bästa gaming datorn

Bästa gaming datorn 2021

Är du ute efter den bästa gaming datorn? I denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gaming datorerna som kommer förhöja gaming upplevelsen markant. Med en bra gaming dator behöver du aldrig oroa dig över lagg eller om din dator kommer klara det där nya spelet som släpps. 

I denna artikel kommer vi att endast lista färdigbyggda datorer som det är bara att koppla in och köra. Att köpa en färdigbyggd gaming dator är i vissa fall bättre än att bygga en egen, det finns för och nackdelar med båda. En stor fördel med att köpa en färdigbyggd dator är att garantin gäller på hela datorn, och inte de individuella komponenterna. 

Bästa gamingdatorn

Lenovo Legion T5 26AMR5

Bästa gamingdator 2021

bästa gamingdator

Denna gamingdator ifrån Lenovo är en grymt bra dator med senaste serierna utav komponenter. Med denna gamingdator behöver du aldrig oroa dig över vilka inställningar du måste använda för att klara ett visst spel. 

I denna dator sitter det nya Nvidia Geforce GTX 3060 Ti vilket är en utav de nyaste grafikkorten ur Nvidias serie. Detta grafikkort är bland marknades bästa grafikkort för gaming och kommer inte göra dig besviken. Detta grafikkort har en minnestorlek på hela 8 gb, totalt 4864 NVIDIA CUDA-kärnor och en minneshastighet som är utav GDDR6X. Tillskillnad från vanliga RTX kort så har detta kort andra generationens RTX teknik vilket resulterar i bättre raytracing och spelupplevelse. Detta kort är mera anpassat för raytracing än vad nvidias tidigare kort var och är verkligen värt varendra krona. I och med att detta RTX 3060 grafikkort är ett ”Ti” så är det ännu bättre än vanliga RTX 3060.

Vad gäller processor har Lenovo valt att använda en Ryzen 5 3600 processor som är en grymt bra processor ifrån AMD. Fördelen med denna processor är att den är relativt billig och därmed blir hela denna gamingdator ett par tusenlappar billigare. Men trots detta är denna processor fortfarande grymt bra. Ryzen 4 3600 har 6 kärnor och 12 trådar med en klockfrekvens på 3.6 GHz vilket är grymt bra för gaming.

Specifikationer:

MSI MAG Infinite 10SI-1051MYS

Bästa gaming datorn för 10 000 kr

MSI MAG Infinite 10SI-1051MYS är enligt oss den bästa gaming datorn i prisklassen 10 000 kr. Denna gamingdator är en nytillverkad gamingdator ifrån MSI och har grymt bra komponenter som är ”futureproof”, alltså ganska nytillverkade.

Vad vi gillade mest med denna dator är grafikkortet som är ett NVIDIA GeForce GTX 1660 SUPER. Detta grafikkort är ett grymt bra kort ifrån Nvidias 16 serie och är upptill 20% snabbare än det vanliga 1660 kortet. Det nya 1660 super grafikkortet har en rambuffert på hela 6 GB och det nya grafikminnet GDDR6. Detta resulterar i högre FPS och bättre spelupplevelse på högre inställningar. 

Processorn är en Intel core I5-10400 som med sina 6 kärnor och 12 trådar ger dig en dator med en balans mellan snabbhet, prestanda och ett bra pris. Denna processor har en hastighet på 2.9 GHz och 4.3 GHz Med turbo. Detta i kombination med en SSD på 512 GB ger dig en snabb dator för ett rimligt pris.

Specifikationer:

MSI MAG Infinite S 10SC-010MYS

Bästa gaming datorn med AMD processor

MSI MAG Infinite S 10SC-010MYS är en grymt bra gamingdator ifrån MSI med en 6 kärnig Intel processor, ett RTX 2060 SUPER grafikkort och en SSD på 512 GB. Denna kombination av komponenter ger dig en grymt bra gaming dator som klarar de nyaste spelen. 

Nvidias RTX 2060 SUPER som är ett grymt bra grafikkort med den senaste tekniken. Detta grafikkort har rambuffert på 8 GB och GDDR6 teknik. Grafikminnet är på 14 Gbit/s vilket resulterar i ett snabbt grafikkort samtidigt som du spelar med den senaste raytracing tekniken. 

För att matcha det grymma grafikkortet har MSI valt att installera en intel core I5-10400 processor som lämpar sig otroligt bra för gaming. Denna processor har 6 kärnor och 12trådar med en klockfrekvens på 2.9 GHz.

En annan sak vi gillade med denna dator var kylningen. Det märks att MSI satsat på detta och vill tillverka en tyst dator med bra luftflöde. Datorn har breda ventiler på alla sidor utav chassit vilket leder till bättre luftflöde och svalare komponenter som får en längre livslängd. 

Specifikationer:

Webhallen Config D20-0411

Bästa gaming datorn för dig som vill ha det bästa.

webhallen bästa gamingdator

Denna gaming dator är seriöst byggd utav webhallen med de senaste komponenterna för en grymt presterande dator med bra framtids säkerhet. Webhallen har noga valt ut komponenter som passar bra med varandra och även satt ett rimligt pris på vad dem satt ihop. Vi anser att detta är den bästa gamingdatorn för dig som endast nöjer dig med det bästa.

I denna gamingdator hittar vi en Intel Core i9-10850K Processor som är en grymt bra processor med 10 kärnor, hela 20 trådar och en klockfrekvens som sträcker sig hela vägen till 5,2 GHz. Vare sig du hade tänkt att arbeta, spela eller kanske streama klarar denna processor det utan problem.

I detta bygge har webhallen valt att använda sig utav ett AMD Radeon RX 6800 XT grafikkort som är ett högpresterande grafikkort med AMD’s senaste tekniker. Detta grafikkort klarar av dem nyaste spelen utan problem och är väldigt ”futureproof”. 

Specifikationer:

Photo by Shrimay Dash on Unsplash

bästa gamingskärmen
Köpguider

Bästa gamingskärmen 2021

Den bästa gamingskärmen förhöjer spelupplevelsen och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm, och

Läs mer »
Bästa gamingmus
Köpguider

bästa gamingmusen 2021

Den bästa gamingmusen är en blandning utav kvalité, känsla, vikt och ett bra pris. I denna artikel kommer vi reda ut vilken som är den

Läs mer »