bästa laptop för studier

bästa laptop för studier: 5 bästa studielaptops

Som student vill du ha den bästa laptop för studier som ökar dina chanser att klara av kursen eller programmet du läser. Det är på laptopen du som student kommer att lägga otroligt många timmar på, och därmed gynnas du av att köpa en högpresterande laptop som är snabb och lätt att skriva på. 

Hur vet man då vilken laptop som är bra för studier? Det viktigaste är givetvis prestandan, alltså vilka komponenter som sitter under tangenterna. Med rätt komponenter blir laptopen snabbare och börjar inte bli seg efter ett par års användning. En annan sak som är viktig är batteritiden, att alltid behöva hålla sig till ett eluttag kommer inte fungera i längden. 

Eftersom vi vet att de flesta studenter inte har tid att lära sig om olika komponenter och vilken processor som är bäst har vi gjort en lista på de fem bästa laptops för studier 2021. 

Bästa laptop för studier 2021

ASUS ZenBook 13

Bästa laptop för studier 2021

bästa studielaptop

ASUS ZenBook 13 OLED UM325UA är enligt oss den bästa laptop för studier 2021, denna laptop har ett rimligt pris, bra specifikationer och en väldigt bra batteritid. Laptopen har en skärm på 13,3 tum vilket vi anser är den perfekta storleken för en laptop avsedd för studier, varken för stort eller för litet. 

Tittar vi närmre på komponenter hittar vi en Ryzen 7 5700U processor ifrån den 5:e generationens AMD processorer, denna processor är en åttakärnig processor med en maxhastighet på 4.3 GHz vilket gör denna dator väldigt snabb och ”framtidssäker”. Denna processor är ny för i år och är otroligt stark för att vara en laptop processor. Dessutom sitter en SSD-hårddisk på 512 GB vilket gör att du har tillräckligt med lagring för att spara alla dina projekt. 

Ett vanligt problem för laptops är batteritiden, studenternas främsta verktyg är just laptoppen och därmed är en bra batteritid otroligt viktigt. Denna studielaptop har hela 16 timmar batteritid vilket gör att du inte behöver oroa dig om du kommer till undervisningen med 50% batteritid kvar. Skulle det visa sig att du glömt sätta laptoppen på laddning kvällen innan så laddar denna laptop upp sig till 60% på endast 49 minuter.

 

Apple MacBook Air 256GB

Bästa macbook för studier 2021

bästa laptop för studier

Macbook air har länge varit en populär laptop för studier och detta är inte på grund utav en slump. Denna laptop är grymt bra för studier och kommer bli ditt främsta verktyg för att klara dina studier. 

Denna laptop har ett Apple M1-chip med en åttakärnig processor vilket gör denna laptop blixtsnabb och enkel att jobba med. Denna processor i kombination med SSD-hårddisken på 256 GB blir en grym kombination när det kommer till snabbhet. 

I och med att detta är en ny Macbook har apple givetvis försett denna laptop med touch id, Force Touch-styrplatta och en retina skärm med truetone. Något som gör denna macbook till den bästa laptopen för studier är batteritiden på hela 18 timmar. 

ASUS Zenbook UX425EA-PURE3

Bästa alternativet till macbook air

bästa studielaptop asus

ASUS Zenbook UX425EA-PURE3 kan helt klart klassas som den bästa laptopen för studier 2021. Denna laptop påminner mycket om Macbook air och är en stark konkurrent. Denna laptop har grymma komponenter och specifikationer som kommer vara till stor användning då studierna kräver det som mest.

 

Denna laptop har en I7 processor från Intel som definitivt är tillräckligt snabb för att du ska kunna arbete snabbt och smidigt med dina studier. Skärmen är på 14 tum vilket är en bra balans som gör denna laptop både portabel och lätt att arbeta på. 

Denna laptop har en batteritid på 22 timmar och kan laddas med en vanlig powerbank vilket gör att batteritiden är det sista du behöver tänka på. En annan fördel vi gillade med denna laptop är att du smidigt kan ladda laptopen med en USB-C kabel, samma laddningskabel som t.ex. nya Iphone 11 och 12 har. 

Apple Macbook Pro 13" M1 8-core

Bästa laptop för studier för dig som vill ha det bästa.

bästa laptop för studier mac

Macbook air är det populära valet bland studenter eftersom det lägre priset, men om du vill lägga ett par tusenlappar till kan du uppgradera dig till en Macbook pro. Denna laptop är helt klart tillräckligt bra för studier och kommer inte göra dig besviken. 

Jämfört med Macbook air har pro 2 timmar mer batteritid och en bättre komponenter som gör laptopen snabbare. En annan sak som skiljer macbook air och pro är att pro har en touch bar för att enklare navigera volym, ljusstyrka m.m. 

Macbook pro har även en facetime HD kamera vilket leder till skarpare och tydligare videosamtal. Denna laptop har även tre mikrofoner i studiekvalité vilket gör mötena över teams eller zoom tydligare än någonsin. 

Acer Chromebook CB314-1H

Bästa chromebook för studier – ett billigare och i vissa fall smidigare alternativ

bästa chromebook för studier

Acer Chromebook CB314-1H är en chromebook som har ett väldigt förmånligt pris jämfört med traditionella laptops. Denna chromebook är perfekt för dig som främst behöver använda din dator för att anteckna och lagra viktig information. 

Den största fördelen med en chromebook är priset, en chromebook kostar oftast en bråkdel av en vanlig laptop och är ett bättre alternativ för dig som vill ha något enklare. En annan bra fördel är virusskyddet som är installerat från fabrik. 

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Webbhallen, Netonnet och Komplett.

bästa gaming tv
Uncategorized

bästa gaming tv 2021

Den bästa gaming TV passar dem flesta konsolerna och kommer förgylla din gaming med grym grafik och prestanda. En gaming TV skiljer sig en hel

Läs mer »
Bästa processorn 2020
Köpguider

Bästa processorn 2021

I denna artikel kommer vi att gå igenom vilka eller vilken som är den bästa processorn för gaming 2021. Trots att denna guiden är anpassad

Läs mer »
bästa gamingskärmen
Köpguider

Bästa gamingskärmen 2021

Den bästa gamingskärmen förhöjer spelupplevelsen och tillåter dina komponenter att använda sin fulla potential. Många glömmer hur viktigt det är med en bra gamingskärm, och

Läs mer »

Photo by Christin Hume on Unsplash