bästa gamingheadset

5 Bästa gaming headset 2021

Det bästa gaming headsetet ökar gaming upplevelsen och ger bättre komfort under längre spelsessioner. Vare sig du vill ha ett trådlöst eller ett trådbundet gamingheadset kommer vi att i denna artikel lista flera olika gamingheadset så att fler hittar ett headset som passar dem. 

Ofta prioriteras dator komponenter eller skärm i en gamingsetup väldigt högt, och i vissa fall hamnar ett bra gaming headset efter. Men investerar du i ett bra gamingheadset kommer du höra renare och bättre ljud vilket gör hela gaming upplevelsen mycket bättre. Fördelen med de bättre headseten är även mikrofonen, vilket underlättar kommunikationen mellan dig och dina lagkamrater. 

När vi undersökt vad som är det bästa gaming headset har vi tittar på flera faktorer och jämfört olika tillverkare för att du ska hitta det bästa gaming headsetet som passar dig. De främsta faktorerna vi tittar på är ljud, komfort, pris, mikrofon och vilken typ utav anslutning headsetet har. 

Bästa gaming headset

HyperX Cloud Flight S

Bästa gaming headset 2021

bästa gaming headset

HyperX Cloud Flight S är enligt oss helt klart det bästa gaming headset 2021. Detta gaming headset är ett trådlöst headset ifrån HyperX som är bland den största tillverkaren utav gamingutrustning i världen. Ett vanligt problem bland trådlösa gaming produkter är ljust batteritiden. Men detta gäller inte Cloud Flight S eftersom HyperX lyckats få upp batteritiden till 30 timmar vilket är väldigt bra för ett gaming headset. Vad som är även värt att tillägga är att detta gamingheadset kan laddas trådlöst med Qi-laddning vilket ger smidigare laddning.

När det kommer till ljudet i detta gaming headset har HyperX tillverkat ett trådlöst headset med specialjusterat virtuellt 7.1 surround ljud som gör spelet mer verkligt. Ljudet har en impedans på 32 ohm och använder sig utav en 2,4 GHz radiofrekvens för att fungera trådlöst, denna teknik gör att ljudet blir otroligt bra trots att det är trådlöst. 

Vad som är unikt för detta gaming headset är att du kan enkelt justera balansen mellan chatt och spel med integrerade kontroller vilket gör att du kan tillexempel höja spelets ljud när det är dags att fokusera. Detta är bra mycket enklare än att lämna spelet och gå in och ändra volymen genom inställningarna. När det kommer till komfort är detta gaming headset väldigt ergonomiskt eftersom kuddarna är tillverkade utav extra fylligt viskoelastiskt skumgummi som sedan är omslutet med konstläder. Detta resulterar i kåpor som inte blir för varma, är komfortabla och håller bra kvalité.

Vad som är värt att nämna är att mikrofonen är både TeamSpeak- och Discord-certifierad vilket gör att du kan vara säker på att dina vänner kan höra dig klart och tydligt utan brus eller störningar. 

Steelseries Arctis 1

Bästa gamingheadset med en lägre prislapp

bästa gaming headset billigt

Arctis 1 är ett prisvärt gaming headset ifrån Steelseries som håller ett väldigt lågt pris för hur bra headset man får. Detta gamingheadset är ett trådbundet headset med alla de vanliga funktioner ett normalt gaming headset erbjuder. Detta gaming headset passar till en mängd konsoler som: Mac, PlayStation, Xbox, Switch samt mobil och PC. Detta gör detta till ett väldigt prisvärt allround headset som kan användas på flera områden. 

Trots det lägre priset bör du inte skrämmas över att gaming headsetet har dålig kvalité eftersom Arctis 1 använder samma högtalardrivrutiner som Arctis 7 vilket är ett omtalat och väldigt bra gaming headset ifrån Steelseries. Därav kan du vara säker på att ljudet i Steelseries Arctis 1 är tillräckligt bra för att du ska bli nöjd. 

Likt andra gaming headset nu för tiden är även detta headset discord certifierat för att du ska vara säker på att dina vänner hör dig tydligt genom mikrofonen. Arctis 1 mikrofonen använder en clear cast mikrofon som har bra brusisolering vilket gör att din röst hörs mera klart. 

Logitech PRO X Wireless Lightspeed

Bästa trådlösa gaming headset

Bästa gaming headset logitech

Logitech PRO X Wireless Lightspeed är ett trådlöst gaming headset med trådlös LIGHTSPEED-teknik som har extremt snabb upptagning utav ljud utan att behöva kompromissa med latens. Med detta trådlösa gaming headset kan du spela sladdfritt i mer än 20 timmar vilket vi anser är väldigt bra för ett trådlöst gaming headset. 

När det kommer till mikrofonen är det då detta gaming headset sticker ut. Logitech har använt sig utav BLUE VO!CE-mikrofonteknik vilket gör att du får mindre brus, realtidsröstfilter, lägga till kompression med mera. Detta gör att dina vänner kan höra dig igenom en kristallklar mikrofon.

Tittar vi på ljud har verkligen Logitech satsat på detta headsetet. Med 50 MM högtalarelement och en bättre konstruktion sedan tidigare har detta gaming headset otroligt bra ljud för att vara till skapat för gaming. Istället för det vanliga 7.1 ljudet som finns i dem flesta headset har Logitech valt att gå lite längre och använt sig utav DTS Headphone:X 2.0 teknik vilket är ännu bättre än 7.1

Logitech G733 LIGHTSPEED

Bästa gaming headset allround 

Bästa gamingheadset

Detta gaming headset ifrån Logitech är ett bra all round gaming headset som passar till PC. Headsetet har även ett rimligt pris för ett trådlöst gaming headset med ny och bra teknik. Headsetet har en bra batteritid på 29 timmar och har bra komfort så att du kan spela i timmar utan att behöva ta av dig det. 

Headsetet har en 2,4 GHz-lightspeed anslutning vilket bidrar till bättre anslutning och mer stabil ljudöverföring vilket är extra viktigt med ett trådlöst headset som ska vara anpassat för gaming.

Headsetet har även en bekväm bygel i ett resor liknande material som sitter otroligt skönt vilket ökar komforten otroligt mycket. ”Kuddarna” är i minnesskum vilket innebär att headsetet kommer att forma sig efter öronen och bli bekvämare med tiden. 

Steelseries Arctis 9

Bästa gaming headset för komfort

Bästa gaming headset för komfort

Steelseries Arctis 9 är enligt oss det bästa gaming headset för komfort och detta beror mycket på huvudbandet som är gjort utav ett material som liknar skidglasögonstyp vilket sitter bättre runt huvudet än ett vanligt huvudband. Detta huvudbandet tillsammans med sport-inspirerat Airweave-tyg resulterar i ett gaming headset som är väldigt komfortabelt även under längre spelsessioner. 

Detta gaming headset är trådlöst och har en batteritid på 20 timmar och 2,4 GHz anslutning vilket är nästintill ett måste för dagens trådlösa headset. Vad som är unikt för detta gaming headset är att det har simultan bluetooth, vilket gör att du kan lyssna på musik genom din mobil samtidigt som du hör ditt spel.

Likt de flesta bra gaming headset har mikrofonen ett certifikat ifrån Discord för att säkerställa att mikrofonen har ett klart och tydligt ljud. Du kan även koppla detta headset till ditt playstation vilket leder till att du endast behöver köpa ett headset för mer gaming. 

Photo by Matt Barringer on Unsplash

bästa gamingskärmen
Köpguider

Bästa gamingskärmen 2021

Den bästa gamingskärmen förhöjer spelupplevelsen och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm, och

Läs mer »
Bästa gamingmus
Köpguider

bästa gamingmusen 2021

Den bästa gamingmusen är en blandning utav kvalité, känsla, vikt och ett bra pris. I denna artikel kommer vi reda ut vilken som är den

Läs mer »