Hörnbord gaming

Bästa hörnskrivbord gaming: 9 L-formade skrivbord

Här listar vi dem bästa hörnskrivbord gaming som du kan köpa ifall du vill ha mycket plats för skärmar, datorn, hörlurar och andra saker som är bra att ha när man spelar. Guiden består av 9 modeller i olika prisklass, storlek och med olika funktioner.

Hörnskrivbord gaming i testet:

Kompakt och snyggt gamingbord hörn

Wxnnx

Bästa hörnbord för spel

Bäst i test!

Hero 7 från Huzaro

Gamingbord i kolfiber

Bra val
Gamingbord hörn

DlandHome

Stort hörnbord

Prisvärd

Huzaro Hero 6.0

Lättviktare

hörnbord gaming

Yaheetech

Hörnbord i stilren design

Wxnnx

Kompakt och snyggt gamingbord hörn

Kompakt och snyggt gamingbord hörn

Fotstöd, hållare för datorn och en snygg bänkskiva är perfekt att bygga en bra setup på! 

Det här kompakta och snygga hörnbordet för gaming är den bästa modell du kan köpa enligt oss om du vill ha smarta funktioner, en snygg setup samt ett bord som verkligen håller bra kvalitet. Vid fötterna finns det ett fotstöd ifall du vill kasta upp fötterna när du spelar eller kollar film för att ändra position lite. Du har två alternativ för tangentbordet: antingen ha det på en lucka som går att dra fram eller ha det direkt på skrivbordet. 

Bänkskivan är gjord av mörkt trä och är enkel att rengöra med blött papper eller en trasa ifall du skulle råka spilla något. Bordet är 120 x 51 x 74 cm stort och skivan 1,5 cm tjock vilket är standard. Allt kommer levererar i ett platt paket och går snabbt att skruva ihop med hjälp av ritningen även om du inte har skruvat så mycket möbler tidigare. 

Själva konstruktionen är otroligt stabil och X-formade metallstänger som går mellan benen garanterar att det står helt still oavsett om du exempelvis lutar mot det när du spelar. På undersidan av benen sitter även som gummidämpare som gör att du inte kan råka repa golvet. 

Hero 7 från Huzaro

Bästa hörnskrivbord gaming

Med mugghållare, hörlurshållare och ett hål för sladdar i mitten av bordet är denna modell verkligen gjord för spelande.

Hero 7 är ett bord för gamers som har blivit väldigt populärt tack vare att det har en mittenplacerad öppning för kablar, mugghållare och hörlurshållare som går att skjuta fram vid behov samt att bordsskivan är gjord av kolfiber med en behandling som gör att den är väldigt svår att repa. Bordsskivan är 1,5 cm tjock vilket gör den lätt och hållbar för hela din setup på samma gång! 

Bordsytan är 72 x 154 x 47 cm och väger 28 kg vilket innebär att det är väldigt lätt i relation till sin storlek. Huzaro är märket som tillverkar bordet och de är specialiserade på just möbler till gaming såsom bord och stolar. De står för kvalitet till ett bra pris och vi tycker verkligen att det stämmer överens med det här bordet som känns robust, har smarta funktioner och levererar till ett bra pris. 

DlandHome

Gamingbord hörn

Gamingbord hörn: stor modell

Bra materialval, robust och stadig samt rejält med plats. 

Det här stora hörnbordet för gaming är gjort av en snygg valnötsfärgad bänkskiva som vi verkligen tycker är riktigt snygg. Utöver att vara snyggt är det även väldigt praktiskt med exempelvis en hållare för din stationära dator som kan stå diskret på golvet och därför ge mer plats åt tangentbord, mus och andra tillbehör man vill ha lättillgängligt. 

Just denna modell har blivit väldigt populär bland dem som streamar spelande och behöver ha stor arbetsyta för flera skärmar, mickar, kameror och annat som krävs för att kunna streama bra. Det går dock lysande att använda även för vanligt spelande och är ett av dem absoluta toppvalen av hörnbord för gamling man kan göra idag. 

Bordsytan är gjord av rejält massivt trä som står på den robusta och även snygga ställningen av metall som ger en stabil grund. Mellan benen som håller upp bordet går det även X-formade stänger som stabiliserar upp ännu bättre. Själva märket Dland är från USA och har ända sedan de startade fokuserat enbart på möbler gjorda av metall och fina träval där hög kvalitet till bra pris varit fokus vilket de absolut har lyckats bra med i just det här bordet. 

Huzaro Hero 6.0

Lätt hörnskrivbord gaming

Snygg och sportig modell som går att montera både till höger och vänster. 

Om du söker en variant som väger väldigt lite så är Huzaro Hero 6 perfekt med sina nätta 18 kg. Designen är väldigt sportig med den vita färgen och slimmade benen som står stadigt. Benen går även att justera i bredd för att passa in med vart de ska stå och man kan även sätta upp bordet i både vänster och höger position beroende på hur rummet ser ut och hur man vill ha bordet monterat. 

Själva ytan på bänken är 147 x 112 x 74 cm stor och behandlad så att den ska vara enkel att torka av ifall man spiller. Allt kommer paketerat i ett platt paket och är enkelt att montera med hjälp av manualen. Det går även ganska fort att få ihop! Utöver detta så är det en väldigt enkel variant utan övriga finesser och detaljer. 

Yaheetech

hörnbord gaming

Stilrent hörnbord gaming

Robust, tålig och snygg modell med hylla för stationär dator eller webbkamera.

Detta är ett diskret bord som är väldigt stilrent, enkelt att sätta upp, tåligt och skönt att sitta vid. Det står stadigt på fyra ben och du har plats för flera skärmar, en stationär dator, laptop, kanske webbkamera från en annan vinkel, mikrofon och så vidare vilket bäddar för att man ska kunna bygga upp en riktigt bra setup.

Bordytan är behandlad för att stöta ifrån sig vatten så om du spiller dricka är det enkelt att torka upp det med en blöt trasa eller papper. Det kommer även med en hylla där du kan sätta en surfplatta, bärbar dator, din webbkamera, stå och jobba vid eller kanske ha en kyl på? Den är i alla fall väldigt praktisk vad man än vill ha den till vilket gör att vi verkligen tycker om den. Skulle man istället tycka att den är i vägen kan man ta strunta i att montera upp den.

Totalt tål bordet 40 kg så du behöver inte vara orolig över att överlasta det. Det är 162,5 x 130 x 96,5 cm stort och väger 21,7 kg vilket gör det står stabilt men är inte överdrivet tungt. För att sammanfatta bör du välja det här bordet om du är på jakt efter ett riktigt snyggt och enkelt bord men som är stabilt och har bra funktion. 

SONGMICS Datorbord

Gamingskrivbord i metall

Skön känsla på bordsskivan som går bra ihop med gaming.

Det här är ett skribord för spel som har en lucka man kan dra ut och ha sitt skrivbord på och under bordsskiva finns förvaring att sälla din dator i. Själva bordsytan är gjord av tunn metall och bordet är 150 x 138 x 75 cm stort med en vikt på 27,5 kg. Vi tycker monteringen är enkel vilket är skönt samt att metallytan för själva bordet ger en bra känsla som går hand i hand med själva spelandet. 

iiglo Apoc

Snyggt hörnskrivbord för spel

Stort, diskret och snyggt gjort av bra materialval som andas kvalitet. 

Apoc från märket iiglo är ett diskret hörnbord för spel som säljs hos återförsäljaren Komplett som är störst på datorer, spel och tillbehör i hela Norden. Dem fem benen är gjorda av polerat stål och håller den vita bordsskivan i melamin. Den är 2,5 cm tjock och i vardera ände finns det två hål som du kan dra upp kablar genom för att på så vis kunna gömma större delar av kablarna på undersidan för att få en snyggare och renare arbetsyta. 

Bordets yta är 180 x 133.92 cm och väger 45 kg, så det är verkligen stabil och robust vilket är perfekt för att ha flera skärmar och andra tillbehör till din gamingsetup på. Vi tycker att bordet andas kvalitet samt är diskret och snyggt, så vi kan verkligen rekommendera detta. 

Himimi

Minimalistisk design

Skandinaviskt diskret bord och med bra hylla för datorn.  

Det här bordet från Himimi är en lite mer robust modell som passar dig som söker en industriell känsla på ditt skrivbord. Det upplevs väldigt stort och har perfekt yta för flera skärmar och tillbehör som man kan tänkas ha till sitt spelande. Bänkskivan är gjord av massivt trä och i ena änden finns det en en hylla där du kan ställa din dator och lägga hörlurar, kablar, spel eller kanske böcker om man ska plugga något och behöver förvara sina läxor. 

Benen är gjorda av stål och går att hänga kablar i. Du kan även slänga upp dina fötter på den metallstång som går längst benen vilket är skönt om man sitter länge och vill ändra sin position lite. Arbetsytan är är 138 x 138 x 75 cm stort så du har gått om plats för flera skärmar och andra tillbehör. 

SogesHome

billigt hörnbord

Billigt hörnbord för spel

Populärt skrivbord tack vare lågt pris och bra funktion. 

Ifall du letar efter ett bord som är billigt men ändå levererar väldigt bra så ska du kika mot SogesHome vilket är en väldigt populär modell tack vare det har en datorhållare, är väldigt stilrent och lätt att montera. Bordet ger lite kontorskänsla och du har gott om plats för skärmar, datorn och annat. Storleken är 150 x 55 x 76 cm och det väger 27 kg.

Frågor och svar

Har nedan har vi samlat lite frågor och svar om hörnskrivbord för gamling där du som vill få ännu lite mer information innan du beställer något kan ta reda på mer. 

Vanligt skrivord vs gamingbord

Om du ska spela mycket så är bordet en viktig del i din gamingsetup eftersom den avgör ergonomin, hur smidigt du kan dra dina kablar samt hur känslan vid ditt gamingbord känns. Ett bord som är gjort för spel kommer för det första med många smarta funktioner för just gaming. Det burkar exempelvis finnas ett hål i bordet som du kan dra upp kablarna genom för att på så vis få en snyggare kabeldragning samt få mer plats över eftersom man då kan gömma sladdarna bättre under själva bordet.

Det kan även finnas en speciell platta där datorn kan stå på. Den brukar i sådant fall finnas under bordet och gör att du kan gömma undan datorn från själva bordsytan för att på så sätt få mer plats över till annat. I vissa fall går det även att slänga upp fötterna på ett fotstöd eller hänga hörlurarna på en hållare eller ha sin dricka i en mugghållare.

Vad gäller ergonomin så är spelbord oftast bättre eftersom de är anpassade så att man kan komma närmare och lägga sina armbågar på bordet för att på så sätt få vila dem. Höjden brukar även vara lite högre än på ett bord gjort för kontorsjobb. Sist men inte minst som vi även nämner i inledningen så brukar gamingbord vara lite kaxigare, snyggare och mer vågade i designen med färger, materialval eller former vilket gör det hela roligare. 

Fördelarna med ett hörnbord gaming

Hörnbord är ett bord som är format som ett L där två bordsskivor har satts ihop i 90-gradig vinkel. Det ger en mycket större arbetsyta än på ett vanligt skrivbord vilket innebär att man får plats mer fler skärmar, kan sätta upp en webbkamera från sidan, ha mer utrymme för hörlurar, spelkonsoller och annat som tillhör ens speluppsättning. Fördelen är alltså att man utnyttjar utrymmet runt bordet bättre genom att ge dubbelt så mycket palts. Just hörnbord är väldigt populära bland streamers eftersom man kan jobba mycket med vinklar, ha många skärmar och andra saker som är viktiga för att kunna göra bra videos. 

De har även på senare tid blivit vanliga bland dem som spelar på fritiden eftersom det är så pass effektivt med den extra ytan som skapas. Hörnbord tar dessutom inte så mycket mer plats i rummet eftersom man oftast inte brukar ha något annat vid väggen som går längst bordet. Man skapar därför en arbetsyta av en annars död yta vilket är väldigt smart. 

Köp rätt storlek

Att köpa ett bord som faktiskt passar storleken på det rummet man ska ha det i är så klart väldigt viktigt för annars kommer man inte få in det. Mät därför hur stor yta du har att jobba med genom att använda ett måttband. Kolla sedan efter bord som är lika stora eller mindre än den maximala ytan som du har att ställa bordet på! Ifall du är osäker kan du fråga någon som kan hjälpa dig så att det blir rätt eftersom det inte är kul att få hem ett bord som inte passar!

Plats för flera skärmar

Många vill ha ett stort skrivbord för att få plats med flera skärmar, något som du definitiv har plast för på ett hörnskrivbord. Det går att göra det riktigt snyggt genom att ha två skärmar på bordet framför sig och sedan ha en på sidan av. Man kan även sätta dem på bra skärmstativ för att få ännu lite snyggare design eller för att kunna justera höjden.

Ifall du har en stationär och en bärbar dator får du även plats för både vilket är perfekt då de ser både snyggt och ut och är smart då du kommer åt båda bra och smidigt. Bordet Yaheetech har en färdig hållare för bärbara datorer som följer med. Den skruvar du på och kan sedan ha datorn upphöjd från bordet vilket kan vara skönt samt ett bra sätt att förvara den på! 

Hur valde vi ut bästa hörnskrivbord gaming?

Marknaden för L-formde gamingbord är inte så värst stor, så att gå igenom marknaden går ganska snabbt. Vi har kikat på lite olika kriterier och sedan sållat fram dem som är mest värda att köpa. Här är vad vi kollade på:

Till att börja med så ska bordet passa för att spela på, det ska alltså vara skönt att sitta vid även under många timmar i streck. Alla bord som inte har varit bekväma har alltså direkt tagits bort eftersom det förstör hela spelupplevelsen. En annan viktig sak är att man ska kunna sätta ihop det enkelt genom att använda instruktionsboken. Det ska även gå snabbt och helt enkelt vara en process som inte är jobbig. Vissa av borden kommer även från utländska leverantörer och då är det ännu viktigare att man hänger med i instruktionsboken! 

Själva bordsskivan är kanske den mest självklara delen att kolla närmare på vad gäller ett bord. För oss är det viktigt att skivan är av ett material som känns rejält och dessutom har en skön känsla. Extra plus i kanten är om det går lätt att göra rent bordet om man skulle spilla ut något. Vissa av skivorna är faktiskt ytbehandlade så att de inte suger åt sig om du spiller och därför är enkla att torka av. Detta är extra bra om man tillhör dem som gärna äter eller dricker något vid datorn! 

En annan viktig del av hela bordet är det som skivan vilar på, nämligen benen! Benen måste vara robusta och bära upp bra även om man lutar sig och lägger lite vikt på brädan. Ett fel som känns av hos vissa modeller som finns på marknaden är att det kan svaja lite om man rör musen mycket och det här är självfallet något vi som gamers inte kan ha, så det går bort direkt! 

Prisvärdhet är något vi alltid värdesätter väldigt högt, det vill säga att produkterna man köper motsvarar dem förväntningar som skapas av priset. Dessa förväntningar måste självfallet infrias, men vi ser även gärna att man blir positivt överraskad och upplever det man klickat hem som ännu lite bättre än vad man hade tänkt sig vilket leder till en känsla av att man känner att köpet var riktigt bra. Av detta skäl så är alla bord i den här guiden prisvärda och levererar verkligen i överkant i relation till vad de kostar! 

Sist men inte minst så är det väldigt viktigt att kolla på vad tidigare kunder har för erfarenhet med produkten. Om du tycker något är bra så vill vi säkerställa oss om att andra har samma positiva upplevelse och samma sak vill vi veta om det går åt andra hållet. Därför kollar vi igenom mängder med tidigare recensioner för att ta reda på om andra delar vår åsikt. Detta bidrar helt enkelt till en extra säkerhet där vi kan garantera oss om att det vi tipsar faktiskt är det bästa.