Bästa bluetooth högtalare

Bästa bluetooth-högtalare: 10 modeller recenserade

I denna guide kommer vi att recensera dom bästa bästa bluetooth-högtalare som finns att köpa på idag. En bluetooth-högtalare är en portabel högtalare som är perfekt för att ta med sig till stranden, omklädningsrum och andra ställen där musik kan höja stämningen. 

Tekniken går framåt och bluetooth-högtalare blir ständigt bättre med längre batteritider och bättre ljudkvalité. Därför kan det vara svårt att veta vilken bluetooth-högtalare du ska köpa. I denna guide kommer vi att reda ut vad alla begrepp betyder och jämföra 10 olika högtalare så att du kan hitta en som passar dina krav. 

Välja rätt bluetooth högtalare

När du letar efter en ny bluetooth-högtalare kan det vara svårt att veta vilken man ska köpa. För att underlätta ditt köp bör du först veta vad högtalaren ska användas till. Är du ofta på resande fot kan en högtalare med lång batteritid vara att föredra. Ska högtalaren användas mest i hemmet är förmodligen inte batteritiden det första man kollar på. 

Du bör också veta hur mycket styrka du behöver i din bluetooth-högtalare. Ska du täcka ett större vardagsrum eller ett omklädningsrum kan det vara värt att lägga lite extra pengar på en kraftfullare högtalare med ljud som täcker hela ytan. Ska du använda högtalaren på mindre platser som exempelvis i köket räcker ofta en mindre högtalare som inte behöver kosta allt för mycket. 

En annan sak att ha i åtanke är om du vill att din bluetooth-högtalare ska ha röststyrning. Detta kan vara väldigt händigt om du vill lyssna på musik eller en podcast samtidigt som du lagar mat eftersom du kan styra högtalaren med rösten medan du lagar ihop något gott. I vilket fall som helst hoppas vi att du hittar en bluetooth-högtalare som passar dina kriterier. 

Bästa bluetooth-högtalare:

JBL Charge 5

Bästa bluetooth-högtalare

Bästa bluetooth-högtalare

JBL Charge 5 är en portabel bluetooth-högtalare perfekt för att ta med sig till träningarna, stranden eller på festen. Denna högtalare är helt smuts och vattentät vilket innebär att du kan ha högtalaren vid poolen eller på båtturen utan att riskera att högtalaren går sönder. 

När vi jämför bluetooth-högtalare tittar vi främst på ljudkvalitén. JBL Charge 5 tycker vi har riktigt bra ljudkvalité i förhållande till hur smidig och portabel högtalaren är. Den har en lång batteritid på 20 timmar och en powerbank funktion vilket innebär att du kan ladda din telefon via högtalaren. 

Konstruktionen är väldigt stryktålig och det är en högtalare byggd för att ta med sig på utflykter och äventyr. Äger du flera JBL högtalare kan du även sammankoppla högtalaren och skapa ett riktigt bra ljudsystem. Har ni lite blandad musiksmak i gänget är inte detta någon fara eftersom det går att koppla ihop två telefoner till högtalaren. Detta gör att man får höra lite mer blandad musik än om bara en är ansluten. 

När det kommer till ljudkvalitén är ljudet bra för att komma från en så portabel högtalare. Högtalaren använder sig av Bluetooth 5.1 vilket innebär att du får en stabil anslutning till högtalaren utan lagg i uppspelningen. Högtalaren väger ungefär 1 KG och tar 4 timmar att ladda fullt. 

SONOS MOVE

Bästa bluetooth-högtalare från Sonos

högtalare

Move är en riktigt bra portabel bluetooth-högtalare som är tillverkad av Sonos, en dedikerad tillverkare för högtalare. Sonos högtalare har i regel alltid bra ljud och det stämmer även för denna högtalare. Det vi gillade extra mycket med denna högtalare är ljudet som är riktigt bra. 

Har du flera högtalare hemma från Sonos kan du sammankoppla dessa med Sonos Move och på så sätt bygga ett multiroom system där du har musik i alla rum i ditt hem. Något som är lite tråkigt är att man inte kan sammankoppla Sonos Move med One för att bestämma vart dom ska stå och skapa ett stereo ljud. Men har du högtalarna i olika rum gör inte detta någonting. 

Sonos Move har även röststyrning vilket gör att du kan pausa, byta låt och höja volymen med din röst. Detta är perfekt när man står i köket eller ligger i badkaret och inte kan röra varken telefonen eller högtalaren. Designen är fukttålig vilket innebär att du utan problem kan ha den i badrummet för musik och podcast. Den är däremot inte helt vattentät, endast stänktålig. Så var lite försiktig med högtalaren om du ska med Sonos move till stranden eller poolen. 

Marshall Woburn II

En bluetooth-högtalare med riktigt bra ljudkvalité

Bluetooth-högtalare

Marshall högtalare har länge varit riktigt populära och det beror på att den har en snygg design och riktigt bra ljud. Denna Marschall högtalare heter Woburn II och är en av dom bättre bluetooth-högtalare från Marschalls sortiment. 

Det vi gillade extra mycket med denna högtalare är ljudet som är väldigt kraftfull och bra. Du har en ställbar diskant och bas vilket gör att du kan finslipa ljudet till att passa in i miljön som du befinner dig i. Anledningen till att ljudet är så bra beror på att storleken på högtalaren är lite större vilket gör att man fått in två kraftiga baselement på 5,25” och två  diskanter. 

På grund av storleken och anslutningsmöjligheterna är denna bluetooth-högtalare något mindre portabel än andra varianter. Men det är en smaksak, antingen vill man ha en väldigt portabel högtalare eller en högtalare med snygg design och bra ljud.  Bluetooth-högtalaren använder sig av Bluetooth 5.0 vilket är en väldigt stabil och säker anslutning. Det som drar ner poängen en aning är att högtalaren inte har ett batteri vilket innebär att du måste vara nära ett eluttag för att spela musik. 

JBL Flip 5

En väldigt portabel bluetooth-högtalare 

bluetooth-högtalare

JBL Flip 5 är den bästa bluetooth-högtalare för dig som vill ha en oerhört portabel högtalare som du enkelt kan bära med dig överallt. Tack vare en batteritid på 12 timmar och en väldigt låg vikt på 540 gram kan du enkelt bära med dig högtalaren i antingen väskan eller bara i handen. 

Denna högtalare är in princip samma sak som JBL charge 5 men i mindre format. Skillnaden är att Flip 5 har lite lägre batteritid och lite sämre ljud eftersom det är en mindre högtalare. Detta gör dock Flip 5 till en mer portabel högtalare jämfört med Charge 5. Denna bluetooth-högtalare kan också paras ihop med flera JBL högtalare vilket innebär att du kan bygga ett riktigt högtalarsystem. 

Bluetooth-högtalaren har en vattentålig design vilket gör att lämpar sig riktigt bra för stranden eller för poolen en varm sommardag. Detta innebär att det inte heller är någon fara att lämna högtalaren ute under natten en sommardag. För att vara en så liten högtalare är ljudet fortfarande bra, men kan inte jämföras med en större högtalare som helt enkelt har mer kraft. 

 

BANG & OLUFSEN BEOSOUND EXPLORE

Bästa bluetooth-högtalare med lång batteritid

Bästa bluetooth-högtalare

Denna bluetooth-högtalare från Bang & Olufsen har en väldigt lång batteritid på hela 27 timmar. Detta gör att du kan ta med dig högtalaren på längre äventyr utan att behöva oroa dig över att behöva hitta ett eluttag. Konstruktionen är byggd i aluminium vilket innebär att högtalaren har hög kvalité och är lite mer stöttålig. 

Beosound Explore är även damm och vattentät vilket innebär att du inte behöver oroa dig om högtalaren nära vatten. Detta gör att högtalaren är perfekt att ta med sig på båten eller i kajaken för lite skön musik en sommarkväll. På baksidan av högtalaren finns även en karbinhake vilket gör att du kan fästa högtalaren i exempelvis väskan. Detta är perfekt för vandringen där man vill ha lite musik till. 

Bluetooth-högtalaren finns i fem olika färger och designen byggd av aluminium är verkligen snygg. Detta gör att den passar riktigt bra in i hemmet. Äger du två stycken Beosound Explore kan du även sammankoppla dessa för ännu mer kraft i ljudet. 

BOWERS & WILKINS FORMATION WEDGE

En lyxigare Bluetooth-högtalare

Bästa bluetooth-högtalare

BOWERS & WILKINSFORMATION WEDGE är en lyxigare bluetooth-högtalare som passar bäst i hemmet eftersom den inte har något batteri som gör den portabel. Däremot har den riktigt bra ljud och kan kopplas ihop med flera formation högtalare för att skapa ett multiroom system. 

Denna högtalare ingår i Bowers & Wilkins formation serie vilket är högtalare i lite lyxigare utföranden som går att sammankoppla med varandra. In princip alla högtalare i denna serie har riktigt bra ljud och designen är det som utsmyckar högtalarna extra mycket. 

Det som drar ner betyget lite är att det inte finns någon röststyrning samt inget batteri. Men samtidigt är det ingen högtalare byggd att vara portabel med tanke på den läckra designen. Installationen är enkel och görs via Bowers & Wilkins app. 

Audio Pro A10

Kan anslutas via både Bluetooth och Wifi

bluetooth högtalare

Audio Pro A10 är en väldigt omtyckt högtalare och det beror främst på ljudkvalitén men även priset. Denna bluetooth-högtalare går såklart att koppla ihop via bluetooth men även via Wifi för en starkare anslutning. Den går även att koppla ihop med andra Audio Pro högtalare för att skapa ett riktigt bra ljudsystem där hemma. 

Denna bluetooth-högtalare är inte så portabel eftersom den inte har något inbyggt batteri. Däremot har den riktigt bra ljud och röststyrning vilket kan vara väldigt händigt i vardagen. För hur mycket högtalare man får är priset ganska lågt och kvalitén är riktigt bra. 

Denna högtalare är lite mer en multiroom högtalare jämfört med en bluetooth högtalare men eftersom blueooth anslutning finns så tar vi med den i guiden. Något som saknas är ett batteri med tanke på att högtalaren är ganska liten och skulle kunna vara väldigt portabel. 

Marshall Emberton

En portabel högtalare från Marshall

bluetooth-högtalare

Söker du en portabel högtalare och vill ha Marshalls snygga design är Emberton ett bra val för dig. Denna högtalare är väldigt liten och praktiskt med sin låga vikt på endast 700 gram. Bluetooth-högtalaren är även helt vattentålig vilket gör att den är perfekt att ta med sig på äventyret. 

Trots sin lilla storlek har Marshall lyckats att få batteritiden att hålla i hela 20 timmar vilket lämpar sig perfekt för längre utflykter. En sak vi gillade extra med högtalaren är att du endast behöver ladda den i 20 minuter för att få totalt 5 timmar speltid, perfekt för när det är lite stressigt till aktiviteten. 

Sony SRS-XP700

Bästa bluetooth-högtalare för fest

bluetooth-högtalare fest

Denna bluetooth-högtalare är för dig som vill ta med festen överallt. Det är en stor högtalare som trots sin storlek är portabel eftersom den har ett batteri som tillåter dig att spela musik i upptill 25 timmar innan du behöver hem och ladda den igen. 

Det vi gillade med Sony SRS-XP700 är ljudkvalitén, vilket man förväntar sig ska vara bra från en så stor högtalare. Högtalaren är lite klumpig att bära med sig men funkar perfekt att transportera i bilen. Den passar perfekt för omklädningsrum där man måste tagga till lite extra för en träning eller match. 

En annan sak vi gillade med högtalaren är hur snabbt den laddar. En laddning på 10 minuter ger totalt 3 timmar speltid vilket är ett plus när det gäller att bli redo snabbt. Högtalaren kan kopplas ihop med 100 andra Sony högtalare vilket kanske är lite överdrivet, men funktionen är där om man behöver den. 

Belysningen är en lite sån där extra detalj som gör att högtalaren blir lite mer festlig vilket kan vara kul när man bjudit över vännerna. Tittar vi inuti högtalaren hittar vi 2 st 7″ baselement, 3 st 2,3″ diskanter i framkant och 1st 2″ diskant i bakkant. 

Nomadelic Portable Speaker Loud 708

Bästa billiga bluetooth-högtalare

bluetooth-högtalare billig

Söker du efter en billig bluetooth-högtalare är Nomadelic Portable Speaker Loud 708 ett bra alternativ. Denna högtalare kostar cirka 700 kronor och har många funktioner som dyrare högtalare har. Högtalaren är skyddat mot vatten precis som dyrare högtalare och har helt okej ljud sett till vad man betalar för. 

I och med att den är billigare är batteritiden lite lägre på 7 timmar och har något svagt ljud. Bryr du dig inte om att få till det bästa ljudet funkar denna bluetooth-högtalare galant. Designen är stöttålig och högtalaren känns någorlunda robust fast den är hälften så dyr som många andra bluetooth-högtalare. 

 

Hur vi utser bästa bluetooth-högtalare

När vi jämför högtalare tittar vi främst på ljudkvalitén eftersom det är det huvudsakliga syftet med en högtalare. Vi tar in faktorer som hur klart ljudet är, hur djup basen är och vad andra tycker om produkten. Sedan tittar vi på priset som ska stämma överens med vad man får. Den bästa bluetooth-högtalaren behöver nödvändigtvis inte vara den bästa eftersom priset är också en faktor vi tar in i undersökningen. 

Vi tittar sedan på konstruktion och om högtalaren är damm och vattentät. En bluetooth-högtalare tas ofta med till platser där dom kan utsättas för sand, vatten och annat som kan tränga in sig i högtalaren. Vi tycker att en portabel högtalare alltid ska vara vattentät eftersom dom ofta utsätts för regn och vattenstänk. 

Vi tittar även på batteritiden och jämför den med priset. En portabel bluetooth-högtalare ska gärna ha bra batteritid så att man kan ta med sig högtalaren överallt utan att oroa sig för att hitta ett eluttag. En viktig del i vår undersökning är att kolla vad andra kunder tycker om högtalaren eftersom uppfattningen kan ändras efter ett par månaders användning av högtalaren. 

En annan sak vi undersöker är vad för komponenter som faktiskt sitter i bluetooth-högtalaren. Exempelvis hur stora baselementen är, hur stora diskanterna är och vilken typ av bluetooth uppkoppling högtalaren har. Det är ofta dessa specifikationer som avgör hur bra en högtalare kommer att spela. 

bästa sällskapsspel
Tips & guider

Roligaste sällskapsspelen 2022

Vi får inte glömma tiden innan internet, då sällskapsspel var det vi idag kallar gaming. I denna guide kommer vi att täcka dom roligaste sällskapsspelen

Läs mer»
dator startar inte
Tips & guider

Fixa dator som inte startar

Du trycker på start knappen och datorn statar inte, typiskt. Att datorn inte startar behöver inte innebära att du behöver köpa en sprillans ny dator.

Läs mer»