bästa gaming fåtölj

Bästa gaming fåtölj 2023

En gaming fåtölj är ett bra alternativ till en gamingstol för dig som vill sitta lite bekvämare. Den bästa gaming fåtöljen låter dig att spela längre stunder utan att det börjar bli obekvämt. På grund av gaming fåtöljens form passar dessa stolar bättre för konsol spelande. Det kan vara ganska svårt i en fåtölj att nå till tangentbordet så tänk på detta innan du bestämmer dig för ett köp. 

Fördelen med en gaming fåtölj är sittpositionen. Det är inte perfekt för en gaming pc men underbart för konsolspelande. I en fåtölj kan du luta dig tillbaka och enklare hålla fokuset på en större skärm. Dom passar även perfekt för TV och film tittande vilket gör att du kan ha en gaming fåtölj i vardagsrummet. Nästintill alla gaming fåtöljer har även en inbyggd fotpall som kan dras ut då man vill ligga ner i fåtöljen. 

Gaming fåtöljer använder ett tyg som gör så att det inte blir varmt efter ett par timmars spelande. De har även ofta ett starkt material vilket gör att dom har bra kvalité. Vi tror att alla känner igen dom klassiska läder fåtöljerna som snabbt blir slitna och för varma att spela med. Därför är ofta tyget i en gaming fåtölj anpassat för att hålla länge och vara bekvämt. Ofta har även gaming fåtöljer en snygg design som passar perfekt in i din gaming setup. 

Gaming fåtöljer i testet:

Bästa gaming fåtölj

gaming fåtölj

Svive Hoba Gaming Recliner

Denna gaming fåtölj från Svive har en snygg design och en bekväm stol perfekt för gaming.

Svive Hoba är en riktigt bra gaming fåtölj perfekt för konsolspel och Nintendo Switch. I denna fåtölj sitter du riktigt bra och sätet är lagom mjukt vilket är perfekt för längre stunder. Fåtöljen har en snygg design i svart med röda sömmar vilket passar in i gamingrummet. 

Fåtöljen har en robust design och klarar av 125 kg vilket också tyder på att fåtöljen har bra kvalité. Materialet är ett tygmateriel som har bra kvalité men framförallt är bekvämt att sitta i. Vi föredrar tyg framför läder eftersom det inte blir lika varmt under sommaren. En nackdel med tyg är att det är lite svårare att rengöra men tänker man sig lite för innan man äter i stolen är detta inget problem. 

Stolen är väldigt enkel att montera och kommer inte som ett lego kitt vilket vissa möbler har en tendens att göra nu för tiden. Allt som krävs för att montera fåtöljen medföljer i paketet och monteringen går snabbt och smidigt. Vill man använda stolen för pc kan man sätta någon form av platta mellan båda armstöden och på så sätt få plats med både mus och tangentbord på det lilla egen snickrade skrivbordet. 

Givetvis går gaming fåtöljen att luta tillbaka och då fälls även fotstödet ut. I utfällt läge ligger man riktigt skönt och fåtöljen ersätter ganska snabbt sin soffa. Lutningen ställs med en spak på sidan och är smidig att använda. Det lite tråkiga är att det inte går att luta fåtöljen utan att få ut fotstödet, men det går att få ut fotstödet utan att luta ryggen. En sak vi gillade med ryggstödet är att det går att luta sig riktigt mycket innan det börjar kännas ostabilt. 

Bra gaming fåtölj

gaming fåtölj cougar

COUGAR Ranger

En snygg gaming fåtölj från Cougar som är fällbar och riktigt bekväm för dom längre spelstunderna. 

Cougar Ranger är en snyggare gaming fåtölj perfekt för all typ av gaming. Fåtöljen är gjord i konstläder men lädret är sydd i diamantmönster vilket gör att det blir mer luftig och inte lika varm som slät läder annars blir. Detta gör även så att designen blir riktigt snygg och liknar en interiör på en lyxbil. Lädret har även bra andningsförmåga vilket gör att det inte blir lika varmt. 

Gaming fåtöljen har en stålram och tål upp till 160 kg vilket gör att den har riktigt bra kvalité och passar de flesta gamers. Stolen är väldigt enkel att montera och liknar till stor del en soffa vilket gör att den snabbt ersätter soffan i vardagsrummet. Fåtöljens rygg går att luta mellan 95–160 ° vilket gör att du in princip kan ligga raklång i fåtöljen. Fotstödet går även att få ut och med det utfällt sitter man så bekvämt så att man kan sova i fåtöljen om man skulle vilja göra det. 

Fåtöljen har likt en gamingstol en kudde för nacken och en kudde för ryggen. Dessa två kuddar är det där lilla extra som gör så att man sitter ännu mer bekvämt. Stolen väger 32,5 kg vilket gör att den alltid står stabilt och stadigt på sin plats medan du spelar. Stolens har en bred sits vilket gör att man kan sitta lite hur man vill i stolen. 

En bekväm gaming fåtölj

gaming fåtölj deltaco

DELTACO GAMING

En stilren fåtölj från Deltaco perfekt för Playstation, Xbox och Nintendo switch gaming.

Denna gaming fåtölj från Deltaco är en bekväm recliner fåtölj som har alla finesser man behöver för en lyckad gamingstund. Fåtöljen har alcantara tyg vilket ofta sitter inne i lyxbilar och är ett material som både är lyxigt och bekvämt. Alcantaran är även slitstark och gör så att du kan använda fåtöljen i flera år. 

Fåtöljen har rätt storlek och en bredare sittdyna vilket gör att den passar de flesta. Fåtöljen går att luta tillbaka och har även stöd för benen som fälls ut. Detta gör att du kan ligga bekvämt i fåtöljen medan du spelar dina favorit konsolspel. Fåtöljen har även en kudde för nacken och en kudde för ryggen vilket traditionella gamingstolar också har. Stolen är 49 cm bred och har ett högt ryggstöd på 53,5 cm vilket gör att den passar de flesta gamers.  

Fåtöljen är robust och tål upp till 140 kg vilket gör att den har bra kvalité och klarar av de flesta. Monteringen sker snabbt och enkelt vilket vi tycker är positivt eftersom ingen egentligen har tid med massor av montering. Deltaco tog fram denna fåtölj eftersom det fanns ett dåligt utbud av gaming fåtöljer för spelkonsoler och vi tycker att dom har lyckats rätt bra med ändamålet. 

En fåtölj som liknar en gamingstol

Gaming recliner

Blackstorm Throne Recliner

En stilren gaming recliner från Blackstorm med finesserna som krävs för riktigt bra gaming.

Blackstorm Throne Recliner är en gaming fåtölj som till stor del liknar en gamingstol. Den har en klassisk racinginspirerad design och en kuddar för både nacke och ryggen. Skillnaden mellan denna och en vanlig gamingstol är att Blackstorm är lite bredare, står på en plattform och har benstöd. 

På grund av designen passar även denna stol för pc gaming, men det gäller att du har ett lite högre skrivbord så att stolen går in under. Fåtöljen har en bredare sits och en bekväm design så att du kan ha längre spelstunder mer bekvämt. Stolen har även mugghållare i armstöden vilket är smidigt. 

Stolen har även en ficka på sidan för att exempelvis förvara spelkonsoler och laddare. Stolen är väldigt stabil och håller för 136 kg vilket gör att den passar de flesta gamers. Vid första anblick trodde vi att fåtöljen skulle vara dyrare än vad den är men den kostar ungefär vad en vanlig gamingstol kostar, vilket är positivt. 

En snygg gaming fåtölj

gaming fåtölj nordic

Nordic Gaming Cinema

En bekvämare gaming fåtölj perfekt för tv och filmtittande men även givetvis gaming. 

Nordic Gaming Cinema Chair är en gaming fåtölj med riktigt bra egenskaper för att du ska kunna spela bekvämt över en längre tid. Fåtöljen har även en bluetooth högtalare i ryggen vilket är väldigt unikt. Har du en smart tv kan du koppla ihop fåtöljen med teven och ha spelljudet precis bredvid dig. 

Fåtöljen är lätt lutat bakåt vilket är viktigt för en gaming fåtölj eftersom en tv oftast sitter ganska högt upp. Fåtöljen har inget stöd för benen men är däremot så låg att du får ner fötterna på marken så att du fortfarande kan sitta bekvämt. Fåtöljen har en bred sits och klarar upp till 110 kg. 

Något annat unikt för denna gaming fåtölj är att den är vikbar. Alltså kan du vika ihop den och lagra den någon annan stans då du inte använder den. Perfekt om du delar vardagsrummet med någon annan som inte vill ha en stor fåtölj stående konstant i vardagsrummet. Fåtöljen är som en liten minisoffa och har justerbara armstöd vilket få fåtöljer har. 

Gaming fåtölj eller gamingstol?

Vi föredrar en gaming fåtölj för konsol spel framför en gamingstol eftersom man oftast sitter längre ifrån skärmen när man spelar på konsol. Spelar man konsol på en datorskärm fungerar en vanlig gamingstol utmärkt, och i många fall bättre. Spelar man dock på avstånd till skärmen är en gaming fåtölj bättre eftersom då kan man använda all yta och sitta mer bekvämt utan att behöva ta hänsyn till att fåtöljen ska få plats under ett skrivbord. 

En gaming fåtölj är även i många fall bekvämare än en gamingstol. Fåtöljerna är större, bredare och har mjukare vaddering vilket är viktigt för bekväm gaming. Dom är även ofta mer lutbara och tillåter dig att nästan ligga ner och spela. Fåtöljer har även stöd för benen vilket gamingstolar inte har. En gaming fåtölj går även att använda för pc men då gäller det att antingen sitta med skrivbordet i knät eller ha ett bra skrivbord för ändamålet, gärna ett som går in lite vid magen. 

Vill man kan man alltid sätta upp en skiva mellan gaming fåtöljens armstöd, på denna skiva kan man sedan använda för tangentbordet och musen. Detta är perfekt om du slö surfar eller spelar spel där siktet inte behöver vara det bästa. Vill du läsa mer om gamingstolar har vi även en heltäckande artikel kring ämnet. 

Tänka på vid köp

Om du ska köpa en ny gaming fotölj är det viktigt att du kollar så att maxvikten passar dig. Vissa fåtöljer håller bara för 110 kg ungefär och då gäller det att köpa en stol som kräver mer om du väger mer. En annan sak att tänka på vid köp av en ny gaming fåtölj är att se till så att både stolen och ryggen passar dig. Vissa fåtöljer är längre och vissa fåtöljer är kortare så det gäller att kolla upp måtten ordentligt innan. 

En annan sak värt att undersöka är om fåtöljen har utfällbart benstöd och en lutande rygg. Dessa två funktioner är viktiga för att det ska vara värt att köpa en gaming fåtölj. Exempelvis har inte Nordics gaming fåtölj dessa två funktioner men istället kompromissas detta med att fåtöljen är nära marken och har justerbara armstöd. För att sitta så bekvämt som möjligt vill man kunna luta sig tillbaka och nästan sova i fåtöljen. 

Hur vi utser gaming fotöljerna

När vi undersöker olika gaming fåtöljer använder vi en egen skapad strategi där vi först bildar oss vår egen uppfattning om fåtöljen, djupdyker i produkten för att sedan se vad andra kreatörer och kunder säger. Det är viktigt för oss att själva skapa vår egna bild av gaming fåtöljen först innan någon annan kan påverka oss. Detta gör att vår bedömning blir mer ärlig och mindre påverkad av vad tillverkarna säger. 

När vi tittar på vad andra kreatörer säger undersöker vi olika webbplatser och youtube videos för att se deras bild på produkten. Kundrecensionerna är viktiga för oss eftersom dom låter oss göra en sammanställning av vad kunderna faktiskt tycker om fåtöljerna.

Priset är även viktigt för oss. Prisbilden ska stämma överens med vad man får och kostar en gaming fåtölj lite mer ska detta också motiveras i form av mer bekvämlighet eller bättre kvalité. En del låg pris fåtöljer är riktigt bra men oftast är den bästa gaming fåtöljen en lite dyrare fåtölj med dyrare materialval och konstruktion. 

Bekvämligheten:

Här tittar vi främst på vilket material gaming fåtöljen är tillverkad i och hur andra kunder upplever stolarna. Många gaming fåtöljer har extra komfort för nacken och ryggen i form av kuddar vilket vi värderar högt. Dessa kuddar ser man ofta på gamingstolar och hjälper mycket vid längre spelstunder. Dessa kuddar kan även i vissa fall tas bort vilket är fördelaktigt om man exempelvis inte vill ha någon ryggkudde. 

För bra bekvämlighet ska även fåtöljen ha en bred sits och en lång rygg så att alla får plats i fåtöljen. Man måste även skilja på ergonomi och bekvämlighet. Bara för att en stol är bekväm innebär det inte att den är ergonomisk. Det är viktigt att tänka på hållningen när man spelar längre stunder. Bekvämligheten är även väldigt personlig vilket gör att det är svårt att se på bild om fåtöljen kommer passa dig eller inte, därför är det alltid bra att testa fåtöljen i ett varuhus om du har möjlighet. 

Kvalité:

Kvalitén är det svåraste att jämföra. Här tittar vi främst på hur gaming fåtöljen är konstruerad och vilket material fåtöljen är klätt i. De flesta stolar har en stark konstruktion och väger uppemot 30 kg vilket gör att dom ofta håller väldigt länge. Det som oftast brukar gå sönder först är materialet som blir slitet. Därför är det viktigt att fåtöljen har ett slitstark tyg eller någon form av konstläder som håller bra. 

Det är viktigt att sköta om sin gaming fåtölj och se till så att inga katter klöser upp materialet medan du är borta. Vi tittar även på garantitiden för att få en bild över hur tillverkarna tror sina fåtöljer håller. De som lovar en längre garantitid brukar ofta ha fåtöljer av hög kvalité. Kundrecensioner är viktiga för att det är kunderna som har använt produkterna i flera år och kan förmedla hur fåtöljerna har fungerat genom åren. 

Funktionerna:

En gaming fåtölj har ofta funktioner som passar för gamers. En del fåtöljer har högtalare inbyggda i sig vilket är bra för dig som sitter längre ifrån din TV. En del fåtöljer har även mugghållare vilket kan vara praktiskt. Sidfickor är en till sak vi värderar högt eftersom det är ett bra ställe att förvara TV-kontroll och andra spelrelaterade kontroller som man använder. Funktionerna gör vi en sammanställning av och värderar utifrån hur användbara dom är. 

Gamingfåtöljer kan även ha ett par extra funktioner som kan vara bra att ha. Vissa fåtöljer har massage som är riktigt bekvämt och perfekt för att få igång kroppen. Massagen brukar styras med en fjärrkontroll och går att ställa i olika lägen så att du hittar något som passar dig. Dessa fåtöljer brukar kosta en del mer men är värt priset om du sitter mycket och börjar bli lite stel.

En annan trevlig funktion är värme. Denna funktion brukar också styras med en fjärrkontroll och kan vara riktigt bra under vintern. Oftast är det mer lyxiga fotöljer som har värmare inkopplade men det går att hitta för bra priser.

Ryggstödet

Det är viktigt för oss att ryggstödet på gaming fåtöljen är rätt. Det ska gärna kunna lutas tillbaka så att man kan nästan ligga i stolen vilket många vill göra vid filmtittande. Ryggstödet ska även ha rätt längd och vara format så att det är ergonomiskt att använda. Ryggstödet ska även vara format så att det passar att använda för att spela på en TV. Det ska gärna ha en lutning bakåt i början och sedan kröka upp lite. Detta gör det enklare för spelarna att kolla uppåt på en skärm utan att det skulle börja bli obekvämt. En gamingstol är ofta helt rak i ryggen eftersom då kollar man rakt mot skärmen istället för lite uppåt. 

Utseendet

Eftersom fåtöljerna är anpassade för gaming är det positivt om dom också ser ut att vara det. Många fåtöljer är lite upp piffade och har snygga mönster vilket gör att dom passar bättre in i gaming rummet. Utseendet är det sista vi tar in i beräkningen men är ändå en viktig del av det stora hela.  I utseendet tar vi även in beräkningen hur hög fåtöljen är. Vissa föredrar en lägre fåtölj eftersom då går dom in under skrivbordet och kan också användas för PC. Beroende på vad du ska använda din gaming fåtölj till passar olika mått olika bra. 

Bästa VR spel
Tips & guider

Bästa VR-spel 2023

I det bästa VR-spelet ska spelet vara anpassat för den virtuella världen och för handkontrollerna man spelar med. I denna artikel kommer vi att lista

Läs mer»