bästa gamingheadset

8 bästa gaming headset 2023 – bra spelhörlurar

Det bästa gaming headsetet ökar gaming upplevelsen och ger bättre komfort under längre spelsessioner. Vare sig du vill ha ett trådlöst eller ett trådbundet gamingheadset kommer vi att i denna artikel lista flera olika gamingheadset så att fler hittar ett headset som passar dem. 

Ofta prioriteras dator komponenter eller skärm i en gamingsetup väldigt högt, och i vissa fall hamnar ett bra gaming headset efter. Men investerar du i ett bra gamingheadset kommer du höra renare och bättre ljud vilket gör hela gaming upplevelsen mycket bättre. Fördelen med de bättre headseten är även mikrofonen, vilket underlättar kommunikationen mellan dig och dina lagkamrater. 

När vi undersökt vad som är det bästa gaming headset har vi tittar på flera faktorer och jämfört olika tillverkare för att du ska hitta det bästa gaming headsetet som passar dig. De främsta faktorerna vi tittar på är ljud, komfort, pris, mikrofon och vilken typ utav anslutning headsetet har. 

Bästa gamingheadset:

bästa gaminghörlurar

Logitech G 432

Bästa spelhörlurar

Bäst i test!
bästa gamingheadset

Razer Barracuda X

Prisvärda trådlösa spelhörlurar

Bra budget-spelhörlurar
bästa gaminghörlurar

Asus ROG

Väldigt mycket för pengarna

Vår favorit
Gamingheadset hyper

HyperX Cloud 2 trådlös

Bästa trådlösa spelhörlurar

Gamingheadset

Steelseries Arctis 1

Billigt gamingheadset

gamingheadset

Logitech PRO X Wireless Lightspeed

Populär modell

Logitech G 733

Snygga spelhörlurar

Steelseries Arctis 9

Sköna spelhörlurar

1. Logitech G 432

bästa gaminghörlurar

Bästa gaminghörlurar med sladd

Väldigt prisvärda, snygga och tåliga hörlurar gjorda för spel med bra ljud och tydlig mikrofon. 

Om du vill ha ett riktigt bra gamingheadset med sladd så bör du verkligen spana in dem prisvärda G 432 från Logitech! Det här är en klassisk modell som har fått riktigt bra recensioner världen över från både kritiker och gamers. Hemligheten till att dessa är så populära är att de håller riktigt bra kvalitet, har fint ljud och är snygga till ett bra pris. 

Lurarna har surroundljud vilket innebär att det kommer tydligt från alla håll och att du kan höra om ljudet kommer bakom dig, från sidan eller framför. Du kan alltså använda din hörsel för att bli bättre i spelet med hjälp av dessa lurar.

Utöver att låta bra till spel så har dem även ett bra film- och musikljud med bra balans mellan diskant och bas. Tack vare att lurarna har både 3,55-uttag (även känt som klassisk AUX) samt en USB-port så kan du koppla dem både till din dator och spelkonsol.

Muffarna ligger riktigt skönt mot öronen och trycket är lagom hård vilket gör att man kan ha på sig dem under många timmar utan att få ont. Själva öronkuddarna är även möjliga att vrida hela 90 grader för att anpassa sig skönt efter ditt huvud.

Utöver att ha bra ljud så är även mikrofonen riktigt bra och gör att du hörs klart och tydligt i Discord eller om du pratar direkt i spelet med ditt lag. Du kan fälla upp micken när den inte används för att spara spara plats. 

Vi tycker om volymrattar på sladden eftersom man då snabbt och enkelt kan höja och sänka även om man är mitt inne i ett spel. Det enda vi saknar är en mute-knapp! Själva kabeln är 2 meter lång och headsetet väger 280 g vilket gör det bra både för barn och vuxna.

För att sammanfatta så är Logitech G 432 en perfekt modell för dig som vill ha en riktigt bra modell med tydligt och djupt ljud, bra mikrofon, skön passform och dessutom en snygg design utan att för den delen behöva betala så mycket. 

2. Razer Barracuda X

bästa gamingheadset

Prisvärt gamingheadset

Perfekt modell för dig som vill ha mycket ljud för pengarna! 

Dessa gamingheadset ifrån Razer är ett grymt val för dig som söker ett gamingheadset som passar i alla miljöer och spel. Headsetet har ett schysst ljud, bra komfort och en prislapp som är överrenskomlig. 

Mikrofonen är en Razer™ Hyperclear cardioid mik och gör så att dina lagkamrater klart och tydligt kan höra dig i spelet. Mikrofonen har en bra talupptagning och tar bort mycket av bruset från sidorna tack vare den nya konstruktionen. Mikrofonen är även avtagbar vilket är smidigt när du inte tänkt att använda den. 

Headsetet är trådlöst och har en batteritid på upptill 20 timmar vilket är väldigt bra för ett gamingheadset med 40 mm membran och 7.1 Channel virtuellt surroundljud. Föredrar du hellre att köra med sladd du kan koppla till 3.5 mm portar. Headsetet har även en smidig plug n play där du kan koppla den trådlösa USB C-mottagaren till önskad plattform och bara köra. 

Kikar vi mer på designen märker vi ganska snabbt att detta är ett lätt headset, det väger endast 250 gram. Trots detta känns ändå konstruktionen kvalitativ och välgjord. Öron kuddarna är även komfortabla och blir inte jobbiga efter ett pars timmar spelande. 

3. Asus ROG Strix Fusion

bästa gaminghörlurar

Bra spelhörlurar till rimligt pris

En modell som passar dig som värdesätter riktigt bra ljud, vill slippa sladden och dessutom ha en skön modell som inte kostar så mycket. 

Om du är på jakt efter en riktigt bra spelhörlurar så är Asus ROG Strix Fusion en bra modell som vi verkligen varmt kan rekommendera. Faktum är att detta är vår favorit tack vare det bra ljudet, väldigt sköna passformen, snygga och stilrena designen samt bra ljudet. 

Batteritiden är 15 timmar vilket man kommer väldigt långt på. När man sedan ska ladda upp batteriet igen behöver man inte vänta så länge då det enbart tar två timmar att ladda fullt. Räckvidden på hörlurarna är 20 meter och dem kopplas upp mot en USB-sticka som sätts i din dator, TV-spel eller VR-spel. 

Om vi ska prata ljud så ger dessa verkligen ett bra intryck. Elementet är på 50mm och vi tycker verkligen om balansen mellan bas och diskant. Tack vare att ljudbilden är bred så passar lurarna bra både till spelande, att titta film, tala med kompisar och lyssna musik.

För att gå in ännu noggrannare på tekniska specifikationer så har lurarna ett frekvensomfång på 20 Hz till 20 kHz vilket är mer än nog. Impedansen är 32 och själva kuddarna är sköna mot örat samt stänger ute ljud bra men har trots det en skön vädrande egenskap så att man inte blir svettig. 

Mikrofonen har ett puffskydd och tar upp ens röst bra även om det skulle vara ljud runtomkring. Med andra ord behöver du inte oroa dig särskilt mycket för att inte höras! 

En lyxig och schysst funktion är att man kontrollerar volym, stil på ljudet samt mute via en digital touch-kontroll. För att summera så är det här ett riktigt bra val för dig som vill ha bra kvalitet på både ljud, materialval och passform men till rimligt pris. Ett perfekt exemplar för dig som vill ha det bästa till ett överkomligt pris med andra ord! 

4. HyperX Cloud 2 trådlös

Gamingheadset hyper

Bästa gaming headset 2023

Snygga och sköna lurar gjorda för gaming med kontroll för att balansera ljudet mellan spel och röstsamtal med dina spelkamrater.

HyperX Cloud Flight S är enligt oss helt klart det bästa gaming headset 2023. Detta gaming headset är ett trådlöst headset ifrån HyperX som är bland den största tillverkaren utav gamingutrustning i världen.

Ett vanligt problem bland trådlösa gaming produkter är ljust batteritiden. Men detta gäller inte Cloud Flight S eftersom HyperX lyckats få upp batteritiden till 30 timmar vilket är väldigt bra för ett gaming headset. Vad som är även värt att tillägga är att detta gamingheadset kan laddas trådlöst med Qi-laddning vilket ger smidigare laddning.

När det kommer till ljudet i detta gaming headset har HyperX tillverkat ett trådlöst headset med specialjusterat virtuellt 7.1 surround ljud som gör spelet mer verkligt. Ljudet har en impedans på 32 ohm och använder sig utav en 2,4 GHz radiofrekvens för att fungera trådlöst, denna teknik gör att ljudet blir otroligt bra trots att det är trådlöst. 

Vad som är unikt för detta gaming headset är att du kan enkelt justera balansen mellan chatt och spel med integrerade kontroller vilket gör att du kan tillexempel höja spelets ljud när det är dags att fokusera. Detta är bra mycket enklare än att lämna spelet och gå in och ändra volymen genom inställningarna.

När det kommer till komfort är detta gaming headset väldigt ergonomiskt eftersom kuddarna är tillverkade utav extra fylligt viskoelastiskt skumgummi som sedan är omslutet med konstläder. Detta resulterar i kåpor som inte blir för varma, är komfortabla och håller bra kvalité.

Vad som är värt att nämna är att mikrofonen är både TeamSpeak- och Discord-certifierad vilket gör att du kan vara säker på att dina vänner kan höra dig klart och tydligt utan brus eller störningar. 

5. Steelseries Arctis 1

Gamingheadset

Billiga gaminghörlurar

Ett bra val för dig som vill ha ett par spellurar med sladd och inte lägga ner så mycket pengar. 

Arctis 1 är ett prisvärt gaming headset ifrån Steelseries som håller ett väldigt lågt pris för hur bra headset man får. Detta gamingheadset är ett trådbundet headset med alla de vanliga funktioner ett normalt gaming headset erbjuder. Detta gaming headset passar till en mängd konsoler som: Mac, PlayStation, Xbox, Switch samt mobil och PC. Detta gör detta till ett väldigt prisvärt allround headset som kan användas på flera områden. 

Trots det lägre priset bör du inte skrämmas över att gaming headsetet har dålig kvalité eftersom Arctis 1 använder samma högtalardrivrutiner som Arctis 7 vilket är ett omtalat och väldigt bra gaming headset ifrån Steelseries. Därav kan du vara säker på att ljudet i Steelseries Arctis 1 är tillräckligt bra för att du ska bli nöjd. 

Likt andra gaming headset nu för tiden är även detta headset discord certifierat för att du ska vara säker på att dina vänner hör dig tydligt genom mikrofonen. Arctis 1 mikrofonen använder en clear cast mikrofon som har bra brusisolering vilket gör att din röst hörs mera klart. 

6. Logitech PRO X Wireless Lightspeed

gamingheadset

Trådlösa spelhörlurar med bra passform

Ett par schyssta spelhörlurar för dig som vill kunna ha på dig dem länge utan att få ont. 

Logitech PRO X Wireless Lightspeed är ett trådlöst gaming headset med trådlös LIGHTSPEED-teknik som har extremt snabb upptagning utav ljud utan att behöva kompromissa med latens. Med detta trådlösa gaming headset kan du spela sladdfritt i mer än 20 timmar vilket vi anser är väldigt bra för ett trådlöst gaming headset. 

När det kommer till mikrofonen är det då detta gaming headset sticker ut. Logitech har använt sig utav BLUE VO!CE-mikrofonteknik vilket gör att du får mindre brus, realtidsröstfilter, lägga till kompression med mera. Detta gör att dina vänner kan höra dig igenom en kristallklar mikrofon.

Tittar vi på ljud har verkligen Logitech satsat på detta headsetet. Med 50 MM högtalarelement och en bättre konstruktion sedan tidigare har detta gaming headset otroligt bra ljud för att vara till skapat för gaming. Istället för det vanliga 7.1 ljudet som finns i dem flesta headset har Logitech valt att gå lite längre och använt sig utav DTS Headphone:X 2.0 teknik vilket är ännu bättre än 7.1

7. Logitech G733 LIGHTSPEED

Bästa gaming headset allround 

Med 29h batteritid och bra ljud passar dessa till spel, film och samtal! 

Detta gaming headset ifrån Logitech är ett bra all round gaming headset som passar till PC. Headsetet har även ett rimligt pris för ett trådlöst gaming headset med ny och bra teknik. Headsetet har en bra batteritid på 29 timmar och har bra komfort så att du kan spela i timmar utan att behöva ta av dig det. 

Headsetet har en 2,4 GHz-lightspeed anslutning vilket bidrar till bättre anslutning och mer stabil ljudöverföring vilket är extra viktigt med ett trådlöst headset som ska vara anpassat för gaming.

Headsetet har även en bekväm bygel i ett resor liknande material som sitter otroligt skönt vilket ökar komforten otroligt mycket. ”Kuddarna” är i minnesskum vilket innebär att headsetet kommer att forma sig efter öronen och bli bekvämare med tiden. 

8. Steelseries Arctis 9

Sköna hörlurar för spel

Ett par lätta och trådlösa lurar med stort ljud.

Steelseries Arctis 9 är enligt oss det bästa gaming headset för komfort och detta beror mycket på huvudbandet som är gjort utav ett material som liknar skidglasögonstyp vilket sitter bättre runt huvudet än ett vanligt huvudband. Detta huvudbandet tillsammans med sport-inspirerat Airweave-tyg resulterar i ett gaming headset som är väldigt komfortabelt även under längre spelsessioner. 

Detta gaming headset är trådlöst och har en batteritid på 20 timmar och 2,4 GHz anslutning vilket är nästintill ett måste för dagens trådlösa headset. Vad som är unikt för detta gaming headset är att det har simultan bluetooth, vilket gör att du kan lyssna på musik genom din mobil samtidigt som du hör ditt spel.

Likt de flesta bra gaming headset har mikrofonen ett certifikat ifrån Discord för att säkerställa att mikrofonen har ett klart och tydligt ljud. Du kan även koppla detta headset till ditt playstation vilket leder till att du endast behöver köpa ett headset för mer gaming. 

Frågor och svar

bra spelhörlurar

Här nedan går vi igenom lite saker som kan vara bra att tänka på när man ska välja vilja modeller som är bra gaminghörlurar för en själv. Vi besvarar dem vanligaste frågorna samt går igenom hur vi utsett vilka modeller som är bäst. 

Vilket gamingheadset ska jag välja?

Det bästa gamingheadset för just dig är headsetet som passar din budget, dina förväntningar och dina krav. De flesta billigare gamingheadset är trådbunda och fungerar utmärkt för dig som endast söker de mest grundläggande funktionerna. Går man upp en prisklass är många gamingheadset trådlösa och har fler funktioner som aktiv brusreducering och mikrofoner där din röst är kristallklar. 

Vill du ha så bra ljud som möjligt i ditt gamingheadset ska du kolla på membranstorleken, generellt sätt lyder regeln att ju större Membranstorlek desto bättre ljud får du. Har gamingheadsetet du är ute efter en membranstorlek på minst 40 mm har headsetet i regel bra ljud. En annan viktig faktor att kolla på är vilken formfaktor gamingheadsetet har, de flesta är antingen over-ear eller on-ear. Enligt oss är over-ear gamingheadset helt klart bättre eftersom de ger mer komfort och bättre ljud. 

Ska jag välja trådlösa eller trådbunda gamingheadset?

Generellt sätt är trådbunda gamingheadset billigare än trådlösa. Detta är ett väldigt personligt val och beror helt enkelt på hur jobbigt du tycker det är med en sladd som dinglar mellan öronen och datorn. En sak att tänka på med trådlösa gamingheadset är att de behöver laddas. Ofta har gamingheadseten som är trådlösa en batteritid på mellan 10 till 30 timmar. 

Debatten har alltid delat folk i två väldigt tydliga läger. Personligen tycker vi om trådlösa gamingheadset eftersom det ger en större frihet samt att man inte behöver ladda dem så ofta, även om man får mer ljud mer krona med sladdrar eftersom pengar då inte går till den trådlösa tekniken som är dyrare.

Vill du läsa mer om fördelarna med trådlöst headet kan du spana in artikeln från PC-tidningen. Där argumenterar man för varför trådlösa modeller är bättre! 

Gamingheadset och ljudkvalité

Givetvis skiljer sig gamingheadsets i ljudkvalité beroende på vilken tillverkare och modell man testar. Vissa gamingheadset har riktigt bra ljudkvalité och det märks tydligt att tillverkaren lagt en slant extra för att stoppa in lite bättre högtalare. En specifikation kan kan hålla koll på är membranet, detta brukar vara runt 40 mm och är minimum för att headsetet ska lira bra. 

En annan sak man kan titta på är om gamingheadsetet är 7.1 surround eller ett stereoheadset. Surround headset är bättre för dig som vill höra exakt vart ljudet kommer från. Detta kan vara till stor fördel i en del spel där det är viktigt att hålla koll på sina motståndare. Stereoheadset är lite enklare och har endast två ljudkanaler. Många stereoheadset har program idag som gör att dom kan återskapa ett surround system. 

Hur utsåg vi bästa gamingheadset?

För att hitta vilken modell som är bäst för spel krävs det att man kollar på lite olika saker. Här nedan listar vi vilka kriterier vi har utgått från! 

Ljud

Vad är ett bra ljud för ett par gaminglurar? Jo, det viktigaste är att du har ett tydligt ljud som låter dig göra om fienden kommer från höger, vänster eller bakom dig samt som återger röster bra så att du tydligt kan höra dina spelkompisar. 

Vi har även hållit utkik efter ett ljud som låter bra vid musiklyssnande och filmtittande för att helt enkelt ha ett sådant mångsidigt par som möjligt som fungerar även utanför spelet. 

Komfort

När man spelar så sitter man ofta väldigt många och långa timmar framför datorn vilket sätter stora krav på att lurarna ska vara sköna att ha på sig. Dem måste vara sköna mot örat både i kuddarna och vad gäller trycket. De får helt enkelt inte trycka för mycket! Trycket avgörs av ramen och mjukheten i öronen avgörs av skummet. 

Mikrofon

Att kunna kommunicera med sina spelkamrater är a och o i lagsport vilket sätter krav på mikrofonen. Micken måste vara bra för att tydligt återge det du säger samt kunna stänga ute omliggande brus. Vilken typ av mick man vill ha är en smaksak och det finns både utfällbara och nedfällbara. Oavsett vilket du väljer så kan vi garantera att alla modeller här ovan har en mikrofon som ger din röst rättvisa. 

Bra trådlös uppkoppling

Ifall man vill ha ett headset utan sladd så måste uppkopplingen mot datorn vara bra och smärtfri. Den får under inga omständigheter frysa eller lagga eftersom det påverkar ens spelupplevelse väldigt negativt. Dessutom måste batteritiden vara lång så att man slipper ladda stup i kvarten!