bästa gamingskärmen

Bästa gamingskärmen 2023 – 10 datorskärmar i test

Den bästa gamingskärmen förhöjer spelupplevelsen och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm, och prioriterar istället datorns grafikkort och processor. En gamingskärmen bidrar till högre grafik, bättre färgåtergivning, lägre responstid och högre uppdateringsfrekvens vilket är de fyra viktigaste kriterierna när du letar efter en ny datorskärm.

I denna guide kommer vi att lista de 10 enligt oss bästa datorskärmarna du kan köpa idag för ett rimligt pris. Eftersom det inte finns ett direkt svar på vad som är den bästa skärmen kommer de 10 olika skärmarna vi listar skilja sig ifrån varandra för att du ska hitta en gamingskärm som passar dig. 

Exakt vilken gamingskärm du bör välja beror mycket på egen preferens och vilka spel du brukar spela. Lirar du spel där responstiden och reflexer är oerhört viktigt ska du ska prioritera en skärm med hög uppdateringsfrekvens (144hz och uppåt). Prioriterar du däremot grafik och hur själva spelet ser ut kanske du ska titta på gamingskärmar med hög upplösning och bra färgåtergivning. 

Bästa gamingskärmen:

Samsung Odyssey G3

Bästa gamingskärm samsung odyssey

Bästa gamingskärm 2023

En prisvärd gamingskärm på 24 tum med hög uppdateringsfrekvens och låg responstid.

Denna gamingskärm från Samsung passar dig som söker en mellanprisad gamingskärm med bra bild och hög uppdateringsfrekvens. Skärmen är på 24 tum vilket passar perfekt för de flesta spel, särskilt FPS spel där man inte vill ha allt för stor skärm. Med 165 Hz får du bra flyt i skärmen och kan få ett övertag i FPS spelen där reaktionstiden är allt. Skärmen har en otroligt låg responstid på 1 ms vilket är viktigt för att du ska hinna se alla motståndare i tid. 

En sak vi gillade extra mycket med denna gamingskärmen är att den är vridbar åt alla möjliga håll vilket öppnar upp för mer användningsområden. Den står på en ganska hög bas så du behöver inte ha en skärmen på en bok eller sätta upp den på väggen. Skärmen kan även vridas så att den är stående vilket är användbart om du tänkt att använda skärmen som sidoskärm. Kanterna är väldigt tunna och skärmen har en snygg design som ökar stilpoängen på din gamingsetup. 

Upplösningen är på 1920 x 1080 vilket innebär att du har full-HD och en bra bild i spelen. Paneltypen är VA vilken är som ett mellanting mellan TN och IPS panelerna. Fördelen med VA panelen är att den har grym färgåtergivning vilket lämpar sig bra i spel där grafiken spelar stor roll. Gamingskärmen har även AMD FreeSync vilket minskar lagg, hack i bilden och annat som kan störa ditt spelande. 

Samsung Odyssey G3 har riktigt bra kundrecensioner på de större butikerna för teknik vilket är positivt. En klar majoritet av omdömena visar att de flesta är nöjda över sitt köp och det kan vi förstå då det är en billigare men riktigt bra gamingskärm. En annan sak vi gillar med datorskärmen är att den är väldigt lättmonterad och kräver inget skruvande. 

Acer Predator Skärm

acer predator gamingskärm

En bra gamingskärm

En lite dyrare men högpresterande gamingskärm med en 170 Hz 27 tums skärm.

Acers serie predator har länge tillverkat riktigt bra gamingskärmar och just denna är en av våra favoriter. För ett bra pris får du en gamingskärm med hela 170 Hz som gör så att bilden och flytet på skärmen är riktigt bra. Med 170 Hz får du ett övertag i spelet och kan fortare se motståndare och få övertaget.

Skärmen har en snabb responstid på 0,5 ms vilket gör så att bilden uppdateras snabbare och fienderna identifieras direkt. Storleken är på 27 tum vilket passar för FPS spel men även till titlar där man vill leva sin in mer i spelen och följa en bra story. Upplösningen är på 2560 x 1440 vilket är bättre än den klassiska 1920×1080. Med 2560 x 1440 blir bilden skarpare och spelet mer detaljerat vilket ökar spelupplevelsen. 

Det går att rotera skärmen lite hur man vill vilket är perfekt för dig som inte har ett höj och sänkbart skrivbord. Det går även att rotera skärmen för dig som vill ha en effektiv sidoskärm. Panelen är en IPS-panel vilket gör detta till en bra allroundskärm som passar de flesta spel. Typiskt sätt har IPS paneler väldigt bra färgåtergivning, bildkvalité och betraktningsvinklar. 

En sak vi gillar extra mycket med denna gamingskärmen är att den anpassar sig efter din omgivning så att dina ögon inte blir lika trötta som dom hade blivit med en vanlig skärm. Skärmen mäter alltså det omgivande ljuset i rummet och justerar färgtemperaturen samt ljusstyrkan. Du har även mindre blått ljus vilket är en bov i ögontrötthet vid längre spelande. 

Med G-sync får du en bättre bild som inte hackar och stör dig medan du spelar ditt favoritspel. Skärmen har riktigt bra kundrecensioner där en klar majoritet är nöjda över sina köp vilket vi ser som väldigt positivt. Skärmen passar även väldigt bra att använda till spelkonsoler som exempelvis nya Xbox One X eller PS5.

AOC G2490VXA

bästa gamingskärmen

Bästa billiga gamingskärm

Detta är en lite billigare men riktigt bra gamingskärm som ger dig bra bild och prestanda.

AOC G2490VXA är enligt oss den bästa gamingskärmen för dig som vill ha en billigare gamingskärm med bra specifikationer. Denna gamingskärm har det mesta som man kan begära från en skärm idag i denna prisklassen och därmed anser vi att det är ett väldigt bra val. För ett schysst pris får du en högpresterande skärm som passar perfekt för spel som CS:GO, Fortnite och Overwatch. 

Denna gamingskärm har en uppdateringsfrekvens på 144 Hz vilket lämpar sig bra för spel där reaktionstiden ligger i fokus och skärmen ska uppdatera spelet fort. Upplösningen ligger på 1920 x 1080 vilket är ganska standard idag för skärmar i denna prisklassen. Vi skulle säga att denna upplösningen lämpar sig bra för dig som vill ha medel bra grafik för ett bra pris. Det kanske inte är det bästa för titlar som lägger otroligt mycket vikt i sin grafik men det fungerar absolut. 

Skärmen har en VA panel eller vilket generellt sätt har bra färgåtergivning och bildkvalité. Med en låg responstid på 1 ms kan du med säkerhet spela FPS spel utan att oroa dig över motståndarens tekniska övertag. Gillar du inte att spela med headset kan du använda denna skärms inbyggda högtalare som fungerar helt okej. Det kan inte jämföras med ett par riktigt högtalare men dom fungerar. 

Med AMD freesync som denna skärmen har får du en laggfri skärm som renderar spelen korrekt. Gamingskärmen har även shadowcontrol vilket lyser upp skuggorna i spelet och helt enkelt ökar spelupplevelsen. Ljusstyrkan på 350 cd/m² är förvånansvärt bra i förhållande till vad andra modeller i detta priset har i ljusstyrka. 

ASUS 27" ROG Strix XG27AQ

Bästa gamingskärmen

Bästa 170 Hz gamingskärmen

En hög upplösning och snabb gamingskärm med en bra upplösning och design.

Asus VG27AQ är den bästa gamingskärmen för dig som vill ha en blandning mellan hög upplösning (2560 x 1440) och hög uppdateringsfrekvens (170 Hz). Detta gör detta till en riktigt grym allround skärm som passar till alla spel du kan tänka dig. Givetvis har även gamingskärmen en låg responstid på 1 ms vilket lämpar sig extra bra för FPS spel. Har du just nu en 144 Hz skärm kanske det inte är ett jätte stort hopp till 170 Hz. Men har du inte en hög upplösning och G-sync är uppgraderingen värt det.

Denna gamingskärm har även en IPS panel som levererar grymt bra färgåtergivning, detta i kombination med upplösningen på 1440p blir detta en grym skärm för dig som gillar extra skärpa och klarare färger. Skärmen är även G-sync certifierad vilket innebär att skärmen eliminerar skärmrivningar och spökbilder. Det är en perfekt skärm till spel där grafiken är en stor del av upplösningen, exempelvis bilspel och vissa nyare story-spel.

Asus har inkluderat en hel del ny teknik i denna gamingskärmen som tillexempel HDR 10 vilket skapar ett högt dynamiskt intervall för färg- och ljusstyrkenivåer vilket är grymt för spel där grafiken är en stor del av upplevelsen. En annan teknik är shadow Boost som klargör mörka områden vilket ger dig ett övertag när det gäller att hitta fiender. Skärmen har en högre ljusstyrka på 400 cd/m² vilket även kan ställas ner om du blir trött i ögonen fort. 

Skärmen kan vridas och vändas precis som du vill ha den så att du kan använda skärmen exakt hur du vill. Kanterna är tunna vilket bidrar till en snyggare design och så att att du kan lägga allt fokus på spelet. Skärmen har bra kundrecensioner där en klar majoritet av omdömena är positiva. 

AOC CU34G2X/BK

bästa widescreen gamingskärm

Bästa gamingskärmen med Ultra-widescreen bildförhållande

En bredare gamingskärm som tillåter dig att verkligen leva dig in i spelet, nästan som ett VR-headset.

Denna skärm ifrån AOC är en välvd gamingskärm på hela 34 tum som är bredare än vanliga skärmar.  Dessa skärmar klassas som ”Ultra-widescreen” skärmar och gör gamingupplevelsen mer verklig och roligare. Det är inte riktigt samma känsla som ett VR-headset men konceptet är fortfarande där. Dessa skärmar är även riktigt bra för arbete då du kan ha två flikar eller program öppna samtidigt utan att det blir svårt att se texten.

Trots detta breda bildförhållande på 21:9 så har fortfarande denna skärm en frekvens på 144Hz och en otroligt låg responstid på endast 1ms. Upplösningen på denna gamingskärm är 3440 x 1440 vilket bidrar till skarpare och klarare grafik. Denna gamingskärmen är även en grym arbetsskärm där du kan sprida ut arbetet och ha flera dokument öppna samtidigt. Skärmen har en låg responstid på 1 ms så vill du ha en riktigt bra FPS upplevelse har du hittat rätt skärm. 

Skärmen har en VA panel vilket är som en blandning utav TN och IPS paneler. VA panelen tar ut det bästa ifrån de två panelerna och har generellt sätt väldigt bra färgåtergivning. För att vara en ultrawide skärm är denna skärm otroligt anpassat för gaming och har de rätta specifikationerna som krävs för gaming idag. Du har även freesync i denna gamingskärmen vilket gör att spelet flyter bättre utan lagg och andra störningar. 

Något som är riktigt roligt att spela med en skärm i denna kaliber är racingspel där du får en klar bild över banan och bilen. Den passar även riktigt bra i en simulator rigg där man sitter lite längre från skärmen. Spel som CS:GO och andra spel där fokuset är på ett litet område är dessvärre lite svårare att spela på denna skärmen, men det går absolut. 

BenQ ZOWIE 25"

Bästa gamingskärmen för E-sport

En gamingskärm som används av flera CS:GO proffs på grund av den grymma responstiden och uppdateringsfrekvensen.

BenQ ZOWIE 25″ är den bästa gamingskärmen för dig som spelar spel där reaktionstiden och reflexer kan vara avgörande. Denna gamingskärm har en frekvens på 240 Hz vilket är ett måste för spel som t.ex CS:GO. Skärmen har 1920×1080 i upplösningen vilket inte är det högsta men för e-sportaren är inte upplösningen den största prioriteringen. 

En mix utav 240 hz och en responstid på 1ms gör att du har samma eller bättre förutsättningar än dina motståndare i spel som t.ex CS:GO. Skärmen använts idag av de flesta proffs, även om det finns skärmar med högre frekvens så brister de skärmarna på andra faktorer. Vill du justera någon inställning medan du är i spelet kan du göra detta med en liten dosa bredvid skärmen. Denna skärm verkligen andas e-sport och är ett riktigt bra val för dig som försöker nå toppen av rankingen i de olika spelen.

Förutom att detta är den populäraste gamingskärmen på marknaden just nu har även denna gamingskärmen en grym produktdesign som kommer väl till nytta. Tillexempel har denna gamingskärm bländskyddsram som hjälper till att minska reflektioner på skärmen. Du kan även vrida skärmen lite hur du vill vilket är viktigt för att kunna sätta sin egen prägel på datorskärmen.

Det är en lite dyrare gamingskärm men helt klart värt det om du har tröttnat på de billigare skärmarna med dålig prestanda. Många har även experimenterat med denna skärmens inställningar och du kan hitta mycket guider online kring hur du ska ställa in din skärm för bästa möjliga bild för ditt spel.

Acer Nitro XV282KKV

Bästa 4K gamingskärmen

Bästa gamingskärmen med 4K

En riktigt bra gamingskärm med 4K upplösning som lämpar sig för spel där grafiken och detaljerna är viktiga.

Acer Nitro XV282KKV är en premium gamingskärm med en upplösning på 3840 x 2160 (4k). Denna gamingskärmen är den bästa för dig som vill ha otroligt bra grafik och skärpa. Skärmen har bra återgivning vilket bidrar till bättre och klarare färger i spelet. Ska du spela ett spel där grafiken är en stor del av upplevelsen är detta rätt skärm att välja. 

 

Trots den grymma 4K grafiken så har denna gamingskärm fortfarande en uppdaterignsfrekvens på 144Hz och en responstid på 0.5 ms. Skärmen har även AMD FreeSync Premium för att hindra tearing och andra störningar i skärmen. Alltså funkar skärmen även bra till FPS spel där reaktionstiden är A och O. Men skärmen gör sig bäst i spelen där detaljerna är det som avgör. 

Panelen är en IPS panel vilket bidrar till grym färgåtergivning och kvalité. Skärmen har en färgrymd på 99 % sRGB och HDR 400 vilket innebär att skärmen levererar skärpa och kontrast med grym färg inblandat. I ett spel med klara och vibrerande färger kommer denna skärm verkligen visa var den går för. Du har ett 90 % DCI-P3-färgomfång i denna skärmen med otroligt hög färgprecision. 

Gamingskärmen är snäll mot ögonen och du kan spela i timmar utan att det börjar klia eller göra ont i ögonen. Datorskärmen har flera spellägen som du kan välja mellan för att få en så bra spelupplevelse som möjligt. Du kan även skapa din egna skärmprofil för att hitta det som passar bäst i ditt favoritspel.  

AOC 32" Curved

gamingskärm 32 tum 240 Hz

En prisvärd 240 Hz gamingskärm

Vill du inte betala allt för mycket men fortfarande spela med 240 Hz är denna skärm rätt för dig.

Vill du spela med 240 Hz men inte betala allt för mycket pengar för en gamingskärm är AOC C32G2ZE ett bra val. Denna datorskärm har ett väldigt bra pris i förhållande i till hur mycket skärm man faktiskt får. Du har en bra 1920×1080 VA panel som levererar bra färger och en hög bildkvalité perfekt för FPS, racing och simulatorspel. Skärmen är lite välvd vilket många gamers gillar för att leva in sig lite mer i spelet. 

Datorskärmen har en låg uppdateringsfrekvens på 1 ms vilket lämpar sig bra för spel där reaktionstiden är viktig. Med 240 Hz flyter allt på skärmen riktigt bra och du har minimalt med lagg som 60 Hz annars har. De flesta 240 Hz skärmar kostar ofta runt 5000 kronor men denna ligger mycket lägre i pris och därför har den platsat in sig i listan. Skärmen har 300 nit i ljusstyrka vilket är perfekt för dig som vill ha en klar och tydlig skärm där du kan se allt ordentligt. 

Gamingskärmen är som sagt välvd och har en böj på 1500R böj vilket gör att man lever sig mer in i spelet och upplevelsen av att man får mer yta att kolla på. Datorskärmen har AMD FreeSync Premium vilket gör att du har minimalt med lagg och störningar i skärmen vilket kan förstöra spelupplevelsen. 

Datorskärmen kan vridas lite hur man vill men den går inte att ställa i upprätt läge, ska du använda detta som din spelskärm spelar detta ingen roll. Skärmen har positiva omdömen vilket vi ser som ett stort plus. Däremot påverkar inte kundrecensionerna våran egen undersökning. 

Samsung 49" NEO Mini-LED

Samsung 49 tum NEO gamingskärm

En unik datorskärm

Vill du leva dig helt in i spelet? Då är det denna 49 tums gamingskärmen från Samsung du ska ha.

Samsung har satsat hårt och tagit fram en väldigt häftig skärm som är på hela 49 tum och sträcker sig över hela ditt skrivbord. Detta är en väldigt dyr datorskärm men använder nya tekniker och mått som vi inte sätt förut. Med denna skärm kan du verkligen leva dig helt in i spelet och det går att jämföra med ett VR-headset. 

Varvar du spelandet med jobb är det denna skärm du ska ha. Tack vare storleken kan du ha totalt 3 flikar öppna samtidigt vilket är perfekt för att öka produktiviteten i arbetet. Att snabbt kunna växla mellan flikar och se mer information samtidigt är oerhört skönt och något som måste upplevas. Skärmen har en väldigt kraftig böj vilket gör att du inte behöver vrida huvudet något för att se all information på skärmen. 

Trots denna form har du fortfarande hela 240 Hz vilket är riktigt skönt både när man spelar och jobbar. Vissa spel är sådär på denna skärmen eftersom tekniken är så ny men det finns flera titlar som körs riktigt bra på 49 tum. Upplösningen är på 5120 x 1440 vilket gör att spelen är väldigt detaljerade och bättre än 1920×1080 som är standard upplösningen på de flesta skärmar. 

Du har fortfarande en låg responstid på 1 ms vilket gör att du kan bli konkurrenskraftig i FPS spelen där reaktionstiden är allt. För att vara så stor och bredd är bilden förvånansvärt bra och det märks tydligt att det ligger mycket arbete från bakom från Samsungs sida för att ta fram denna skärm. 

ASUS ROG STRIX XG49VQ

En super ultrawide datorskärm

Ett bra alternativ till dig som vill ha en bred datorskärm men inte vill betala för en Samsung gamingskärm.

Vill du ha en snarlik datorskärm som Samsungs är detta ett bra alternativ som är lite billigare. Denna gamingskärm är lite sämre än Samsungs men kostar ungefär hälften så mycket och därför värd att ta med i listan. Här får du en skärm på totalt 49 tum som är perfekt för arbete men även gaming med väldigt mycket inlevelse. 

Trots storleken så har du 3840 x 1080 i upplösning vilket inte är lika bra som Samsungs men definitivt godkänt. Skärmen har en uppdateringsfrekvens på 144 Hz vilket är nästan ett måste för en skärm som kostar flera tusen. Skärmen passar riktigt bra till dig som har en racingrigg hemma och behöver en lite bättre skärm. Den passar även riktigt bra till flygsimulatorer då man vill ha en bred vy utifrån cockpiten. 

Om det är något vi har att klaga på är det responstiden som är på 4 ms. Det är ingen deal breaker men den är fortfarande lite högre jämfört med andra gamingskärmar. Det påverkar inte spelupplevelsen jätte mycket men kan vara avgörande för dig som spelar vissa titlar. Har du ett AMD grafikkort kan du utnyttja freesync 2 vilket kommer att öka spelupplevelsen. 

Skärmen erbjuder bild i bild teknik vilket innebär att du kan dela upp skärmen i två 27 tums skärmar, perfekt för att öka effektiviteten i arbetet. Detta passar perfekt för arbete men även musikproduktion då man kanske vill ha noter eller andra program på andra skärmen. Denna datorskärm har riktigt bra omdömen på webhallen vilket är positivt att se.

Hur vi utser bästa gamingskärmen

När vi letar efter bästa gamingskärmen för snabbare spel tittar vi främst på vilken uppdateringsfrekvens skärmen har. En gamingskärm med 144 Hz eller mera kommer att prestera bättre i spel där reaktionstiden är viktig. 

Tar vi fram en gamingskärm för spel där grafik är viktigt tittar vi på andra kriterier. Då ska en gamingskärm ha hög upplösning, detta gör så att bildkvalitén blir bättre. Dessa skärmar ska även gärna ha en bra panel som förstärker färgerna i spelet och främjar detaljerna. 

Med andra ord tar vi fram skärmarna utifrån flera kriterier för att du ska göra rätt köp. Vill du ha en gamingskärm som klarar allt får du förmodligen öka din budget med ett par tusenlappar. Dessa skärmar ska ha en hög uppdateringsfrekvens samtidigt som de har en hög upplösning.

Undersökningen

Vi tittar även på flera benchmarks och hör vad andra som recenserar skärmar har att säga. Vi är dock viktiga med att först bilda oss våran egen uppfattning innan vi tar del av någon annans omdöme. Vi läser även så mycket kundrecensioner vi kan för att ta del av vad kunderna upplever om datorskärmen. 

Välja rätt gamingskärm

När du ska köpa en ny gamingskärm är det viktigt att veta vilken typ av spel du ska spela. En del gamingskärmar passar bättre för exempelvis FPS spel medan andra skärmar är bättre för MMO. Ska du spela enklare spel som inte kräver super mycket prestanda kan du spara in pengar på en billigare skärm och istället lägga pengarna på en bra gamingdator som vi också har en artikel om. 

FPS Spel

Ska du mest spela FPS spel rekommenderar vi en gamingskärm med en tum på ungefär 24 och en Hz på minst 144. Detta för att området dina fiender ska synas på inte bli för stort och för att spelet ska flyta på bra utan lagg. Ska du spela spel där grafiken är viktig och storyn är en stor del av spelet kan en gamingskärm med hög upplösning vara att föredra. En större gamingskärm är även bra för spel där upplevelsen är viktig, då kan även en super wide gamingskärm vara riktigt bra. 

Reaktionstid

Är reaktionstiden en stor del av spelet du spelar är responstiden viktig. Titlar som CS:GO kräver oftast 1 ms i responstid så att du har större chans att eliminera motståndarna som också har en snabb skärm. Idag kostar gamingskärmar med låga responstider inte särskilt mycket, det finns många gamingskärmar i 2000 kronors klassen med 1 ms i responstid. 

Paneltyp

Att välja rätt paneltyp är även viktigt om du bryr dig om hur färgerna och responstiden. Idag är TN-panel, VA-panel och IPS panel de vanligaste paneltyperna på marknaden. Ska du spela spel rekommenderar vi antingen en TN-panel eller en IPS-panel. Dessa två paneler har riktig låga responstider och ofta hög Hz vilket lämpar sig bra för gaming. Sitter du däremot på ett kontor och redigerar mycket bilder kan en VA-panel vara att föredra eftersom dom har bättre färgåtergivning och högre kontrast. Vill du läsa mer om paneltyper har Nordichardware en bra artikel. 

Grafikkort

Har du ett Nvidia grafikkort vill du gärna ha en G-sync datorskärm och har du ett AMD grafikkort vill du ha en AMD freesync skärm. Detta är det mest optimala för att du ska uppleva minst lagg och kunna använda alla tekniker som skärmen kommer med. 

Välvd gamingskärm

Många tillverkare har de senaste åren tillverkat skärmar med en välvd eller böjd panel. Detta har sina fördelar och sina nackdelar. Exempelvis kan du leva dig mer in i spelet om skärmen är välvd och rätt storlek. Men samtidigt kanske det inte fungerar optimalt för e-sport eftersom siktet kommer längre ifrån dig. Nu handlar det om ett par cm, men allt räknas.

Datorskärmens storlek

Ska du spela enklare titlar räcker en 22 till 24 tums gamingskärm gott och väl för ändamålet. Många e-sports proffs använder sig av 24 tums skärmar så per automatik betyder inte desto större desto bättre. Med en mindre skärm har du en mindre yta att leta efter dina motståndare och det kan vara en fördel i spelet. För FPS spel rekommenderar vi en datorskärm med en tum på mellan 22-27. 

24-32 tums datorskärm

Ska du spela spel där grafiken är en stor del av spelet rekommenderar vi en 24-32 tums skärm så att man kan ha skärmen lite längre bort från ögonen. Dessa titlar kräver oftast inte lika stort fokus och då kan det vara skönt att spara lite på ögonen. En större gamingskärm behöver inte vara dyrare än dom mindre, eftersom allt hänger på egenskaperna. 

Större än 32 tum

En skärm större än 32 tums passar för dig som vill även kunna spela med en konsol och luta dig tillbaka. Dessa skärmar passar för de flesta titlar men kan vara sämre för FPS spel där man vill fokusera ögonen på ett mindre område.

49 tums datorskärmar

Skärmar på 49 tum passar dig som vill kunna verkligen leva in dig i spelet. Dessa skärmar är oftast väldigt dyra men prisvärda om du jobbar mycket på datorn. Med dessa skärmar kan du ha tre skärmar i en och samma skärm vilket gör så att du endast behöver en stor skärm på ditt skrivbord. Du kan smidigt dela upp arbetet och ha flera flikar uppe samtidigt vilket kan vara till en stor fördel.