Bästa multiroom högtalare

Bästa multiroom högtalare

Multiroom högtalare är högtalare som kan sammankopplas vilket gör att man kan lyssna på musik i flera rum samtidigt. Den bästa multiroom högtalaren ska ha bra ljudkvalité och vara lätt att ansluta till. När vi jämför multiroom högtalare tar vi in viktiga faktorer som kvalité, pris och användarvänlighet i bedömningen. 

Många multiroom högtalare kopplas samman via internet, istället för bluetooth. Detta beror på att bluetooth kan bli ganska svajigt när flera högtalare ska kopplas samman över en större plats. Dom bästa multiroom högtalarna har ofta en wifi anslutning, som exempelvis Sonos. Bluetooth kan fungera bra om du har ett mindre system. 

Något som är bra att veta innan man köper en multiroom högtalare är att tillverkarna är ganska restriktiva med att koppla ihop högtalarna med andra tillverkare. Detta gör att köper du exempelvis en Sonos högtalare så måste du bygga hela ditt system med Sonos. Så välj en tillverkare du vet att du gillar. 

Bästa Multiroom högtalare:

SONOS ONE

Bästa multiroom högtalare

Bästa multiroom högtalare

Sonos är en väldigt populär högtalare som håller väldigt hög ljudkvalité och standard. Sonos har flera modeller av multiroom högtalare och om du vill kan du bygga ett riktigt stort system som gör ditt hus till en riktig festival. Just denna multiroom högtalare är en Sonos One som passar in i köket, mindre vardagsrum eller en annan plats som inte är för stor. 

Sonos är ett system som vi gillar extra mycket, här kopplar du upp dit system mot Sonos appen där du har Soundcloud och Spotify integrerat i appen. Systemet kopplas även ihop med Wifi vilket gör att anslutningen är väldigt säker, det är med andra ord väldigt sällan ljudet blir dåligt på grund av dålig uppkoppling. Detta medför dock att installationen tar lite längre tid, men när det väl är installerat är det värt det. 

Eftersom högtalaren måste kopplas upp mot Wi-fi är den inte portabel, alltså är det ingen högtalare du tar med till stranden. Men det kanske inte är så konstigt då det är en renodlad multiroom högtalare. Sonos One är fukttålig så det är en perfekt högtalare att ha i exempelvis badrummet då du vill ha musik till en varm dusch. 

Högtalaren har även röststyrning vilket gör att du smidigt kan ändra låt och pausa med rösten. Detta är något vi ser som ganska onödigt att man ens lagt pengar på att installera, eftersom musiken ändå ofta överröstar din egen röst. Det är dock ganska praktiskt om du exempelvis lagar mat och har lite kladdiga händer, men då får inte volymen vara för hög. 

BOWERS & WILKINS FORMATION FLEX

En lyxigare multiroom högtalare

Multiroom högtalare

Söker du en lyxigare multiroom högtalare med en snygg finish är denna högtalare från Bowers & Wilkins ett bra val. Denna högtalare är byggd i textil, glas och aluminium med en design som passar in i många hem. Givetvis går även högtalaren att koppla ihop med andra Bowers & Wilkins högtalare så att du kan bygga ett riktigt multiroom system. 

Valet mellan ett Sonos system och ett Bowers & Wilkins system är svårt. Båda tillverkarna har väldigt många olika högtalare så att man kan bygga ett komplett multiroom system. Det vi gillar extra mycket med Bowers & Wilkins är designen som är väldigt elegant och genomtänkt. Det vi gillar med Sonos är priset och användarvänligheten. 

Vilket av dom två systemen du bör välja beror mycket på din budget och vad du söker i ett multiroom system. För oss finns det ingen självklar vinnare utan det är ett personligt val. Tittar vi lite mer på Formation flex högtalaren vi har listat ser vi att den även har bluetooth, vilket inte Sonos multiroom högtalare har. Ska du endast ha en högtalare är bluetooth smidigare eftersom det går fortare att ansluta till. 

Formation Flex kan även styras via Bowers appen och har väldigt bra användarvänlighet. Något denna högtalare inte har är röststyrning, vilket Sonos högtalare nästan alltid har. 

Audio Pro A10

Mycket högtalare för pengarna

multiroom högtalare

Sett till pris är Audio pro A10 den bästa multiroom högtalaren. Här får du en högtalare som levererar bra ljudkvalité med både Wifi och bluetooth som anslutningsmöjlighet. I och med att priset är bra går det även att köpa på sig 2-3 stycken så att man får till ett riktigt multiroom system där hemma. 

Högtalaren är lagom stor och passar in i hem där man vill ha en lite mer diskret högtalare. Eftersom den är klädd i tyg smälter den in ganska bra i de flesta rum. Trots storleken levererar högtalaren väldigt bra ljud. Det går även att parkoppla högtalaren med alla andra Audio pro multiroom högtalare. 

För att fylla ett större vardagsrum och kök kan vi tycka att högtalaren är aningen liten. Då bör du antingen köpa fler högtalare eller en större högtalare med större högtalare. Men det är ett personligt val, vill du inte ha ekande musik och riktigt mycket bas räcker denna högtalare gott och väl. Högtalaren lämpar sig bäst mot en vägg eller dylikt eftersom ljudet har ett omfång på 180 grader. 

Sveriges prylsajt M3 har testat Audio pro 10 och den fick positiva omdömen, förutom att dom gnällde en del på appen. Detta är något vi inte håller med om, men det kan vara för att deras test var för något år sedan och appen kan ha hunnits uppgraderats sedan dess.  När vi testade appen var den snabb och det fungerade galant att koppla ihop flera högtalare. När man läser gamla omdömen om appen kan man även se flera missnöjda kunder. Men vi misstänker att appen fick en rejäl uppgradering någon gång under 2021. 

SONOS FIVE

Multiroom högtalare för större rum

multiroom högtalare

Sonos Five är den bästa multiroom högtalaren för lite större rum där du behöver mer kraft i ljudet. Högtalaren har 6 inbyggda högtalare element och spelar riktigt högt och fylligt ljud. Vill du ha ett riktigt bra system där hemma rekommenderar vi att kombinera denna höglare med en sonos subwoofer och ett par One högtalare.

Man kan se denna multiroom högtalare lite som en stor Sonos one, dom fungerar på samma sätt och har samma uppkopplingsmöjligheter. Du kan endast koppla upp högtalaren mot Wifi och du använder Sonos appen för att välja musik. Det går även att byta musik direkt i Spotify när du väl är uppkopplad. 

Sonos five är sonos största trådlösa högtalare och detta gör även den till den mest kraftfulla. Vill man ha något värre än detta börjar man gå in på dom riktigt dyra högtalarna som ofta kostar uppemot 10 000 till 20 000 kronor. Går man upp på dom nivåerna är ofta högtalarna ganska stora och tar mycket plats. 

Vill du veta exakt hur Sonos Five låter rekommenderar vi dig att besöka en dedikerad högtalar butik där du kan få ett smakprov i verkligheten, tänk dock på att högtalaren kan låta bättre hemma eftersom akustiken i stora butiker är ofta ganska dålig. 

Google Nest Audio Högtalare

Bästa multiroom högtalare för röststyrning

multiroom

Röststyrning kan vara rätt så användarvänligt om man har en multiroom högtalare som är byggd för ändamålet. Denna högtalare från Google har deras egna röstassistent som faktiskt funkar bra. Du kan fråga högtalaren om exempelvis fråga om nyheter, vädret eller ändra och pausa musik. 

Givetvis går det även att koppla ihop Google nest med flera nest högtalare vilket gör att du kan skapa ett sammansvetsat högtalarsystem. För att vara så liten spelar denna högtalare riktigt bra och har en rätt så fyllig bas för storleken. Det vi gillade mest med denna högtalare är priset, då högtalaren kostar cirka 800 kronor. Jämfört med Sonos och Bowers & Wilkins är det väldigt billigt. 

Det enda vi inte gillar med högtalaren är att det ligger mycket fokus på röststyrning. Vår personliga erfarenhet är att röststyrningen inte används så mycket som man tror att man kommer använda den. Det är helt enkelt enklare att bara kolla allt på mobilen. Men om du tror att röststyrningens kommer att vara till stor hjälp för dig rekommenderar vi dig denna högtalare. 

Bästa gamingmus
Köpguider

Bästa gamingmusen 2022

Den bästa gamingmusen är en blandning utav kvalité, känsla, vikt och ett bra pris. I denna artikel kommer vi reda ut vilken som är den

Läs mer»
bästa gaming datorn
Köpguider

Bästa gaming datorn 2022

Är du på jakt efter den bästa gaming datorn? Då har du kommit rätt, i denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gamingdatorerna

Läs mer»