bästa subwoofer

Bästa subwoofer för musik och film 2022

En subwoofer är högtalaren i ditt system som gör att ljudet får bastoner med ett bra djup. Har du exempelvis varit på en konsert eller nattklubb är det ofta basen som man känner i bröstet. Den bästa subwoofern ska återskapa denna känsla och förvandla ditt hem till en riktig ljudupplevelse. Idag finns det väldigt många olika subwoofers på marknaden och därför ska vi recensera ett par modeller vi rekommenderar. 

Bästa subwoofer:

ARGON AUDIO BASS10 MK2

Bästa subwoofern för hemmet

subwoofer

Denna subwoofer från Argon är en kraftfull baslåda som har ett rimligt pris, bra kvalité och ett bra ljud. Subwoofern har ett 10-tumselement som drivs av 100 strömstarka watt vilket gör att du får en djup bas med bra ljudkvalité. Det är en perfekt subwoofer för musik men även till film för att efterlikna biosalongerna. 

En subwoofer med ett 10 tums element passar perfekt in i ett vardagsrum där du har flera högtalare och en tv. Det passar även in i större rum där du behöver lite mer kraft. Fördelen med denna subwoofer är att den kan anslutas till alla förstärkare och receivrar vilket gör att du kan bygga ett högtalarsystem med flera olika tillverkares högtalare. Den kan även anslutas till exempelvis din tv med en enkel högtalarkabel. 

Designen är snygg och subwoofern är ganska kompakt för att vara en subwoofer, detta gör att den kan placeras väldigt smidigt i vardagsrummet. Fördelen med en kompakt design är att du kan placera den i hörnet och fortfarande ha riktigt bra basljud. Fördelen med att placera en subwoofer i hörnet är att basen stutsar mot väggarna och blir bättre. 

Specifikationer:

SONOS SUB

En smart SUB perfekt för ditt Sonos system

bästa subwoofer sonos

Har du en Sonos högtalare där hemma? Då behöver du en Sonos subwoofer. Denna subwoofer är den bästa subwoofern för dig som vill ha en smart subwoofer med riktigt djup bas. Fördelen med denna bas är att den är en del av Sonos systemet där du har väldigt många högtalare att välja mellan för att sätta ihop ditt egna högtalarsystem. 

Sonos appen är väldigt användarvänlig och en installation av subwoofern går väldigt fort. Sammankopplar du denna subwoofer med en Sonos Five och ett par Sonos One har du ett rejält högtalarsystem där hemma som överröstar det mesta. Sonos Subwoofer är även riktigt bra för filmtittande där upplevelsen blir likt biosalongerna. 

Den enda nackdelen med Sonos Sub är priset. Det är en dyrare Subwoofer som kostar en del. Man betalar mycket för att den ska ingå i Sonos systemet och inte lika mycket för självaste basen. Förstå oss rätt, det är en riktigt bra subwoofer. Men det finns billigare subwoofers med samma effekt. Däremot ingår inte dom baslådorna i Sonos systemet. 

Subwoofern kan placeras både stående och liggande vilket gör att du har gått om möjligheter för placeringen av subwoofern. Du kan till och med hänga upp den på väggen om du saknar golvyta. Vill du hänga upp den på vägen har Sonos ett specialtillverkat väggfäste för ändamålet. 

 

Specifikationer:

DALI SUB E-9 F

Bästa subwoofer för vardagsrummet

Subwoofer bäst i test

Behöver du en subwoofer till ditt vardagsrum? Då kan denna subwoofer från Dali passa riktigt bra. Det är en 9 tums subwoofer som levererar riktigt bra basljud till ett överkomligt pris. Subwoofern drivs med en 220-watts klass D-förstärkare vilket gör subwoofern oerhört stark jämfört med andra subwoofers på marknaden. 

Behöver du en subwoofer för film är detta en riktigt bra subwoofer eftersom den är konstruerad för film lika mycket som den är konstruerad för musik. Du kan även justera volym, delningsfrekvens och fas vilket gör att du kan anpassa denna subwoofer efter hur ditt vardagsrum ser ut och och vilken akustik rummet har. Detta gör att subwoofern kan bli riktigt bra om du får till inställningarna korrekt. 

Subwoofern är relativt kompakt och kommer i flera färger vilket gör att du kan välja en färg som passar in i ditt hem. Vill du få till ett bättre utseende på subwoofern kan även ett tygskydd köpas till som sätts över det gråa som syns på bilden. Vi får ge Dali lite minuspoäng här att den tygbiten inte ingår eftersom den gör subwoofern mycket mer vardaglig att kolla på. 

Specifikationer:

BLUESOUND PULSE SUB+

Bästa subwoofer för ett Bluesound system

Bästa subwoofer

Denna subwoofer är en trådlös subwoofer från Bluesound som kan parkopplas med SOUNDBAR 2i och POWERNODE 2i vilket gör att du kan bygga ett riktigt bra ljudsystem där hemma. Med soundbaren förvandlar du ditt vardagsrum till en riktig biosalong. 

Fördelen med denna subwoofer är att den går att styra trådlöst via mobilen genom en app. Det gör att subwoofern passar perfekt för musikspelning från telefonen. Många subwoofer kan endast anslutas via kablar vilket är sämre för musiklyssning via telefonen. Via appen kan du även justera volymen, delningsfrekvensen och fas vilket gör att du kan anpassa subwoofern efter ditt hem. 

Vi skulle säga att denna subwoofer är en direkt konkurrent mot Sonos SUB och har liknande funktioner. Vilken som är den bästa subwoofern av dom två beror mycket på om du vill bygga ett Sonos system eller ett Bluesound system. En funktion som är bättre med subwoofern från Bluesound är att du kan via kabel ansluta till andra högtalare från andra tillverkare. Så har du fler högtalare där hemma kan du få allt att lira tillsammans. 

 

Specifikationer:

BOWERS & WILKINS FORMATION BASS

En elegant subwoofer för Bowers & Wilkins system

Bästa subwoofer lyx

Har du ett Bowers & Wilkins system där hemma eller vill bygga ett är det en formation subwoofer du behöver. Denna subwoofer är en lite lyxare subwoofer med riktig fin finish och detaljer. Vi skulle säga att alla högtalare ur formation serien har en lite högre prislapp och en finish som är riktig lyxig. Så vill du bygga ett lyxigt högtalarsystem har du hittat rätt. 

Förutom lyx och en snygg finish har subwoofern riktigt bra bas även fast det kanske inte ser ut som en klassisk subwoofer. Förstärkaren är på 250 watt och bashögtalaren på 6,5 tum vilket gör att du får en trevlig bas med ett jämnt ljud. En nackdel med denna subwoofer är att den endast kan användas med andra formation högtalare, vilket är hela syftet med formation serien. 

Formation serien är byggd av Bowers & Wilkins och skapades för att du ska kunan bygga ett multiroom system där du har högtalare i flera rum som är sammankopplade. Så köper du denna subwoofer ska den sammankopplas med flera formation högtalare. Vi gillar formation systemet riktigt mycket men det är ett lite dyrare system där en del fokus lagts på design vilket har drivit upp prislappen. 

Specifikationer:

Välja rätt subwoofer

När du ska köpa en ny subwoofer finns det ett par saker som är viktiga att hålla koll på. Det första du bör reda ut är hur du vill ansluta till din subwoofer. Ska du endast använda subwoofern till din TV funkar en vanlig förstärkare eller en högtalarkabel som ansluts rätt in i din TV eller soundbar. Detta är en smidig lösning som oftast är ganska billig. 

Ett annat anslutnings alternativ är wifi och bluetooth. Dessa subwoofers är dom som är bäst för musiklyssnande. Med en trådlös subwoofer kan du styra musiken via telefonen vilket är väldigt praktiskt och enkelt. I denna guiden listar vi Sonos Sub, Bluesound suben och formation subwoofern som alla tre kan styras via telefonen. 

Tänk också på att vissa subwoofers inte kan sammankopplas med andra högtalare. Exempelvis kan bara Sonos suben sammankopplas med andra Sonos högtalare. Vill du ha en subwoofer som lirar med alla tillverkas högtalare behöver du en subwoofer som har anslutnings möjligheter för detta. 

Ska du ha en subwoofer i hemmet är placeringen väldigt viktig. Testa därför att ställa subwoofern på flera ställen i exempelvis vardagsrummet för att få fram bästa ljudet. Basen studsar nämligen på väggarna och ljudet kan bli väldigt annorlunda beroende på var subwoofern står. Att mixa lite med inställningarna är också en grej som kan öka ljudkvalitén på din subwoofer.

Bästa gamingmus
Köpguider

Bästa gamingmusen 2022

Den bästa gamingmusen är en blandning utav kvalité, känsla, vikt och ett bra pris. I denna artikel kommer vi reda ut vilken som är den

Läs mer»
bästa gaming datorn
Köpguider

Bästa gaming datorn 2022

Är du på jakt efter den bästa gaming datorn? Då har du kommit rätt, i denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gamingdatorerna

Läs mer»