Bästa gamingmus

bästa gamingmusen 2022

Den bästa gamingmusen är en blandning utav kvalité, känsla, vikt och ett bra pris. I denna artikel kommer vi reda ut vilken som är den bästa gamingmusen genom att lista fem olika möss för fem olika typer utav spelare. Vare sig du är ute efter en mus som är typiskt bra för FPS spel likt CS:GO eller en gamingmus mer anpassad för MMO spel likt World of warcraft kommer det att finnas en gamingmus med i denna lista som bör passa dig.

Att hitta den bästa gamingmusen som passar dig är svårare än vad man kan tro. Det finns flera faktorer som spelar roll när det kommer till valet utav gamingmus men i första steg bör du veta vilka typ utav spel du föredrar och vad musen ska vara kapabel till. Gillar du stilrenhet och komfort är förmodligen en trådlös gamingmus det du letar efter. Föredrar du däremot en ”snabb” gamingmus som hjälper din pricksäkerhet bör du förmodligen välja en lättare mus som ger dig mera känsla. 

Bästa gamingmusen 2021:

Logitech PRO X Superlight

Allmänt sätt bästa gamingmusen 2021

Bästa gamingmusen

PRO X Superlight är en ny gamingmus tillverkad utav Logitech som kommer med en hel del unika funktioner. Denna gamingmus är trådlös samtidigt som den väger mindre än 63 g vilket gör musen oerhört komfortabel och träffsäker.

Denna gamingmus passar till dem flesta spel i och med att den har sidoknappar som föredras för MMO spel, en otroligt lätt vikt vilket lämpar sig bra till FPS spel och 70 timmar batteritid för spelen där man ibland måste sitta klistrad för att komma vidare. Därav anser vi att det är en väldigt bra allround gamingmus som bör passa dem flesta gamers.

Logitech nya HERO 25K-Sensos i denna mus levererar precision och hastighet på en ny nivå och säkerhetsställer att det inte är något lagg eller hack när du sveper med musen. Denna sensorn ger dig mer kontroll och dina klick blir mer precist än någonsin. Vad vi gillade extra mycket med denna gamingmus är hur låg friktionen är. Detta är tack vare PTFE-tassarna under musen som ger dig ett mjukare och jämnare glid.

Xtrfy M4

Bästa prisvärda gamingmusen 2021

Bästa gamingmusen

M4 RGB ifrån Xtrfy är enligt oss den bästa gamingmusen 2021 och detta är på grund utav en rad funktioner. För ett rimligt pris får man en grym gamingmus som har en ergonomisk form, är otroligt lätt och har en bra konstruktion. Gamingmusen väger endast 71 g vilket ger dig mer känsla och väldigt mycket överlägsenhet i spel där träffsäkerheten ligger i prioritet. 

Xtrfy som har tillverkat denna gamingmus är ett Svenskt företag med säte i Skåne. Detta företag har tillverkat gamingprodukter ända sedan 2013 och är en tillverkare vi verkligen litar på när det kommer till gamingutrustning. Xtrfy M4 använder sig utav omron-switchar vilket ger dig ungefär 20 miljoner klick vilket enligt oss tyder på att denna gamingmus har väldigt bra kvalité för det priset man betalar.

Likt de andra bra gamingmus i dag har denna mus Mouse sensitivity-inställningar från 400 till 16 000 CPI som kan ändras genom ett tryck på backsidan utav musen. Uppdateringsfrekvensen ligger på 125–1000 Hz vilket lämpar sig bra för spel där reaktionerna är viktiga. Gamingmusen glider lätt på friktionsfritt på 100 % PTFE-skates som har rundade kanter. 

Corsair Scimitar RGB Elite

Bästa gamingmusen för MMO spel

bästa gamingmus mmo

Corsair Scimitar RGB Elite är enligt oss den bästa gamingmusen för MMO spel där extra knappar som är programmerbara är otroligt viktiga. Totalt har denna gamingmus 17 olika knappar som du kan programmera så att du ligger steget före i MMO spelen.

Scimitar RGB Elite är inte en mus vi skulle rekommendera för dig som spelar mycket FPS spel, denna gamingmus är mer anpassad för spel som league of legends, WOW och The Elder Scrolls serien. Anledningen till detta är att denna gamingmus är lite större med knappar som förmodligen FPS spelarna inte hade dragit nytta av. 

Däremot är denna gamingmusen perfekt för MMO spelarna. Sidoknapparna är väldigt bra placerade med ett bra avstånd ifrån tummen för att enkelt nå alla olika knappar. Om det skulle vara så att din hand inte riktigt passar och du har svårt att nå vissa knappar har Corsair en ny lösning på detta. Med deras nya Key Slider™ kan du faktiskt flytta fram och tillbaka sidoknapparna till en placering som passar just din hand. 

Logitech G305 Lightspeed

Bästa gamingmusen som är trådlös och billig!

billig gamingmus

Logitech G305 Lightspeed är en trådlös gamingmus som kommer med en rad grymma funktioner för det bra priset man betalar. För runt 400-600 kr får du en trådlös gamingmus med en batteritid på 250 timmar, en trådlös responstid på 1 ms och 6 programmerbara knappar.

Denna mus passar bra till de flesta spelen. Tack vare den låga responstiden och en vikt på 99 gram kan du prestera bra i de flesta FPS spelen där träffsäkerhet är väldigt viktigt. Dessutom passar denna mus till de flesta MMO spelen tack vare dem 6 knapparna som går att programmera. 

När det kommer till sensorn i denna gamingmus så har G305 en HERO sensor vilket är nästa generations spelsensor ifrån Logitechs gaming sortiment. Denna sensor är otroligt snabb och ett DPI omfång mellan 100-12000 DPI. 

Razer Viper Ultimate

Bästa gamingmusen ifrån Razer

Razer Viper Ultimate är en grymt bra gamingmus ifrån Razer som är trådlös och har en batteritid upptill 70 timmar, när det är dags att ladda är det bara att sätta musen på den smidiga laddstationen. Laddar du gamingmusen en gång i veckan så har du batteri för 10 timmar gaming om dagen!

Viper ultimate har en vikt på endast 74g vilket gör den optimal för esport och FPS spel där siktet är din bästavän. För att vara en trådlös mus är även sensorn respons väldigt bra och detta är tack vare Razers snabba Hyperspeed Wireless teknologi. 

Kvalitén är även väldigt bra med razers  switchar som klarar sig upp till 70 miljoner klick vilket är väldigt bra för en gamingmus. Värt att nämna är att denna mus även har ett DPI spann som sträcker sig till hela 20 000 DPI.

bästa gamingskärmen
Köpguider

Bästa gamingskärmen 2022

Den bästa gamingskärmen förhöjer spelupplevelsen och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm, och

Läs mer »
bästa gamingheadset
Köpguider

5 Bästa gaming headset 2022

Det bästa gaming headsetet ökar gaming upplevelsen och ger bättre komfort under längre spelsessioner. Vare sig du vill ha ett trådlöst eller ett trådbundet gamingheadset

Läs mer »
bästa gaming datorn
Köpguider

Bästa gaming datorn 2022

Är du på jakt efter den bästa gaming datorn? Då har du kommit rätt, i denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gamingdatorerna

Läs mer »