Bästa SSD samsung

Hur stor ssd disk behöver man?

SSD disken är en viktig komponent i datorn som är nödvändig för att snabbt skicka filer mellan komponenterna vilket leder till att spel och program laddar snabbare. En SSD är mycket snabbare än en traditionell hårddisk och är nästan ett måste idag om du ska spela spel. 

Typiskt sätt är en SSD mycket dyrare än en hårddisk, och speciellt dyrare om du behöver mycket utrymme. Vi rekommenderar att använda SSD lagringen endast för spel. Har du mycket bilder eller minnen kan du spara dom ”billigare” på en traditionell hårddisk. 

Hur mycket utrymme ska jag ha?

De vanligaste utrymmena är 128 GB, 250 GB, 512 GB, 1 TB och 2 TB. Men vilken av alla dessa storlekar passar dig?

128 GB bör du förmodligen passa dig för, dessa diskar är otroligt små och klarar inte av mycket lagring. Det räcker med windows och ett par spel för att en 128 GB disk ska vara full. 

250 GB disken passar dig som vill ha en billig och vanlig SSD som gör det den ska. En 250 GB disk tillåter dig att ha ett par spel på datorn och ger dig snabbare laddtider. 

512 GB är för dig som har mycket program och spel som kräver lite extra plats. 512 GB är en ganska standard storlek eftersom de räcker för de flesta. 

1-2 TB SSD är för dig som behöver extra utrymme för spel och program som kräver mycket plats. Med en 2 TB SSD kan du utan problem spara alla dina digitala minnen och verktyg på ett o samma ställe utan problem med lagring. 

Vilken SSD ska jag köpa?

Idag finns det väldigt många olika SSD’s på marknaden med olika tekniker som gör dom både effektivare och snabbare. En 250 GB SSD kan skilja sig väldigt mycket från en annan 250 GB SSD. Exempelvis kan en SSD använda PCIe 4.0 M.2 teknik som gör hanteringen av filer snabbare. Vill du läsa mer om vilken som är den bästa SSD kan du göra det här. 

csgo bli bättre
Tips & guider

Bli bättre på CS:GO

Vill du bli bra på CS:GO och nå dom högre rankerna? Då gäller det att spendera många timmar framför datorn och finslipa på sitt spel.

Läs mer »
gamingskärm
Tips & guider

Vad är en gamingskärm?

Har du en fet spel-setup men en ganska dålig skärm? Då är det läge att uppgradera sig, men vad är en gamingskärm och varför är

Läs mer »
spelkonsol eller gamingdator
Tips & guider

Spelkonsol eller gamingdator?

Valet mellan en gamingdator och en spelkonsol likt Nintendo Switch kan vara ett ganska svårt val. Det är oftast en väldigt stor prisskillnaden mellan konsoler

Läs mer »