Värmefläkt-USB

Värmefläkt USB: bästa USB-värmare

En värmefläkt USB är perfekt att ha för alla som sitter och fryser vid datorn eller som vill ha en skön varm vind som blåser på fingrarna när man skriver – perfekt när man spelar, pluggar eller jobbar! USB-värmare är även bra för att få lite cirkulation på luften i rummet samt fungerar också för att ge lite stödvärme till små utrymmen.

Under sommaren kan man även dessa modeller driva enbart fläkten för att på så sätt ge kylning istället för värme. I den här köpguiden hittar du dem två bästa modellerna du kan köpa, en lite dyrare och mer exklusiv och en billigare. 

USB-värmare i testet:

usb-värmare

ZIAMOO

USB-värmare bäst i test

Bästa valet

XIEZI

Billig värmefläkt USB

Prisvärd

ZIAMOO

usb-värmare

Bästa USB-värmare

Perfekt modell för dig som är frusen när du sitter vid datorn! 

Det här är en perfekt USB-värmare som värmer luften genom att ha värmeslingor i fläkten som är ställbara. Fläkten har inga inställningar utan är aningen av eller på vilket gör att även barn kan använda den. Det är dock viktigt att tänka på säkerheten och exempelvis aldrig täcka över den. För att få skönast värmning bör du ha den så att den blåser på dig, men du kan även värma ett mindre rum, exempelvis ett kontor! 

Du kan vrida fläkten 360 grader runt samt vinkla den upp och ner för att på så vis kunna få den att blåsa precis där du vill. Själva fläkten är tyst men väldigt effektiv tack vare insläpp på ovan och undersidan och baktill. Undersidan av själva fläktstödet har antiglid-kåpor vilket gör att du inte behöver oroa dig för att den ska glida runt, utan den står still där du vill att den ska stå! 

XIEZI

Prisvärd USB-värmare

Liten och snygg modell med timer och möjlighet att blåsa både varm och oupphettad luft vilket gör den användbar året om.

XIEZI är en modell som vi tycker fungerar väldigt bra. Den blåser skönt och går att vrida upp, ner och runt. Designen på den här är lite annorlunda än den ovanstående men funktionen är densamma. USB-värmaren är enkel att använda, ger en skön värme och går även att sätta på utan att värmen är på vilket innebär att den fungerar som fläkt även under sommaren när man sitter och svettas vid datorn. 

Om fläkten skulle bli för varm så stänger den av sig själv som en säkerhetsfunktion ifall du exempelvis skulle råka glömma den på. Allt som allt är detta en väldigt prisvärd modell där du får en bra värmning till ett bra och vi kan inte mer än att rekommendera denna till dig som brukar sitta och huttra vid datorn under vinterhalvåret. 

Frågor och svar om värmefläkt USB

Säkerhet

Eftersom fläktarna hanterar värme måste man ha säkerhetstänk när man använder dem för att det inte ska bli brandfarligt. Man får aldrig lämna fläkten gående utan ska alltid ha uppsikt över den. Att täcka över den med tyg eller annat ska man inte heller göra eftersom brandrisken då blir väldigt stor.

Om du ska ge en sådan här till ett barn som gillar att sitta mycket vid datorn börs snacket om att den alltid ska stängas av när man lämnar den tas, eftersom det alltid finns en risk att något händer annars, även om den risken är väldigt liten. Vissa kanske funderar på att somna med denna bredvid sängen men det rekommenderar vi inte heller. Annars är det bara att köra på och se till att inte glömma bort att stänga av den. 

Vad är en USB-värmare?

Detta är en fläkt som har värmedioder framför fläkten, så när luft sugs in i bak och blåses fram så går den igenom väldigt varma dioder som då snabbt värmer upp luften till en skön temperatur och sedan blåser ut på framsidan. Dessa fläktar är vinterns motsvarighet till den vanliga USB-fläkten på sommaren och har på senare år blivit väldigt populär för att hålla lite bättre cirkulation i rummet man sitter i samt värma upp fingrarna när man skriver.

Faktum är att luftcirkulationen som blir gör att man blir lite piggare. Det i kombination med att man får upp temperaturen i fingrarna innebär att arbetsmiljön blir bättre och det blir därför skönare att sitta vid datorn, oavsett om man pluggar, spelar eller jobbar. 

Hur utsåg vi modellerna?

Vi har gått igenom ett tiotal olika USB-fläktar som blåser varmluft och sedan sållat fram dem två allra bästa. Vi har kikat på lite olika saker för att komma fram till detta.

Till att börja med så har vi testat hur skön värmen är. Den får inte vara för varm men inte heller för kall utan ska vara enligt det svenska ordet lagom, för att bränna sig är ingen höjdare men att få mesvärme blåst på fingrarna är inte heller kul. Det var vissa varianter som fick gå bort på det här testet eftersom deras värme helt enkelt inte var bra balanserad. 

Därefter ha vi kikat på hur praktiska de är. USB-kabeln måste vara lång så att man blir fri att ställa den vart man vill. Själva stödet ska möjliggöra att man kan vrida fläkten upp, ner och snurra runt för att hitta perfekt vinkel där det blåser som bäst. Dessutom ska den stå stabilt och vi ser gärna att den har någon form av antiglid på undersidan.

För att fortsätta så måste fläkten upplevas prisvärd, det ska alltså kännas som att man har gjort ett bra köp där fläkten motsvarar ens förväntningar. Dessutom måste den vara enkel att använda utan en massa krångel och problem. Sist men inte minst har vi även läst tidigare recensioner från kunder som köpt olika värmande USB-fläktar för att på så sätt kunna säkerställa att vår uppfattning stämmer överens med tidigare kunders.