gaming bar

Gamingbar i Sverige

Gamingbarer är ett relativt nytt fenomen som fått bra spridning i storstäderna. I denna guide kommer vi att täcka dom olika esports-barerna som finns i landet. De flesta barer med spel ligger i storstäderna vilket kanske inte är så chockerande. 

Vad är en gamingbar?

En gamingbar är en bar där du kan spela datorspel, TV-spel och konsolspel. Det är ett ganska nytt fenomen men ett beprövat koncept och ett roligare sätt att umgås med vännerna. På en gamingbar kan man hitta in princip allt som en bar ska ha, fast i en spelmiljö. Det går att köpa en alkoholhaltiga drycker och samtidigt spela spel på kraftfulla datorer, ett bra koncept tycker vi. På de flesta gamingbarer kan man även beställa in tilltugg och mat till bordet man sitter vid. Vissa barer har även ett system där du med ett enkelt knapptryck kan få in ny dryck vilket är väldigt smidigt. 

Gamingbarer i Sverige

I Sverige finns ett bra utbud av gamingbarer i dom största städerna. Bland gamingbarer i Stockholm tillhör N3rds Video Game Bar, Kappa bar, Space och red bull gaming sphere toppskiktet. Bland Göteborgs gamingbarer hittar vi GG bar och Kappa bar. Bland resten av Sveriges städer är utbudet väldigt tunt men vi hoppas att framtiden kommer att ändra detta. 

N3rds Video Game Bar

gamingbar stockholm

På bondegatan 1 i stockholm hittar vi n3rds video game bar där du kan dricka och äta gott medan du spelar spel. Dom har inga datorer men ett stort utbud av spelkonsoler. Bland konsolerna hittar vi det klassiska Nintendo, Nintendo switch, Xbox & Playstation samt Nintendo Gamecube. Baren har ett brett utbud av både mat och dryck och namnen på alla produkter är riktigt fyndiga. 

Kappa bar

kappa bar

Kappa bar finns på flera orter i landet och på Sveavägen 105 i Stockholm. Här hittar du gaming, mat och dryck till bra priser i en miljö anpassad för gaming. De har vanlig gamezone och en vipzone man kan boka för lite mer privat känsla. Kappa bar har ett stort utbud av spel och datorer vilket vi ser som ett stort plus. Ett perfekt ställe om du gillar öl och gaming helt enkelt. 

Kappa bar finns även på följande ställen: Jönköping, Malmö, Linköping, Helsingborg, Örebro och Uppsala. Det är den främsta gamingbaren i Sverige sett till hur många platser dom finns på. Något som Kappa bar är kända för är deras bra stämning, goda mat och utbud av spel. 

Space Club

spacebar stockholm

På Space Club i Stockholm kan du som är 20+ njuta av god dryck och gaming samtidigt. Dom har både PC och konsol spel och riktigt bra utrustning vilket är viktigt för att matcha utrustningen som de flesta gamers har hemma. Priset på att spela och på mat och dryck är rimligt och stället är helt klart värt att besöka. 

red bull gaming sphere

redbull

Red bull gaming sphere har gått ihop med Inferno online och skapat en plats där endast 20+ får spela. De har ett Pay n play system där du betalar efter hur länge du har tänkt att spela på arenan. De har datorspel, konsoler men även brädspel vilken kan vara en bra brytare. Hela stället är väldigt snyggt inrett och deras gaming setups är väldigt bra. 

GG bar

gg bar

På GG bar i Göteborg är baren för dig som gillar att se på esports med god dricka och mat. De har inga egna datorer men däremot visar matcher i esport och det är som en sport bar fast för esporten. Det brukar vara riktigt bra stämning när någon viktig match pågår och perfekt för den spelintresserade. De har även ett bra utbud av brädspel vilket vi gillar.

Gamingbarer och framtiden

Esporten växer och gamingbarer är ett ganska nytt fenomen. I framtiden kan vi förhoppningsvis se flera gamingbarer som öppnar upp i flera delar av landet. Än så länge är det ett lyckat koncept och vi får se om konsumenternas efterfrågan växer så att fler ställen öppnas. Något vi tror kommer komma mer av är esport barer där man inte kan spela men däremot kolla på esport i sällskap av andra esport intresserade. 

present till gamer
Tips & guider

Tips på present till gamer

Har du en närstående gamer som fyller år eller en bra bekant som gillar datorspel är en present kopplat till gaming mycket uppskattat. När det

Läs mer»