage så håller detta gaming tangentbord upptill 100 miljoner tangenttryck. 

Specifikationer:

Steelseries Apex Pro recension

Corsair K70 RGB TK

Bästa gamingtangentbord ifrån Corsair

Bästa gamingtangetbord

Corsair K70 RGB TK är enligt oss det bästa gaming tangentbord för dig som söker ett tangentbord i TKL form. Detta tangentbord är tillverkat utav Corsair som är en av de ledande tillverkarna när det kommer till gamingprodukter och speciellt gamingtangentbord. 

Gamingtangentbordet används av många spelproffs som exempelvis Tabsen som är proffs i CS:GO. Många proffs gillar detta tangentbord eftersom det har ett turneringsreglaget där du kan låsa bakgrundsbelysningen och snabbt inaktivera vissa inställningar. 

Tack vare medieknapparna styr du enkelt musik genom att höja,sänka eller pausa med endast ett knapptryck. Att hitta ett mekaniskt tangentbord ifrån de kända tillverkarna i denna prisklass är svårt och därför anser vi att detta tangentbord är det bästa i ”medel/lågpris” klassen. Trots priset får du ett mekaniskt tangentbord med funktioner som 100% Anti-ghosting, bakrundsbelysning m.m. 

Specifikationer:

Logitech G915 Lightspeed (Tactile)

Bästa trådlösa gamingtangentbord

bästa trådlösa gamingtangentbord

Logitech G915 Lightspeed (Tactile) är ett trådlöst gaming tangentbord som är tillverkat utav Logitech vilket är en utav de största tillverkaren utav tillbehör till datorer. Detta tangentbord är som sagt trådlöst och använder sig utav Bluetooth eller USB mottagare för att ansluta till din dator.

Ett vanligt problem med trådlösa gaming tangentbord är batteritiden. Detta är inget problem för detta gaming tangentbord eftersom batteritiden är upptill 30 timmar. Ett annat vanligt problem med trådlösa tangentbord är responstiden, detta har logitech löst med att tagit fram ett trådlöst tangentbord med en responstid på endast 1ms. 

Detta tangentbord har mekaniska Logitech GL Tactile-brytare vilket är brytare tillverkade utav Logitech byggda för att vara snabba och ha bra känsla, därav namnet ”tactile”. Bakrundsbelysningen är väldigt unikt för detta tangentbord eftersom den har Lightsync teknik som synkar med spelet. 

Specifikationer:

gamingtangentbord

Xtrfy K4 RGB

bästa gaming tangentbord för spel likt CS:GO

Xtrfy K4 RGB är enligt oss det bästa gamingtangentbordet för dig som vill ha ett simpelt tangentbord byggt med kvalité och känsla. Detta tangentbord har en smal och tunn ramkonstruktion för att ta upp så lite plats som möjligt på skrivbordet. 

Detta gaming tangentbord har röda Mekaniska Kailh switchar som är otroligt sköna och har en lång livslängd. Detta är tangentbordet för E-sporten som behöver det där lilla extra för att vinna varje duel. 

Specifikationer:

Razer Ornata V2

Bästa gaming tangentbord utav Razer

Razer Ornata V2 ä renligt oss ett riktigt bra gaming tangentbord ifrån Razer. Vad som är unikt för detta gaming tangentbord är hur brytarna är tillverkade. Detta tangentbord har omkopplare som kombinerar membranbrytare och mekaniska brytare, även kallat ”hybridomkopplare”. 

Vad vi gillade med detta gaming tangentbord är kontrollerna som gör så att du kan pausa, spela, hoppa över och justera allt från ljusstyrka till volym med endast ett enkelt knapptryck. 

Du som köper ifrån Razer behöver inte oroa dig om du har fått rätt produkter. Razer är en utav de största tillverkaren utav gaming produkter och är ett varumärke de flesta gamers känner igen. 

Specifikationer:

Svive Triton TKL brown switch

Bästa billiga gamingtangentbord

bästa billiga gamingtangentbord

Svive Triton TKL brown switch är ett grymt bra tangentbord för runt 500 kr. Detta är enligt oss det bästa gamingtangentbordet för dig som är ute efter ett mekaniskt tangentbord för ett överkomligt pris. Detta tangentbord är i vitt vilken bidrar till en stilren och snygg setup. 

De bruna switcharna gör detta tangentbord tyst samtidigt som du behåller samma känsla som ett mekaniskt tangentbord har. Detta är perfekt för dig som sitter sent in på nätterna och knappar. Kvalitén hos de bruna switcharna är även väldigt bra, hela vägen upptill 70 000 000 tangenttryckningar ska tangentbordet hålla för. 

Givetvis har även tangentbordet bakrundsbelyst RGB som går att ställa i dina favoritfärger för en personlig och snygg setup.

Hur du hittar det bästa gamingtangentbordet

Det bästa gaming tangentbordet för dig är förmodligen inte den samma för någon annan. När du försöker hitta det bästa tangentbordet som passar dig finns ett flertal faktorer du ska undersöka. Den första faktorn att kolla på är om du vill ha ett trådbundet eller trådlöst tangentbord. De finns nackdelar/fördelar med bägge tangentborden som är listade här under.

Trådlöst eller trådbundet gamingtangentbord?

Ett trådbundet tangentbord är helt utan sladdar och ser snyggare ut på tangentbordet, mindre sladdar betyder också mindre trassel. För dig som vill ha ett friare skrivbord rekommenderar vi starkt ett trådlöst tangentbord till. Men det finns ett par nackdelar med ett trådlöst tangentbord. För det första måste du ladda tangentbordet och batteritiden är inte alltid den bästa. Ett trådlöst tangentbord kan även påverka din prestation i spel eftersom vissa tangentbord har långsam responstid. Idag finns dock trådlösa tangentbord med snabb responstid men dessa tangentbord kostar oftast lite mer.

Vilken formfaktor ska jag välja?

Gamingtangentbord kommer oftast idag i tre olika former: kompakt/tournament, TKL och Fullsize. Ett kompakt tangentbord är endast höger sidan av tangentbordet, alltså ingen numpad och inga ”directionalkeys”. Kompakta tangentbord rekommenderas till dig som vill ha ett litet smidigt tangentbord med endast de nödvändigaste tangenterna. Ett TKL gaming tangentbord har ”directional keys” men ingen numpad. Alltså en blandning mellan kompakt och Fullsize. Det största och vanligaste tangentbordet är fullsize och har alla de vanliga tangenterna.

Gamingtangentbord och brytare

Brytare som sitter under tangenterna eller ”switches” på engelska har en stor roll i känslan utav ditt gaming tangentbord. En otroligt vanlig brytare är ”cherry MX” som flera tillverkare utav gaming tangentbord använder sig utav idag. CherryMX som har sitt huvudkontor i tyskland har funnits otroligt länge och tillverkar brytare med otroligt bra kvalité. Men vilka typer utav brytare finns det?

Cherry MX blue/blå: Har ett tydligt klickljud är ganska högljutt. De blåa cherry MX brytarna har även ganska lågt motstånd och gillas otroligt mycket av gamers men även skribenter som ofta använder datorn för skrift. 

cherry mx

Cherry MX black/svart: Har mer motstånd jämfört med den blåa brytaren och är inte alls lika högljutt i jämförelse. 

Cherry MX red/röd: likt svarta brytaren men med mindre motstånd och mer ljud. Denna brytare är otroligt populär bland gamers!

Cherry MX brown: Förklaras bäst genom att vara en hybrid mellan den röda och blåa brytaren. De bruna switcharna saknar klicket och det höja ljudet men har ändå ett relativt lågt motstånd.

Andra typer utav brytare: Idag finns väldigt många olika typer utav brytare på marknaden som t.ex. Logitechs egna Romer-g. Vill du veta mer om specifika brytare är Google din bästa vän där väldigt mycket info finns om de olika brytarna.

Hur vi testar gamingtangentbord

Det första vi gör är att ta reda på vad vi själva tycker om tangentbordet. Här har vi stor erfarenhet i ämnet och testat mycket gamingtangentbord genom åren samt många olika switchar. Därefter jämför gamingtangentborden mot varandra vad gäller pris, funktion och kvalité. Det bästa gamingtangentbordet måste uppfylla alla kriterier och inte bara ha en snygg design eller bekväma switchar. 

Efter vi har bildat oss vår egen uppfattning tittar vi på vad andra kunder säger om gamingtangentbordet. Vi läser kundrecensioner för att reda på hur tangentbordet blir efter ett par månaders användning. Vi tittar även på andra experter på Youtube och läser på andra webbplatser för att höra vad andra har att säga. Att bilda sig en större uppfattning om dom olika switcharna och formfaktorerna kan göra att köpet blir rätt på en gång och du slipper returer. 

En viktig sak för oss är självaste funktionen och kvalitén. Priset och utseendet kommer i andra hand, även trots det är viktiga faktorer att ta med i undersökningen. Men det är dom faktiska egenskaperna som kommer avgöra hur bra ett gamingtangentbord är.  Att välja gamingtangentbord är även ett väldigt individuellt val eftersom alla vill ha olika egenskaper i olika prisnivåer.