miniskrivare

Miniskrivare bäst i test – 6 bra fotoskrivare

Vill du köpa en miniskrivare bäst i test så att du kan skriva ut bilder och annat direkt från mobilen via ett enkelt knapptryck? I den här guiden listar vi dem 6 bästa fotoskrivarna du kan köpa idag för att väcka ännu mer liv i dina minnen!

För i ärlighetens namn, hur kul är det att ha alla bilder på sin kamerarulle när man kan skriva ut dem och sätta i en fotobok, på kylskåpet, ha i plånboken eller ge bort?

Att gå runt med en engångskamera är dock inte för alla och då är det supersmidigt att kunna fotografera som vanligt med mobilen och sedan skriva ut sina bilder när man kommer tillbaka hem eller är tillbaka på hotellrummet.

Alla modeller i den här guiden har en bra bildkvalitet, är väldigt enkla att använda, skriver ut snabbt samt har bra batteritid och går att ta med sig på resan eftersom de är små och smidiga! 

Bästa miniskrivare:

Fujifilm Instax Mini Link 2

Miniskrivare bäst i test

Vår favorit!
fotoskrivare mobil

Polaroid Hi-print

Fotoskrivare mobil bäst i test

Bäst bildkvalitet
liten skrivare

Fujifilm Instax Link Wide

Portabel skrivare breda utskrifter

Stora bilder
billig miniskrivare

Fujifilm Instax Mini Link

Billig bildskrivare

HP SPROCKET

Bildskrivare som skriver ut i kanten

Fujifilm Instax Square Link

Bra liten skrivare för foto

1. Fujifilm Instax Mini Link 2

Bästa miniskrivare

En smidig modell med god kvalitet som skriver ut fint direkt från kamerarullen. 

Den här miniskrivaren från det klassiska och ikoniska märket Fujifilm är den bästa miniskrivare som går att köpa idag för den som vill kunna skriva ut små bilder direkt från sin kamerarulle. 

Skön 90-talskänsla på bilderna, smidig app och enkel att använda

Modellen är en uppgradera version av Fujifilms tidigare miniskrivare med samma namn. Nu är bildkvalitén bättre och det finns fler bra redigeringsmöjligheter direkt i Fujis app. Men allra viktigast så skriver den ut väldigt bra!

Bilderna kommer ut ungefär lika stora som ett kreditkort vilket gör dem perfekta att ha i plånboken, på kylskåpet, i en fotobok eller på väggen. Själva bildytan är 6,2 x 4,6 cm och kvaliteten på bilderna för tankarna till 90-talet vilket ger en härlig retro-känsla.

Själva appen som följer med tycker vi faktiskt om väldigt mycket tack vare att den är enkel att använda och förstå sig på samt är väldigt smart! Du kan nämligen redigera bilder i den och lägga till text, ramar eller rita direkt på bilden. Det går även att fota direkt i appen för att få ännu fler valmöjligheter vad gäller redigeringsalternativ.

Krävs inget bläck

En smidig sak med Fujifilms Instax Mini Link 2 är att den inte kräver något bläck eftersom det sitter i pappret. Detta gör att den är otroligt enkel att hantera och kräver lite underhåll.

I skrivaren så sitter det ett bra batteri som man sällan behöver ladda vilket i kombination med sin nätta vikt och lilla storlek gör den trevlig och enkel att ha med på resande fot. Batteritiden är ungefär 100 stycken utskrifter vilket man kommer långt på. Om man inte vill ha med sig skrivaren kan man dock utan problem skriva ut redan tagna bilder från sin fotorulle direkt via skrivaren! 

Specifikationer

Att skriva ut en bild tar ungefär 15 sekunder vilket är relativt kort tid om man jämför med andra portabla skrivare. Upplösningen är 800×600 pixlar och själva skrivaren väger 210 gram. 

Nackdelar

Precis som med nästan alla produkter så har även Fujifilm nackdelar. Enligt oss är den främsta att USB:n inte har bytts ut till USB-C utan fortfarande är Micro-USB. Detta är inget jätteproblem men vi hade gärna sett att de skulle moderniserat detta. 

För att summera så är Fujifilms nya bildskrivare en riktigt bra modell som enligt oss på Gamingtips är nya standard för hur en liten skrivare ska fungera. Den är lätthanterad, skriver ut bra med en fin känsla och har bra batteritid samt är liten och mobil. Med det sagt är det här ett riktigt bra val! 

2. Polaroid Hi-print

fotoskrivare mobil

Bästa fotoskrivare mobil

Modellen för dig som vill kunna skriva ut väldigt högupplösta bilder direkt från mobilen!

Tycker du att det är lite tråkigt att bara se alla bilder som du tagit direkt i bildgalleriet? I sådant fall är det en fotoskrivare mobil du ska ha eftersom dem skriver ut bilder direkt från din kamerarulle och gör att du kan skapa ett bättre minne till dem. 

Bättre bildkvalitet och större foton

Den största skillnaden mellan den här modellen från Polaroid och skrivaren från Fujifilm är att Polaroids skriver ut större bilder i bättre upplösning vilket gör dem perfekta för ett fotoalbum eller för den som helt enkelt inte vill åt den där 90-tals retrokänslan i sina foton. 

Du kopplar enkelt ihop skrivaren med din mobil via BlueTooth, något som går väldigt snabbt och enkelt. När skrivaren sedan är kopplad skriver du enkelt och snabbt ut bilder direkt från din kamerarulle i hög kvalitet. Bilderna är 53x86mm vilket gör att dem passar in perfekt i ett fotoalbum!

Krävs inget bläck och finns klister på baksidan

Bilderna går att skriva ut både på höjden och bredden vilket ger en stor valmöjlighet eftersom man kan skriva ut alla bilder. Vad gäller själva bilderna så har de också sitt bläck direkt i sig vilket gör att man inte behöver tänka på att fylla på bläckpatroner i skrivaren. Detta gör även att Polaroid Hi-Print får en lägre vikt och mindre storlek.  

Om man vill sätta in bilderna i en fotobok så kan man använda sig av klistret som finns på baksidan. Man drar helt enkelt bort ett skydd för klistret och sätter sedan in fotona direkt i boken eller på pappret. 

Vi rekommenderar att köpa startkitet med både skrivare och bild. Detta dels för att kunna komma igång direkt, dels för att man då får ett bättre pris på bilderna som följer med.

Perfekt att ha med på resande fot

Tack vare att skrivaren väger 255 gram, är 175x101x46 mm liten samt kan laddas via powerbank och får plats perfekt i fickan så är den ypperlig att ha med även när man reser. Många tycker det är lättare att ha med en skrivare i fickan istället för en liten kamera vilket vi är beredda att hålla med om! 

Nackdelar

Enligt oss är den främsta nackdelen att man inte kan koppla ihop skrivaren med mobilen via WiFi eller USB utan enbart kan koppla via BlueTooth. Batteritiden är även markant kortare än hos FujiFilm då denna kan skriva ut 20 st bilder per laddning. 

För att sammanfatta Polaroid Hi-print så är detta den bästa fotoskrivare mobil man kan köpa idag eftersom dess bildkvalitet är väldigt hög, den har en låg vikt och liten storlek samt får plats i fickan och därför kan tas med överallt! En riktig favorit alltså! 

3. Fujifilm Instax Link Wide

liten skrivare

Portabel skrivare stora bilder

Skriver ut dubbelt så stort som vanliga Fujifilm vilket gör denna modell perfekt för fotoalbum. 

Om du är på jakt efter en portabel skrivare som skriver ut stora och breda bilder så är det här modellen för dig! Den liknar Fujifilm Instax Mini i funktionerna men skriver istället ut större och bredare bilder vilket är perfekt för den som vill föreviga sina minnen i exempelvis en fotobok. 

Bra kvalitet och härlig retrovibb på bilderna 

Fujifilm håller en hög kvalitet på sina produkter och denna modellär inget undantag. Vi tycker verkligen om hur kameran är byggt vad gäller kvalitet och design och det känns verkligen att man får vad man betalar för. 

Bildkvalitén är 800×600 pixlar vilket är lägre än på modellen från Polaroid. Precis som hos många av Fujifilms skrivare skriver denna ut bilder med en 90-talskänsla som verkligen för tankarna till hur bilderna såg ut innan digitalkameran kom och revolutionerade marknaden. 

Med andra ord så är inte det här valet för dig som vill ha superhögupplösta bilder utan snarare modellen för dig som tycker det är kul att skriva ut bilderna, vill ge dem en retrokänsla samt vill att allt ska fungera väldigt enkelt och smidigt. 

Otroligt användarvänlig men inte för dig som ska skriva ut stora volymer

Enkelt och smidigt är två ord som sammanfattar användningen väldigt bra. Du kopplar enkelt ihop skrivaren med din mobil via Bluetooth eller via USB om du har en dator. Sedan skriver du ut bilder direkt från din kamerarulle via ett knapptryck och på ungefär 12 sekunder så får du bilden utskriven.

Precis som med många små bildskrivare ligger bläcket i bilden vilket gör att man inte behöver bekymra sig över att köpa dyra bläckpatroner. Nackdelen med detta blir att bilderna blir ganska dyra att köpa men i det långa loppet om man räknar på bläckpatroner eller vad det skulle kosta att framkalla alla bilder så lönar det sig för den som inte skriver ut stora volymer. 

Bildstorlek, hur man skriver ut samt smart funktion med QR-kod

Utskriften är 86mm x 108mm stor medan själva bilden är 62 mm x 99 mm vilket gör att den sticket ut lite bland modellerna i den här guiden just vad gäller storlek på bilderna. En sak som vi tycker om mycket är att du kan välja ifall du vill skriva ut bilderna i originalstil eller om du vill få starkare färger för en varmare känsla. Det går även att skriva ut svartvitt. 

När du ska skriva ut en bild måste du ladda ner Fujifilms app och sedan väljer du direkt i appen från ditt bildgalleri vilken bild som ska skrivas ut. Innan du skriver ut kan du även redigera bilderna med olika filter, klippa dem eller lägga in emojis.

Vår favoritfunktion är dock att man kan lägga till en QR-kod som du kan välja vart den ska gå (exempelvis till ett bildgalleri på nätet, en video eller en låt som ni lyssnade på när bilden togs).

Gör collage direkt i appen 

I appen kan man också göra collage om man vill få in flera bilder i samma utskrift eller kanske ha samma bild flera gånger i bilden. Något vi tycker blev bra är om man tar en serie av bilder, exempelvis på en person när hen gör olika grimaser och sedan lägga in dem fyra bästa bilderna i ett collage och skriva ut! 

Om man spelar Nintendo Switch går det även att skriva ut bilder från spelet ifall det är något minne man vill spara därifrån, något som gör det enkelt och kul för barn att komma igång med sitt fotande! 

Går att ha med på semestern – men inte den smidigaste modellen

Batteritiden räcker till ungefär 100 stycken utskrifter vilket är väldigt mycket för att vara en bärbar skrivare. Tack vare att den är 139×127,5×33,7 mm liten och väger 340 gram så går Fujifilm att ha med sig när man är på resande fot.

Den väger dock mycket för att vara en miniskrivare och dimensionerna gör den svår att ha med sig i fickan. Att ha med den i väskan och skriva ut när man är tillbaka på hotellrummet igen är dock inga svårigheter. 

Nackdelar

Vi har egentligen bara en negativ sak att säga om Fujifilm Wide och det är att appen oftast klipper bort ytterkanten på bilden man vill skriva ut för att på så vis anpassa den efter bildens storlek. Detta kan man inte påverka själv vilket innebär att om man har något viktigt i kanten av bilden finns det en stor risk att det inte kommer med. 

För att summera Fujifilm Wide så är det här ett perfekt alternativ för den som vill ha en fotoskrivare mobil som skriver ut breda bilder snabbt. Eftersom bilderna blir relativt stora är dem perfekta att ha i ett fotoalbum eller på kylskåpsdörren. 

4. Fujifilm Instax Mini Link

billig miniskrivare

Billig miniskrivare bäst i test

En otroligt prisvärd fotoskrivare som fungerar enkelt och utan problem samt är liten och ett nöje att ha med sig på äventyr. 

Ifall du vill kunna skriva ut bilder direkt från mobilen utan att lägga ner så mycket pengar så är det den här modellen som gäller. Den är återigen gjord av det kända fotomärket Fujifilm som verkligen är experter på bilder och har varit det länge vilket gör att deras lägstanivå är väldigt hög. 

Kopplas enkelt via WiFi

Du kopplar din mobil till skrivaren via WiFi och kan sedan skriva ut bilder från ditt galleri genom Fujis fotoapp där du även kan redigera bilderna. Utskrifterna sker otroligt smidigt och det är verkligen enkelt att hantera den. 

Modellen är liten och har måtten 90x34x124 mm samt den nätta vikten på 200 gram vilket även gör Fujifilm Mini Link till en idealiskt modell att ha med sig när man reser eller är iväg på skoj eftersom den får plats i alla väskor och även i dem flesta fickor. 

Bildkvalitet och hur den skiljer sig mot sin efterträdare Fujifilm Instax Mini 2

Bildernas yta är 6,2 x 4,6 cm vilket är väldigt lagom för dem flesta. Upplösningen är 800×600 pixlar och stilen på det som skrivs ut går återigen i 90-talsstil! Vi är nöjda med kvalitén på det man skriver ut och tycker man får mycket för pengarna när man köper denna. 

Den observante lägger märke till att detta är föregångaren till toppmodellen i det här testet. Det som skiljer dessa modeller åt är främst mjukvaran där appen till modell två har fler redigeringsmöjligheter, är lite slimmare i storleken samt där själva skrivaren går att använda som en fotoutlösare till mobilen. Utöver detta är modellerna mycket lika varandra och de båda skriver ut i liknande kvalitet!

Nackdelar

Det som vi saknar med Fujifilm Mini är att den inte har någon USB-C-kontakt samt att den skulle finnas i fler färger. Utöver det så levererar den riktigt bra i relation till sitt pris och är en modell som vi verkligen kan rekommendera till alla som vill komma igång och skriva ut sina bilder samt kunna ha med sig skrivaren på resandefot. 

5. HP SPROCKET

Liten skrivare bra kvalitet

Modellen för dig som vill skriva ut bilder från mobilen som går ända ut i kanten. 

Ifall du söker en fotoskrivare som håller riktigt bra kvalitet så är den här modellen från det kända märket HP en höjdarmodell att välja. HP har sysslat med teknik under många år vilket vi tycker märks i både hård- och mjukvara. 

Riktig lättviktare med bra bildkvalitet 

Bildkvaliteten är bra speciellt med tanke på att skrivaren bara väger 172 gram. Till skillnad från alla andra modeller här ovan så skriver denna ut dina bilder hela vägen i kanterna vilket gör att du får en hel bild och inte en vit ram runt om vilket har sina situationer då det passar bättre, exempelvis om man vill göra ett mer klassiskt fotoalbum eller ska rama in bilden.

Du kopplar mobilen till skrivaren genom BlueTooth precis som hos väldigt många andra modeller. En stor fördel med att koppla via blåtand är att man får en snabb och säker uppkoppling samt kan skriva ut bilder utan täckning! 

Den bästa appen

Enligt oss så har HP lyckats skapa en bästa appen vilket kanske inte är så konstigt med tanke på deras erfarenhet av datorer och it. Det som gör appen så bra är att den är otroligt enkel att använda och utesluter en massa onödiga och krångliga funktioner.

När appen öppnas så kommer du direkt till din kamerarulle där du väljer vilken bild som ska skrivas ut. Efter det kan du redigera bilden med olika filter, lägga in text eller justera färgerna. Det går även att göra riktigt snygga collage och när man sedan är nöjd med sitt resultat skriver man bara ut direkt. Så om du söker en skrivare som kommer med en väldigt pålitlig och lättanvänd app kommer du verkligen tycka om den här. 

Bildkvalitet 

Hur är då kvalitén på bilderna? Jo den är förvånansvärt krispig för att vara snabbutskrivna bilder. De är mycket mer detaljerade än vad Fujifilms bilder är men vi kan inte säga att de är bättre eftersom det är lite som att jämföra äpplen och päron. Fujifilm strävar nämligen efter att ha bilder som ger en retrokänsla medan HP vill att bilderna ska efterlikna dem som skrivs ut av digitalkameror. 

Nackdelar 

Den största nackdelen enligt oss är att en utskrift tar ungefär 40 sekunder vilket är bra mycket längre än vad det tar att skriva ut en bild med övriga modeller i den här guiden. Det första skälet till detta är att dessa bilder är större och det andra skälet är att utskrivningstekniken är annorlunda. 

För att snabbt summera denna fotoskrivare från HP så är det ett val för dig som vill skriva ut bra bilder från mobilen som liknar bilder fotograferade med digitalkamera och inte som om de vore fotade på 90-talet samt du som inte har så mycket emot att vänta lite längre på att bilden ska skrivas ut!  

6. Fujifilm Instax Square Link

Bra val av liten skrivare

Modern och prisvärd modell som låter andra koppla upp sig på din skrivare oavsett vart de befinner sig. Med andra ord – ta emot vykort! 

Det här är en riktigt häftig modell som utmärker sig rejält eftersom du kan låta andra koppla upp sig på den för att skriva ut bilder precis som vykort. Detta innebär att om du ger någon du tycker om och vill ha kontakt med en Fujifilm så kommer du kunna skicka vykort dit precis som ett fax men att bilderna istället kommer ut i ett härligt format redo att sätta upp på kylskåpet eller stoppa i en fotobok!

Denna funktionen gör det roligare att hålla kontakten med vänner, nära och kära samt öppnar upp en dörr av att föreviga massa minnen på ett roligare sätt än att spara bilderna i mobilen. 

Större bilder och bra app

Hela utskriften är 86 x 72 mm stor och själva bilden är 62 x 62 mm vilket gör att dina utskrifter är ungefär lika hög men lite bredare än ett vanligt kreditkort. Upplösningen är faktiskt förvånansvärt bra och stilen går mer åt det moderna klara hållet än den gamla klassiska Polaroidkänslan. 

Batteritiden ligger på standard 100 bilder per laddning precis som den nästan alltid gör med Fujifilms små skrivare. Den här gången slipper vi även klaga på att det inte finns någon USB-C vilket är skönt eftersom det ger så pass mycket snabbare laddning!

Vad gäller appen så är det en klassiska Fuji-appen där man kan leka runt och laborera med filter, texter och effekter innan man skriver ut. Appen är utan krusiduller och är enkel att lära sig! 

Nackdelar 

Den största nackdelen enligt oss är att batteriet inte går att byta ut vilket det i och för sig inte går på någon av modellerna som vi har listat. Detta innebär att just denna modell är ovanligt förskonad mot nackdelar, något vi tror beror på att modellen är ganska ny och att Fujifilms har lärt sig mycket genom åren. 

Utöver detta så finns det inte så mycket mer att säga om Fujifilm Instax Square Link eftersom den liknar sina övriga modeller i samma kategori Instax på väldigt många plan. Sammanfattat är detta alltså en kul modell som möjliggör att skriva ut bilder till någon som är på andra sidan jorden så länge den personen har en sådan här skrivare. 

Frågor och svar

Här nedan har vi samlat frågor och svar så att du ska få mer kött på benen inför ditt val av portabel skrivare. Vi ger även lite tips på hur man kan ta ännu bättre bilder samt berättar hur vi utsåg vilka modeller som faktiskt är bäst! 

Vad är en miniskrivare?

skriva ut bild mobil

En miniskrivare är en portabel skrivare som oftast inte väger mer än 200 gram. Tanken med portabla skrivare är främst att man ska kunna skriva ut bilder direkt från mobilen för att kunna få ett bättre minne till bilden så att den inte bara blir en del av ens stora bildgalleri. 

För ett tag sedan blev det återigen populärt med små kameror likt Polaroids som sedan skriver ut bilden du tog direkt. Dessa är dock inte för alla eftersom det blir ytterligare en grej att konka med sig samt att man kanske vill ha bilden digitalt också.

Lösningen på detta problemet blev dem portabla skrivarna som låter en skriva ut bilder dirket från ens mobil. Detta gör att du får det bästa av två världar, nämligen både ett x av bilden i fysisk form men även i digital. 

Små skrivare är väldigt bra idag och skriver ut fint samt snabbt. De är dessutom lätta vilket innebär att man kan ha med dem på resan. Nackdelen med dessa trendiga skrivare är att det kostar ganska mycket att köpa foto vilket gör att många drar sig från att fotografera mycket. 

Om man vill läsa mer om vad en skrivare är för något så kan man spana in artikeln vi har länkat vidare till. Den berättar förvisso vad en skrivare är i stort och inte exakt hur en minimodell fungerar, men man får i alla fall en fingervisning. 

Tips för bättre bilder med din miniskrivare

miniskrivare bilder

Ett vanligt problem för många är att bilderna blir för ljusa och kalla vilket leder till att man ser ganska blek ut samt att ljusa partier kan bli ganska detaljlösa. För att lösa detta kan man dra upp kontrasten eller sänka ljusstyrkan i appen som finns till alla modeller vi har listat här ovan.

Det är verkligen lyxigt att kunna ändra detta eftersom det är en möjlighet man inte har med en vanlig klassisk Polaroidkamera. Man kan även testa lägga på ett varmt filter eller göra bilden svartvit för att få den mer anpassad efter hur man vill ha den! 

När kan man använda en fotoskrivare?

En fotoskrivare kan användas på flera olika sätt och kan verkligen vara ett bra sätt för att förstärka sina minnen ytterligare. Med hur man kan använda en fotoskrivare syftar vi främst på vad man kan göra med bilderna. 

Vårt första tips är att göra fotoböcker som hör till en viss specifik resa. Ta bilder under resan du är på och skriv sedan ut dem bästa och klistra in i en fotobok som du sparar i en bokhylla och kan komma tillbaka och kolla på. Man kan även göra fotoböcker efter årstider eller hela år.

Tips nummer två är att göra fotoböcker till nära och kära, exempelvis till en partner eller en förälder som fyller år. Då kan man gå igenom sin kamerarulle och sedan välja ut dem bilder som man tycker är bäst, skriva ut dem och därefter klistra in i boken.

Tredje tipset är att skriva ut och sätta på kyl- och frysdörren, ha i bilen, ovanför sängen, på badrummet eller på en annan plats där man ofta är och kan behöva påminna sig om roliga och trevliga stunder. Det fjärde och sista tipset är att skriva ut bilder och ha exempelvis i plånboken för att ständigt kunna göra sig påmind om någon som betyder mycket för en.

Köpguide

Här nedan kommer tre saker du bör tänka igenom innan du väljer vilken miniskrivare som är bäst för dig.

Ram eller inte

Det finns skrivare som gör sina bilder med en vit ram runt sig och dem som skriver ut bilder ända ut i kanterna. Vilken av dessa två som du föredrar handlar om tycke och smak och är något du måste bestämma dig för innan du gör ditt köp. 

Pris

Dyrare skrivare innebär kortfattat bättre bildkvalitet och bättre app för att redigera bilderna. Hur mycket du vill och kan köpa en skrivare för är upp till dig men vi rekommenderar att du gör valet utifrån hur mycket du tror att du kommer använda skrivaren. Ifall du kommer vilja ha den mycket så är det helt klart värt att investera i en dyrare modell och annars kan det vara värt att gå på en lite billigare, 

Vikt

Ska du resa mycket och vill kunna skriva ut bilder under resan för att ge bort till folk ni träffar eller för att skapa ett bättre minne och kunna skriva saker på dem där och då? I sådant fall är viken en aspekt att ta stor hänsyn till. Vikten ska helst ligga under 300 gram om du vill att den ska vara enkel att ta med sig eftersom den då också oftast får plats i fickan. 

Hur utsåg vi bästa miniskrivare?

Att utse vilken portabel skrivare som är bäst är ingen enkel uppgift eftersom det finns många olika modeller på marknaden. Här nedan är åtta saker vi har kollat på för att sedan kunna sålla fram dem modeller som verkligen håller måttet. 

Kvalitet på foto

Fotots kvalitet är verkligen en väsentlig del av hela produkten! Självfallet kan en fotoskrivare aldrig skriva ut lika bra som bilderna från ett fotolabb kommer att bli, men det kan ändå bli riktigt bra och det vi kollar efter är främst att balansen i bilden är fin, att det inte finns några gröna streck i bilden, att alla färger får ta plats samt att skärpan är vass.

Som vi har varit inne på här ovan så har exempelvis Fujifilms satsat på att deras bilder ska andas 90-tal vilket gör att dem blir lite ljusare och har en annan känsla än dagens digitalkamera-bilder. Enklast kan man beskriva dem som att bilderna liknar en klassisk Polaroidbild.

Detta är inte objektivt den bästa bildkvalitén men många vill ha just det känslan på sina bilder. Med detta sagt finns det ingen objektivt bäst bildkvalitet eftersom alla vill ha olika känsla, men det viktiga är att bilden känns proffsig och skrivs ut som företaget tänkt. 

Batteritid

Batteritiden är självfallet en annan aspekt som vi har tagit stor hänsyn till. Vad gäller dessa typer av produkter så mäter man batteritiden i hur många bilder per laddning som den kan skriva ut. Här är vi mest nöjd med Fuji som ligger på ungefär 100 stycken bilder per laddning. Detta gör det enklare att ta med sig skrivaren om man reser runt. 

App

För att kunna skriva ut bilder från mobilen måste dem gå via en app som hänger med. Den här appen har vi märkt håller olika hög kvalitet och för oss är det väldigt viktigt att den är enkel att använda, inte laggar samt har flera bra funktioner. 

Vi har sållat bort alla skrivare som kommer med en app där det är svårt att redigera bilder, skriva ut och kanske till och med laggar. Du kan alltså vara säker på att alla modeller här ovan håller måttet. 

Uppkoppling (BlueTooth, WiFi eller kabel)

Hur man kopplar upp skrivaren mot mobilen är självfallet en viktig aspekt. Allra helst hade vi önskat att en och samma skrivare kunde kopplas upp på alla tre sätt men vi har märkt att det är väldigt ont om sådana. Om man föredrar WiFi eller BlueTooth är personligt men vi på Gamingtips föredrar BlueTooth eftersom det ger möjlighet att koppla upp sig och skriva ut vart man än befinner sig. 

Om man vill kunna koppla sin skrivare till datorn bör man även se till så att det finns en USB-port av något slag, annars kan det bli ganska bökigt att koppla upp.

Oavsett vilket sätt man föredrar så måste det sätt man har fungera bra, hitta mobilen snabbt och ha en stabil uppkoppling, något som alla modeller här ovan också har!

Storlek

En miniskrivare ska vara just mini annars är det enbart en vanlig skrivare. Detta innebär att vi har kollat noggrant på dimensionerna. Allra helst ska modellen få plats i fickan men det fungerar även om den får plats i en liten väska. Det viktigaste är helt enkelt att den är portabel och möjlig att ta med sig vart man än är. 

Kostnad

Priset får inte vara för högt eftersom det då knappt finns någon som är beredd att köpa miniskrivaren eftersom den för det mesta används som en rolig grej på semestrar. Vi ser helst att priset ligger runt 1000-1500 kronor eftersom man då får bra kvalitet till ett rimligt pris.

Prisvärdhet

Precis som alltid är det väldigt viktigt för oss att alla produkter vi rekommenderar är prisvärda, alltså att man känner sig riktigt nöjd med den produkt man har köpt och att den motsvarar priset man betalat. 

Alla modeller här ovan i köpguiden håller samma nivå som man kan förvänta sig när man betalar vilket gör att köpet känns bra även i magen! 

Recensioner

Sist men inte minst så kikar vi även på tidigare recensioner för att få oss en uppfattning om vad andra personer har haft för upplevelse med produkten. Detta blir en garant för att det vi tycker faktiskt stämmer överens med vad andra också har upplevt, oavsett om det är positiva eller negativa upplevelser. 

Med dessa saker sagda hoppas vi verkligen att du hittar en bra miniskrivare som du kan förgylla dina minnen med oavsett om det är på eller med andra personer, platser, mat eller naturfenomen! 

Läs mer: