bästa Hörlurar för samtal

Bästa hörlurar för samtal 2023

I denna guide kommer vi att gå igenom de bästa hörlurarna för samtal. En del hörlurar har bättre ljud och mikrofoner som lämpar sig bra för konversationer. Det är dessa modeller vi ska gräva fram och recensera. 

De bästa hörlurarna för samtal ska ha en bra mikrofon så att den du pratar med hör dig ordentligt. Men de ska även ha bra ljud så att du kan höra det som sägs korrekt. Hörlurarna ska även fungera i bullrigare miljöer så att du kan prata i telefon när du pendlar eller tränar på gymmet. 

Men det är inte bara mikrofonen som är viktig. Utan även olika tekniker som gör ljudkvalitén bättre. Brusreducering är en teknik som vi tycker mycket om. Denna teknik gör så att utomstående ljud stängs av så att du bättre kan höra ditt egna. Nästintill alla dyrare hörlurar idag har brusreducering eftersom det fungerar så bra. 

Vi inkluderar både dyrare och billigare hörlurar så att du kan hitta ett par som matchar din budget. I testet finns även flera olika former av hörlurar som passar för flera typer av aktiviteter. Således kan du förhoppningsvis hitta en modell som passar just dig.

hörlurar för samtal jabra

Jabra Elite 5

Bra hörlurar för samtal

Bäst i test!
airpods för samtal

Apple AirPods Pro

Bäst för Iphone

Bra val

SONY WH-1000XM5

Bästa ljudet

Premium
Sony WF-1000XM4

Sony WF-1000XM4

Bra brusreducering

hörlurar samtal jabra

Jabra Evolve 65

Riktigt bra mikrofon

AirPods Max jabra

AirPods Max

Premiumval

billiga hörlurar

Jabra Elite 3

Billiga hörlurar

1. Jabra Elite 5

hörlurar för samtal jabra

Bästa hörlurar för samtal

Jabra Elite 5 är de perfekta hörlurarna för samtal eftersom de har 6 mikrofoner så att du kan höras ordentligt. 

Dessa hörlurar är perfekta för dig som ofta pratar i telefon  och vill kunna höras ordentligt. De har även riktigt bra ljud vilket gör att du kan lyssna på musik med hög kvalité. Lurarna är dyrare än lågpris modellerna men samtidigt billigare än de dyrare Airpods Pro. Därmed är det ett bra mellanval som är prisvärt. 

Batteritid för hela dagen

Om du använder hörlurar i jobbet vet du hur viktigt det är med bra batteritid. Dessa lurar har en batteritid på hela 9 timmar vilket kommer att räcka dig hela dagen. Med laddningsfodralet får du totalt 36 timmar batteritid vilket är perfekt om du inte ständigt vill ladda hörlurarna. Har du glömt att ladda hörlurarna och har ett viktigt samtal? Detta löser du enkelt med snabbladdningen som på 10 minuter får upp batterinivån på 1 timme.

Riktigt bra brusreducering

De bästa hörlurarna för samtal ska givetvis ha en bra brusreducering så att du kan prata ostört. Dessa lurar har en avancerad ANC som effektivt blockerar utomstående ljud. Med denna teknik kan du exempelvis sitta i ett lite mer livat kontor och lyssna på musik eller prata utan att störas. Det är även riktigt grymt för pendling då man bara vill ha en lugn och skön stund påväg hem. 

Om du har i lurarna är brusreduceringen så bra att det kan vara lite halvsvårt att föra en vanlig konversation. Denna har JBL löst genom en funktion som tillfälligt stänger av brusreduceringen. Men denna funktion på kan du höra din omgivning utan att ta ut hörlurarna. 

Många utmärkelser

Det är inte bara vi som gillar jabra Elite 5 utan flera testare har gett ett bra omdöme. Detta styrker vårt omdöme om att detta är dom bästa hörlurarna för samtal. I denna prisklass är det svårt att hitta ett par hörlurar som har lika bra ljud och särskilt mikrofon. Många in-ear hörlurar har en tvivelaktig mikrofon men det märks att JBL lagt tid på Elite 5’s mikrofon. Så mycket tid att den till och med har totalt 6 stycken mikrofoner. 

En bra app

Extra appar till allting är det egentligen ingen som gillar. Men vi måste säga att Jabra Sound+ var väldigt användningsbar. Med denna app kan du finjustera ljudet efter precis hur du vill ha det. På detta sätt kan du njuta mer av din favoritmusik och få mer användning för lurarna. 

2. Apple AirPods Pro

airpods för samtal

Bästa Airpods för samtal

Airpods pro är de bästa hörlurarna för dig som har en Iphone. 

De flesta har förmodligen redan sett flera använda dessa hörlurar, och det beror inte på någon slump. Airpods Pro är riktigt grymma men kostar också därefter. Men priset är enligt oss helt klart motiverat sätt till hur bra ljud och mikrofon dessa lurar har. Så pratar du mycket i telefon är Airpods Pro ett säkert kort som kommer ge dig mer kvalité på samtalen. 

Riktigt bra brusreducering

Airpods Pro har bland marknadens bästa brusreducering och det märks att Apple lagt mycket pengar för att lyckas med detta. När du har lurarna i och lyssnar på musik hör man inget av omvärlden och kan därmed fokusera på musiken eller samtalet. Alltså är de perfekta hörlurar för samtal i bullriga miljöer där vanliga hörlurar helt enkelt inte håller måttet. 

Vill du föra en konversation med en kollega eller höra trafiken bättre kan du enkelt justera detta om du har en iphone. Att stänga av brusreduceringen är otroligt smidigt på en iphone. Du behöver endast dra upp volymkontrollen och hålla in på den för att trycka på brusreducering knappen. 

Hörlurarna anpassar sig efter dig och din miljö vilket leder till riktigt bra ljud. De funkar därmed även lika bra i löpspåret som på det livligare kontoret där det ibland kan vara svårt att få egen ro. Om du frekvent använder siri kan du enkelt ropa in roboten genom att säga ”hej siri”. Då kan du ringa kollegorna utan att röra telefonen. 

Sitter som en smäck

Med flera storlekar på hörlursplupparna kan du få en perfekt passform för dina öron. Du kan även kontrollera i inställningarna att hörlurarna passar dig korrekt. På detta sättet kan du stänga ut oönskat ljud och få en bättre upplevelse. Passformen är alltså väldigt bra och perfekt för dig som vill kunna träna med hörlurarna utan att de ramlar ur. 

Många av oss är slarviga och tappar ständigt bort saker. Detta är ingen fara med Airpods eftersom du kan registrera dom i appen hitta. Då kan du se i realtid vart dina airpods är någonstans. Du kan även plinga in ett ljud på hörlurarna så att du enklare kan hitta dom. 

Dyra för en anledning

Hörlurar kan kosta mera men då ska dom också prestera bra. Ljudet i Airpods pro är riktigt bra för musisk där ljudet är fylligt och basen djup. Med det nya nya H2-chippet har tekniken revolutionerats. Du har bättre ljud än innan med tredimensionellt ljud och brusreducering. Har du ett par vanliga Airpods tycker vi att uppgraderingen är värt det eftersom skillnaden är så pass stor. 

3. SONY WH-1000XM5

Bästa over-ear hörlurar för samtal

Trött på att höra omvärlden? Då kan du vara i din egna bubbla i dessa nya hörlurar från Sony. 

Dessa nya lurar från Samsung är den bästa modellen för dig som prioriterar ljudkvalité. De är bekvämare än in-ear hörlurar men passar kanske inte lika bra för träning. Annars funkar de riktigt bra för gymmet och jobbet eftersom de sitter bekvämt och har en låg vikt. De är billigare än Airpods Pro max men många testare argumenterar för att Sony är det bättre valet trots lägre prislapp. 

Perfekt för samtal

Den tidigare modellen hade inte jätte bra mikrofon men de nya 5:orna har fått en uppgradering. Mikrofonen har blivit mycket bättre och perfekt för dig som pratar mycket i telefon. Den du pratar med kan höra dig tydligt och du kan höra dom tydligt. Många testare håller med om att mikrofonen har blivit avsevärt bättre och fler föredrar over-ear för samtal eftersom det är bekvämare. 

Otroligt bekväma

Vill du ha ett par bekväma hörlurar är detta ett bra val. De funkar grymt bra för dig som sitter på längre flyg där man vill ta bort ljudet från skrikande barn och samtal. Jämfört med Sonys tidigare modell tycker vi 5:orna sitter bättre på huvudet vilket gör att man kan lyssna längre. 

Grymt bra brusreducering

Dessa hörlurar kanske har marknadens bästa brusreducering. De är otroligt täta och har en avancerad teknik som tar bort all ljud som du annars hade störts av. Varje öronkåpa har 4 mikrofoner som registrerar ljudet utifrån och tar bort det. Alltså passar hörlurarna grymt bra för den långa flygresan, pendlingen eller på gymmet där du vill ha din egna musik. 

Precise Voice Pickup-teknik

Denna teknik låter mottagaren höra din röst extra bra utan störningar och bristande kvalité. Du hörs även bra i stökigare miljöer så du kan prata i telefon medan du pendlar eller på ett kontor där det snackas mycket. Mikrofonen har alltså uppgraderats en hel del från tidigare modeller och passar numera bättre för samtal. 

4. Sony WF-1000XM4

Sony WF-1000XM4

Trådlösa hörlurar med bra brusreducering

Dessa lurar är bland dom bästa i segmentet då det kommer till brusreducering och ljudkvalité

Dessa lurar är ett bra alternativ till Airpods Pro och kostar ett par hundra mindre. De har enligt oss något sämre ljud men lika bra om inte bättre brusreducering. Alltså är det ett par perfekta hörlurar för dig som vistas på högljudda kontor eller i den bullriga kollektivtrafiken. Lurarna har en bra passform som passar alla och sitter ordentligt i öronen för alla aktiviteter. 

Rekommenderad av många

Det är inte bara vi som tycker att Sonys hörlurar är bland dom bästa på marknaden. Flera stora testare har gett denna modell mycket beröm och vi förstår varför. De har ett kristallklart ljud samtidigt som det är fylligt med en tydlig bas. Det går även att reglera ljudet en hel del efter din smak vilket vi gillar extra mycket. 

Brusreducering som funkar riktigt bra

Sonys hörlurar överlag brukar ha riktigt bra brusreducering och det gäller även för denna modell. Många hävder att den till och med är bättre än Apples och vi kan delvis hålla med om detta. I vilket fall som helst slukas du upp av musiken och hör inget förutom det du vill höra. Trots den grymma brusreduceringen tar inte batteritiden särskilt mycket stryk.

Du får totalt 24 timmars batteritid med laddnindsfodralet när du har brusreduceringen påslaget. Vill du spara på batteriet har du totalt 36 timmar batteritid med laddningsfodralet när ANC är avstängt. Detta är en grymt bra batteritid som gör denna modell attraktiv för många. 

Kristallklara samtal

Hörlurar för samtal måste givetvis ha en bra mikrofon och det tycker vi just denna modell har. Lurarna har likt over-ear modellerna Precise Voice Pickup tekniken som gör så att du hörs bättre. Detta är extra viktigt om du gör viktiga samtal via jobbet där du vill presentera dig så bra som möjligt. Mikrofonen funkar även bra om du befinner dig i en bullrig miljö, exempelvis om du måste ta ett samtal medan du pendlar. 

Användarvänliga

Lurarna är högst praktiska i vardagen med alla tekniker som kommer med. Exempelvis uppfattar hörlurarna när du startar en konversation och pausar musiken. Detta är grymt i en arbetsmiljö där man ständigt pendlar mellan samtal över luren och samtal på kontoret. När du har snackat färdigt återgår musiken igen utan att du behöver röra en fena. Det är funktioner som dessa som gör dessa hörlurar verkligen värda sitt pris. 

5. Jabra Evolve 65

hörlurar samtal jabra

Bästa hörlurar för samtal på kontoret

Här har du en större mikrofon som gör så att du hörs extra bra i samtalen.

Evolve lurarna passar bäst i en kontorsmiljö där man gör en del ringande och vill ha hög samtalskvalité. De passar inte riktigt för vardagen men det är inte syftet heller. Utan bäst trivs dom på kontoret där man är ute efter bra samtal. Mikrofonen på dessa lurar är riktigt bra och den du pratar med kommer att kunna höra dig även om du vistas i en bullrigare miljö. 

Lång batteritid

När du arbetar vill du arbeta och inte oroa dig om batteritiden. Med en batteritid på 14 timmar kan du fokusera på det som är viktigt och spendera mer tid i samtalen och mindre på laddningsstationen. Laddningstiden är på korta 120 minuter vilket är riktigt bra för ett par kontorslurar. Passningstiden är upptill 15 dagar så förmodligen har du kvar lite batteri efter semestern. 

Lång räckvidd

Brukar du också gå i cirklar medan du pratar? Då passar dessa hörurar bra eftersom dom har en räckvidd på 30 meter. Alltså kan du gå bort stressen utan att tappa anslutningen till samtalet. Volymen kan du styra direkt via lurarna för en smidigare hantering vilket är perfekt om du inte hör andra parten bra.

Lurarna har en tydlig indikatorlampa som visar när du är i samtal. Denna lampa kan du visa för kollegorna så att dom vet när man kan störa och inte. Detta är praktiskt för när du vill prata ostört utan att samtalet ska behöva brytas. Du kan ansluta dessa lurar till vilken bluetooth enhet du vill och med USB till datorn. 

6. AirPods Max

AirPods Max jabra

Dyra men ack så bra

Airpods Max är hörlurarna för dig med en större budget. 

Dessa hörlurar kostar förmodligen mest i denna lista men samtidigt är dom förmodligen bäst. Men är dom då värda sitt pris? Såhär, lurarna är riktigt grymma. Samtidigt kostar dom mycket. Så har du en stor budget så är dom definitivt värda att köpa. Men det går att komma undan billigare och fortfarande få en grymt bra ljudkvalité. 

Bästa brusreduceringen?

Ska man lyssna på Apple fansen är brusreduceringen den bästa i klassen, och vi håller delvis med. De kanske är bästa rent prestanda mässigt men inte ur ett prisperspektiv. I vilket fall som helst är det inget snack om att med dessa lurar kan du verkligen stänga av omvärlden och endast fokusera på din musik. Totalt har hörlurarna har hörlurarna 6 mikrofoner som registrerar utomstående ljud och eliminerar det. 

Alltså kan du föra en tydlig konversation i en bullrig miljö utan att det blir problem. Hörlurarna har även två inåtvända mikrofoner som mäter vad du hör inne i lurarna. Sedan anpassar sig hörlurarna efter omgivningen och ger dig den bästa möjliga upplevelsen. Frekvenserna ändras i Adaptive EQ inställningarna och oavsett vart du befinner dig får du ett realistiskt och bra ljud.

Denna teknik kräver givetvis oerhört mycket batteri men detta har Apple lyckats lösa och trots det pressat upp batteritiden. Du får totalt 20 timmars trådlös spelning vilket är bland det bästa marknaden har att erbjuda. Du kan lyssna all vaken tid och fortfarande ha kvar batteri dagen efter. 

Grymt ljud som slår andra modeller på fingrana

Ljudet har dynamisk huvudspårning som anpassar sig efter dig. Något som är unikt för dessa lurar är att de har en inbyggd gyroskop och accelerometrar som registrerar din huvudrörelse. Hörlurarna använder sedan dessa värde för att anpassa ljudet så det blir så bra som möjligt. Alltså är det ett oerhört beräknat ljud som är bättre än de mesta av konkurrensen. 

7. Jabra Elite 3

billiga hörlurar

Bästa hörlurar för samtal utifrån pris

Dessa lurar kostar under 1000 kronor och erbjuder mycket ljud för pengarna. 

Jabra Elite 3 är hörlurarna för dig som inte vill betala flera tusen för ett par schyssta lurar. Med dessa får du otroligt mycket ljud för pengarna och dom passar perfekt för samtal. De kanske inte riktigt är på samma nivå som de dyrare lurarna men samtidigt är ljudet helt klart godkänd och har bra kvalité. 

Perfekt för samtal

Elite 3 passar riktigt bra för samtal med sina mikrofoner som gör så att den du har samtalet med hör dig ordentligt. Du kan även höra samtalet väl eftersom ljudet är riktigt bra. Med en batteritid på 7 timmar i lurarna kan du prata en hel arbetsdag utan att behöva ladda dom. Med laddningsfodralet får du totalt 28 timmar i batteritid vilket är ruskigt bra. 

Bra design

Designen är bra och inte bara snygg utan även tillverkad för att sitta bra i öronen. De ger sitter omslutande och gör så att du hör mindre av omvärlden. Lurarna har tyvär ingen brusreducering men det är också en anledning till att priset är billigare. Om du använder dessa lurar i lugnare miljöer passar de däremot perfekt. 

Trots ingen brusreducering tycker vi att Elite 3 ändå stänger ute ljudet riktigt bra. Inte på samma nivå som modellerna med brusreducering men det är ändå bra. Du har även en funktion där du enklare kan höra mer av omvärlden, perfekt när du ska prata med någon. 

Vilka är de bästa hörlurarna för samtal?

Denna fråga har varierande svar beroende på vad du är ute efter. Har du en stor plånbok kan du köpa någon av toppmodellerna men har du en stramare budget är det viktigare att prioritera rätt. Olika hörlurar funkar olika bra i särskilda funktioner så det beror mycket på vad dom ska användas för. Om du endast ska köpa ett par hörlurar rekommenderar vi ett par allsidiga hörlurar som även funkar bra i vardagen. 

Ett par väldigt allsidiga hörlurar är Airpods Pro som funkar lika bra i vardagen som de gör för jobbet. Airpods är ett par riktigt bra hörlurar för samtal som har en klar mikrofon och bra ljud. Dessa lurar funkar även för avkoppling hemma eller för en rejäl löprunda. Om du inte är ett stort fan av Apple rekommenderar vi Sonys modell WF-1000XM4 som också är ett bra val. 

Vill du ha ett par billigare lurar tycker vi Jabra elite 3 är det bästa valet. Dessa lurar kostar under tusingen men erbjuder riktigt bra samtalskvalité som även funkar på jobbet. Samtidigt har de en bra ljudkvalité som även funkar för när det är dags för lite musik. Lurarna har även en grymt bra batteritid som räcker hela dagen. 

Over-ear eller on-ear?

Over-ear är hörlurar som sitter över öronen och är större. Medan in-ear är hörlurar som sitter i örat, likt en öronpropp. Båda varianterna är riktigt bra och vilka du bör välja beror på vad du gillar mest. Vill du kunna gymma, vandra och löpa med hörlurarna rekommenderar vi helt klart ett par in-ear hörlurar eftersom dom sitter bättre i öronen och ramlar inte av. 

Om du däremot inte tränar särskilt mycket med hörlurarna tycker vi over-ear är bättre. De funkar på gymmet men mer rörelse än så kan bli lite jobbigt. On-ear är skönare att ha på sig övertid och ger i regel bättre ljudkvalité. Däremot kanske de inte är lika praktiska i kollektivtrafiken och på kontoret där man vill se mer professionell ut. Idag är det mer social accepterat med over-ear hörlurar så vi tycker inte ni ska tveka på ett par. 

Kan du endast välja någon av varianterna ska du välja det som passar dig bäst. In-ear är de mest allsidiga och funkar i alla situationer. Därför kanske de är det bästa valet om du endast ska köpa ett par hörlurar. Älskar du däremot musik kommer ett par kvalitets over-ear lurar erbjuda mer musikglädje. 

Sedan finns också så kallade on-ear hörlurar, men de är inte lika populära. Oftast är dom oskönare och har inte lika bra ljud som de andra alternativen. 

Bluetooth eller trådbundet?

Som du kanske märkt är alla hörlurar i detta test bluetooth. Idag är denna anslutningen väldigt säker och hörlurar med ANC har otroligt bra batteritid. Därför tycker vi det är det överlägsna valet. Givetvis funkar även sladd bra men är inte lika praktiskt och enkelt som bluetooth.

Ett par trådbundna hörlurar kan vara ett bra köp om du har en tightare budget. De är oftast billigare och många modeller är bra. Men idag är nästan alla premiumhörlurar bluetooth eftersom det är så bekvämt. 

Med ett par bluetooth hörlurar kan du går runt helt sömlöst utan att behöva oroa dig om en sladd. Du kan dona runt i köket samtidigt som du lyssnar på musik eller jogga mycket enklare. Om du köper ett par bluetooth hörlurar rekommenderar vi att undersöka att dom har en bra batteritid. 

hörlurar

Brusreducering

Detta är en teknik alla hörlurar inte har men något vi rekommenderar. Brusreducering tar bort utomstående ljud och gör så att du hör ljudet i hörlurarna bättre. Nästintill alla dyrare hörlurar har brusreducering medan vissa billigare modeller inte har det. Sedan skiljer sig brusreduceringen mellan tillverkare där vissas fungerar bättre än andra. 

För bästa möjliga brusreducering rekommenderar vi Airpods Pro max eller Sonys WH-1000XM5. Dessa två lurar har en otroligt bra brusreducering som tar bort allt utomstående ljud. Men däremot är det två extremt dyra lurar som är bland marknadens bästa. Dessa två lurar är grymt bra för dig som pendlar mycket och som bara vill ha en lugn stund. 

Många in-ear hörlurar har också bra brusreducering. Exempelvis Airpods Pro och Sony WF-1000XM4. Dessa två lurar lämpar sig riktigt bra för samtal eftersom du kan fokusera mer på samtalet. Brusreducering gör även så att du inte behöver ha lika hög volym för att höra ljudet korrekt. Utan brusreducering är det lätt att man har för hög volym nivå för att få bort utomstående ljud. 

Det finns också hörlurar utan brusreducering som är bra. Exempelvis Jabre eite 3 som fortfarande är ett par riktigt bra hörlurar. De har en billigare prislapp och stänger ute ljudet genom en tightare passform. Precis som öronpluppar fungerar, och dom har givetvis ingen brusreducering. 

Hur du gör ett bättre köp

Teknik kan vara svårt att köpa, särskilt om man inte har så mycket koll. Nu är in-ear hörlurar svårt att testa i verkligheten och det gör köpet svårare. Därmed hänger in princip allt på guider och tester. Därför har vi försökt göra en så bra guide som möjligt för att du ska hitta de bästa hörlurarna för samtal. 

Genom att sätta sig in i de olika tekniska termerna kan man snabbare förstå vilka lurar som är bra. Nu har givetvis inte alla tid med detta men ska du lägga flera tusen på ett par hörlurar kan det vara värt det. I regel är toppmodellerna alltid ett bra köp men det skadar inte med kunskap. 

För att göra sökandet enklare rekommenderar vi att sätta en budget. På detta sätt kan du snabbare sålla bort flera modeller och söka bland färre. Har du en budget kan du exempelvis jämföra en 5-10 hörlurar i samma prisklass och se vad olika testare säger. Kundrecensioner kan också vara bra men ska tas med en nypa salt eftersom allt inte alltid stämmer. 

Vi har även tagit del av vad andra testare tycker för att se om våran bild stämmer överens. Detta påverkar inte vårat test men kan göra så att vi hittar fel i produkten som vi annars inte hade hittat. 

Hur vi gjorde testet

I detta test har vi provat fler hörlurar än vad som syns. Vi har sållat bort modeller som inte håller måttet och valt att visa dom vi gillar. Alla hörlurar som syns i listan rekommenderas av oss och är ett bra köp. 

När vi testar och undersöker produkter väljer vi att göra detta opartiskt för att du som konsument ska göra ett så bra köp som möjligt. Vi har undersökt hörlurarna via flera faktorer för att se vad hörlurarna har att erbjuda på alla plan. Det är allt från batteritiden till impedansen som behöver undersökas. 

Vill du själv testa hörlurarna finns flera välsorterade butiker där du kan känna och klämma. Då kan du även få på hörlurarna på huvudet och faktiskt höra hur dom låter. Det går också att skicka tillbaka lurar som inte håller måttet eller som inte håller vad tillverkaren lovar. 

Mer inom ljud

HyperX Cloud Flight S recension
recensioner

HyperX Cloud Flight S recension

Detta gaming headset är ett trådlöst headset ifrån HyperX som är bland den största tillverkaren utav gamingutrustning i världen.  Ljud När det kommer till ljudet

Läs mer»