Gamingpaket

Bästa gamingpaket 2023 – 5 bra gamingkit

Ett gamingpaket är ett färdigt paket där du får ett komplett kit med gamingutrustning redo för att användas. Det bästa gamingpaketet ska innehålla en gamingdator, mus, tangentbord och en bra gamingskärm. I denna artikel kommer vi att gå igenom flera paket vi rekommenderar och recensera det som ingår i dom olika paketen. 

Gamingpaket i testet:

Bästa gamingpaket

Bästa gamingpaket

SHARKGAMING CASUAL

Ett komplett paket som innehåller allt det du behöver för att kunna spela på datorn.

Sharkgaming casual är ett gamingpaket som innehåller allt du behöver vilket består av en gamingdator, skärm, tangentbord, mus, headset och en musmatta. Detta gaming kittet gillar vi extra mycket eftersom det är prisvärt och innehåller premium produkter som passar för riktig gaming. 

Det viktigaste i en gaming setup är enligt oss datorn eftersom det är den som avgör hur mycket prestanda du kan få i spelen. I detta gaming kittet hittar vi en Sharkgaming dator med starka komponenter som klarar dagens spel utan problem. Gamingdatorn har ett MSI Geforce GTX 1660 SUPER grafikkort som tillsammans med en Intel Core i5-11400F processor levererar bra kraft. Datorn har även en stor SSD på 1 TB vilket vi värderar högt eftersom lagring är viktigt för en gamer. 

Skärmen i detta gaming kit är en SHARK GAMING SG27240-C 27″ gamingskärm med en uppdateringsfrekvens på 240 Hz. Denna skärm lämpar sig bra för alla typer av spel, särskilt FPS spel där reaktionstiden är viktig. Skärmen har en låg responstid på 1 ms och en VA panel vilket lämpar sig bra för gaming. I gamingpaketet ingår även Sharkgamings egna headset som är ett bekvämt headset med en bra mikrofon så att dina vänner kan tydligt höra dig i spelet. Headsetet har 7.1 Surround och en bra ljudkvalité vilket är viktigt för att höra allt i spelet korrekt. 

I kittet ingår även en gamingmus och ett gamingtangetbord. Bägge produkterna har RGB ljus och passar riktigt bra för alla typer av spel. Det som sticker ut här är gamingtangentbordet som är väldigt bra eftersom det har Kailh Red switchar vilket är switchar som har en bra känsla och härligt ljud. I paketet ingår även en musmatta som vi tycker skulle kunna vara något större, men den fungerar. 

Bästa premium paket

gamingpaket shark

SHARKGAMING SERIOUS

Det här paketet passar dig som behöver det bästa. Det innehåller en snabb dator, bra skärm och schysst utrustning. 

Sharkgaming Serious är paketet för dig som vill ha ett bra grafikkort tillsammans med en skärm med hög upplösning. I kittet ingår allt man behöver för att kunna spela och alla produkter är av premiumkvalité. Det som sticker ut extra mycket i detta kit är gamingdatorn som är riktigt stark. 

Gamingdatorn har ett MSI GeForce RTX 3060 VENTUS grafikkort med ett minne på 12 GB vilket gör att du kan spela alla nya spel utan lagg och hinder. Grafikkortet matchas med en Intel Core i5-12400F processor vilket bidrar till en kraftfullare dator. Datorn har en SSD på 1 TB och 16 GB ram vilket är ett måste för en gamingdator. Något vi gillade extra mycket med datorn är chassit som är väldigt snyggt och har ett sidoglas så man kan se komponenterna. 

Skärmen är en 144 Hz skärm med en bildkvalité på 1440p. Detta gör att bilden är mer skarpare och detaljerad än den vanliga gamingskärmen. Skärmen skulle kunna haft lite högre uppdateringsfrekvens men då skulle det här gamingpaktet behöva kosta lite mer. Skärmen har en responstid på 1 ms vilket lämpar sig bra för spel där reaktionstiden är avgörande. 

I det här kittet är gamingmusen lite bättre jämfört med Sharkgaming casual kittet. Musen har en snygg design och en lägre vikt vilket är bättre för siktet i spelet. Tangentbordet är samma tangentbord som ingår i casual kittet, alltså ett Shark Venator K50. Det här gamingtangentbordet har RGB belysning och röda switchar. 

Gamingpaket från Komplett

Komplett paket

Komplett a125

Ett paket med Kompletts egenbyggda gamingdator med högpresterande komponenter. 

Det här paketet från Komplett innehåller allt man behöver för gaming på hög nivå. I kittet ingår allt som är med på bilden och det som sticker ut extra mycket är tangentbordet och musen som är riktigt bra grejer. Om man vill kan man även konfigurera datorns komponenter innan köp om man skulle vilja ändra någon komponent. Detta är möjligt eftersom Komplett bygger datorn på beställning. 

I paketet ingår en gamingdator med ett RTX 3060 grafikkort som med i kombination med en Ryzen 5 5600 processor levererar bra effekt. Chassit har en bra design där luftflödet är optimalt för att hålla alla dina komponenter väl kylda. Chassit har även RGB och en sidopanel av glas för att kunna se alla komponenterna. 

Skärmen i detta kit är en Asus skärm med en 1920×1080 IPS panel och 165 Hz vilket bidrar till riktigt bra bild. Vill man ha ett riktigt FPS monster bör man kolla på Sharkgamings casual paket eftersom den skärmen har en 240 Hz skärm. En 165 Hz skärm kan vara lite i underkant för spel som CS:GO där reaktionstiden är avgörande. 

Både headset, tangentbord & mus i detta gaming kit är från Corsair vilket är ett märke vi gillar för gaming utrustning. Det enda tråkiga med detta är att tangentbordet inte är mekaniskt, vilket vi föredrar. Däremot är tangentbordet väldigt tyst vilket är tacksamt om du bor med flera. Headsetet är dock väldigt bra och ger god komfort och en hög ljudkvalité. 

Gamingpaket från Komplett Premium

gaming kit

Komplett a175

Ett paket som innehåller en otroligt kraftfull dator med riktigt bra komponenter för krävande spel. 

Komplett a175 är ett lite dyrare gamingpaket med dom senaste komponenterna och teknikerna. I det här kittet ingår allt som behövs för att du ska kunna spela dom nyaste titlarna på höga inställningar utan lagg och andra störningar. Kittet kostar nästan dubbelt så mycket som Komplett a125 men har mycket bättre komponenter i datorn. 

Gamingdatorn har ett RTX 3070 Ti grafikkort vilket är ett nyare grafikkort som klarar av dagens spel med god marginal. Processorn är en Ryzen 7 5700X vilket gör att du med enkelhet kan använda datorn för streaming och andra krävande aktiviteter. Datorn har en stor SSD på 2 TB vilket tillåter dig att lagra en stor mängd spel, filer och program. 

I detta gaming kit ingår en Philips skärm som är på 27 tum och har riktigt bra egenskaper. Skärmen har 1400p i grafik och en uppdateringsfrekvens på 144 Hz. I denna prisklass skulle en 240 Hz skärm vara bra och det går att ändra skärmen i konfigurationen till en bättre, men då blir även priset högre. 144 Hz funkar bra för de flesta men med dessa komponenter kan man utnyttja en 240 Hz till fullo. 

I det här gamingpaketet ingår samma tangentbord, mus och headset som i Komplett a125. Det är bra utrustning men kanske lite i underkant, i alla fall tangentbordet. Gillar du däremot inte mekaniska switchar så passar kittet riktigt bra. 

Billigare gamingpaket

komplett gaming kit

Komplett i75

Ett perfekt gaming kit för dig som vill börja med pc gaming och vill ha den basala utrustningen. 

Komplett i75 är ett billigare gamingpaket som har allt du behöver förutom ett gamingheadset. I kittet ingår allt som är med på bilden och det är perfekt för spel som fortnite där det krävs lagom mycket prestanda för att köra spelet. För spel som är mer krävande skulle datorn behöva lite bättre komponenter och då får man hoppa upp några prisklasser. 

Datorn passar perfekt för dom normala spelen tack vare ett GTX 1660 SUPER grafikkort och en Core i5-11400F processor som passar bra för gaming. Datorn har ett RAM-minne på 16 GB och en SSD på 500 GB vilket passar bra om du har ett par spel installerade på datorn. Ska du ha väldigt mycket filer på datorn skulle vi rekommendera att antingen ändra till en större SSD i konfigurationen eller köpa en större dator. 

Skärmen är en Samsung 24 tums skärm som har en bra bild och en IPS panel. Skärmen har 75 Hz och 5 ms i responstid vilket funkar för gaming men skulle kunna vart lite bättre. Detta är lite av ett instegspaket så sånt kan alltid uppgraderas i efterhand om man behöver lite mer krut. I kittet ingår ett standard tangentbord och mus vilket funkar för gaming men har ingen cool RGB färg som många gamers gillar. 

Vilket gamingpaket ska jag köpa?

Vilket gamingpaket du bör köpa beror främst på din budget och vilka spel du vill kunna spela. I regel gäller att desto större budget du har desto bättre komponenter och utrustning får du. Ska du spela nya titlar på höga inställningar krävs en lite högpresterande dator och då får man kolla på datorerna i den högre prisklassen. De flesta grafikkort i RTX serien passar bra för de nyare spelen som kräver lite mer, vissa äldre grafikkort kan även fungera men då får man sänka inställningarna något. 

Ska man spela enklare spel som Fortnite, Roblox eller minecraft behöver man inte en jätte stor budget. Oftast räcker en gamingdator i den lägre prisklassen för att få bra prestanda i dessa spel. Just minecraft och Roblox är två spel som inte kräver mycket prestanda och går att köra på nästintill alla nyare datorer med ett grafikkort. Om du är osäker på om datorns komponenter du har tänkt att köpa fungerar med ett speciellt spel rekommenderar vi att du googlar på spelets namn och komponenterna. På många webbplatser kan du se hur kompatibla vissa komponenter är med vissa spel och på så sätt bilda dig en bra bild över vad du behöver. 

Har du redan en del utrustning behöver du inte köpa ett gamingpaket där det ingår allt. Hos exempelvis Komplett kan man konfigurera gaming kitten vilket gör att du kan ta bort utrustning som du redan har. På detta sättet kan du spara pengar och istället lägga pengarna på något roligt spel. Vill du endast köpa en gamingdator har vi en guide om ämnet. 

Gamingskärm

Något man ofta glömmer när man köper ett gaming paket är att undersöka hur bra gamingskärmen är. Givetvis är datorns komponenter viktiga men skärmen är också viktig för att kunna ge dig en bra bild. Vi rekommenderar att du köper en gamingskärm med minst 144 Hz om du ska spela på datorn. Allt under 144 Hz brukar bli ganska hackigt och ge lite sämre bild. Vi rekommenderar även att bilden i alla fall har 1920 x 1080 i upplösning vilket nästintill alla gamingskärmar har idag. Vill du ha bättre bild än så får du kolla på en 1440p eller 4K gamingskärm eftersom dom erbjuder ännu bättre skärpa och bildkvalité. 

Annan utrustning

Helst vill du att gamingpaketet innehåller ett bra tangentbord som går att spela på. Helst ska det vara ett mekansikt gamingtangentbord men det funkar även med icke mekansiak tangentbord. Gamers föredrar mekansika tangentbord eftersom de är snabbare och ger bättre känsla. Vill du ha lite färg i din gamingsetup rekommednerar vi att hitta ett tangentbord med RGB bakom tangenterna. Gamingpaketen från Sharkgaming har ofta bra gamingtangentbord. 

Man vill också att paketet ska innehålla en bra mus som går att spela med. Det ska vara en mus som är tillverkad för gaming där du kan ställa in hastighet direkt från en knapp på musen. Många vill också att musen har RGB eftersom det blir lite mer färg på grejerna.

Bästa träningsklocka
Köpguider

Bästa träningsklocka 2023

En träningsklockan är ett bra verktyg för dig som gillar att hålla koll på din träning och ständigt utvecklas. Med den bästa träningsklockan kan du mäta

Läs mer»