bästa gaming datorn

Bästa gaming datorn 2021

Är du ute efter den bästa gaming datorn? I denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gamingdatorerna utifrån 5 olika prisklasser, detta gör vi för att du ska kunna hitta gamingdatorn som passar din budget. Med en bra gaming dator behöver du aldrig oroa dig över lagg eller om din dator kommer klara det där nya spelet som släpps. 

I denna artikel kommer vi att endast lista färdigbyggda datorer som det är bara att koppla in och börja spela med. Att köpa en färdigbyggd gaming dator är i vissa fall bättre än att bygga en egen, det finns för och nackdelar med båda. En stor fördel med att köpa en färdigbyggd dator är att garantin gäller på hela datorn, och inte bara på de individuella komponenterna. 

Att köpa en ny gamingdator är förmodligen det största köpet man kan göra i gaming-väg. Därav är det viktigt att du väljer rätt dator som passar dig och din budget. Ibland är det mer värt lägga någon krona mer än vad du hade tänkt dig eftersom en dyrare dator är oftast mer framtidssäker jämfört med en billig dator. Att köpa en dyrare dator från början kan faktiskt spara dig pengar i slutändan eftersom komponenterna förmodligen inte kommer behöva bytas ut lika snabbt. 

Bästa gamingdatorn

SHARK BLOODLUST

Bästa gamingdator 2021

bästa gaming datorn

Denna gamingdator är tillverkad utav SHARKGAMING som är ett gamingföretag specialiserat på att tillverkarka grymma gaming datorer. Detta innebär att datorn har noga byggts utav experter med komponenter som lirar riktigt bra tillsammans. Givetvis är datorn helt redo för spel vid leverans och kommer med 3 års garanti. 

Just SHARK BLOODLUST är en av deras mellanklass datorer vilket skapar en bra balans mellan grym prestanda och ett schysst pris. Med denna gamingdator behöver du aldrig oroa dig över vilka inställningar du måste använda för att klara ett visst spel. 

I denna dator sitter det nya Nvidia Geforce GTX 3060 OC vilket är en utav de nyaste grafikkorten ur Nvidias serie. Detta grafikkort är prismässigt bland marknadens bästa grafikkort för gaming och kommer inte göra dig besviken. Detta grafikkort har en minnestorlek på hela 12 gb och  totalt 3584 NVIDIA CUDA-kärnor. ”OC” i namnet innebär att grafikkortet är överklockat i fabrik vilket betyder att detta grafikkortet är snabbare än de vanliga 3060 grafikkortet.

Vad gäller processor har Sharkgaming valt att använda en INTEL CORE I5-10600KF processor som är en grymt bra processor ifrån Intel. Fördelen med denna processor är att den är relativt billig och därmed blir hela denna gamingdator ett par tusenlappar billigare. Men trots detta är denna processor fortfarande grymt bra. INTEL CORE I5-10600KF processorn har 6 kärnor och 12 trådar med en klockfrekvens på 4.1 GHz vilket lämpar sig grymt bra för gaming.

Specifikationer:

MSI MAG META 5

En prisvärd dator med grymma komponenter

Bästa speldator

Lenovo Legion T5 är en gamingdator i 10 000-12 000 kronors klassen som kommer med grymt bra komponenter för priset man betalar. Denna dator klarar av dagens spel med god marginal och är helt klart ett bra val för dig som är ute efter en högpresterande gamingdator. 

Det vi gillade extra mycket med denna gamingdator är kylningen och designen som enligt oss blivit bättre jämfört med äldre MSI datorer. Det nya kylsystemet heter MAG ”META 5 AIR FLOW PATH” och har grymt bra luftflöde tack vare starka fläktar och smart konstruktion. Chassit har även tempererad glaspanel på sidan vilket gör att du kan se dina komponenter genom chassit.

Processorn i denna dator är en Ryzen 5 3600 med 6 kärnor vilket är en grymt bra processor från AMD som klarar av streaming och de flesta spelen med god marginal. Grafikkortet är ett GeForce GTX 1660 Super med ett videominne på 6 GB, detta grafikkort tillåter dig att spela de flesta spelen på höga inställningar. Givetvis har även datorn en stor SSD på 512 GB och 16 GB ram. 

Specifikationer:

Acer Aspire TC-1660

Bästa billiga gaming datorn 

HP OMEN by HP GT11-0001no är enligt oss den bästa gaming datorn för dig som vill ha en billigare gamingdator. Denna gamingdator från Acer kostar endast 6990 kronor och har komponenter som klarar de enklare spelen utan problem och en del prestandakrävande spel på medelinställningar. 

Vad vi gillade mest med denna dator är grafikkortet som är ett GeForce GTX 1650. Detta grafikkort är ett grymt bra kort ifrån. Grafikkortet har en rambuffert på hela 4 GB och det nya grafikminnet GDDR5 SDRAM. Detta resulterar i högre FPS och bättre spelupplevelse på högre inställningar. 

Processorn är en Intel Core i5 11:e gen. 11400F processor som med sina 6 kärnor och 12 trådar ger dig en dator med en balans mellan snabbhet, prestanda och ett bra pris. Denna processor har en hastighet på 2.6 GHz och 4.4 GHz Med turbo. Detta i kombination med en SSD på 512 GB ger dig en snabb dator för ett rimligt pris.

Specifikationer:

Shark gaming Fury

Bästa gaming datorn med AMD processor

gamingdator

Shark gaming Fury är en grymt bra gamingdator ifrån Shark gaming med en 6 kärnig Intel processor, ett RTX 2060 SUPER grafikkort och en SSD på 1 TB. Denna kombination av komponenter ger dig en grymt bra gaming dator som klarar de nyaste spelen. 

Nvidias RTX 2060 SUPER som är ett grymt bra grafikkort med den senaste tekniken. Detta grafikkort har rambuffert på 8 GB och GDDR6 teknik. Grafikminnet är på 14 Gbit/s vilket resulterar i ett snabbt grafikkort samtidigt som du spelar med den senaste raytracing tekniken. 

För att matcha det grymma grafikkortet har Sharkgaming valt att installera en Intel Core i5 10600KF processor som lämpar sig otroligt bra för gaming. Denna processor har 6 kärnor och 12 trådar med en klockfrekvens på 4.1 GHz.

En annan sak vi gillade med denna datorn var utseendet. Det märks att Shark satsat på detta och vill tillverka en snygg och färgglad pc. Datorn har stora RGB fläktar vilket inte bara bidrar till ett bättre utseende utan även bättre kylning.

Specifikationer:

Webhallen Config D21-0204

Bästa gaming datorn för dig som vill ha det bästa.

bästa gaming datorn

Denna gaming dator är seriöst byggd utav webhallen med de senaste komponenterna för en grymt presterande dator med bra framtids säkerhet. Webhallen har noga valt ut komponenter som passar bra med varandra och även satt ett rimligt pris på vad dem satt ihop. Vi anser att detta är den bästa gamingdatorn för dig som endast nöjer dig med det bästa.

I denna gamingdator hittar vi en  i7-11700K Processor som är en grymt bra processor med 8 st kärnor, hela 16 trådar och en klockfrekvens på 3.6 GHz. Vare sig du hade tänkt att arbeta, spela eller kanske streama klarar denna processor det utan problem.

I detta bygge har webhallen valt att använda sig utav ett  NVIDIA GeForce RTX 3070 Ti grafikkort som är ett högpresterande grafikkort med Nvidias senaste tekniker. Detta grafikkort klarar av dem nyaste spelen utan problem och är väldigt ”futureproof”.

Tillskillnad från vanliga RTX kort så har detta kort andra generationens RTX teknik vilket resulterar i bättre raytracing och spelupplevelse. Detta kort är mera anpassat för raytracing än vad nvidias tidigare kort var och är verkligen värt varendra krona. I och med att detta RTX 3060 grafikkort är ett ”Ti” så är det ännu bättre än vanliga RTX 3060.

Specifikationer:

Acer Predator Orion 3000

Ett kraftpaket från Acer 

Bra gamingdator

Denna dator ifrån Acer kommer med de nyaste komponenterna och levererar riktigt bra prestanda för ett överkomligt pris. Denna dator klarar av dagens spel på högsta inställningar utan problem och kommer förmodligen inte göra dig missnöjd. 

I Acer Predator Orion 3000 sitter ett GeForce RTX 3070 som är ett av Nvidias nyaste grafikkort. Detta grafikkort har uppdaterat raytracing teknik och ett videominne på hela 8 GB. Detta grafikkort i kombination med Core i7-11700F från Intel blir ett riktigt bra kraftpaket som andas prestanda. 

Givetvis har även datorn ett Ram minne på 16 GB och en stor SSD på 1 TB för mycket lagring och en snabbare dator.  Chassit är på 18 liter och har härdat glas på sidan vilket ger dig en fin inblick in i datorn. Chassit har även RGB vilket gör att du kan välja alla möjliga färger som chassit ska glänsa i. 

Specifikationer:

Hur vi testar bästa gaming datorn

Hur utser vi vilken som är den bästa gamingdatorn? Det finns en hel del olika faktorer som vi har i åtanke när vi väljer datorer som ska passa in på vår lista. En bra gamingdator ska vara prisvärd, vara framtidssäker och klara av dagens spel med god marginal. Därmed behöver vi hitta datorer som har bra komponenter för ett överkomligt pris. 

Förutom komponenter tittar vi även på konstruktion. Datorn ska vara byggd på ett sätt så att luften flödar bra inuti datorn, så att komponenterna ska kylas på ett korrekt sätt. Dessutom tar vi även in design aspekten i det hela, alltså hur datorn ser ut. Designen är absolut inte det viktigaste för oss, men ändå en faktor att ta med i undersökningen. 

När vi fått en klar bild över vilka datorer vi vill ha med i listan ser vi till att det är datorer i olika prisklasser. Detta gör vi för att du ska kunna hitta en dator som passar din budget. De bästa gamingdatorerna om man utgår från prestanda är väldigt dyra. Vi utgår inte endast efter prestanda, utan även prisvänlighet och funktion. 

Photo by Shrimay Dash on Unsplash

bästa gamingskärmen
Köpguider

Bästa gamingskärmen 2021

Den bästa gamingskärmen förhöjer spelupplevelsen och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm, och

Läs mer »
Bästa gamingmus
Köpguider

bästa gamingmusen 2021

Den bästa gamingmusen är en blandning utav kvalité, känsla, vikt och ett bra pris. I denna artikel kommer vi reda ut vilken som är den

Läs mer »