trådlösa eller trådbundna

Trådlösa eller trådbundna hörlurar – Gör rätt val

Valet mellan ett par hörlurar med sladd och ett par trådlösa over-ear eller in-ear hörlurar kan vara svårt. Men i denna guide kommer vi att gå igenom fördelar och nackdelar med både trådbundet och trådlöst. 

Trådlösa hörlurar

Nästan alltid använder trådlösa hörlurar Bluetooth för att ansluta till din telefon eller dator. Idag är bluetooth tekniken vidareutvecklad och den är så bra så att anslutningen är väldigt stabil. Idag kan du röra dig fritt med dina hörlurar och lämna mobilen kvar på samma ställe. Toppmodellerna har ofta en anslutning som sträcker sig uppemot 10-30 meter. 

Om du lever ett aktivt liv kommer trådlösa hörlurar helt klart vara det bästa valet. Då kan du röra dig fritt och glömma allt som har med sladd att göra. Du kan träna utan att riskera att dra ut sladden och röra dig helt fritt. Älskar du att löpa eller träna hårt på gymmet kommer trådlösa lurar vara helt klart bäst. Om du söker ett par hörlurar för samtal kommer även trådlösa hörlurar passar riktigt bra då du kan prata helt sömlöst. 

Nackdelen med trådlösa lurar är att dom är dyrare då mer teknik är inblandat. Om du vill ha ett par topp lurar kommer dessa förmodligen vara trådlösa då de flesta tillverkare satsar på detta. Förmodligen är det framtiden då flera tillverkare även tar bort deras aux jack på telefonerna. Om du inte har en stor budget kan ett par trådbundna hörlurar passa dig bättre. 

Trådbundna hörlurar

Det finns många fördelar med ett par trådbundna hörlurar. För det första är dom väldigt billiga och kostar ofta en bråkdel av trådlösa hörlurar. Samtidigt behöver ljudkvalitén inte vara sämre bara för det. Du kan hitta ett par bra trådbunda hörlurar för runt 1000 kronor som kommer att slå många trådlösa lurar på fingrarna. 

Den stora nackdelen ligger i sladden som lätt kan vara i vägen. Sladden begränsar din rörelse där träningen och arbetet kan ta stryk. Om du däremot inte lyssnar på musik medan du är aktiv passar sladden bra. Däremot kan sladden trassla och det kan vara väldigt pilligt. Samtidigt är detta inget problem om du låter sladden hänga fritt och reder ut trasslet så fort det startar. 

Trådbundna hörlurar kan även i många fall erbjuda mycket bättra ljudkvalité. Men då krävs ett par riktigt dyra hörlurar tillsammans med en riktig förstärkare. Detta brukar audiofiler använda sig av då dom vill lyssna på musik utan att störa någon annan. 

Bästa valet för gamers

Om du ska köpa ett gamingheadset och välja mellan trådbundet och trådlöst kan valet vara svårt. Vi tycker att trådlösa modeller är bäst för gamers då du kan spela helt fritt utan att störas av någon sladd. Detta kan öka dina prestationer i spelet och göra dig till en bättre gamer. Sedan brukar de flesta trådlösa gaminghörlurar ha en riktigt bra batteritid så du slipper ladda lurarna hela tiden. 

Läs mer:

Bästa on ear hörlurar
Köpguider

Bästa on-ear hörlurar 2023

I denna guide kommer vi att reda ut vilka som är dom bästa on-ear hörlurarna. Vi inkluderar flera modeller i flera prisklasser så att du

Läs mer»