Vilka airpods är bäst

Vilka airpods är bäst?

I denna guide kommer vi att gå igenom vilka som är dom bästa airpods. Ska du köpa ett par nya lurar från Apple kan det vara svårt när det finns idag så pass många modeller att välja mellan. Men det är också en fördel för konsumenten eftersom när nya modeller introduceras blir de äldre modellerna billigare. 

Så vilka Airpods är bäst? Idag är Airpods Max den bästa modellen men den som också kostar mest. Dom erbjuder den högsta ljudkvalitén av alla modeller samt är den bekvämaste modellen. Det är ett par over-ear hörlurar så det är inget för löprundan. Så ska du träna med lurarna rekommenderar vi Airpods Pro som är en in-ear modell. 

Dom klassiska airpodsen som släpptes först 2016 finns i flera generationer. Alltså har dom under åren uppgraderats en hel del och kan än idag vara ett bra köp. Andra generationen har samma design som första generationen. Men tredje generationen har fått en design som liknar Airpods Pro. 

Airpods max gråa

Apple Airpods Max

För dig som älskar musik

Bästa Airpods
Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro

Passar vardagen

Bra val
Apple AirPods

Apple AirPods

Tredje generationen

Prisvärd
Apple Airpods klassiska

Apple AirPods 2019

Andra generationen

1. Airpods Max

Airpods max gråa

Bästa Airpods

Airpods Max är hörlurarna för dig som vill ha det bästa Apple har att erbjuda. 

Airpods Max är bland dom bästa over-ear hörlurarna du kan köpa just nu. Lurarna har alla dom senaste teknikerna man vill ha och presterar riktigt bra. Här har inget sparats in på utan lurarna är bra på alla fronter. Det märkts att Apple lagt mycket pengar för att konkurrera med Sonys toppmodeller som länge dominerat over-ear marknaden. 

Brusreduceringen

Det vi tycker Apple gör riktigt bra här är brusreduceringen som tar bort allt utomstående ljud. Apples teknik är avancerad och kan mäta sig med andra topplurar. Dom har förmodligen den bästa brusreduceringen i denna prisklass och har fått mycket beröm. Samtidigt har dom en bra passiv brusreduceringen tack vare passformen som liknar hörselkåpor. 

Med totalt 6 utåtvända mikrofoner plockar hörlurarna upp ljudet som kommer utifrån. Detta ljud skickar sedan hörlurarna ett motsatt ljud till. Denna teknik använder flera stor tillverkare och är den mest effektiva för att ta bort ljud. Den användes först för flyg och har sedan dess kommit till hörlurarna. 

Detta gör att du kan använda lurarna på gymmet utan att höra gymmets dånande musik. Du kan vara i din egna bubbla med din favoritmusik utan att störas. Dom är även grymma för dig som pendlar mycket, oavsett om det är på flyget eller i tunnelbanan. Denna teknik skyddar även dina öron eftersom du håller ljudnivån lägre. 

Airpods med det bästa ljudet

Det är även modellen som har det bästa ljudet. Jämfört med Airpods Pro är max modellen mycket bättre och ger en bättre upplevelse. Lurarna har 2 inåtvända mikrofoner som hör det du som lyssnare hör. Denna funktion finns för att ändra ljudet så att det alltid låter bra för dig. 

Med Adaptive EQ har du ett ljud som ändrar sig beroende på vart du befinner dig. Denna funktion märkte vi fungerar riktigt bra eftersom vi får samma ljudkvalité på gymmet som vi får hemma i soffan. Ljudet tappar inte sin kvalité i bullrigare miljöer utan låter fortfarande realistiskt och klart. 

Anledningen till att priset är så saftigt beror på alla tekniker som finns. Exempelvis har du dynamisk huvudspårning, gyroskop och accelerometrar som känner av huvudets rörelser. Sedan använder lurarna denna information för att alltid erbjuda ett bra ljud. Du har också ett rumsligt ljud som liknar mer högtalare än det klassiska ljudet man får från hörlurar.

Passformen

Designen bidrar till en bra passiv brusreducering som stänger ute oönskat ljud. Dom är lite tyngre än konkurrenterna men blir inte osköna för det. Passformen är riktigt bra och det går att bära dom hela dagen. Airpods Max känns robusta i handen och bör därmed ha en bra kvalité. Samtidigt är detta något man förväntar sig av hörlurar i denna prisklass. 

Ljud hela dagen

Med en batteritid på 20 timmar med ANC påslaget kan du använda lurarna hela dagen. Det är inte den bästa batteritiden i branschen, men med en avancerad ANC och mycket tekniker dras batteri fort. Med USB-C laddas lurarna snabbt och effektivt. Men det skryts inte om någon snabbladdning som många andra modeller i segmentet har. 

2. Airpods Pro

Apple AirPods Pro

Bästa Airpods för vardagen

Om du funderar på vilka Airpods du ska välja för vardagen är Pro modellen ett bra val. 

Problemet med in-ear hörlurar är att alla inte kan få en bra passform. Detta har Apple löst genom att erbjuda fyra olika storlekar på örontopparna. Då kan alla användare få en perfekt passform som funkar även för löprundan i svårare terräng. Dom är billigare än Airpods Max men en aning dyrare än de vanliga Airpodsen. 

Toppklass brusreducering

Brusreduceringen är snarlik Airpods Max och detta är ganska intressant. Max ska vara toppmodellerna men just in-ear designen är riktigt bra för att stänga ute ljud. Det liknar öronproppar och därmed har dom en bra passiv brusreducering. Men även en effektiv aktiv reducering som tar bort ljudet effektivt. 

Du kan bära dessa i kollektivtrafiken ostört och få en lugn stund på väg till jobbet. På gymmet hör du endast din egna musik även om du gymmar på ett högljuddare gym. Trots detta är batteritiden fortfarande riktigt bra och räcker i ungefär 6 timmar om du endast lyssnar på musik. 

Bär du dessa på jobbet eller hemmet hamnar man ju ibland i en konversation. Då behöver du inte nödvändigtvis ta av dig lurarna. Du kan enkelt stänga av brusreduceringen snabbt och höra det som händer på utsidan. Likt Airpods Max anpassar sig Pro modellen till din miljö och har därmed alltid bra ljud. 

Ljudkvalité

Ljudet är riktigt bra och kan likställas med andra high-end in-ear hörlurar. Det är klart och krispigt samtidigt som man har ett trevligt inslag av fyllig och djup bas. Dom har ett rent register och passar för all typ av musik. Jämfört med Airpods Max är ljudet något sämre. Men bättre än dom billigare Airpods modellerna. 

3. Apple AirPods (3rd gen.)

Apple AirPods

Nyare generation

Ett par uppgradera Airpods som kommer med flera bra nya tekniker för bättre ljud. 

Om du tycker Airpods Pro är aningen dyra är denna modell ett bra val. Det är dom klassiska Airpodsen men i ett uppgraderat format. Dom liknar mer Pro till utseendet och har enligt oss en bättre passform än tidigare modell. Enligt oss är det ett bättre val än 2019 varianten och kommer att vara mer framtidssäkra. 

Tål svett och vatten

Denna modell tål svett och vatten vilket inte de tidigare Airpodsen gjorde. Du ska inte bada med dom men kan träna hårt med dom utan att riskera att dom går sönder. Alltså passar dom bättre i vardagen där man utsätts för mer saker än vad man gör i soffan hemma. 

Numera personanpassat rumsligt ljud

Ljudet har fått en uppgradering och är numera mycket bättre. De har ett personanpassat ljud vilket innebär att alla kan få en hög ljudkvalité. Lurarna har även dynamisk huvudspårning där ljudet anpassar sig efter ditt huvuds rörelse. Med ”Spatial Audio” får du ett rumsligare ljud som känns mer som högtalare än hörlurar. Ljudet i dessa tyckte vi var riktigt bra och det finns en märkbar skillnad mot tidigare modell. 

Bättre batteritid

På en laddning får du hela 6 timmar batteritid vilket är bättre än tidigare modell. Det är lika lång batteritid som den dyrare modellen Airpods Pro. Dom är även högst användarvänliga med trycksensorn. Med den kan du styra musiken och samtala enkelt utan att röra telefonen. 

4. Apple AirPods andra generationen

Apple Airpods klassiska

Billiga airpods

En uppgradering från dom första Airpodsen som släpptes 2019. 

Dessa airpods är en uppgradering från den första modellen som släpptes 2016. Dom är en aning billigare än tredje generation och därmed ett bättre val för dig som inte vill lägga allt för mycket pengar. Andra generationen har den klassiska designen som många har blivit vana med. 

Fortfarande bra ljud

Hörlurarna har en hög ljudkvalité med ett rent register och bra bas. Lurarna kan inte jämföras med Pro modellen men är bättre än dom billigare in-ear hörlurarna från andra märken. Dom är helt trådlösa och därmed fortfarande bekväma att använda. 

Batteritiden

Andra generationen har fått en förbättrad batteritid. Den är endast 1 timme kortare än pro modellen, alltså får du 5 timmar lyssning. Med laddnindsfodralet får du hela 24 timmar batteritid. Dessa har även en snabbladdningsfunktion som ger dig 3 timmar lyssning på endast 15 minuter laddning.

Välja rätt Airpods

Så vilka airpods är bäst för dig? Detta beror på din budget, vilken typ av lurar du vill ha och för vad dom ska användas. Det finns inte super många modeller att välja mellan men dom skiljer sig mycket i pris. Dom ”billiga” modellerna har fortfarande ett dyrare pris men är ett bättre val än många andra modeller i samma prisklass. 

Passformen

Modellernas passform skiljer sig väldigt mycket och passar olika bra för olika aktiviteter. Det första du bör reda ut är om du vill ha on-ear eller in-ear airpods. Over-ear sitter över öronen medan in-ear sitter i öronen, likt öronproppar. Den enda over-ear modellen Apple erbjuder i dagsläget är Airpods Max. 

Over-ear har ett par fördelar och det är främst passformen. Dom är bekvämare att bära och passar bättre för dig som använder lurarna hela dagarna. Däremot kostar dom avsevärt mera så det är också en fråga om budget. Over-ear erbjuder i många fall även bättre ljudkvalité. Om du ska jogga med lurarna bör du istället kika på ett par in-ear. 

In-ear lurar passar bättre för vardagen eftersom dom inte är lika klumpiga. Du kan jogga med dessa modeller utan att riskera att dom ramlar ut. Dom har även en riktigt bra brusreducering, i alla fall Airpods Pro modellen. Den modellen har nästan lika bra ANC som Airpods Max. In-ear är däremot inte lika bekvämt efter ett par timmars lyssnande. 

Airpods Pro har jämfört med dom vanliga modellerna örontoppar i flera storlekar. På så sätt kan alla få en bra passform. Dom sitter bättre i öronen och det bidrar även till en bra brusreducering. 

Hur vi gör jämförelsen

När vi gjorde denna jämförelse har vi testat alla modeller så att du kan hitta den som passar dig. Vi har undersökt modellerna noggrant och kommit fram till dom som är bäst. Kanske inte helt överraskande är det att modellerna som är dyrare är dom bättre. Men det betyder inte att dom billigare modellerna är sämre. 

Jämförelsen har gjorts i flera miljöer så att vi kan testa ANC ordentligt. Då märks det snabbt att Airpods Pro och Airpods Max är dom bästa lurarna. De andra modellerna har ingen aktiv brusreducering och släpper in mycket ljud. Så ska du vistas i bullriga miljöer är dom två tidigare nämnda modeller bäst. 

Vi har även jämfört hur modellernas passform skiljer sig. Helt klart bekvämast är Airpods Max som är även over-ear modell. Denna kan bäras i flera timmar utan att det blir jobbigt. Tät efter kommer Pro modellen och det är tack vare öronplupparna som är mjuka. De andra modellerna är också bekväma men inte riktigt på samma nivå. På dom kan man inte byta örontopparna och passar därmed inte alla lika bra. 

Mer inom ljud

Bästa on ear hörlurar
Köpguider

Bästa on-ear hörlurar 2023

I denna guide kommer vi att reda ut vilka som är dom bästa on-ear hörlurarna. Vi inkluderar flera modeller i flera prisklasser så att du

Läs mer»