bästa ssd

Bästa ssd 2021 – snabbare och bättre lagring

Att hitta den bästa SSD disken för din dator kan vara svårt och det finns en hel del olika varianter utav SSD diskar ute på marknaden. Därav har vi gjort denna guiden där vi går igenom snabbt vad en SSD är och listar dom enligt oss fem bästa SSD diskarna du kan köpa 2021. 

Med en bra SSD blir datorn snabbare, får mer prestanda, bättre strömförbrukning och en lägre ljudnivå. En SSD eller ”solid state drive” som det heter skiljer sig otroligt mycket från en vanlig traditionell hårddisk. I en SSD lagras filerna på flera minnesmoduler likt ett USB minne medan en hårddisk använder sig utav fler mekaniska lagringstekniker. 

Hur hittar jag den bästa SSD disken för min dator? Givetvis är den bästa SSD disken den med mest lagring och högsta Megabit per sekund, men dessvärre är dessa diskar oftast väldigt dyra. Därmed bör du se efter vilken kapacitet du är ute efter och kan då spara pengar. Vi kommer att lista fem olika diskar där dem skiljer sig lite i prisklass samt prestanda. Där av kan du enklare kan hitta SSD disken som passar dig. 

Bästa SSD 2021:

Samsung 970 EVO Plus series SSD 500GB M.2

Bästa SSD disken för gaming och vardaglig användning

Bästa ssd

Samsung 970 EVO Plus series SSD 500GB M.2 är en grymt bra SSD disk som ligger mellan medium till topp prestanda och därav anser vi att det är den bästa SSD disken 2021. Utan att lägga extrema pengar får du en grymt snabb SSD som höjer datorns prestanda avsevärt. Standard lagring för SSD diskar brukar vara runt 250GB medan dem dyrare brukar ligga runt 1000 GB. Därav anser vi denna SSD på 500 GB placera sig bra i för dig som vill ha något bra men inte betala för mycket. 

Detta är en SSD ifrån Samsungs EVO plus serie som är snabbare än deras vanliga EVO serie. Tittar vi närmare på prestanda och hastighet så ser vi att denna SSD har läs- och skrivhastigheter på upp till 3500 MB/s till 2500 MB/s vilket är otroligt snabbt och något som kommer att märkas av då du installerar denna SSD. Är du van att vänta länge när du startar datorn, ett spel eller tabbar ut ur ett spel kommer du bli chockad hur snabbt det går med detta SSD disken. 

Om du känner att denna SSD är lite väl dyr kan du antigen välja samma Samsung modell med mindre lagring eller titta mer på SSD som vi listar här nedan. 

Kingston A400 480GB 2.5" SATA

Bästa billiga SSD 2021

Kingston A400 480GB 2.5″ SATA är helt klart den bästa SSD för dig som är ute efter en billigare SSD disk som sköter jobbet och snabbar upp din dator. Denna SSD har en lagring på 480 GB vilket är väldigt generöst med tanke på priset samt är en billig uppgradering i förhållande till vad en traditionell hårddisk kostar. 

Vad som gör denna SSD billigare är hastigheten som ligger på 500 MBps (läs)/ 450 MBps (skriv) vilket är lägre jämfört med dem senaste SSD på marknaden. Å andra sidan är denna SSD billigare jämfört med dem nya SSD diskarna som har hastigheter uppemot 3000 MBps. 

Vi rekommenderar denna SSD till dig som inte behöver ha den snabbaste datorn på marknaden , utan till dig som vill ha en billigare SSD som fungerar för standard/billigare gaming datorer. 

Kingston A2000 M.2 1TB

Mest prisvärda SSD 2021

Kingston A2000 M.2 1TB är en prisvärd SSD som har hela 1 TB lagring och 2,2/2,0 Gbit/s vilket gör att denna SSD har en bra blandning mellan lagring, pris samt hastighet. Unikt för denna SSD är att det är en PCIe-SSD och inte en typisk ”sata” SSD. Oftast innebär detta höga priser men Kingston motbevisade detta genom att tillverka en PCIe-SSD som var väldigt prisvärd. 

Denna SSD är avsedd för dig som vill ha en otroligt snabb dator för ett bra pris. Vare sig du ska spela prestandakrävande spel eller använda datorn som en workstation kommer inte denna SSD göra dig besviken. 

Samsung 980 Pro series SSD 1TB M.2

En SSD för dig som vill ha det bästa

bästa ssd

Denna SSD ifrån Samsung är för dig som inte nöjer dig försen du har det bästa. Vi har redan listat en samsung SSD i denna artikel men det som skiljer dessa åt är att SSD högre upp är ifrån serien ”EVO” medan denna SSD är från serien ”PRO” vilket gör att denna SSD har bättre prestanda. 

Samsung 980 Pro series SSD 1TB M.2 är en såkallad PCIe 4.0 SSD och har hastigheter på upp till 7 000 MB/s vilket är två gånger snabbare än PCIe 3.0 SSD och 12,7 gånger snabbare än SATA SSD. Denna hastighet är i förhållande till normala SSD diskar otroligt högt och kommer inte besvika dig vad gäller hastighet. 

Denna SSD är även på 1 TB vilket ger dig otroligt mycket lagring och något som brukar räcka för de flesta. 

Crucial MX500 1TB SATA 2.5" 7mm

Bästa SSD för gaming 2021

Crucial MX500 1TB SATA 2.5 är enligt oss den bästa SSD disken för gamers. Denna SSD är tillräckligt bra för att klara högpresterande spel men har inte en extrem prestanda som vissa gamers klarar sig utan. Använder du dig utav denna SSD kan du tillexempel lägga mer pengar på en bättre skärm. 

Lagring ligger på 1 TB vilket är tillräckligt för dem flesta. Men skulle du vilja ha mer lagring eller mindre för att gå ner en prisklass finns samma modell med varianterna: 250 GB, 500 GB, 1 TB samt 2 TB. 

Bästa gaminglaptop
Köpguider

Bästa gaminglaptop 2021

Den bästa gaminglaptopen är smidig att ta med sig, har en bra batteritid och blir inte överhettad efter en spelsession. I denna artikel kommer vi

Läs mer »
bästa gamingskärmen
Köpguider

Bästa gamingskärmen 2021

Den bästa gamingskärmen förhöjer spelupplevelsen och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm, och

Läs mer »

Photo by Joseph Greve on Unsplash