bästa gamingstolen

Bästa gamingstolen 2022: 5 bästa stolarna

I denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gamingstolarna som kommer att ge dig bättre ergonomi och gamingupplevelse för ett rimligt pris. Att spela på en gammal kontorsstol eller en vanlig stol är inte ergonomiskt för kroppen och blir väldigt oskönt efter längre tid. Men med en riktig gamingstol som är anpassad för gaming kommer din tid vid datorn bli oerhört mycket bättre. 

Men är den bästa gamingstolen fortfarande bättre än en hederlig kontorsstol? Detta beror givetvis väldigt mycket på stolen. Fördelen med gamingstolar är att dem är väldigt anpassningsbara för den positionen gamers ofta sitter i. Gamingstolar har ofta länge ryggstöd som sträcker sig hela vägen upp till nacken och armstöd som är justerbara vilket leder till att du kan anpassa stolen så att den blir mer ergonomisk för gaming. 

Bästa gamingstolen:

Svive Gemini Gamingstol

Bästa gamingstolen 2021

bästa gamingstolen

Denna gamingstol ifrån Svive är helt klart bland de bästa gamingstolarna 2021. Vad som stod ut med just denna gamingstol är vävda tyget som ger komfort och kvalité men även hur anpassningsbar stolen är. Armstöden är så kallade 4D armstöd vilket gör att du kan flytta armstöden både uppåt och neråt samt i sidled. Detta gillar vi eftersom fler kommer att hitta en ställning som passar dem perfekt. 

Något som är just typiskt för en gamingstol och något som vi anser den bästa gamingstolen ska ha är nack och ryggkuddar. Dessa kuddar i Svive Gemini är gjorda utav minnesskum vilket ger mer komfort och extra stöd åt rygg och nacke. Ryggstödet hjälper även en hel del att hålla en bättre hållning vilket är bättre för kroppen på sikt. Givetvis går det att ta bort kuddarna och sitta helt utan kuddar. 

Tittar vi närmare på kvalité ser vi att gamingstolen har en konstruktion utav en stålram som tål upptill 150 kg. Gamingstolar med fodring och en ram utav denna typ klarar enkelt upp till flera år av gaming vilket den bästa gamingstolen ska klara av. Likt de flesta gamingstolar kan även Svive Gemini ryggstöd lutas tillbaka hela 180 grader vilket inprincip blir som en säng. 

Arozzi Verona V2

Bästa gamingstolen för komfort

Bästa gamingstolen

Denna gamingstol ifrån världskända Arozzi är en grymt komfortabel gamingstol som är lite större än andra gamingstolar och är väldigt tålig. Arozzi har länge varit en känd tillverkare utav gamingstolar och detta har gett dem mer erfarenhet för att bygga nya och bättre gamingstolar. Vi anser att denna gamingstolen är den bästa för dig som är främst ute efter komfort och kvalité som håller flera år framåt. 

Gamingstolen är gjort utav premium ” PU läder” vilket är ett material som andas bra vilket gör dig mindre varm under längre spelsessioner. Detta material håller även väldigt bra kvalité och tar längre tid att nöta ut. 

Vad vi gillade extra mycket med denna gamingstol är fyllningen som är gjord utav samma typ av högdensitetskallskum vilket används även i bilstolar. Likt andra premiumstolkar har även denna gamingstol justerbara armstöd vilket gör den väldigt anpassningsbar. 

Noblechairs HERO

lite dyr men helt klart en grym gamingstol

Bästa gamingstolen

noblechairs HERO är helt klart en gamingstol som kan klassa in sig på titeln, bästa gamingstolen. Denna gamingstol är bättre än den förra generation utav Noblechairs hero stolar eftersom det är en black edition som fått uppgraderingar av materialet och utseendet. Det nya tyget är mer andningsbart och ger mer komfort under längre spelsessioner. 

Något som är unikt med denna gamingstol är att Noblechairs har tagit hjälp utav proffs inom Esporten som hjälpt med bra tips för att tillverka en bättre gamingstol. Givetvis har även denna stolen 4D armstöd och en höj och sänkbar sits. Stolen har blivit bredare och längre sedan den tidigare generationen och man kan verkligen säga att Noblechairs verkligen uppgraderat sig ifrån den första HERO stolen. 

Kvalitén i denna stol är bra med ett material som är poröst, icke-nedbrytbart och gjort utav kallskum. Densiteten ligger på 55% i materialet vilket ger bättre kvalité och livslängd. Stolen är även tillverkad utav robust stål vilket gör att ramen inte viker sig efter ett par månaders användande. Tack vare detta kan Noblechairs ha en garanti på upptill 2 år. 

bästa gamingstol noble

Arozzi Vernazza Soft Fabric

Bästa gamingstolen för pengarna

Bästa gamingstolen

Arozzi Vernazza Soft Fabric är enligt oss helt klart den bästa gamingstolen för dig som vill ha en rätt prisad gamingstol som fortfarande håller bra kvalité med god komfort. Vernazza är en bättre gamingstol jämfört med de billigare modellerna ifrån Arozzi som t.ex. Mezzo.

Gamingstolen är tillverkad utav ett andningsbart tyg som håller dig svalare och bekvämare under längre spelsessioner. Stolen har även bra komfort med både nack och ryggstöd som är avtagningsbart om så vill. Gamingstolen har även multidimensionella armstöd vilket innebär att du kan luta armstöden till positionen som passar dig bäst. Stolen kan även lutas tillbaka otroligt långt bak och har även en gungfunktion vilket gör att även sitsen går att justeras. 

Materialet är av typen som andas och är utformat för att hålla din kropp sval under långvarig användning. Tyget är slitstarkt och har ISO-testade egenskaper såsom nötningsbeständighet, sömglidning och draghållfasthet. En annan överraskande fördel med detta tyg är att det är väldigt tyst och inte ger något friktionsljud som konstläder eller läderstolar.

Arozzi är ett svenskt företag som skapades 2013 och har sedan dess förgyllt marknaden med grymma stolar. Arozzi har på senaste år blivit en av dem mest populära tillverkarna när det kommer till gamingstolar och deras stolar håller ofta väldigt bra kvalité och komfort. Metalramen håller för upptill 120 kg och är tillverkad för att hålla länge. Det går även att justera ryggstödet till hela 165 grader vilket är en väldigt populär funktion bland dagens gamingstolar. 

Svive Lynx Tier 3

Bra och prisvärd Svive gamingstol

Lynx Tier 3 ifrån Svive är en bra gamingstol som ligger i rätt prisklass för vad man får.  Det som är bra med just Racing pro är att den har ett lägre pris än andra premium gamingstolar och kommer med grymma funktioner som gör spelandet mer bekvämt. 

Denna gamingstol har det mesta som man är ute efter. Det vill säga 4D-justerbart armstöd, fullt justerbart ryggstöd, höj och sänkbar samt nack och ryggkuddar för bättre komfort. Vi skulle säga att denna gamingstol är en perfekt mix för dig som inte vill betala för mycket för en gamingstol men samtidigt inte för lite. 

Tittar vi på konstruktionen är denna gamingstol byggd för att hålla med en vaddering utav högdensitetskum som ger bra stöd och komfort vilket hjälper dig sitta med än bättre hållning. Enligt DXracer själva är denna gamingstol bekväm för längre personer. Alltså är du lite längre än snittet bör du satsa på denna gamingstol eller en annan stol med ett ryggstöd på runt 90 cm.

Hur du hittar den bästa gamingstolen 2022

Så vad bör du leta efter när du är ute efter den gamingstolen som passar dig bäst? För det första beror det på hur anpassningsbar du vill att stolen ska vara. Detta utesluter en hel del andra modeller om du tillexempel är ute efter en gamingstol som har 4D handledsstöd. Sedan bör du även se till att gamingstolen har rätt maxvikt så du slipper onödigt slitage och ett sämre köp.

Hädanefter bör du givetvis hålla koll på priset och vad andra kunder själva säger om stolen. Det bästa man kan göra är att testa stolarna i verkligheten för att bilda sin egna uppfattning men i vissa fall ligger butiker som har stolarna inne för långt borta och då är denna guide en bra riktlinje. Det går bra att köpa en gamingstol utan att ha testat den först men titta gärna upp dimensioner på sitsen med mera innan för att göra ett bättre köp. 

Photo by ELLA DON on Unsplash

bästa gamingskärmen
Köpguider

Bästa gamingskärmen 2022

Den bästa gamingskärmen förhöjer spelupplevelsen och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm, och

Läs mer »
bästa gamingheadset
Köpguider

5 Bästa gaming headset 2022

Det bästa gaming headsetet ökar gaming upplevelsen och ger bättre komfort under längre spelsessioner. Vare sig du vill ha ett trådlöst eller ett trådbundet gamingheadset

Läs mer »
bästa gaming datorn
Köpguider

Bästa gaming datorn 2022

Är du på jakt efter den bästa gaming datorn? Då har du kommit rätt, i denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gamingdatorerna

Läs mer »