gaming prylar

10 Gamingprylar för din setup

Att pryda sitt rum med gamingprylar är ett måste för en riktig gamer. Har du byggt upp en bra gamingsetup är det viktigt att få in lite dekoration som gör setupen komplett. Gadgets och prylar är alltid roligt och därför har vi listat 10 gamingprylar vi tror att du kommer gilla. 

Innehållsförteckning:

Mouse bungee

gamingprylar mus

En mouse bungee är som en hållare för din trådbundna datormus sladd. Detta är en grym gamingpryl om du inte har en trådlös mus helt utan sladdar. Med en mouse bungee slipper du en släpande sladd vilket gör att du kan fokusera mer på spelet. 

Mouse bungees används av många esport proffs som vill få bättre sikte i spelet. Har du en släpande sladd påverkar detta faktiskt hur bra du siktar i spelen. Just denna mouse bungee är från BenQ ZOWIE och är riktigt bra för att din sladd inte ska påverka ditt spelande. 

Har du en gamingmus du redan gillar är en mouse bungee en perfekt uppgradering, och du sparar pengar genom att inte köpa en trådlös gamingmus. Just denna produkt passar med alla sladdar och går att ställa i olika lägen beroende på hur högt upp sladden ska hänga. Mouse bungeen har gummifötter som gör att den alltid står stilla och inte välter. 

Nanoleafs

gaming prylar belysning

Nanoleaf Canvas Smarter är ett kit för att skapa lite belysning i ditt rum. Denna gamingpryl är riktigt snygg och en perfekt dekoration till din setup. Dessa lampor är riktigt smarta och kan integrera med ditt smarta hem. Nanoleaf har även touch-styrning och inbyggd musiksynkronisering där ljuset ändras i takt med musiken. 

Du kan även programmera ljusrutorna själv i Nanoleaf appen. Där kan du ställa exempelvis färger så att den matchar med resten av din gaming setup. Skulle det visa sig att du gillar Nanoleafs mycket kan du alltid köpa till flera och sammankoppla dom. 

Golvmatta

Golvmatta

En golvmatta är bra för att skydda ditt golv mot de hårda plast hjulen på din gamingstol. Det är även mer behagligare att glida runt på en matta jämfört med exempelvis parkett. Du räddar inte bara ditt golv utan sänker även ljudet från dig och din stol, perfekt om du har någon som bor under dig. 

Denna golvmatta på bilden är från Svive och är bullerreducerande samt halkfri. Materialet är i polyestertyg vilket gör att golvmattan är lätt att hålla ren. Polyestertyget gör även så att golvmattan har en lång livslängd. Golvmattan har en rund form på 115 x 115 cm vilket gör att du får gott om plats med en gamingstol. 

En riktigt stor musmatta

musmatta gaming pryl

QcK Prism Cloth är en riktigt stor musmatta från SteelSeries som täcker en stor del av ditt skrivbord. Fördelen med denna musmatta är att du kan både ha ditt tangentbord och din mus på samma musmatta. Det dämpar även ljudet på ditt tangentbord vilket andra i huset kan vara tacksamma för. 

Med denna musmatta har du oändligt med plats för dina musrörelser, perfekt för spel där siktet är viktigt. Det bästa med denna gamingpryl är RGB belysningen i sidorna som du själv kan anpassa. Denna RGB belysning går att matcha med resten av din datorutrustning vilket skapar en riktigt snygg gaming setup. 

Musmattan är från QcK-serien vilket är den mest sålda musmattan i världen. Denna musmatta är otroligt skön och man får en perfekt blandning mellan glid och träffsäkerhet med musen. Musmattan har även ljudsynkronisering och spelvarningar i RGB lamporna, givetvis går det även att stänga av detta. 

En gamingratt

gamingratt

Denna gamingratt från Logitech är riktigt rolig för att spela bilspel med. Man får en riktig bilkänsla eftersom ratten går att snurra i 900 grader, detta gör att du kan drifta och simulera bilkörningen i riktiga livet. 

Till detta kit ingår även pedaler med koppling, broms och gas. Pedalerna känns faktiskt ganska bra och man lever sig verkligen in i spelet. Det finns även en växelspak att köpa till detta kit för att göra det ännu mer likt verkligheten. Ratten har även force feedback vilket gör att du får lite motstånd precis som i en riktig bil. 

Kundrecensionerna är riktigt bra och de flesta som har köpt detta kit och har blivit nöjda över köpet. Ratten passar till PC, PS5, PS4 och PS3. Ett spel vi rekommenderar dig att testa med denna ratt är Forza Horizon. 

Stream Deck

streamdeck

Bland alla gamingprylar är Elgato Stream Deck det bästa valet för dig som drömmer om att bli en streamer. Ett stream deck använder många kända streamers och det tillåter dig att fokusera mer på din publik och mindre på att joxa med inställningar. 

Med ett stream deck kan du genom knapparna styra appar, skicka chattmeddelanden, justera ljud, stänga av mikrofonen, tända lampor och mycket mer. Stream deck funkar på alla dom kända streamingplattformerna och kommer ge dig en kickstart på din karriär som streamer. 

En professionell mikrofon

mikrofon

Blue Microphones YetiCaster är en riktigt bra mikrofon för dig som tänkt att börja med streaming eller videos. Denna mikrofon står på en proffsig arm så att du får en så bra ljudkvalité som möjligt. Armen gör också så att du kan röra händerna fritt och har ingen mikrofon i vägen för ditt spelande. 

Denna mikrofonen gör så att din publik och dina vänner hör dig riktigt tydligt. Kundrecensionerna är riktigt bra och vill du lyssna på hur mikrofonen låter finns det flera klipp på youtube där kreatörer har testat mikrofonen. 

Facecam

gaming pryl

Letar du efter gamingprylar till din gaming setup är en facecam ett bra köp. Kameran går att använda till väldigt mycket, speciellt om du vill satsa på streaming. En webbkamera är även riktigt bra för studenter som pluggar på distans och jobbar över exempelvis Teams. 

Denna webbkamera från Elgato är riktigt bra och har tydlig skärpa i bilden. Detta gör att alla kan se dig klart och tydligt. Kameran filmar i 1080p med 60 FPS vilket är riktigt bra för en webbkamera i denna storleken. 

Led strips

Gamingpryl

Gamingprylar innefattar ofta ljus och färg.Led strips är en riktigt bra gamingpryl som kan använda för att designa din gaming setup. Dessa kan du sätta förslagsvis på baksidan av din skärm, bakom din skärm, på skrivbordet eller en annan lämplig plats där man inte blir direkt bländad av belysningen. Man vill gärna att led dioderna ska reflektera mot en vägg så att man inte får ljuset i ögonen. 

Färgerna av led stripsen kan du matcha med resten av färgerna i din gaming setup och på så sätt få ett riktigt bra färgtema. Dessa Led strips från Kjell & Company är billiga och 50 zoner för olika färger samtidigt. Du kan även klippa led slingorna till den längd du vill ha. 

Du kan även spara vissa färger i inställningarna så att du har dina favoritfärger alltid redo. Livslängden är på 25 000 timmar vilket gör att du kan ha dessa led strips riktigt länge innan någon diod skulle gå sönder. 

Egen designat tangentbord

tangentbord

En gamingpryl vi tyckte extra mycket om är detta halvt konstruerade tangentbordet. Att bygga sitt egna tangentbord har blivit väldigt populärt på senaste och resultaten kan bli väldigt bra. Med hjälp av Glorious GMMK Pro 75% Barebone ISO basen kan du tillverka ditt eget tangentbord.

Här får du välja switcharna och tangenterna helt själv vilket gör att du kan skapa ett mer personlig tangentbord. Bland alla gamingprylar gillade vi denna prylen extra mycket eftersom det är en ganska ny grej som många inte testat än. 

Denna bas är byggd i högsta kvalité och har riktigt fina detaljer. Switchar och keykaps ingår inte utan det köper man till separat, vilket är hela grejen med tangentbordet.