bästa gamingskärmen

Bästa gamingskärmen 2021

Den bästa gamingskärmen tar fram det bästa från din dator och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm och fokuserar istället på datorns grafikkort och processor. En bra gamingskärm bidrar till bättre grafik, färgåtergivning och responstid. 

I denna artikel kommer vi att lista de fem enligt oss bästa gamingskärmarna du kan köpa idag för ett rimligt pris. Eftersom att det inte finns ett direkt svar på vad som är den bästa gamingskärmen kommer de fem olika skärmarna vi listar skilja sig ifrån varandra för att du ska hitta den gamingskärmen som passar dig. 

Vilken den bästa gamingskärmen är för dig beror mycket på vad du vill ha ut ifrån din skärm och vilka spel du föredrar. Spelar du spel där responstiden och reflexer är oerhört viktigt kanske du ska prioritera en skärm med hög frekvens (144hz och uppåt). Prioriterar du däremot grafik och hur själva spelet ser ut kanske du ska titta på gamingskärmar med hög upplösning och bra färgåtergivning. 

Bästa gamingskärmen:

AOC G2490VXA

Bästa gamingskärmen 2021

bästa gamingskärmen

AOC G2490VXA är enligt oss den bästa gamingskärmen för dig som vill ha en medelprisad gamingskärm med bra specifikationer. Denna gamingskärm har det mesta som man kan begära ifrån en skärm idag i denna prisklassen och därmed anser vi att det är ett väldigt bra val. 

Denna gamingskärm har en frekvens på 144 Hz vilket lämpar sig bra för spel där reaktioner ligger i fokus och skärmen ska uppdatera spelet fort. Upplösningen ligger på 1920 x 1080 vilket är ganska standard idag för skärmar i denna prisklassen. Vi skulle säga att denna upplösningen lämpar sig bra för dig som vill ha medel bra grafik för ett bra pris. 

Skärmen har en IPS panel eller ”In-Plane Switching panel” vilket generellt sätt har bättre färgåtergivning än VA och TN paneler. Förut hade ofta IPS skärmar höga responstider men idag är det annorlunda med ny teknik som ständigt växer. Just denna skärmen har en responstid på endast 1 ms vilket är bland det lägsta bland olika skärmar.

AOC CU34G2X/BK

Bästa gamingskärmen med Ultra-widescreen bildförhållande

bästa widescreen gamingskärm

Denna skärm ifrån AOC är en väljd gamingskärm på hela 34 tum som är bredare än vanliga skärmar.  Dessa skärmar klassas som ”Ultra-widescreen” skärmar och gör gamingupplevelsen mer verklig och roligare. 

Trots detta breda bildförhållande på 21:9 så har fortfarande denna skärm en frekvens på 144Hz och en otroligt låg responstid på endast 1ms. Upplösningen på denna gamingskärm är 3440 x 1440 vilket bidrar till skarpare och klarare grafik. Denna gamingskärmen är även en grym arbetsskärm där du kan sprida ut arbetet och ha flera dokument öppna samtidigt. 

Skärmen har en VA panel vilket är som en blandning utav TN och IPS paneler. VA panelen tar ut det bästa ifrån de två panelerna och har generellt sätt väldigt bra färgåtergivning. För att vara en ultrawide skärm är denna skärm otroligt anpassat för gaming och har de rätta specifikationerna som krävs för gaming idag. 

ASUS PG259QN

Bästa gamingskärmen med 360 hz

bästa gamingskärmen

ASUS ROG STRIX XG248Q är den bästa gamingskärmen för dig som spelar spel där reaktionstiden och reflexer kan vara avgörande. Denna gamingskärm har en frekvens på 360 Hz vilket är det högsta på marknaden just nu. 

En mix utav 360 hz och en responstid på 1ms gör att du har samma eller bättre förutsättningar än dina motståndare i spel som t.ex CS:GO. Skärmen har även G-SYNC vilket bidrar till en bättre gamingupplevelse utan tearing och störningar.

Förutom att detta är den snabbaste gamingskärmen på marknaden just nu har även denna gamingskärmen en grym produktdesign som kommer väl till nytta. Tillexempel har denna gamingskärm bländskyddsram som hjälper till att minska reflektioner på skärmen. Gamingskärmen har även NVIDIA Ultra Low Motion Blur vilket minskar rörelseoskärpa.

AOC 24G2U

Bästa prisvärda gamingskärmen

AOC 24G2U är enligt oss den bästa gamingskärmen med en lägre prislapp jämfört med andra skärmar. För runt 2000 kr får du en gamingskärm med 144 Hz, 1 ms responstid och AMD FreeSync för gaming utan tearing.


Skärmen har en ”ramlös” design vilket ger ett bättre utseende och inga störiga kanter som tar upp en stor del utav skärmen. Denna gamingskärmen har även varit med i sweclockers testpilot där den fått goda betyg för att hålla ett lågt pris med bra specifikationer.

En annan sak vi gillade med denna gamingskärmen är att AOC har installerat ett lowblue light skydd som skyddar dina ögon under längre spelsessioner. Lowblue light är ett skadligt blått ljus som kan ge många biverkningar på kroppen.

Asus ROG Strix XG27UQ

Bästa gamingskärmen med 4K

Asus ROG Strix XG27UQ recension

Asus ROG Strix XG27UQ är en premium gamingskärm med en upplösning på 3840 x 2160 (4k). Denna gamingskärmen är den bästa för dig som vill ha otroligt bra grafik med skärpa och bra återgivning i alla lägen. 

Trots den grymma 4K grafiken så har denna gamingskärm fortfarande en frekvens på 144Hz och en responstid på 1ms. Skärmen har även Nvidias G-SYNC för att hindra tearing och andra störningar i skärmen.

Panelen är en IPS panel vilket bidrar till grym färgåtergivning och kvalité. Skärmen har ett färgomfång på 90 % DCI-P3 och 400 certifiering vilket innebär att skärmen levererar skärpa och kontrast med grym färg inblandat. 

Hur vi utser bästa gamingskärmen

När vi utser vi de fem bästa gamingskärmarna tittar vi inte endast på priset och vad tillverkarna säger. Vi analyser specifikationerna och jämför detta med andra gamingskärmar för att ta fram den enligt oss bästa gamingskärmen. När vi tittar på specifikationerna ser vi vad skärmen har att erbjuda i jämförelse med priset och kommer fram till ett svar.

När vi till exempel utser bästa gamingskärmen för snabba spel där reaktioner krävs tittar vi på skärmar med hög frekvens (144 Hz-uppåt) där priset är lågt och resten av specifikationerna är bra. Samma gäller när vi listar de bästa gamingskärmarna med 4K, G-SYNC m.m. Vi tittar även mycket på vad tidigare kunder har att säga och vad snittet av alla recensioner blir. 

Att hitta den bästa gamingskärmen är inte alltid den enklaste uppgiften och du som konsument bör veta vad du ska använda skärmen till innan du bestämmer dig för vilken skärm du vill ha. Om du vet vad du är ute efter och prioriterar kan du komma ner i pris en hel del. Idag finns det skärmar som har det mesta av allt, det vill säga en Hz på runt 240, hög upplösning och bra specifikationer. Dessa skärmar kostar däremot i många fall mer än en bra speldator och därmed är inte dessa optimala för alla spelare. 

Photo by Fábio Silva on Unsplash

bästa gaming datorn
Köpguider

Bästa gaming datorn 2021

Är du ute efter den bästa gaming datorn? I denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gaming datorerna som kommer förhöja gaming upplevelsen

Läs mer»
Bästa gamingmus
Köpguider

bästa gamingmusen 2021

Den bästa gamingmusen är en blandning utav kvalité, känsla, vikt och ett bra pris. I denna artikel kommer vi reda ut vilken som är den

Läs mer»