Bästa gaminglaptop

Bästa gaminglaptop 2021

Den bästa gaminglaptopen är smidig att ta med sig, har en bra batteritid och blir inte överhettad efter en spelsession. I denna artikel kommer vi att jämföra fem olika gaminglaptops i fem olika prisklasser för att du ska hitta en som passar dig budget. Idag är en gaminglaptop otroligt kraftfull och tekniken för att klämma ihop kraftfulla komponenter som inte blir överhettade går väldigt fort framåt.

Fördelen med att äga en gaminglaptop är att deras användningsområde är så mycket mer än bara gaming. Tack vare starka processorer och andra komponenter är dem grymma för redigering, programmering och en rad andra saker. En gaminglaptop har även i många fall bättre kylning än en traditionell laptop och detta beror på att fläktarna i en gaminglaptop är anpassade för att kyla komponenterna ordentligt under spel. 

Bästa gaminglaptop:

MSI Katana GF66

Bästa gaminglaptop 2021

Bästa gaminglaptop

MSI Katana GF66 är en grymt bra maskin ifrån MSI som är riktigt grymma på gaminglaptops. I denna dator sitter ett NVIDIA GeForce RTX 3060 vilket är ett raytracing grafikkort på 6 GB som utan problem klarar dagens spel på höga framerates. Detta grafikkortet i kombination med skärmen på 144 Hz får du en otroligt snabb gaminglaptop som passar perfekt till CS:GO eller andra FPS spel.

Processorn i denna gaminglaptop är en i5-11400H från Intels 11:e generations processorer som är bättre än föregående generationen med en bättre klockfrekvens och mer kraft. 

Vad som sticker ut för denna gaminglaptop är designen och konstruktionen som är tillverkad för att öka gamingupplevelsen och luftflödet vilket är otroligt viktigt för en liten laptop som har starka komponenter.

När det kommer till lagring har denna gaminglaptop ett ram minne på 16 GB och en SSD på 512 GB vilket leder till en otroligt snabb gaminglaptop. Värt att nämna är även att skärmen är på 144 Hz vilket är otroligt viktigt om du vill prestera utifrån ditt bästa. 

Komponenter:  

Komplett Khameleon P9

Bästa gaminglaptop för 15 000 kr

Bra gaminglaptop

Komplett Khameleon P9 är en grymt bra gaminglaptop för dig med en budget på runt 15000 kr. Denna gaminglaptop är en tillverkad och designad utav komplett där dem satsat extra på att få ner priset och installera bättre komponenter. Unikt för denna gaminglaptop är även det mekaniska tangentbordet som är både väldigt tyst och bekvämt att skriva med. 

Tittar vi på komponenter kommer denna gaminglaptop med en 6-kärnig Intel Core I7 processor vilket är en otroligt bra processor som i kombination med ett NVIDIA GTX 1660 Ti grafikkort resulterar i en grymt bra gaminglaptop. Denna processor med detta grafikkortet tillåter dig att spela dagens spel felfritt och ökar gamingupplevelsen markant. 

Skärmen är givetvis på 144 Hz och har en IPS panel för mer gamingvänlighet.

Komponenter: 

gaminglaptop

Lenovo Gaming 3 15ARH05

Bästa billiga gaminglaptop

Bästa billiga gaminglaptop

Denna gaminglaptop ifrån Lenovo är enligt oss den bästa gaminglaptopen för dig som har en mindre budget och vill fortfarande ha en bra presterande gaminglaptop. I denna dator sitter ett NVIDIA GeForce GTX 1650 grafikkort med en Ryzen 5 / R5 4600H processor.

Grafikkortet är ett  NVIDIA GeForce GTX 1650 vilket är ett väldigt bra grafikkort i denna prisklass. Detta i kombination med skärmen som är en 15.6 tums skärm med en IPS panel vilket bidrar till väldigt bra färgkontraster.

För att kosta mindre än 10000 kr är en SSD på 512 GB och ett ram minne på 8 GB väldigt bra och något som verkligen drar upp snabbheten i datorn. Däremot ser vi inte denna dator som ett prestanda monster utan mer som ett budget alternativ för spel som inte kräver lika mycket. Vill du spela nyaste spelen på högsta inställningar är detta inte gaminglaptopen för dig. 

Komponenter: 

MSI GS66 Stealth

Bästa gaminglaptop för 20000 kr

MSI GS66 Stealth är en extrem gaminglaptop med högpresterande komponenter som klarar av dagens spel utan problem. I denna laptop sitter NVIDIA GeForce RTX 2060 som är ett grymt raytracing grafikkort ifrån Nvidia på 6 GB videominne. Detta i kombination med skärmen 240 Hz gör denna gaminglaptop väldigt bra för Esport och spel där reaktionsförmågan är väldigt viktig. 

Processorn som är en 10:e generationens Intel® Core™ i7-10750H är otroligt snabb och har en klockfrekvens på 2.6 GHz. Denna processor tillsammans med m.2 SSD på 1 TB bidrar till en otroligt snabb laptop som inte sviker dig. 

Tittar vi närmare på kylning som är otroligt viktigt med dessa typer utav komponenter hittar vi ett speciellt framtaget kylsystem ”cooler booster trinity” med 3 fläktar och smart design vilket leder till bättre luftflöde och svalare laptop. Värt att nämna är att denna gaminglaptop har ett batteri på 99,9 watt vilket gör det möjligt att ta med laptopen på flygplan. 

Komponenter: 

Acer Nitro 5 AN515-45

Bästa gaminglaptop mid-range

Acer Nitro 5 är gaminglaptopen för dig som vill varken betala för lite eller för mycket för en gaminglaptop. Acer Nitro 5 är en bland Acers senaste gaminglaptops och kommer med en grymma nya komponenter som klarar av dagens spel felfritt. 

I denna gaminglaptop hittas ett NVIDIA GeForce RTX 2060 grafikkort och en Ryzen 7 5800H processor vilket är två grymma komponenter. Dessa tillsammans med en SSD på 1 TB resulterar i en grymt bra gaminglaptop med rätt specifikationer. 

Skärmen är på 15.6 tum och har 144 Hz vilket är ganska standard för en gaminglaptop idag, varken för stort eller för litet. Denna gaminglaptop har snarlika komponenter som den över men kostar ett par tusenlappar mindre. Detta har ett göra med att gaminglaptopen som är listad över har en 240 Hz skärm medans denna har en 140 Hz skärm. Om du inte behöver dedär extra flytet och responstiden i skärmen rekommenderar vi hellre denna laptop eftersom priset är lägre. 

Komponenter: 

bästa gaming datorn
Köpguider

Bästa gaming datorn 2021

Är du på jakt efter den bästa gaming datorn? Då har du kommit rätt, i denna artikel kommer vi att lista de fem bästa gamingdatorerna

Läs mer »
bästa gamingheadset
Köpguider

5 Bästa gaming headset 2021

Det bästa gaming headsetet ökar gaming upplevelsen och ger bättre komfort under längre spelsessioner. Vare sig du vill ha ett trådlöst eller ett trådbundet gamingheadset

Läs mer »
Bästa gamingmus
Köpguider

bästa gamingmusen 2021

Den bästa gamingmusen är en blandning utav kvalité, känsla, vikt och ett bra pris. I denna artikel kommer vi reda ut vilken som är den

Läs mer »