csgo bli bättre

Bli bättre på CS:GO

Vill du bli bra på CS:GO och nå dom högre rankerna? Då gäller det att spendera många timmar framför datorn och finslipa på sitt spel. I denna guide kommer vi att gå igenom ett par saker som kan göra dig till en bättre spelare. 

Träna på siktet

En stor del av spelet går ut på att sätta skotten rätt, och därför behövs ett bra sikte. Proffsen tränar inte bara sitt sikte i matcherna utan även utanför matcherna på träningskartor. På dessa kartor kan du få in mer skott under kortare tider jämfört med en match. Börjar du träna ditt sikte aktivt kommer du att snabbt märka av en förbättring. 

Siktet beror även till stor del på vilken utrustning du har. En bra gamingmus kan ha en stor påverkan på ditt sikte. Detta är extra tydligt då man kollar på proffsen i CS:GO där många använder samma mus. Oftast används EC2:an från Zowie, Superlight från Logitech och den klassiska deathadder musen.

När du tränar på siktet är det bra att variera det du tränar på, och träna med olika vapen. Ibland kanske du bara tränar huvudskott och i vissa fall endast din spray. Tränar du ditt sikte kan det vara en bra idé att träna med flera vapen så att du utvecklas på flera fronter. 

Studera proffsen

Genom att titta på proffsmatcher i CS:GO kan du få en djupare förståelse för spelet och utveckla ditt egna spel. Proffsen gör ibland manövrar som är oförklarliga och endast funkar på en högre nivå. Men många rörelser funkar även på en lägre nivå och man kan lära sig mycket av proffsmatcher. 

Tittar du på mycket proffsmatcher kommer du att snabbare förstå hur lagspel fungerar och vad som skiljer proffsen från andra. Du kommer se hur dom tar risker och när det passar att ta risker. Kanske hittar du ett proffs som har en snarlik spelstil som dig och kan hämta inspiration från en viss spelare. 

Du kommer att lära dig mer smokes och granater som du själv kan applicera på ditt egna spel. Oftast visar det upp nya granater i proffsmatcher som inte finns i Youtube videos än. Alltså kan du ligga steget före konkurrensen och vinna fler matcher. 

Kommunicera mera

Alldeles för få spelare kommunicerar i spelet vilket inte är bra för laget. Om du ska spela på en högre nivå kan ett bra gamingheadset helt klart vara att föredra för att förbättra kommunikationen. En stor del av spelet går ut på att tala om för varandra vart motståndare är någonstans. Utan kommunikationen blir spelet för enskilt och laget kommer att ta skada. 

Sedan är inte kommunikation endast kring vart motståndare befinner sig. Den ska även handla om vad som är rätt beslut för laget vid en viss situtation. Laget kanske skulle behöva en ekonomisk runda eller ett par omformateringar för att börja vinna rundor. Tycker du att matchen går segt kan du alltid prata med dina kamrater om vart ni brister i spelet och lättare fixa detta.