Bästa gamingbord

Bästa gamingbord 2023 – skrivbord för gaming

Ett gamingbord är en viktig del en gaming setup eftersom det är där all utrustning ska stå på. Det bästa gamingbordet ska vara stabilt, ha bra kabeldragning och gärna vara höj och sänkbart. Ett gamingbord är mer anpassat för just gaming jämfört med ett vanligt skrivbord. 

Gamingbord i testet:

Bästa gamingbord

Bästa gaminbord sive

Svive Altair

Ett snyggt och prisvärt gamingbord med alla funktioner som krävs för kabelhantering. 

Altair från Svive är ett riktigt snyggt gamingbord som har alla funktioner en gamer behöver för att spela långa sessioner. Gamingbordet har en heltäckande musmatta vilket innebär att hela bordet består av en mjukyta där tangentbordet står riktigt stabilt på. En heltäckande musmatta värderar vi högt eftersom vi vet hur jobbigt det är att inte ha tillräckligt med musmatta då man spelar. 

Svive har på senare år blivit väldigt populärt i gamingvärlden och det beror på att dom levererat bra produkter som håller. Detta stämmer även för detta gamingbord. Priset kan ungefär matchas med ett vanligt premium skrivbord men med skillnaden att Svive skrivbord är mer anpassat för gaming. Altair skrivbordet har riktigt bra kvalité och en stabil ram i metall vilket vi värderar högt. 

Bordsskivan är på 160 x 80 cm i storlek vilket vi tycker är alldeles lagom. Ett större bord tar upp lite för mycket plats i det typiska gamingrummet och 160 x 80 är ett bra mått för de flesta. Skrivbordet passar perfekt för tre gamingskärmar men ska du ha mer än det får du nog kolla på ett lite större bord. Har du två stycken 24 tums gamingskärmar får du även plats med din gamingdator på skrivbordet. 

En egenskap det bästa gamingbordet ska ha är bra kabelhantering. Det har Svive löst med tre kabelhål i skrivbordet tillsammans med en kabelskena under skrivbordet. Detta gör att du kan dra en snygg kabeldragning utan att man kan se kablarna hängandes. En annan egenskap ett gamingbord ska ha är att det ska gå att höja och sänka. Det här gamingbordet har tre stycken höjdjusteringar på mellan 71 – 75 – 79 cm så att du kan hitta en höjd som passar din längd. 

Bästa gamingbord med höjdjustering

gamingbord arrozi

Arozzi Arena Moto

Ett lite dyrare gamingbord med riktigt bra premiumfunktioner som bidrar till mer komfortabel gaming. 

Arozzi Arena Moto  är ett premium gamingbord som har alla funktioner en gamer kan tänkas behöva. Det är ett snyggt bord med en stabil plattform så att du kan spela utan krångel med balansen. Gamingbordet har en heltäckande musmatta som även är vattenresistent vilket innebär att du kan kasta in musmattan i tvättmaskinen för en ordentligt rengöring. 

En stor anledning till att Arozzi Arena Moto är det bästa gamingbordet beror på hur enkel den är att höja och sänka. Tack vare två motorer monterade på undersidan av skrivbordet kan du med ett enkelt knapp tryck både höja och sänka gamingbordet. Detta gör det möjligt att hitta den exakta höjden på bordet du spelar som bäst med. Du kan även höja bordet så pass mycket att du kan stå upp och spela. Det går även att ställa in fyra förinställda inställningar vilket innebär att du alltid kan hitta rätt läge som du använda tidigare. 

Har du ett lite ojämnt golv passar skrivbordet bra ändå eftersom du har balansjustering vid fötterna. Alltså behöver du inte hålla på med att vika papper eller dylikt för att hitta rätt balans. I helhet är ramen väldigt stabil och man känner verkligen att det är ett skrivbord som andas kvalité och stabilitet. 

Gamingbordet har en yta på 160 x 82 cm vilket innebär att du har plats för tre stycken gamingskärmar på skrivbordet. Gamingbordet har även utskärningar i musmattan vilket innebär att du kan dra kablarna genom bordet. Kablarna samlas sedan under bordet i en nätkorg så att inga kablar hänger och dinglar under skrivbordet. Utskärningarna i tangentbordet fungerar även för skärmarna. 

 

Snyggt och praktiskt gamingbord

gamingbord

Acer Predator Gaming Desk

Ett snyggt gamingbord från Acer med bra funktioner som gör ökar gamingupplevelsen. 

Detta gamingbord från Acer är ett snyggt gamingbord med en heltäckande blå musmatta som passar perfekt in i gamingrummet. Något vi gillar extra mycket med detta gamingbord är hur praktiskt det är. Gamingbordet har en mugghållare, headsethållare och andra finesser vi värderar högt. 

Det som drar ner betyget en aning är att det inte finns någon höjdjustering, men det är inte hela världen om du har en höj och sänkbar gamingstol. Bordsskivan är i kolfiber och har en yta på 140 x 60 cm vilket är alldeles lagom för två skärmar eller för en skärm och en laptop. Bordet skulle kunna vart lite större men har du inte flera stycken skärmar passar det perfekt. 

Gamingbordet har en smidig kabelhantering under bordet och hål i bordet så att du kan koppla in all utrustning samtidigt som du har bordet helt slimmat mot väggen. Något unikt för detta gamingtangentbord är kabelhanteringshyllan i högra hörnet som gör så att du kan organisera kablarna som ligger på bordet. 

Stabilt gamingbord

Gamingbord svive

Svive Cygnus

Ett mattsvart gamingbord med snygga gråa sömmar på en musmatta som täcker hela bordet. 

Svive Cygnus är ett bra gamingbord för dig som söker ett prisvärt gamingbord utan några extra finesser. Det är ett stabilt gamingbord med bra kvalité och en smart lösning för kabelhantering. Bordet kostar ungefär hälften av ett liknande bord med skillnaden att du sparar in på höjdjusteringen. 

Det här gamingbordet är 120 cm brett vilket är lite mindre än dom typiska gamingbordet. Det passar för två gamingskärmar men vill du ha fler skärmar bör du kolla på ett bord med lite mer space. Ett gamingbord i den här storleken är perfekt om du bor i lägenhet eller inte vill att bordet ska ta upp hela sovrummet. 

Givetvis har även gamingbordet en musmatta anpassad efter skrivbordet med hål för kabelhantering. Musmattan har snygga gråa sömmar och är tvättbar vilket vi värderar högt. En heltäckande musmatta kan bli ganska smutsig efter ett tag eftersom den täcker en så stor yta. Gamingbordet har rattar för att justera balansen vilket är viktigt om du har ett ojämnt golv. 

Snyggt gamingbord

gamingbord arozzi

Arozzi Arena

Arozzi Arena är ett komplett spelbord med kabelhantering, snygg design och en anpassad musmatta.

Arozzi Arena är ett väldigt bra gamingbord som finns i flera färger där musmattan matchar med bordets ben. Detta är en sån där extra detalj som gör din gaming setup riktigt snygg och proffsig. Bordet har rankats högt av IGN.com och fått titeln ”Det bästa skrivbordet för speldatorer”. 

Gamingbordet har en yta på 160 x 82cm vilket är ett ganska standard mått då det gäller skrivbord anpassade för gaming. Detta är ett bra mått för de rymmer flera färger utan att bordet tar upp allt för mycket plats. Musmattan har ett snyggt tryck och går att tvättas i maskinen för ordentlig rengöring. Musmattan har även dom klassiska utskärningarna för snygg och smidig kabelhantering. 

Det som drar ner betyget lite är att prisklassen är nästan i samma nivå som skrivbord som har elektrisk höj och sänkbar motor. Däremot har dom borden inte lika snygg design som Arozzi arena. Bordet är fortfarande höj och sänkbart men då får man skruva lite med en insexnyckel. Bordet har går att justera 10 cm vilket är viktigt för att man ska kunna hitta en höjd som passar sin längd. 

Gamingbord eller vanligt skrivbord?

Fördelen med ett gamingbord är att det är mer anpassat för gaming och har smarta funktioner som gör spelandet enklare. Den främsta anledningen till att köpa ett gamingbord är musmattan och kabelhanteringen. Att ha en heltäckande musmatta är väldigt skönt och något som vi gamers värderar högt eftersom det inte går att ha för mycket musmatta. Tangentbordet står även väldigt stabilt på musmattan och det ger mer grepp vilket gör att tangentbordet inte glider runt. 

Kabelhanteringen är även mycket bättre på ett gamingbord. Oftast har borden utskärningar i musmattan och hål i bordet så att du kan dra alla dina sladdar genom bordet och ner till ett korg eller hängare för att samla alla kablarna. Detta gör att du får mindre kablar som hänger och en mycket snyggare kabelhantering vilket många gamers värderar högt. 

En annan fördel med gamingbord är att dom ofta är höj och sänkbara, antingen för hand eller elektriskt. Detta är viktigt för att man ska kunna justera bordets efter sin höjd och sina preferenser. Man presterar även bättre i spelet om man sitter i en sån höjd som passar sin kropp bäst. 

Storlek på gamingbordet

Innan du köper ett gamingbord är det viktigt att all din utrustning får plats på bordet. Ska du ha flera skärmar på bordet är det viktigt att bordet är tillräckligt brett för ändamålet. En bredd på 160 cm brukar räcka gott och väl men sedan beror det också på hur stora gamingskärmar du har. Tre vanliga gamingskärmar får plats på ett bord med en bredd på 160 cm. 

Höjdjustering

Gamingbord med höjdjustering värderar vi högt eftersom det är en viktig del i processen att hitta rätt position där man spelar som bäst. De flesta gamingbord går att justera höjden på med hjälp av insexnycklar, men vissa gamingbord har även elektrisk justering. Den elektriska justeringen är ofta mycket dyrare men otroligt mycket skönare. 

Sitter du flera timmar vid din dator om dagen kan ett gamingbord med en motor för att höja och sänka bordet vara värt sitt pris. Med dessa bord kan du stå upp och jobba vilket ökar ergonomin och ger dig bättre hälsa. Behöver du inte höja och sänka bordet så ofta och har inget behov av att stå upp funkar ett vanligt gamingbord lika bra. 

En annan viktig sak gamingbordet ska ha är balansjustering där du kan justera bordets höjd för varje ben på bordet. Detta är extra viktigt om du har ett ojämnt golv och vill slippa finjustera benets höjd med papper eller kartong. 

Extra detaljer

Ett gamingbord har ofta extra detaljer som är anpassade för datorspel. Ett exempel på detta är Acers skrivbord som har en mugghållare på skrivbordet vilket kan rädda tangentbordet från att förstöras. Flera gamingbord har även hållare för headset vilket är snyggt och förhindrar att ditt headset skulle hamna på golvet.

De flesta gamingbord har även en musmatta som är tvättbar vilket är väldigt praktiskt om du skulle råka spilla något på skrivbordet. Musmattan förhindrar även slitage på bordet och det finns ofta nya musmattor att köpa som har samma passform som gamingbordet. 

L-formade gamingbord

Ett L-format gamingborg har sina fördelar men också nackdelar. Det kan vara väldigt praktiskt om man vill uttnyttja ett rums hörn till fullo. Med ett L-format skrivbord får du som två skrivbord i ett. På en sida kan du ha din vanliga gamingdator och på andra sidan kan du exempelvis ha en studiedator eller konsolspel. Streamar du på exempelvis twitch kan du sätta upp en webbkamera från sidan eller unyttja resten av bordet för att placera bra belysning. 

Vill du spara mycket plats kanske inte ett l-format skrivbord är det optimalaste men det finns mindre varianter som kan vara bra. Många skrivbord för hörn är inte heller höj och sänkbara vilket är lite tråkigt. Det finns inte heller så många modeller som erbjuder bra kabeldragning eller en musmatta som täcker hela bordet.

Bästa träningsklocka
Köpguider

Bästa träningsklocka 2023

En träningsklockan är ett bra verktyg för dig som gillar att hålla koll på din träning och ständigt utvecklas. Med den bästa träningsklockan kan du mäta

Läs mer»