bästa skärmskyddet

Bästa skärmskyddet för din mobil 2023

Det bästa skärmskyddet är en billig försäkring för att inte skada skärmen på din telefon. Ett skärmskydd kostar mellan 200 till 300 kronor och är mycket billigare att byta än en skärm som kan kosta flera tusen kronor. I denna guide kommer vi att täcka skärmskydd som passar flera olika modeller av mobiler.

Bästa skärmskydd för Iphone 11 och XR

Bästa skärmskydd iphone

Invisible Shield Glass Elite Visionguard+

Ett starkt skärmskydd som skyddar din Iphone 11 och Iphone XR mot sprickor och andra skador på skärmen. 

Invisible Shield Glass Elite Visionguard+ är ett starkt skärmskydd som är lite dyrare men mycket starkare än andra skärmskydd på marknaden. Skärmskyddet är enkelt att applicera och passar till både Iphone 11 och XR. Skärmskyddet är endast 0,33 mm tunt vilket gör att touchen har kvar sin snabba respons. 

Det som är unikt med detta skärmskyddet är att det även tar bort en stor del av blåa ljuset (HEV) som kan vara ansträngande för ögonen. Detta ljuset kommer även från datorskärmar och ofta gör tillverkarna en inställning där man kan sänka det blåa ljuset. 

Skärmskyddet är behandlat så att det står emot och dödar bakterier som brukar samlas på skärmen. Skärmskyddet har en fin yta och tar inte bort någon funktion från touchen. 

Bästa skärmskydd för Iphone 13, 13 Pro och 14

skärmskydd iphone 13

Linocell Elite Extreme Anti-Glare

Ett skärmskydd för dig som vill skydda din telefon från sprickor och fingeravtryck som kan fastna på skärmen. 

Linocell Elite Extreme Anti-Glare är ett riktigt bra skärmskydd som minskar risken för att din telefons skärm skulle ta skada. Det är även behandlat så att din skärm inte blir fylld med fingeravtryck, fett och annat smuts. 

Detta skärmskydd gör även din skärm lite behagligare att använda eftersom det eliminerar starkt ljus och gör texten på telefonen mer lättläst, perfekt om du använder telefonen i sängen på kvällen. 

Glaset är helt genomskinligt och 100 % klart vilket gör att det är precis som en vanlig iphone men med behagligare ljus. Skärmskyddet är 0,6 mm tjockt vilket ger din telefon bra skydd mot stötar och annat som kan ta sönder din skärm. 

 

Bästa skärmskydd för iPhone 12/12 Pro

skärmskydd iphone 12

PanzerGlass

PanzerGlass är en känd tillverkare av skärmskydd och levererar starka skydd som passar även om du har ett skal.

PanzerGlass är ett starkt skärmskydd som skyddar din Iphone 12/12 Pro mot sprickor men även mot bakterier och fett på skärmen. Detta skärmskydd är ”case friendly” vilket innebär att det passar att använda om du har ett skal på din telefon. 

Skärmskyddet har en behandlat yta och det är tack vare det skyddet kan ta bort all smuts och bakterier. Denna behandling innehåller inget skadligt och är godkänd inom EU. Skärmskyddet har svarta kanter vilket gör skyddet mer starkt i utkanterna av skärmen. Skyddet är enkelt att applicera men det gäller att ha en riktigt ren skärm för bra resultat. 

Skärmskydd för Samsung s21

skärmskydd samsung s21

Invisible Shield Glass Fusion+

Ett starkt skärmskydd som passar till Samsung s21 och är speciellt utformat efter denna modellen. 

Invisible Shield Glass Fusion+ är ett riktigt bra skärmskydd som ser till så att din skärm är på den säkra sidan om olyckan skulle vara framme. Skärmskyddet har ett Hybridglas som absorberar stötar och är effektivt om du skulle tappa din telefon. 

Skärmskyddet är behandlat så det förhindrar luktframkallande bakterier och kan skydda mot nedbrytning från mikroorganismer. Skärmskyddet har ett D3O-material vilket gör så att inte skärmskyddet flisar sig i kanterna som det annars kan göra. Med skärmskyddet på fungerar fingeravtrycksläsningen som vanligt. 

Skärmskydd för Iphone 14 Pro

Skärmskydd iphone 14 pro

Linocell Elite Extreme Anti-glare

Ett bra skärmskydd för Iphone 14 Pro som skyddar skärmen och minskar det bländande ljuset. 

Linocell Elite Extreme Anti-glare är det bästa skärmskyddet för Iphone 14 Pro och ger dig både säkerhet och skydd mot reflektioner. Skyddet är som många andra skydd på marknaden behandlat så att det står emot både fingeravtryck och smuts. 

Skärmskyddet är av Härdat glas – 9H på hårdhetsskalan och är riktigt svårt att repa. Trots detta skyddet är skyddet tunt och har en tjocklek på 0,6 mm. Detta gör att skärmen behåller sin prestanda och all responsivitet.

Skärmskydd för Samsung Galaxy S22

Skärmskydd Samsung s22

Invisible Shield Glass Fusion+

Ett starkt skärmskydd för Samsung S22 som både skyddar din telefon mot repor och bakterier. 

Invisible Shield Glass Fusion+ är ett skärmskydd för Samsung Galaxy S22 som skyddar din telefon från både sprickor och repor. Skärmskyddet har ingen linje längs kanterna och passar perfekt på skärmen. 

Skärmskyddet har D3O-materialet vilket innebär att det inte viker upp sig i kanterna och behåller sin form även efter längre tid av användning. Skärmskyddet skyddar mot tillväxt av luktframkallande bakterier och skyddar din skärm mot nedbrytning från mikroorganismer.

Skärmskydd för Iphone 13 Pro Max

Skärmskydd Iphone 13 Pro max

PanzerGlass

Ett starkt skärmskydd från PanzerGlass som passar din Iphone 13 Pro max.

Detta skärmskydd från Panzarglass passar till Iphone 13 Pro Max men även till Iphone 14 Plus eftersom den modellen har en snarlik form. Skärmskyddet är reptålig, antibakteriell och stötsäkert för att din Iphone ska kunna skyddas så bra som möjligt. 

Skärmskydd för Samsung galaxy s20

Skärmskydd samsung s20

Invisible Shield Ultra Clear+

Ett riktigt bra skärmskydd som passar din galaxy S20.

Detta skärmskydd är säkert, starkt och perfekt för din telefons säkerhet. Skyddet är självläkande vilket innebär att små repor kan försvinna med tiden. Skyddet har 100% ljusgenomsläpp vilket innebär att skärmen blir precis som den var innan efter appliceringen. 

Självaste appliceringen är enkel och är helt utan vätska. Skärmskyddet är även smutsavstötande och tar bort upp till 99,99% av alla bakterier som kan fastna på din skärm. 

Skärmskydd för Iphone 6,7 och 8 Plus

Skärmskydd samsung s20

Linocell Elite Extreme

Ett skärmskydd som passar flera modeller och ger bra skydd när det behövs som mest. 

Detta skärmskydd har härdat glas och är 0,26 mm tunt vilket ger din skärm bra skydd mot stötar men även gruskorn och annat som kan hitta ner i fickan. Det är ett skärmskydd för Iphone 7 plus och även 6 och 8 plus eftersom formen är samma. 

Skärmskyddet är enkelt att applicera och gör man rätt när man applicerar skyddet är risken för bubblor låg. 

Skärmskydd för huawei p30 pro

Skärmskydd Huawei P30 Pro

Invisible Shield Ultra Clear

Ett skärmskydd som passar flera Huawei p30 Pro och erbjuder bra skydd mot repor och annat som tar sönder skärmen.

Detta skärmskydd ger ett bra skydd åt din huawei p30 pro och är självläkande samt 100 % transparent för att inte ändra något med ljuset eller färgerna på din mobil skärm. Skyddet är tunt och påverkar inte hur telefonen fungerar eller touchen. 

Skärmskydd för Pixel 6

Skärmskydd för Pixel 6

ZAGG INVISIBLESHIELD

Ett skärmskydd som passar Googles egna telefon Pixel 6.

Detta skärmskydd ger ett bra skydd för din Google telefon och är ett slitstarkt, reptåligt och självläkande skärmskydd. Med skärmskyddet på ändras inte känslan och det är precis som din vanliga Pixel 6, fast med bättre skydd. Skärmskyddet sitter där det sitter och börjar inte vika sig efter längre användning. 

Skärmskydd för huawei p20 pro

Skärmskydd huawei p20

Linocell Skärmskydd

Linocell Skärmskydd ger din p20 pro bra skydd mot stötar och annat som kan ta sönder din skärm. 

Detta skärmskydd från Linocell är tillverkat av härdat glas vilket skyddar din telefon mot repor och sprickor. En tråkig sak med detta skärmskyddet är att det inte riktigt täcker hela skärmen, kanterna är fortfarande ganska oskyddade. Detta kan också medföra att man lättare får luftbubblor. Monterar man skyddet helt korrekt är det låg risk att det bildas bubblor. 

skärmskydd för Samsung s10

Skärmskydd samsung s10

Invisible Shield Ultra

Linocell Skärmskydd ger din Galaxy S10 ett bra skydd mot stötar samtidigt som du behåller all prestanda. 

Detta skärmskydd skyddar din Samsung s10 och skyddet märks knappt av när det är applicerat. Priset är billigt och skyddet är en billig försäkring ifall du skulle tappa din telefon eller på något annat sätt skada din telefon. 

skärmskydd för ONEPLUS NORD

skärmskydd oneplus nord

COPTER skärmskydd

Ett skärmskydd för din Oneplus nord är viktigt för att skydda skärmen och undvika ett dyrt byte. 

Skärmskyddet skyddar din Oneplus nord med en plastfilm som är enkel att applicera och få bra resultat. Skärmskyddet Tål frysningstemperaturer, hög värme, oljor och bensin vilket är bra ifall olyckan skulle vara framme. 

skärmskydd för OnePlus 9 Pro

skärmskydd oneplus nord

Copter Screenprotector

Ett skärmskydd från Copter Screenprotector för att skydda din Oneplus 9 Pro.

Detta skydd för din Oneplus 9 Pro är ett bra skärmskydd som är perfekt om olyckan skulle vara framme. Skärmskyddet är billigt och kan spara dig många tusenlappar om du skulle tappa din telefon. 

skärmskydd för iphone 13 mini

Skärmskydd iphone 13 mini

Linocell Elite Extreme

Ett starkt skärmskydd från Linocell som skyddar din 13 mini från repor och sprickor. 

Eftersom Apple släppt en nya Iphone med andra mått behövs nya skärmskydd tillverkas. Det bästa skärmskyddet för Iphone 13 mini är enligt oss Linocells elite extreme skärmskydd som har härdat 9H-glas och ett bra pris. Skyddet märks inte av och har inga svarta kanter som ändrar utseendet på din telefon. 

skärmskydd för Samsung A22

Skärmskydd iphone 13 mini

Xqisit

Ett starkt skärmskydd från Xqisit som har ett riktigt lågt pris och skyddar din telefon från sprickor. 

Detta skärmskydd från Xqisit ger din A22 ett extra skydd och har ett lag av härdat glas vilket minskar risken för sprickor och repor på skärmen. Skyddet är fingeravtrycksresistent och har ett riktigt bra pris. 

Vilket är det bästa skärmskyddet att köpa?

När du ska köpa ett nytt skärmskydd är det viktigt att du köper rätt skärmskydd som passar din skärm. Det är även viktigt att skyddet har ett starkt glass och gärna härdat glas eftersom det är hårt och tar inte bort känslan av hur din telefon känns utan ett skärmskydd.

När vi jämför skärmskydd tittar vi på vilket material skärmskyddet är gjort av, hur det ser ut och vad andra kunder tycker om skärmskyddet. Kundrecensionerna är viktiga för att göra en sammanställning om vad kunderna upplevt av skärmskyddet efter ett par månaders användning. 

Det bästa skärmskyddet ska även ha en behandlad yta så att inget smuts eller bakterier fastnar på skärmen. Behandlingen gör även så att inga fingeravtryck fastnar på skärmen vilket ingen tycker om. 

Materialet

Självaste materialet är viktigt för många eftersom det avgör hur bra din telefon kommer att skyddas. Det är också det som avgör hur telefonens touch kommer att kännas efter applicering. Ofta blir man vad vid den nya känslan väldigt fort och de flesta material märks inte ens av.

Vad är självläkande skärmskydd?

Ett självläkande skärmskydd innebär att skyddet kan läka av sig själv. Är reporna små brukar dom försvinna med tiden om skärmskyddet är självläkande. Större repor och sprickor brukar inte läka av ett självläkande skärmskydd. 

Varför ska man ha skärmskydd?

Ett skärmskydd är en billig investering och försäkring som kan nyttjas av alla med en smartphone. Ett skärmskydd är mycket billigare i inköp än vad det kostar att byta en skärm på en smartphone. På nyare telefoner kan skärmen kosta flera tusen att byta. Alla kan råka tappa sina telefoner och för många tar det en krossad telefon innan man bestämmer sig för att skaffa ett skärmskydd. 

Hur mycket kostar det att byta skärmskydd?

Ett skärmskydd kostar oftast mellan 200-300 kronor och kostar inget att byta om man gör det själv. Ofta brukar kunniga i en välsorterad elektronik butik kunna hjälpa en med appliceringen om man köper ett skärmskydd från deras butik. 

Hur man applicerar skärmskydd

När du applicerar ett skärmskydd är det viktigaste att skärmen i ren. I förpackningarna ingår det nästan alltid dukar man kan använda för att få bort all smuts från skärmen. Desto mindre smuts du har på skärmen vid appliceringen desto bättre blir resultatet. Det gäller även att få bort alla luftbubblor ordentligt från början så att det inte börjar byggas luft senare. Det är även viktigt att läsa instruktionerna för ditt skärmskydd innan du börjar monteringen. 

Tycker du att monteringen är svår kan du alltid få hjälp på din lokala butik där skärmskydd säljs. Det är ett lätt jobb och inget som vi tycker borde kosta något nämnvärt extra.

bästa gaming fåtölj
Köpguider

Bästa gaming fåtölj 2023

En gaming fåtölj är ett bra alternativ till en gamingstol för dig som vill sitta lite bekvämare. Den bästa gaming fåtöljen låter dig att spela

Läs mer»
Bästa VR spel
Tips & guider

Bästa VR-spel 2023

I det bästa VR-spelet ska spelet vara anpassat för den virtuella världen och för handkontrollerna man spelar med. I denna artikel kommer vi att lista

Läs mer»
Nintendo switch tv
Tips & guider

Koppla nintendo switch till tv

Att koppla sitt Nintendo Switch till en tv rekommenderar vi att göra eftersom det ökar spelupplevelsen och gör det enklare att spela flera samtidigt. Att

Läs mer»