bästa gaming tv

bästa gaming tv 2021

Den bästa gaming TV passar dem flesta konsolerna och kommer förgylla din gaming med grym grafik och prestanda. En gaming TV skiljer sig en hel del ifrån vanliga gamingskärmar och när skärmen blir större blir andra specifikationer mer viktiga. Den bästa gaming TV har hög upplösning (4K och uppåt) hög ”refreshrate” eller bildfrekvens samt ett rimligt pris.

Den största skillnaden mellan en vanlig TV och en ”gaming TV” är bildfrekvensen som är mycket högre på en gaming TV. Att teven har en hög bildfrekvens är otroligt viktigt när man spelar för att spelet ska flyta bättre och responstiden ska vara kortare. Bland toppmodellerna är bildfrekvens ofta uppemot 120 Hz. 

I denna artikel kommer vi att kolla på dem fem enligt oss bästa gaming TV som är anpassade för att du ska kunna använda din konsols hela prestanda. 

Bästa gaming tv 2021:

LG OLED48CX6LB

Bästa gaming tv 2021

bästa gaming tv

LG OLED 48 CX6LB är en 48 tums teve som är grym för gaming och vardagligt tittande. Denna TV har en Ultra-tunn OLED-design som består utav flera miljoner pixlar vilket ger skärmen djup och ren skärpa. På tal om skärpa har denna gaming teven en upplösning på 4K vilket ger dig grymt bra grafik för gaming.

En annan viktig komponent som är viktigt för en teve i denna klassen är högtalarna. I denna teve sitter högtalare som använder sig utav Dolby Vision IQ och Dolby Atmos teknik vilket resulterar i grymt ljud som ger riktig bio upplevelse. Trots du kanske använder hörlurar för gaming är dessa högtalare grymma för vardagligt tv tittande. 

Vad som faktiskt gör detta till den bästa gaming TV enligt oss är att den har G-SYNC®- och FreeSync™-kompabilitet vilket ofta hittas på gamingskärmar för datorer. Dessa två tekniker snabbar upp svarstider och tar bort ”tearing” som kan uppstå. 

Värt att nämna är även att denna teve använder sig utav 3:e generationens a9-processor vilket är den kraftfullaste 4K processorn LG har för tillfället. Vi förstår att många undrar varför teven bör ha en kraftfull processor. Men en processor i denna kaliber ökar bildkvalitén, ljudet samt använder sig utav AI för att skala upp bilden. 

Samsung QLED QE55Q70TATXXC 55"

Alternativt bästa gaming tv 2021

Samsung QLED QE55Q70TATXXC 55″ är enligt oss en grym gaming tv och kan likställas med gaming teven listad ovanför. Denna gaming tv har till skillnad ifrån teven listad ovanför en QLED skärm istället för OLED. Det som skiljer dessa ifrån varandra är självaste skärm tekniken och uppbyggnaned. Då kanske du undrar vad som är bäst? Enligt oss är det idag fortfarande väldigt lika mellan dem bägge teknikerna och båda skärmarna levererar grym skärpa och färger. 

Denna tv använder även AI teknik för att ”skala upp” oskärpt bild till 4K. Detta sker genom att processorn automatiskt analyserar vad som kommer att visas på skärmen och återställer det som kan bli blurrigt till högre skärpa. 

Denna skärm har även något som Samsung kallar för ”REAL GAME ENHANCER+” vilket förbättrar gamingupplevelsen utan att du själv behöver justera skärmens inställningar efter spelet. 

LG OLED 55 GX6LA

Bästa gaming tv 2021 – premiumval

LG OLED55GX6LA är gaming teven för dig som endast nöjer dig med det bästa. Denna tv liknar väldigt mycket teven som vi listade högst upp i listan men skillnaden är att denna teve har lite bättre tekniker och vunnit flera tester för tevens grymma prestanda. 

Något som kanske inte ökar gaming känslan men gör denna tv väldigt stilren är ”zero gap” väggfästen som gör denna tv slimmad till väggen. Detta fäste är otroligt stilrent och fyller sin funktion väl. 

Tittar vi mer på prestanda hittar vi även i denna tv en intelligent α9 Gen 3-processorn som ökar skärpa, färg och använder även AI för att öka skärpan i bilden. Även trots flera teves använder sig utav AI teknik idag gör LG’s processor detta väldigt bra och därmed anser vi det är värt att nämna. För laggfri gaming har även denna tv G-SYNC®- och FreeSync™. 

Samsung UE43TU7005KXXC

Bästa billiga gaming tv 2021

bästa billiga tv

Samsung UE43TU7005KXXC är enligt oss den bästa gaming teven för dig som vill ha en lite billigare teve men som fortfarande har grym grafik och färgåtergivning. Denna teve har inte lika hög bildfrekvens och tekniker som dem andra tv vi har listat men har däremot ett lägre pris. 

Denna teve har 4K UHD-upplösning som ger dig grym skärpa och bild när du spelar ditt favorit spel i högsta grafik. Färgerna i spelet förhöjs även med ”Crystal Display” som ger stort färgomfång.

Trots denna TV är billigare än dem andra och inte riktigt är prissatt som andra gaming teves har denna tv ”game Enhancer” som justerar inställningarna för att passa spelet och på så sätt ge bättre skärpa och grafik. 

LG 43UN73006LC

Bästa gaming tv – budgetval

billig gaming tv

LG 43UN73006LC är en medelprisad tv som är grymt bra för gaming och vardagligt tv tittande. Denna tv är en 43 tums teve med 4K upplösning och en Quad Core Processor för ännu bättre prestanda. 

Vi skulle säga att detta är en väldigt bra standard tv för gaming men att den kommer med en rad grymma funktioner som gör denna tv värd sitt fulla pris. Tillexempel kan du styra teven genom rösten tack vare den integrerade röstassistenten.

Photo by Sam Pak on Unsplash

bästa moderkortet
Köpguider

Bästa moderkortet 2021

Det bästa moderkortet är det moderkortet som passar din budget och dina komponenter. Att köpa ett billigt moderkort till billiga komponenter är ibland en bättre

Läs mer »
Bästa processorn 2020
Köpguider

Bästa processorn 2021

I denna artikel kommer vi att gå igenom vilka eller vilken som är den bästa processorn för gaming 2021. Trots att denna guiden är anpassad

Läs mer »
Bästa gaminglaptop
Köpguider

Bästa gaminglaptop 2021

Den bästa gaminglaptopen är smidig att ta med sig, har en bra batteritid och blir inte överhettad efter en spelsession. I denna artikel kommer vi

Läs mer »
bästa gamingskärmen
Köpguider

Bästa gamingskärmen 2021

Den bästa gamingskärmen förhöjer spelupplevelsen och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm, och

Läs mer »