in ear hörlurar

In-ear hörlurar för barn: 5 modeller i test

I denna guide går vi igenom de bästa in-ear hörlurar för barn, i testet har vi med 5 bra modeller vi rekommenderar. In-ear hörlurar är väldigt praktiska och perfekt att använda i hemmet men även för träning. De sitter ordentligt i örat och ramlar inte ur när man tar ett par löpsteg. 

in ear barn jabra

Jabra Elite 3

In-ear hörlurar för barn

Bäst i test!
jbl tune in-ear

JBL Tune 130NC

Billiga in-ear hörlurar

Bra val
jabra elite in-ear

JABRA ELITE 5

Perfekt för musik och samtal

Prisvärd
Sony WF-1000XM4

Sony WF-1000XM4

Dyra men riktigt bra

hörlurar för barn pro

Apple AirPods Pro

Bästa för Iphone användare

1. Jabra Elite 3

in ear barn jabra

Bästa in-ear hörlurar

Prisvärda in-ear hörlurar som passar perfekt i öronen och har bra ljud. 

Dessa hörlurar från Jabra är ett par riktigt bra in-ear hörlurar som är väldigt prisvärda. Jabra Elite 3 passar utmärkt till barn eftersom de kommer med tre storlekar på plupparna. På så sätt kan även mindre öron lyssna på musik utan att hörlurarna faller ut. Alltså kan man få en perfekt passform som också fungerar för träning. 

Lång batteritid

Med Jabra Elite 3 kan du lyssna på musik i hela 7 timmar vilket är perfekt för den som inte vill ladda hela tiden. Alltså kan de exempelvis användas en hel skoldag utan att de behöver laddas. Med laddningsfodralet får man 28 timmar lyssning vilket är riktigt bra i denna prisklass. Likt andra hörlurar finns ett mono-läge så att du kan lyssna med en öronsnäcka medan den andra laddar. 

Bra ljud

Ljudet i dessa in-ear hörlurar är riktigt bra och passar all musik. En sak som bidrar till det högkvalitativa ljudet är passformen som är riktigt bra. Med en bättre passform får man ett djupare och mer fylligt ljud som de flesta föredrar. Till dessa hörlurar finns en app som heter Sound + och där inne kan du justera ljudet efter din smak. 

Hör vad som händer runt om kring

När man lyssnar på sin favoritmusik vill man givetvis bara höra musiken. Men ibland måste man även lyssna på annat och då är ”Hear Through” funktionen väldigt smidig. När denna funktionen är påslagen kan du enklare höra vad som händer runt om kring dig och föra en konversation. 

2. JBL Tune 130NC

jbl tune in-ear

Schyssta in-ear hörlurar för barn

Med JBL tune kan alla få en bra passform tack vare öronplupparna om kommer i flera olika storlekar. 

JBL Tune 130NC är ett par riktigt bra in-ear hörlurar som vi rekommenderar för egentligen alla. De funkar för allas öron eftersom de kommer med flera storlekar på plupparna. På så sätt kan även barnen få en riktigt bra passform vilket är viktigt för träning och aktiviteter där man rör på sig. 

JBL Pure Bass Sound

Många unga vill ha bra bas i deras lurar, och det är något JBL brukar vara riktigt bra på. Enligt oss har JBL tune 130NC riktigt bra bas som samtidigt inte blir för mycket och förstör musiken. Med 10mm membran får man ett stort och fylligt ljud som är riktigt bra. Med JBL appen kan man justera en hel del och finslipa ljudet till hur man själv vill ha det. 

Under tusingen

Barn kanske inte alltid är särskilt rädd om grejerna. Därför vill man gärna hitta ett par prisvärda hörlurar som inte kostar multum. JBL tune har ett bra pris samtidigt som de erbjuder hög ljudkvalité. Det är svårt att hitta ett par lurar som presterar lika bra under tusen kronor och därför tycker vi dom är oerhört prisvärda. De kanske inte riktigt är på samma nivå som modellerna med en prislapp på flera tusen, men ändå helt klart godkända. 

Hör endast musiken

Brusreduceringen i dessa lurar är riktigt bra, inte på samma nivå som Sonys toppmodeller men bättre än många andra i segmentet. Alltså är dom perfekta för dig som pendlar och vill lyssna ostört i kollektivtrafiken. Sedan finns även en inställning för när du vill höra omgivningen, exempelvis för en konversation eller när du rör dig i trafiken. 

3. JABRA ELITE 5

jabra elite in-ear

Bra för samtal

Elite 5 är de bästa in-ear hörlurarna för dig som vill ha kristallklara samtal.

Jabra elite 5 är ett par in-ear hörlurar med bra egenskaper som är praktiska i vardagen. De har ett bra ljud som lämpar sig bra för musik och poddar. Men de är extra bra för samtal tack vare mikrofonerna. Totalt har dessa hörlurar 6 bra mikrofoner som säkerställer att den du pratar med hör dig ordentligt. 

Aktiv brusreducering

Den aktiva brusreduceringen fyller verkligen sin funktion och är bra för att skydda sin hörsel. Eftersom du stänger ute ljud från annat behöver du inte ha det högsta på volymen. I appen kan du välja flera nivåer av brusreduceringen beroende på vilken miljö du vistas i. Detta lämpar sig riktigt bra för dig som åker mycket kollektivtrafik eller vill höra musiken tydligt på gymmet. 

En riktigt bra batteritid

Med en batteritid på 9 timmar kan du lyssna på musik oavbrutet hela dagen. Har du glömt att ladda hörlurarna kan du göra detta otroligt snabbt med snabbladdningen. 10 minuters laddning ger hela 1 timmes lyssning vilket är riktigt bra jämfört med andra lurar i segmentet. Med laddningsfodralet får du totalt 36 timmar batteritid, alltså behöver du inte ladda lurarna i väggen särskilt mycket. 

Röstassistent

Denna funktion brukar vi på redaktionen inte använda så mycket. Men den finns där och funkar bra för den som vill använda det. Du har både Alexa och Google assistant vilket passar flera mobiltelefoner. De är även väldigt användarvänliga med Spotify tap som låter dig spela musik utan att ta fram telefonen. 

4. Sony WF-1000XM4

Sony WF-1000XM4

Ett premiumval

Dessa lurar är en aning dyrare men har riktigt bra ljud med en avancerad ANC-teknik. 

Sony WR-1000XM4 är ett par kvalitetslurar som kostar en slant mer än de andra i listan. Men då förväntas även bättre ljud och tekniker, vilket vi tycker lurarna har. Enligt oss har dessa lurar en av de bästa ANC teknikerna på marknaden som stänger ut ljudet riktigt bra. Alltså är det ett ruskigt bra val för dig som tänker använda lurarna för pendling eller på gymmet där ens egna musik lätt blir överröstad av högtalare. 

Avancerad ANC

Många testare håller med om att det är brusreduceringen som gör dessa lurar. De är lika bra, om inte bättre än Airpods pro som kostar lite mer. En annan sak som bidrar till mer fokus på sin egna musik är passformen. De sitter riktigt tätt i öronen och ramlar inte ut när man joggar eller rör sig mycket. Ett problem med riktigt bra ANC är att batteritiden ofta tar mycket stryk. Detta är inte fallet utan du har 8 timmar lyssning med brusreduceringen. 

Ljudet

Hörlurar i denna prisklassen ska givetvis låta bra, och det gör dom. Med LDAC-teknologi streamas musiken riktigt bra över bluetooth, hur mycket denna teknik har en påvekan på ljudet är svårt att säga. Men kvalitén är oavsett riktigt bra och därför är de perfekta för musikälskaren. Lurarna har Precise Voice Pickup Technology vilket gör att du får riktigt bra samtal där du kan höra ordentligt. 

Bra på in princip allt

En del lurar har perfekt passform, andra har riktigt ordentligt med bas och vissa modeller har kristallklara samtal. Här får du ett par bra hörlurar som är väldigt allsidiga där inget brister. Därför är det ett bra köp för dig som vill vara på den säkra sidan och kunna använda lurarna till allt. 

5. Apple AirPods Pro

hörlurar för barn pro

Bäst för IOS användare

Dessa lurar har man sett nästan överallt, och det är inte av en slump. 

För Iphone användare rekommenderar vi helt klart Airpods pro. Det är ett par grymma in-ear hörlurar för barn som har flera storlekar, så att alla får en perfekt passform. Airpods Pro är ett par dyrare hörlurar men har enligt oss det bästa ljudet i sin prisklass. Vi upplever Airpods Pros ljud bättre än Sonys toppmodell och är det bästa valet för dig som älskar musik. 

Personanpassat ljud

Den anpassade ljudet ger dig ett fylligare ljud som passar dig. Har du en Iphone passar dessa lurar riktigt bra och du får flera inställningar. Exempelvis kan du säkerställa att dom passar perfekt i öronen för dig. Det anpassade ljudet ger en trevlig surroundupplevelse som ger ljud från alla håll. Passformen är riktigt bra och gör så att inget ljud läcker ut, med flera storlekar är det enkelt att få till en bra passform. 

Säkra in-ear hörlurar för barn

Airpods Pro är extra bra för yngre eftersom det går att ställa in en maxvolym i inställningarna. Detta skyddar barnens hörsel så att dom kan fortsätta njuta av musik i flera år framöver. Barn kan vara mer känsliga för ljud och därför tycker vi denna funktionen är viktig. En annan sak vi gillar är att Iphone varnar om musiken är för hög och har spelats för länge. Den minsta örontoppen är en XS storlek vilket passar de flesta mindre öron. 

Något barn kanske inte är bäst på är att hålla reda på sina hörlurar. Ett litet laddningsfodral är som gjort att tappa bort och detta har Apple löst på ett smart sätt. Har du Iphone kan du koppla dina Airpods till appen hitta. Med denna appen kan du se vart dina airpods pro är någonstans vilket är perfekt om dom tappas bort. 

Batteritid som räcker

Totalt får du 6 timmar lyssning med brusreduceringen vilket är perfekt för dig som vill lyssna ostört. Tidigare Airpods pro modell hade lite snålare batteritid men denna nästa generation har förbättras rejält. Med laddningsfodralet har du totalt 30 timmar lyssning vilket är ungefär lika mycket som konkurrenterna erbjuder. 

Är in-ear hörlurar säkra för barn?

Detta är en svår fråga att svara på och har inga direkta svar. För hög volym är inte bra för någon och särskilt inte barn. Därmed är detta det viktigaste att hålla koll på. Alltså kan ett par in-ear hörlurar funka för barn men det gäller att ha en normal ljudnivå. För mindre barn kan ett par over-ear hörlurar passa bättre eftersom det är skonsammare för hörseln.

Just Airpods Pro är ett bra val för dig som vill reglera ditt barns ljud. I Iphones inställningar kan du välja en säker maxvolym som inte går att komma förbi, förutom i inställningarna. Då kan barn lyssna på musik säkert utan att förstöra sin hörsel. Iphone varnar också om volymen blir för hög vilket är bra om man värnar om sin hörsel. 

För barn rekommenderar vi att köpa ett par ANC hörlurar, alltså brusreducerade hörlurar. Detta var först skapat för att skydda piloternas hörsel. Sedan kom det till hörlurarna så att privatpersonerna kan lyssna på musik. Med ANC kan du sänka volymen och störas mindre av utomstående ljud. Utan ANC är det lätt att man höjer volymen extra mycket för att inte höra ljudet utifrån. 

Vilka är dom bästa in-ear hörlurarna för barn?

Enligt oss är dom bästa in-ear hörlurarna för barn Jabra Elite 3. Det är ett par billigare hörluar som fortfarande har riktigt bra ljudkvalité. Modellen kanske inte har den branschledande ljudkvalitén men är mer prisvänliga och sitter bekvämt i örat. 

Vill man spendera lite mera rekommenderar vi antingen Airpods Pro eller Sonys dyrare modell. De har bättre ljud än lågpris modellerna och avsevärt bättre brusreducering. På så sätt kan du spara mer på din hörsel och höra musiken bättre. Nu kostar ett par Airpods pro nästan tre gånger så mycket som Jabras Elite 3, men samtidigt är ljudet avsevärt bättre. 

För att göra ett bra köp rekommenderar vi att man sätter en budget och letar utifrån den. På så sätt kan du sålla bort för dyra och för billiga modeller och leta bättre. I denna guide har vi inkluderat både billigare och dyrare in-ear hörlurar för barn så att du kan hitta något i din budget. Vill ditt barn spela med deras hörlurar rekommenderar vi gamingheadset som är tillverkade för spel. 

Mer inom ljud

HyperX Cloud Flight S recension
recensioner

HyperX Cloud Flight S recension

Detta gaming headset är ett trådlöst headset ifrån HyperX som är bland den största tillverkaren utav gamingutrustning i världen.  Ljud När det kommer till ljudet

Läs mer»