nintendo switch tillbehör

Bästa Nintendo switch tillbehör 2023

I denna guide kommer vi att gå igenom dom bästa Nintendo Switch tillbehören vi rekommenderar. Tillbehören kan göra spelen roligare samt skydda din konsol mot skador. Olika kontroller och grepp kan göra ditt favoritspel roligare att spela och väcka nytt liv i ditt Nintendo Switch.

nintendo switch tillbehör

Marseille mClassic

Plug and play grafikkort

Bästa tillbehöret
nintendo switch handkontroll

Pro Handkontroll

Perfekt för vissa spel

Bättre grepp
headset nintendo switch

Hyperx Cloud 2

Headset till Switch

Trådlösa
powerbank nintendo switch

Nyko Power Pak

Powerbank för switch

retro kontroll

8bitdo Arcade Stick

Spela som förr

Nintendo switch skydd

Förvaringsväska + skärmskydd

Skydda din switch konsol

Switch ratt

Ratt för Nintendo Switch

Bästa 3D-skrivare

nintendo switch tillbehör

SanDisk MicroSDXC

Ett måste för spelsamlaren

ring fit tillbehör

Nintendo Ring Fit

Kom i form med Nintendo

laddstation nintendo switch

HyperX ChargePlay

Laddstation

lan adapter nintendo switch

LAN Adapter

För bättre internet

1. Marseille mClassic Plug and play

nintendo switch tillbehör

Bästa Nintendo switch tillbehöret

Med denna lilla sticka kan du förbättra grafiken på ditt Nintendo switch och på äldre retro konsoler. 

Detta är världens första plug and-play grafikkort som kan användas på flera spelkonsoler för att förbättra grafiken. Men funkar denna teknik ens? Vi har testat Marseille mClassic och kan konstatera att den faktiskt höjer grafiken, och väldigt mycket i många fall. Men resultatet varierar från spel till spel. Ibland är det en väldigt märkbar skillnad men i vissa fall är skillnaden inte särskilt stor. 

Hur funkar grafikkortet?

I denna lilla sticka finns en grafikprocessor som analyserar bilden och ritar om den till högre upplösning. När stickan ritar om pixlarna till flera kommer bilden att bli bättre och få en högre skärpa. Effekten är riktigt bra och ger inget lagg eller problem trots bilden ritas om i realtid. Vi hade förväntat oss en liten delay då och då men det verkar som att Marseille lyckats riktigt bra. 

Inte bara för Nintendo Switch

Stickan funkar också till flera gamla spelkonsoler som har en HDMI utgång. Alltså funkar den till äldre playstation (1,2 och 3:an), Xbox, Xbox 360, Gamecube, Dreamcast och flera varianter av Wii. Bäst effekt fick vi med dom gamla Nintendo konsolerna där ett nytt liv väcktes i grafiken och retrospelen blev roliga att spela igen. På dom nyare konsolerna är det ingen vits att använda denna, med undantag för Nintendo Switch. 

Skalar upp

Marseille mClassic kan skala upp spel till hela 1440p och har en filmuppskalning som går upptill 4K. Beroende på vilken skärm du använder varieras resultatet. Har du en bra gamingskärm kan du skala upp många spel till 1440p men på teven kommer det förmodligen att endast gå till full-HD. För retro spel finns en egen inställning som sätter spelet i bildformatet 4:3 samtidigt som den skalar upp innehållet. 

2. Nintendo Pro Handkontroll

nintendo switch handkontroll

Bästa Switch kontrollen

Perfekt för dig som avsätter lite mer tid till spelandet och vill ha något bekvämare att hålla i.

Många Switch spelare tröttnar på dom vanliga joy con kontrollerna och vill ha något lite mer ergonomiskt. Då är denna kontroll perfekt då den liknar mer en riktig spelkontroll som faktiskt är gjord för att använda i ett par timmar. Denna kontroll är extra bra för dig som är vuxen och har lite större händer, då vi tycker att den vanliga kontrollen är något för liten. 

Helt trådlös

Givetvis är kontrollen helt trådlös och har en stabil anslutning som inte tappas. Batteritiden är riktigt bra och håller i ungefär 40 timmar. Att ladda upp batterierna helt tar ungefär 6 timmar vilket vi tycker är en helt godkänd tid. Pro handkontrollens batteritid är alltså bättre än joy cons batteritid, men tar däremot dubbelt så lång tid att ladda fullt. Är batteriet slut kan du fortfarande spela med konsolen så länge sladden på 1,5 meter är ansluten.

Perfekt för vuxna

Om du har fullvuxna händer kommer en Pro handkontroll väcka liv i ditt switch spelande igen. Våran erfarenhet av joy con kontrollen är att dom är något små och anpassad för barn. Därav kommer denna kontroll nästan vara ett måste för dig som spelar mycket och har normalstora till större händer. Hela kontrollen känns robust och har kvalité men vikten är trots det väldigt låg. 

Priset

Vi måste säga att priset kanske inte är det bästa, men spelar du mycket swift tycker vi ändå att priset är värt det. Jämför man med dom vanliga joy con kontrollerna så är pro modellen mer prisvärd och ett bättre köp. 

3. Hyperx Cloud 2

headset nintendo switch

Headset till Nintendo switch

En prisvärd gamingskärm på 24 tum med hög uppdateringsfrekvens och låg responstid.

Ett gaming headset tycker vi är bland det viktigaste tillbehöret till Nintendo switch. Du får bättre ljud med ett headset och kan leva dig mer in i spelet utan att störas av ljudet på utsidan. Sedan kommer inte andra störas av att du spelar i vardagsrummet eller på en plats där andra vistas. 

Bra batteritid

När det kommer till trådlösa grejer ska batteritiden vara bra eftersom ingen har tid att ladda utrustningen hela tiden. Detta headset har en lång batteritid på 30 timmar vilket är väldigt länge för ett headset. Du kan även ladda headsetet trådlöst med hjälp av en Qi-laddare.

Ljudet

Headsetet har ett riktigt bra ljud och det kan vi tacka det specialjusterade 7.1 surroundljudet för. Ljudet är fylligt men samtidigt klart och definitivt bättre än vad som kommer från konsolen. Så prioriterar du bra ljud är ett headset ett riktigt bra tillbehör till Nintendo switch. Ljudet skickas via bluetooth på en 2,4 GHz radiofrekvens och är väldigt stabilt vilket gör att du inte tappar anslutningen mitt i spelet. 

Enkel justering

Med flera knappar på headsetet kan du styra ljudet och välja att stänga av mikrofonen. Använder du inte mikrofonen något kan du enkelt ta bort denna. Headsetet är både Teamspeak och Discord certifierat vilket kan garantera dig att vännerna kommer att höra dig galant. 

Komfort

Headsetet kuddar är tillverkade av extra fylligt viskoelastiskt skumgummi som täcks över av ett läder. Detta ger en bra blandning mellan komfort och kvalité som håller. Huvudbandet är även bekvämt och ser till att headsetet sitter ordentligt på huvudet. 

4. Nyko Power Pak

powerbank nintendo switch

Powerbank till Nintendo switch

Bästa Nintendo Switch tillbehöret för dig som har tröttnat på att alltid behöva ladda.

Trött på att ständigt ladda din Nintendo Switch? Då är detta tillbehöret du behöver. Det är en powerbank från Nyko som förlänger batteritiden på konsolen till det dubbla. Powerbanken kan användas hemma för länge spelsessioner eller på resan där man kanske inte alltid har tillgång till ett eluttag. 

Stark powerbank med 5000 mAh

Batteritiden för Nintendo switch brukar ligga någonstans mellan 4-9 timmar beroende på vilken modell du har och vilka spel du spelar. Denna tid kan enkelt förlängas till nästan det dubbla. 

Konstruerad för switch

Nu kanske du tänker att du kan använda vilken powerbank som helst vilket delvis stämmer. Men denna powerbank är utformad för switch och kan fästas på baksidan så att den alltid sitter där och fladdrar inte runt. På baksidan av powerbanken har du även en flärp du kan dra upp som kan användas som ett ställ. 

Sedan är även hela konstruktionen designad för att switch konsolen fortfarande ska kunna kylas. Alltså täpps inga ventilationer igen med denna konstruktion. Man vänjer sig väldigt snabbt med powerbanken på baksidan och vi tycker inte att den förstör spelupplevelsen. 

5. 8bitdo Arcade Stick

retro kontroll

Retro handkontroll

Bästa Nintendo switch tillbehöret för dig som vill resa tillbaka till gamla dar och känna lite nostalgi. 

Om du har lirat dom gamla fighting spelen på Nintendo förstår du värdet av en sån här kontroller. Man får en riktigt bra retrokänsla och vi tycker det är det bästa tillbehöret till Nintendo Switch för den som vill ha lite nostalgi. Man kan själv programmera knapparna och på så sätt funkar den till alla möjliga typer av spel. 

Både för Switch och PC

Du kan lira med denna retrokontroll på både ditt Nintendo Switch och din stationära gamingdator. Kontrollen kan anslutas både via bluetooth och trådbundet för dig som inte gillar att ladda saker. Batteritiden är på 40 timmar vilket är lika bra som Nintendo Switch Pro handkontrollen. 

Större än vad man tror

På bild ser denna handkontroll ganska liten ut men faktum är att den är större i verkligheten. Den är bredare än självaste Switch konsolen och därmed krävs det två händer för att använda denna kontrollen. Designen är tillverkad för att kunna anpassas och du kan byta joystick och bygga om lite hur du vill. 

6. Carrying case + Screen Protector

Nintendo switch skydd

Bästa skyddet för Switch

Ett tillbehör till Nintendo Switch vi tycker är otroligt viktigt är ett skärmskydd som minskar risken för sprickor. 

Något många glömmer är att skydda sin Switch med de rätta tillbehören. Ett skärmskydd och en förvaringsväska är en väldigt billig försäkring och kan spara dig många tusenlappar. Att laga en skärm på ett Nintendo switch är sällan billigt, medan ett skärmskydd max kostar ett par hundra. 

Komplett kit med det du behöver

En förvaringsväska och ett skärmskydd är det viktigaste tillbehören till Nintendo Switch för skydd. Väskan är bra för förvaring och för resor där switchen riskeras att skadas. Förvaringsväskan är hård och kommer att ge ett bra skydd som vanliga väskor inte erbjuder. Sedan förstör inte skärmskyddet varken bildkvalité eller den känsla spelkonsolen förmedlar. 

Två skärmskydd

I detta kit ingår ett skärmskydd till både det vanliga Nintendo Switch och till OLED modellen. När du sätter på skärmskyddet är det viktigt att skärmen är helt ren och inte har någon form av smuts på sig. Vi rekommenderar att torka bort allt damm ordentligt och grundligt rengöra skärmen. Sedan kan du montera skärmskyddet, men försök att undvika luftbubblor så gott det går. 

7. Joy-Con Wheel Pair

Switch ratt

Roligaste tillbehöret till Nintendo Switch

En ratt är ett måste för dig som ska spela Mario kart på ditt Nintendo!

Om du har spelat mycket Mario kart genom åren vet du hur viktigt det är med en riktig ratt. Detta höjer spelkvalitén på Mario kart och andra racingspel och är nästan ett måste. Designen och konstruktionen är väldigt enkel men det är bara bra för det innebär också ett bättre pris. I detta kit får du två rattar så att du och en vän kan tävla om vem som verkligen är Mario Kart guden. 

Kunde varit lite stora

Det märks att dom är tillverkade för att passa alla åldrar, därmed kan dom vara något små för vuxna. Storleken funkar och går att spela på. Men som sagt är dom något små. Annars är det ett riktigt bra tillbehör till Nintendo Switch som vi verkligen rekommenderar. 

8. SanDisk MicroSDXC

nintendo switch tillbehör

Micro SD-kort till Nintendo Switch

Ett minneskort är det bästa tillbehöret till Nintendo Switch för dig som många spel. 

Bland alla Nintendo Switch tillbehör är ett Micro SD kort nästan ett måste. Konsolen har endast 32 GB lagring från början men med ett minneskort kan detta utökas till det tiodubbla. Minneskortet vi rekommenderar är ett SanDisk MicroSDXC på 256 GB som passar extra bra för Nintendo Switch då det är Nintendo licenserat. 

Snabbt kort

När man ska jämföra minneskort är det viktigt att hålla koll på hastigheten. Detta kort är väldigt snabbt och är tillverkat av SanDisk som är en ledande tillverkare av minneskort. Alltså är det ett väldigt säkert kort där ditt innehåll är i tryggt förvar. Går ett minneskort sönder kan mycket minnen och arbete försvinna och därför rekommenderar vi ett säkert kort. 

Sandisk kortet har överföringshastigheter på upp till 100 MB/s vilket gör att du snabbare kan ladda ner nya spel. Läshastigheten är upp till 100 MB/s vilket också är riktigt bra. Ett stort plus är att kortet är Nintendo licenserat så att du med säkerhet kan använda det till din konsol. 

9. Nintendo Ring Fit

ring fit tillbehör

Tillbehör till Switch som får dig friskare

Ring fit är tillbehöret till Nintendo switch som får dig att svettas och höja pulsen. 

Ring fit är tillbehöret till Nintendo Switch som får dig att komma i form på ett roligt sätt. Det är ett spel där du tar dig igenom en värld och strider mot monster. Du har ett hölster och en ring som kontrollen placeras i och detta mäter hur mycket du rör på dig. 

Roligare träning

Spelet är format på det sättet att du måste röra dig för att ta dig vidare. Samtidigt är det väldigt roligt och man glömmer att man faktiskt tränar och blir friskare. I spelet får man träna hela kroppen och efter ett tag kan det bli väldigt svettigt. Ringen gör att man verkligen tröttar ut överkroppen och gör en starkare. 

Ditt egna tempo

Alla kan spela detta spel, oavsett om du är väldigt tränad eller helt otränad. Du spelar i ditt egna tempo och kan på så sätt bygga upp konditionen i din egna takt. Det är ett lite dyrare spel men det beror på dom två tillbehören som följer med. 

10. HyperX ChargePlay

laddstation nintendo switch

Laddstation för Switch

Ett användbart tillbehör till Nintendo Switch om du har flera joy cons. 

Om du har flera joy cons där hemma kommer denna laddningsstation vara mycket praktiskt. Den har en snygg design och är tillverkad av HyperX som brukar göra riktigt bra grejer. På stationen kan du se batteristatusen och när kontrollerna är redo för att användas. Det är en stabil stastion och dina kontroller sitter i ett säkert förvar. 

11. HORI Nintendo Switch LAN Adapter

lan adapter nintendo switch

Snabbare internet

Bästa tillbehöret till Nintendo Switch för dig med svagt internet. 

Sitter du och spelar på en knackig internet uppkoppling som ständigt tappar anslutning eller är allmänt seg? Då är det en lan-adapter du ska kika på. Denna lilla pryl gör så att ditt internet blir snabbare och mer stabilt. Det är det perfekta tillbehöret till Nintendo Switch spelaren som vill spela helt utan wifi-problem. Rent generellt tycker vi Switchens wifi egenskaper är sådär så en LAN adapter är ett bra köp.

Vanliga frågor om tillbehören

Vilket tillbehör ska jag köpa först?

Tillbehören till Nintendo Switch är dyra och det gäller att prioritera vilket som är viktigast för dig. Innan du köper något tillbehör tycker vi att du borde äga en förvaringsväska och ett skärmskydd. Om du inte reser särskilt mycket eller är varsam om grejerna kanske inte en väska är nödvändig. Men skärmskyddet har alla användning av eftersom rätt var det är så ligger konsolen på marken med en skärm som är trasig. 

Ett skärmbyte kan kosta mellan 1500-2000 kronor medan ett skärmskydd endast kostar ett par hundra. Skärmskyddet kommer inte att ge dig en sämre bildkvalité eller en dålig spelupplevelse. Om du installerar skyddet korrekt kommer du inte ens märka att det sitter ett skärmskydd på. För att montera det korrekt gäller det att verkligen få skärmen ren från smuts, även smuts som inte syns för blotta öga kan förstöra monteringen. 

Så vi tycker helt klart att skydd ska vara ditt första tillbehör till Ninendo Switch. Därefter gäller det att prioritera vad som är viktigt för dig. Något som brukar vara nödvändigt är ett minneskort. Nintendo Switch konsolen har endast 32 GB i lagring och de flesta brukar ta slut på denna lagring väldigt fort. Så köp ett minneskort innan du köper på dig massa spel som du inte kommer att ha utrymme för. 

Är tredjeparts tillbehör bra?

Många tillbehör som säljs till Nintendo Switch är inte tillverkade utav Nintendo utan från en tredjepartstillverkare. I regel har Nintendos egna grejer den bästa kvalitén och passar bäst med konsolen. Men däremot är deras tillbehör till Nintendo Switchen dyrare. Tredjepartstillverkare kan klippa fler kostnader och tillverka billigare tillbehör. En del tillbehör går att köpa från tredjepart men när det kommer till utrustning som handkontroller skulle vi vänt oss till Nintendo. 

Om du ska köpa tredjeparts prylar rekommenderar vi att du läser mycket recensioner om varan. Tredjeparts tillbehören finns nästan alltid också på utländska sidor och där hittar man fler recensioner än vad man gör på våra försäljares sidor här i Sverige. Vill du vara helt på den säkra sidan och har en lite större budget skulle du kunna köpa alla tillbehör som är Nintendo licenserade. 

Hur vi testar tillbehören

Denna lista är baserad på hur mycket värt vi tycker att ett tillbehör till Nintendo Switch konsolen är. Alltså ser du i rangordning vad vi rekommenderar att köpa först. När vi testar tillbehören undersöker vi deras funktioner och egenskaper. Detta jämför vi sedan med priset för att se om tillbehören är värda sin prislapp. 

Sedan jämför vi även de olika tillbehören mot varandra. Detta gör vi för att hitta tillbehören som är mest nödvändiga för användarna. Vissa tillbehör fyller ingen faktiskt funktion och dessa produkter sållar vi bort från testet. Sedan läser vi en hel del recensioner för att se vad konsumenterna tycker om tillbehören. Med recensionerna kan vi få reda fel som vi annars hade missat i vårt test och undersöka om dessa fel stämmer. 

Förhoppningsvis har du hittat tillbehören som du behöver och som kommer att skapa mer spelglädje där hemma!

Läs mer:

Nintendo switch tv
Tips & guider

Koppla nintendo switch till tv

Att koppla sitt Nintendo Switch till en tv rekommenderar vi att göra eftersom det ökar spelupplevelsen och gör det enklare att spela flera samtidigt. Att

Läs mer»
Nintendo switch guide
Tips & guider

Vilket nintendo switch ska man köpa?

Nintendo Switch har blivit en väldigt populär spelkonsol och därför har Nintendo släppt flera varianter av konsolen. Vi tycker att den ursprungliga versionen av Switch

Läs mer»