gaming hörlurar barn

Gaming hörlurar barn -5 bra trådlösa hörlurar

Vad är ett par bra gaming hörlurar till barn? Jo, de ska sitta skönt, gå att ställa in och justera, vara snygga och häftiga, ha en inbyggd mikrofon samt tåla lite slit och släng. I den här guiden listar vi både trådlösa hörlurar för barn och dem med sladd från dyra till billigare modeller.

Alla är väldigt prisvärda och är gjorda för att spela med, men de går självfallet också att använda vid exempelvis Youtube- eller filmtittande, perfekt om du är trött på att höra YouTubevideos från vardagsrummet…! 

Bästa gaming hörlurar för barn:

gaming hörlurar barn

Logitech G 733

Bästa gaming hörlurar

Bäst i test!
trådlösa hörlurar små öron

Logitech G 535

Hörlurar för små öron

Bra val
trådlösa hörlurar barn

Logitech G 435

Lätta hörlurar barn

Prisvärd
billiga hörlurar barn

Arrogant Aurora

Budget hörlurar

headset för barn med mikrofon

Kingston HyperX Cloud II

Headset med bra mikrofon

Arrogant Vulcan II

Billigt headset

PS hörlurar

Sony Pulse

Headset för PS

1. Logitech G 733

gaming hörlurar barn

Bästa gaming hörlurar barn

Lätta, färgrika hörlurar med bra ljud, RGB-lampor och trådlös koppling. 

Logitechs modell G 733 är ett riktigt populärt par spelhörlurar för barn tack vare den snygga färgen, att vikten är låg (278gram), att man slipper sladden och att ljudet är väldigt balanserat. En annan detalj som alla barn kommer tycka om är att lurarna har RGB-belysning, alltså lampor som kan lysa i vilken färg man än vill som sitter på lurarna.

Tack vare att kåporna som sitter runt öronen är relativt små så passar de perfekt till små öron. Byglen som kåporna sitter i har dessutom en mjuk tygbit som fördelar trycket över hela huvudet vilket gör dem otroligt sköna att ha på sig. Tyget är även gjort i tyg och inte i imitationsläder vilket gör dem mjukare att ha på sig samt att de inte glider. Dem trycker inte åt alls så mycket vilket gör att man kan ha på sig dem länge utan att få ont. För att koppla in lurarna till datorn så stoppar man in USB-porten i datorn och kopplar sedan via BlueTooth.

Eftersom dem är trådlösa går de på batterier som håller i ungefär 29 timmar beroende på hur starkt man har lamporna som sitter på hörlurarna. Ljudkvalitén är väldigt ren och balansen mellan bas och diskant är fin vilket gör dem både härliga att spela och titta på film med. Ifall man vill spela med vänner eller kanske spela in en podcast eller streama så finns det en inbyggd mikrofon som man fäller ner när den ska användas och sedan fäller upp igen när den inte behövs. Du kan mutea micken genom att klicka på en knapp på ena kåpan och styra volymen på en annan.

2. Logitech G 535

trådlösa hörlurar små öron

Trådlösa hörlurar för små öron

Ett par små hörlurar som passar barn i storleken. De är även justerbara! 

Den här modellen från Logitech är en billigare och fysiskt mindre modell än G 733 vilket gör dem till ett väldigt bra val som hörlurar för barn som vill spela eller kolla film! Lurarna väger 236 gram vilket är väldigt lågt, något som tillsammans med den smarta bygeln som fördelar vikten jämnt över huvudet samt går att sälla in efter ens huvudstorlek gör dem väldigt skonsamma att ha på sig. Det går även att ta bort bygeln och tvätta den för att på så sätt hålla hörlurarna fräscha under en längre tid. 

Själva muffarna är gjorda av mjukt skum som formar sig efter hur öronen ser ut så att dem ska sitta så bra som möjligt men läcka in så lite ljud som bara går, något som gör att man kan sänka volymen och ändå höra väldigt bra för att på så vis vara mer skonsam mot hörseln.

Även det här headsetet är trådlöst och har en batteritid på upp till hela 33 timmar ifall du lyssnar på hälften av maxvolymen. Lurarna kopplas in via en USB-sticka som sätts in i datorn och har sedan en räckvidd på 12 meter vilket räcker mer än väl. Du kan även koppla in lurarna via AUX-kabel ifall man ska kolla via en mobil eller surfplatta.

Eftersom priset är lägre så är ljudvolymen lite sämre än på storebror G 733. Micken är inte heller lika bra, men detta är inget som märks av ett barn. På kåporna finns det volymknappar så att man snabbt ska kunna justera den. Micken går även att fälla upp när man inte använder den! 

3. Logitech G 435

trådlösa hörlurar barn

Bästa trådlösa hörlurar barn

BlueTooth, inbyggd mick och mjuka ljudisolerande muffar till ett lågt pris och låg vikt gör dessa till ett bra val för väldigt många. 

Detta är ett väldigt populärt val bland dem som letar efter ett headset till barn. Sett till pris och vad de levererar så är den här modellen från Logitech dem bästa trådlösa hörlurar för barn som går att köpa idag eftersom de väger extremt lite, har bra ljud samt är enkla att komma igång med. Vikten ligger på ynka 165 gram vilket är dem absolut lättaste lurarna i den här kalibern. Den låga vikten tillsammans med stora och mjuka kuddar gör även att de sitter väldigt skönt och nästan fluffigt på huvudet. 

Kuddarna stänger även ute ljud bra. På ena kåpan sitter det även en mikrofon i höjd med munnen vilket gör att man kan tala med vänner som man spelar med utan att behöva dra ner någon arm. Micken är dock på grund av detta mer känslig för ljud runt omkring. En funktion som vi tycker om skarpt är även att de utöver att kopplas trådlöst till datorn eller via AUX till luren har BlueTooth, så om man ska åka bil eller ligga i soffan och kolla film är de väldigt enkla att koppla upp utan att behöva ha någon sladd. 

Batteriet håller i 18 timmar om du har medelhög volym och lurarna går att koppla till både PC, Mac och även Playstation och Nintendo Switch. Ifall du vill koppla upp dem till Playstation måste du dock installera en programvara via en dator, men det är enkelt och du kan läsa mer om det på Logitechs hemsida. Överlag kan vi varmt rekommendera dessa till alla som är på jakt efter ett par riktgt bra gaming hörlurar till barn men vill komma undan under tusenlappen! 

4. Arrogant Aurora

billiga hörlurar barn

Billiga hörlurar barn

En av dem bästa spelhörlurarna i den lägre prisklassen. Håller länge, har en snygg design och bra ljud för pengarna! 

Ifall du letar efter ett par billiga hörlurar till barn så är Arrogant Aurora ett ypperligt val. Lurarna har rejäla kåpor som sluter som skönt och sitter lagom mjukt. På utsidan sitter det lysande lampor i blått som enligt oss är en riktigt fräck design. Med tanke på det låga priset så är även ljudet riktigt bra! 

Headsetet är gjort för spelande vilket både märks på designen och på mikrofonen som kan kan dra ut när man pratar med kompisar och sedan skjuta in igen när du inte behöver den. Istället för att kopplas till datorn trådlöst så kopplar du in dessa med USB-sladd på 2,2 meter. På kabeln sitter den en kontroll för volymen och även en knapp som mutear din mikrofon. Knapparna är alltså väldigt enkla och fungerar bra. 

Det följer med en mjukvara som du kan ladda hem till datorn och sedan ändra EQ:n med, alltså höja och sänka olika frekvenser för att på så vis få ljudet exakt som du önskar, även om detta kanske är lite överkurs för ett barn så är det en kul funktion som även gör att man kan växa i hörlurarna och ha dem länge. Överlag är vi riktigt nöjda med den här modellen som sitter bra, har ett ljud som verkligen är över förväntan med tanke på designen samt har en design som andas gaming med lamporna.

5. Kingston HyperX Cloud II

headset för barn med mikrofon

Bra headset för barn med mikrofon

Snygg design, sköna att ha på sig och framförallt: HiFi-ljud och en riktigt bra mic! 

Den här modellen har fått otroligt många bra recensioner haglade över sig och vi var minst sagt spända på att testa den med tanke på det. Vi kan redan nu säga att vi är minst sagt imponerade över den! Designen är riktigt snygg och ikonsik, ljudet bra, mikrofonen låter bra när man pratar med kompisar över exempelvis Discord och den är dessutom riktigt prisvärd! 

Du kopplar in lurarna via USB eller AUX till datorn, ditt PS eller mobilen. Kabeln är en meter lång men du får även med en förlängningssladd som är två meter vilket vi tycker är riktigt schysst ifall man hamnar i en situation där en meter är för klent. Kåporna är stoppade med mjukt skum, stora och täcker bra. I dem gömmer sig hörlurar som faktiskt ger HiFi-ljud tack vare det fina ljudkortet och elementet på hela 51 mm. Det går att justera själva bågen efter ens huvud så lurarna går att växa i rent fysiskt. 

Micken är förmodligen den bästa i den här prisklassen som går att få tag och och ger verkligen ett tydligt och nästintill krispigt ljud när man pratar med sina spelkompisar. Vikten ligger på 320 gram vilket är lite mer än övriga hörlurar, så att dem är något tyngre innebär att de passar lite äldre barn och inte dem allra minsta. Överlag har vi inte något direkt negativt att säga om dessa utan instämmer helt i kören med tidigare använder och dömer dessa som ett riktigt bra val för den som letar efter ett bra headset för barn med mikrofon! 

6. Arrogant Vulcan II

Bra billiga gaming hörlurar

Extremt prisvärda hörlurar som passar perfekt att ge till ett barn som nyss har börjat spela. 

Ifall du är på en riktigt snäv budget men vill hitta ett par gaminghörlurar till barn så är den här rejäla och tåliga budgetmodellen från Arrogant värd att spana in lite närmare. Den har en enkel men snygg design, går att att ställa, har mjuka kåpor, helt okej ljud och en mikrofon som levererar i relation till priset, även om det ibland kan bli lite burkigt. 

Du kopplar in lurarna via AUX-kabel vilket gör att de fungerar både till PS, datorn och surfplattan eller mobilen om man vill kolla på film eller YouTube. De fungerar dock inte bra till Nintendo Switch, så om det är vad de ska användas till bör du blicka mot någon annan modell! Kabeln är två meter men går att byta ut till en ännu längre om man skulle behöva det. På sidan sitter det en nerfällbar mikrofon som duger att börja med om man vill kunna prata med kompisar. 

Med tanke på att priset är otroligt lågt så får du väldigt mycket hörlurar för pengarna, men du kan inte jämföra dem vad gäller ljudet med övriga modeller i den här guiden. De är dock väldigt lätta, sköna att ha på sig och går som sagt att ställa in. Du kommer minst sagt ha svårt att hitta bättre i den här prisklassen. 

7. Sony Pulse

PS hörlurar

Bästa PS hörlurar

Gjorda för PS5 med 3D-ljud, trådlös och snabb uppkoppling samt 12 h batteritid. 

Ifall det är PS, alltså Playstation som ska spelas, då bör du spana in den här modellen från Sony som är speciellt framtagen för att fungera bra med just PS 5 med trådlös uppkoppling, inbyggda mikrofoner som filtrerar bort brus i bakgrunden samt batteritid som håller i upp till 12 timmar beroende på hur hög volym.

Vi tycker om att de är så enkla att koppla upp till ens PS samt att volymen är djup och ger ett bra 3D-ljud där man tydligt kan höra vart från exempelvis steg i spelet kommer. Om du söker ett par lurar till spelande på datorn är dessa inte att rekommendera, men just till PS 5 är de klanderlöst absolut det bästa valet du kan göra! 

Frågor och svar:

Allmänt om hörlurar för barn

Hörlurar är ett väldigt bra hjälpmedel när man spelar, lyssnar på musik eller kollar på film. I spelande är det en viktig del eftersom hörseln är ett sinne som använts mycket, både när man kommunicerar med dem man spelar med och för att lokalisera sig och höra exempelvis fiender i spelet. 

Att ge sitt barn ett par hörlurar kan även behålla friden i många sammanhang då man helst inte vill överhöra en YouTube-video eller barnfilm eller barnmusik. Man bör dock tänka på att barnet inte ska ha för hög volym och prata om det. För hög volym kommer tillslut att leda till hörselskador som i värsta fall kan bli permanenta. Att inte ha volymen över hälften på telefoner, och lågt på datorn (datorns hälften är väldigt högt!) är bra riktlinjer. 

Det har varit en debatt om hur många dB, alltså decibel som är enheten man mäter ljuds styrka i, som man ska ha på hörlurar för barn. Det som rekommenderas är maximalt 85dB vilket egentligen är svårt att mäta i hörlurar men brukar motsvara ungefär hälften eller strax över på volymskalan hos en mobil. 

Vad gäller funktionen så är det viktigaste att de är lätta samt fördelar trycket skönt på huvudet så att man kan ha dem utan att få ont. Att kåporna passar mindre öron är självfallet också viktigt, samt att de sluter åt bra och är sköna mot huden. 

När kan barn börja använda hörlurar?

Barns hörsel är extra känslig och man rekommenderar att inte låta barn under tre år använda några hörlurar över huvud taget för att sedan låta dem använda det en kort stund då och då från tre års ålder upp till cirka 6 år. Man bör följa detta eftersom det annars kan uppstå hörselskador på den outvecklade hörseln. 

Trådlösa eller sladd?

Det finns för- och nackdelar med både sladd och trådlösa hörlurar för barn. Fördelen med trådlösa är att man blir väldigt fri i sin rörlighet och aldrig behöver tänka på att trassla in sig i sladden eller att den ska vara i vägen. Nackdelen är att man måste komma ihåg att ladda sina lurar samt att man vid otur kan tappa kontakten och då måste koppla upp sig igen.

Spontant kanske du tänker att en stor nackdel är att de inte går att koppla in till vanlig AUX vilket är viktigt om man vill se på film via exempelvis mobilen, men du behöver inte oroa dig för det eftersom de flesta trådlösa modeller idag även går att plugga in via just 3,5 mm jack! 

Nu kan du säkert lista ut den största fördelen med sladdhörlurar: att de inte måste laddas och alltid har kontakt! En till bra sak är att de oftast är lite billigare eftersom det helt enkelt inte kostar lika mycket att bygga med sladd, så om du söker ett billigt par bör du spana mot en modell med just sladd. Nackdelen är att sladden kan vara i vägen och trassla sig.

Hur utsåg vi bra gaming hörlurar barn?

För att sålla fram dem bästa modellerna på marknaden krävs det självfallet ett stort arbete med att gå igenom produkterna som går att köpa. Vi har kikat på olika saker för att komma fram till att just ovanstående 7 modeller är dem bästa och här nedan berättar vi lite kort om vad vi har kikat på! 

För det första så måste passformen vara skön. Trycket ska vara fördelat och man ska helst kunna justera bågarna så att man kan växa i dem under många år. Här är det också viktigt att kåporna trycker på lagom mycket samt att de även stänger ute ljud bra så att man på så vis kan ha lägre volym! 

Utöver att passformen ska vara skön och gå att ändra måste ljudet överensstämma med priset. Ljudet ska helt enkelt vara prisvärt och i balans med vad du betalar för. Alla modeller här ovan har en fint balans mellan diskant och bas samt har klart ljud, där högre pris innebär mer djup, ännu bättre balans och även en bättre klarhet. 

En mikrofon tycker vi självfallet att ett par barnhörlurar för spel ska ha eftersom det är via micken man pratar med sina spelkompisar, något som både gör spelandet mer socialt samt bäddar för att man snabbare ska nappa upp engelskan och börja använda sig av den. Det viktigaste är att micken tar upp rösten bra utan att få med för mycket bakgrundsljud så att det hörs bra över exempelvis Discord. 

Designen är även viktigare än vad man kanske först kan tro eftersom det för ett barn oftast är viktigare hur produkten ser ut än detaljerna i hur den fungerar. Av denna anledning har alla ovanstående varianter ett fräckt yttre i häftiga färger, snygg form och vissa har även lampor som man kan byta färg på.

Att läsa vad tidigare köpare har haft för upplevelse är också något vi värdesätter högt eftersom vi då kan komplettera med ytterligare detaljer som andra har upplevt, samt få det bekräftat att varor vi tycker är bra faktiskt uppfattas som bra av även andra konsumenter. 

Sist men inte minst måste hörlurarna vara prisvärda, alltså leva upp till det man betalar för dem samt dem förväntningar som kommer med priset. Prisvärdhet för oss är även att de levererar lite mer än vad man kanske kan förvänta sig, att det finns det där lilla extra som gör att produkten känns som ett rätt köp. Av den anledningen har vårt slutgiltiga krav varit att det man klickar hem ska kännas bra i magen och att man inte känner sig lurad eller besviken på kvalitet, användarupplevelse och känsla. 

Spel för barn
Tips & guider

Spel för barn vi rekommenderar

Att spela som barn kan träna logiskt tänkande, sociala förmågor och samarbetsförmågan. När det kommer till spel för barn gäller det att innehållet ska vara

Läs mer»