present till gamer

Tips på present till gamer

Har du en närstående gamer som fyller år eller en bra bekant som gillar datorspel är en present kopplat till gaming mycket uppskattat. När det gäller att köpa present till en gamer kan det vara en bra förutsättning att veta vilka gamingprylar personen har hemma och vilka spel personen gillar. Totalt listar vi 36 olika presenter som kan passa till en gamer så förmodligen hittar du något bra.

100 Video Games Bucket List Skraptavla

Bästa present till gamern

tavla present till gamer

Bland alla presenter man kan ge till en gamer är denna tavla vår favorit. Men det är inte bara en vanlig tavla, utan det är en skraptavla. Här skrapar man bort den gråa rutan under spelets namn efter man antingen spelat spelet eller klarat ut spelet. På tavlan finns det 100 spel så med största sannolikhet har inte personen spelat allt för mycket av spelen. 

Vi gillar att tavlan är ganska billig men ändå har ett värde för en gamer. Tavlan passar perfekt in i gamer rummet och har en snygg blå bakgrund. Tavlan är 42 x 59,4 cm och ramen får man köpa separat, vilket kan vara lite omständligt  men samtidigt kan man då istället välja en ram som passar in i rummet. 

Ett presentkort på Webhallen

Låt gamern välja sin egna present från Webhallen

En present till gamer kan vara svårt att sätta rätt så varför inte köpa ett presentkort? Med ett presentkort kan gamern själv välja vad pengarna ska läggas. Det kan verka tråkigt med ett presentkort men faktum är att det ofta blir rätt så bra eftersom presenten gamern väljer i efterhand blir precis vad han eller hon ville ha. 

Webhallen är en välsorterad gaming butik som har allt en gamer kan tänkas behöva. Hos dom kan du själv välja beloppet på presentkortet och även välja mellan tre olika kort. Tänk på att mailen du skriver in hamnar presentkortet hos. Alltså kan du även skicka presentkortet digitalt som en present till en gamer som bor långt borta. Du kan även bifoga ett meddelande vilket är perfekt om du inte kan träffa personen fysiskt. 

Frostbite Zero Degrees Minikyl

Perfekt för gamern som vill hålla sin dricka kyld

minikyl present

En minikyl är en perfekt present till gamern som vill ha ett eget litet kylskåp på rummet. Detta är ett rejält kylskåp som kyler ordentligt och som håller väldigt länge. Minikylen rymmer 35 liter och har två fack i dörren och två hyllor inuti kylskåpet. 

Minikylen har måtten 55 x 49 x 46 cm och väger 16,5 kilo. Kylen har även en snygg design och passar in perfekt in i sovrummet eller gaming rummet. När man ska köpa en minikyl är det viktigt att den kyler bra så att man får riktigt kalla drickor. Denna minikyl har en Temp på mellan +0ºC till +10ºC vilket gör att dina drycker håller sig iskalla. 

Likt ett vanligt kylskåp har denna minikyl auto-avfrost och en låg volym så att man inte störs av den när det är dags för lite sömn. Kylskåpet är CE-certifierad och helt fri från CFC (Klorfluorföreningar).

En stor och snygg musmatta

Musmattan är en slitagedel som alltid behöver bytas förr eller senare

present musmatta

Denna musmatta från Asus är en perfekt present eftersom musmatta är något som alltid går att bytas. Denna musmatta har en snygg design och är riktigt stor med ett djup på 44 cm och en bredd på 90 cm. Stora musmattor har blivit väldigt populärt på senare år och det är riktigt händigt att alltid ha tillräckligt med musmatta att använda. 

Med denna musmatta har du plats för både musen och tangentbordet vilket ger både skydd för bordet och har en liten ljuddämpande effekt. Musmattan är 3 mm tjock vilket vi tycker är en optimal tjocklek för att få en bra mjukhet i musmattan utan att kompromissa för precision i siktet. 

Musmattan är gjord i ett material så att du får ett bra glid samtidigt som undersidan fäster sig bra på bordet så det finns ingen risk att musmattan glider runt. 

Nikabe M-2 Mikrofonkit

Vill personen du känner bli en streamer eller youtuber?

mikrofonkit

För att streama på twitch eller börja med youtube videos behövs en mikrofon så att dina tittare kan höra dig bra. Detta är en perfekt present till gamern som vill testa göra eget content när han eller hon spelar. Det är ett riktigt grymt startskott på karriären och hela kittet kostar endast 399 kr. 

Det är ett billigare kitt vilket gör att det inte är i samma kvalité som mikrofonerna som kostar flera tusen. Men mikrofonen har trots sitt pris väldigt bra kvalité och perfekt för att börja testa göra eget content. I kittet ingår mikrofonen, ett pop-filter och hela armen som bär upp mikrofonen. Hela syftet med armen är att kunna ha mikrofonen på rätt avstånd utan att störa händerna och spelandet. 

Mikrofonen ansluts med en 3,5 mm-kontakt till dator eller andra enheter som har en 3.5 mm kontakt. Kundrecensionerna är väldigt bra och de flesta som köper denna mikrofon har blivit nöjda. 

Svive Gemini Gamingstol

En bekväm gamingstol

gamingstol

En gamingstol är en lite dyrare present till en gamer som vi tror att många kommer uppskatta. Att sitta bekvämt när man spelar är en stor del av upplevelsen och just denna stol är något vi rekommenderar för bekväm gaming. Gamingstolen är från Svive vilket är Komplett Groups egna gamingvarumärke.

Stolen är väldigt anpassningsbar med 4D armstöd som du kan vrida och vända lite hur du vill. Stolen kan lutas hela lutas 180 grader vilket gör att du kan in princip ta en tupplur i stolen. Stolen passar både längre och kortare gamers eftersom höjden är väldigt ställbar. 

Förutom god komfort och bra anpassning är stolen byggt med en bra konstruktion som gör att stolen kommer hålla i flera år framöver. Tyget är vävt och väldigt hållbart vilket är det som brukar slitas fortast på en gamingstol. Stolen har även avtagbara nack- och ryggkuddar för ännu mer komfort. 

Razer BlackShark V2 X

Ett bra gaming headset

gaming headset

Ett gaming headset är något alla gamers är i behov av. Ett gamingheadset tillåter dig att höra allt ljud i spelet mer detaljerat och har en bra mikrofon så att du kan kommunicera med vännerna online. Detta gamingheadset är även väldigt bekvämt vilket gör att du kan ha på dig det i flera timmar utan att det börjar bli obekvämt. 

Headsetet är trådbundet vilket har fördelen att du aldrig behöver ladda det. Öronkuddarna är även väldigt bekväma och stänger ut mycket ljud vilket är tacksamt om man spelar i en lite mer högljudd miljö. 

Headsetet har även hög ljudkvalité med 7.1 surround ljud vilket gör att du alltid kan höra vart dina motståndare kommer från. Mikrofonen är riktigt klar och nästan gränsfall i samma klass som billigare studiomikrofoner. Mikrofonen har även aktiv brusreducering vilket är en stor anledning till att kvalitén på ljudet blir bättre. 

 

Nintendo Switch OLED

Ett uppgraderat Nintendo switch

Nintendo swtich

Ett Nintendo Switch är en dyrare present men en väldigt uppskattad present eftersom det är en grym liten spelkonsol som passar perfekt för både yngre och äldre gamers. Med ett Nintendo Switch kan du spela alla dina favorittitlar vart som helst när som helst. 

Till skillnad från den Switch versionen som släpptes 2019 har OLED versionen en större och bättre skärm med bättre färger och kontraster. Den nya OLED varianten har ett bättre skärmstativ och högtalare vilket ökar gaming upplevelsen. 

Fördelen med Nintendo Switch är att det finns otroligt många spel till denna lilla konsolen. Många av spelen är otroligt nostalgiska och har kommit i nya format med bättre grafik och handling än tidigare. Därför passar även ett Nintendo Switch till den äldre gamern som har spelat dom gamla Super Mario spelen. 

Logitech G 305

En trådlös gamingmus

present till gamer mus

En gamingmus är en viktig del i en gaming setup och behöver bytas ut då och då. Denna gamingmus är helt trådlös och har en batteritid på hela 250 timmar med ett AA batteri. Fast musen är trådlös är den lika snabb som trådbundna gaming möss. 

Musen går att ställa upp hela vägen till 12 000 DPI och har 6 programmera bara knappar vilket kan vara bra för spel som League of Legends. Med ett enkelt knapptryck kan DPI ändras mellan olika nivåer från 100 till 12 000 DPI. 

Musen har hög kvalité och är tillverkad av den kända tillverkaren Logitech. Gamingmusen är testad för att klara av 10 miljoner tryckningar. En gamingmus är mycket skönare att använda och ett måste för gamern som fortfarande använder en trådbunden mus. 

Xtrfy K4

Ett bra tangentbord med mekaniska brytare

Gamingtangentbord

Ett nytt gamingtangentbord är alltid uppskattat och speciellt ett mekaniskt tangentbord från Xtrfy som designar deras tangentbord i Sverige. Detta tangentbord har en snygg finish i vitt vilket vi tycker är väldigt stilrent. 

Tangentbordet har ingen numpad vilket gör att det är lite mer kompaktare än det traditionella tangentbordet. Brytarna heter Kailh RED och är mekaniska linjära brytare. Dessa brytare är väldigt omtyckta och gör skrivbordet väldigt behagligt att skriva på. 

En fördel med detta tangetbord är att du inte behöver några drivers för att ändra färg. Med ett enkelt knapptryck kan du ändra mellan flera olika färger och RGB profiler. Konstruktionen har en bra tyngd som känns robust och bidrar till att tangentbordet ligger stilla när man spelar. 

Logitech G29 Racing Wheel

En bra present till gamern som gillar bilspel

Gamingratt

Känner du någon som mestadels spelar racingspel? Då behöver personen en gamingratt som ökar gaming upplevelsen otroligt mycket. Med en bra gamingratt simulerar man riktigt bilkörning riktigt bra och spelet blir helt enkelt roligare.

I detta kittet ingår en ratt och pedaler där du har broms, gas och även koppling. Anledningen till att kopplingen finns är för att det finns även en växelspak att köpa till detta kit. Ratten har paddlar så växelspaken kan köpas till senare om det visar sig att personen spelar väldigt mycket med ratten. 

Pedalerna har ett bra motstånd och ratten kan snurras 900 grader vilket gör att ratten känns väldigt realistiskt. Ratten har även force feedback vilket innebär att ratten ger respons beroende på hur du kör. Ratten fästes i bordet och pedalerna bör stå på någon form av matta så att dom står stilla. 

Gaming Merchandise

Köp en figur, lampor eller ett kitt med karaktärer från spel

Gamingpryl

Hos webhallen finns det mycket gaming merchandise kopplat till flera speltitlar och karaktärer. Ta reda på vilket personens favoritspel eller favoritkonsol är och köp något som personen antingen kan leka med eller ha som inredning i rummet. 

Vi gillade denna Playstation lampa extra mycket och länkar den nedan. Vi länkar även till Webhallens andra merchandise prylar. Bland sortimentet finns det massa olika karaktärer och figurer från spel i allt från miniatyr storlek till modell större.

Det finns även en del modellbilar och kuddar som kan vara roligt att ge någon för att inreda rummet. Webhallen har även pussel kopplade till olika speltitlar. 

Nedis Smart LED-list

Inred rummet med lite belysning

gaming present

Led slingor är en perfekt present till en gamer som behöver piffa upp gaming rummet lite. Dessa LED slingor kan sättas lite var som helst där man vill ha belysning i olika färger. Vi rekommenderar att man fäster LED slingorna så att ljuset reflekterar mot en vägg så att färgen täcker ett större område och så att man inte får den starka dioden rätt i ögonen. 

LED belysningen går att styra via app och Google assistans vilket gör att du smidigt kan ändra färgerna på lamporna. Totalt finns det 16 miljoner olika färger att välja mellan och har du fler RGB grejer i din gaming setup kan det bli riktigt snyggt om du följer ett färgtema. 

Slingorna är billiga och kommer från Kjell och Company. Trots det billiga priset har LED slingorna en bra kvalité med en livslängd på 20 000 timmar. Längden är på 5 meter vilket gör att du kan täcka en större yta. Bra att veta är att dioderna kan endast lysa i en färg åt gången. Så vill du ha regnsbågsfärger får du förmodligen gå upp en prisklass. 

Meta Quest 2 VR glasögon

Ett grymt bra VR system

VR headset

Ett VR headset är en väldigt fin present till en gamer som gillar att verkligen leva sin in i spelen. Med ett VR headset är du inne i spelet och styr spelet med händerna tack vare två kontroller. I VR världen kan du spela, kolla på film och åka karuseller precis som du var på Gröna lund. 

Detta är enligt oss det bästa VR headset på marknaden sett till pris och tillverkaren var en av dom första på marknaden. Headsetet kom först i Quest 1 och nu har tvåan släppts som har bättre bild och fler funktioner. 

Fördelen med detta VR headset är att det inte krävs någon dator eller konsol för att använda det. Det finns flera spel och upplevelser direkt inbyggt i headsetet. Du kan även koppla in headsetet i datorn för att ta del av ännu fler spel och filmer. Totalt finns det 250 titlar direkt inbyggt i headsetet vilket gör att du har ett stort bibliotek att välja mellan. 

Headsetstativ

Förvara headsetet på ett prydligt sätt

Headsetstativ

Ett headset stativ är till för att hänga headsetet på när man inte spelar. Detta gör att man får en renare gaming setup som även är lättare att städa. Det är även ganska snyggt att se headsetet hänga på stativet när man inte spelar. Stativet är i silver och har en perfekt storlek för att stå på skrivbordet bredvid en skärm eller dylikt. 

Nanoleafs

Snygga upp rummet med lite ljus

present gamer

Nanoleafs är ett par ljuspaneler som lyser i olika färger och fästs på väggen. Lamporna kan följa rytmen till musiken och ändra färgen i takt till musiken. Panelerna kan även reflektera ljus beroende på hur ljusaktiviteten på din skärm är. 

I detta kittet ingår 9 paneler som har en triangel form. Panelerna är väldigt enkla att montera eftersom dom har ett medföljande monteringsband. Panelerna kan styras med en kontroll, röstassistenter, Nanoleaf-appen, manuell styrenhet eller via andra ljus som exempelvis din skärm. 

Detta är en perfekt present till gamern som behöver lite mer inredning hemma och lite mer ljus i rummet. Ljuset är behagligt och gör så att rummet får en mysigare stämning. Panelerna har 16 miljoner olika färger vilket gör att du kan följa ett färgtema i din gaming setup. 

En 3D skrivare

För gamern som vill lära sig 3D skrivning 

3d skrivare

Creality Ender-3 v2 är en billigare 3D skrivare som funkar grymt för att skriva ut egna bitar i plast. Detta är en bra instegsskrivare perfekt för gamern som vill lära sig bli riktigt duktig på 3D skrivning. 

3D skrivaren är in princip plug and play vilket betyder att du behöver bara koppla in den och lära dig grunderna för att börja printa ut olika detaljer i plast. Manualen kan vara ganska svår att förstå men det finns mycket tips att läsa på internet så att du kan lära dig fortare och effektivare. 

Tänk på att det kan bli en del pill och eget tänkande för att få sakerna att lira. Det behövs göras lite rent i munstycket och ibland kan man få vissa fel som man inte förväntar sig. Man kan även skriva ut delar för att uppgradera skrivaren vilket vi tycker är ganska coolt. 

En Dörrmatta med Nintendo design

För Nintendo älskaren

present

Ska du ge en present till en gamer som gillar Nintendo är denna dörrmatta ett perfekt val. Dörrmattan har ett snyggt Nintendo motiv med ett mjukt tyg som gör den behaglig att gå på. Mattan har Måtten: 60 x 40 cm och passar perfekt till ytterdörren.

Logitech C922 Pro Stream Webbkamera

För gamern som vill bli en streamer

Webbkamera

Känner du en gamer som drömmer om att bli steamer är en webbkamera ett måste. Denna webbkamera är från Logitech och har riktigt bra 1080p grafik som gör att du får en kristallklar bild perfekt för att underhålla en publik live. 

Kameran har autofokus och en lågljusjustering vilket innebär att du måste pilla väldigt lite för att få till en bra bild. Kör du 720p får du 60 FPS vilket gör att din kamera har väldigt bra flyt i bilden utan något hack. 

Med denna webbkamera kan barkunden bytas ut till ett annat tema vilket resulterar i samma resultat som du får av en greenscreen fast lite sämre kvalité. Webbkameran har en bra klämma som kan fästas på skärmen eller på ett stativ för att få en annan vinkel. 

Arrogant Reviver laddstation för handkontroller

Ladda smidigare

Laddstation

Känner du en gamer som har ett Playstation 5 är detta en bra present som gör att personen kan ladda två handkontroller samtidigt. Med denna ladd station blir kontrollerna fulladdade på 2 till 3 timmar. Stationen har en indikator som visar när laddningen är klar och det är ett snyggt sätt att förvara handkontrollerna på. 

Elgato Stream Deck Mini

För streamern

Streamdeck

Ett streamdeck är en perfekt present till den som gillar att streama och vill ta sin streaming till nya höjder. Med ett Elgato Stream deck kan du lättare styra över din livestream med 6 programmerbara tangenter som du har nära till hands. 

Med dom 6 programmerbara knapparna kan du justera kameror, justera ljudnivåer och ändra scener och mycket mer utan att behöva pilla något på datorn. Du trycker helt enkelt fysiskt med fingret på vad du vill göra. Du kan bland annat programmera knapparna att starta streamen, skicka meddelande i chatten och tysta din mikrofon.

Stream decket är populärt bland större streamers och ökar din produktionskvalité eftersom du snabbt kan ändra på saker utan att streamen får en liten tekniskt paus. 

Acer Nitro 5

En kraftfull gaminglaptop

gaminglaptop

En gaminglaptop är en väldigt fin present som gör det möjligt att spela datorspel var man än befinner sig. Fördelen med en gaminglaptop är att den är väldigt portabel samtidigt som den har tillräckligt starka komponenter som klarar av dagens datorspel. 

En gaminglaptop är även praktiskt att ha hemma eftersom när du inte spelar så finns ingen stor gaming setup i vägen för andra aktiviteter. En gaminglaptop gör att du kan spela i köket, i vardagsrummet eller varför inte sitta ute i solen en varm sommardag?

Just denna gaminglaptop är från Acer och har riktigt bra komponenter. I laptopen hittar vi ett NVIDIA GeForce RTX 3050 grafikkort som tillsammans med en 144 Hz skärm levererar riktigt bra grafik. Vi hittar även en Intel Core I5-11300H processor som passar perfekt för gaming men även för arbete där det krävs lite kraft. 

Laptopen har en skärm på 17,3 tum vilket är i det större slaget när det kommer till laptops. Att ha en stor skärm på en gaminglaptop är viktigt för att inte kompromissa på gamingkvalitén. Laptopen har även en stor ssd på 512 GB vilket gör att du får en snabb dator med lagring gott om plats för spel, filer och bilder. 

Komplett a120

En gamingdator med grymma komponenter 

gamingdator

Är en gaminglaptop för litet rekommenderar vi en gamingdator. Detta är en ganska dyr present till en gamer men samtidigt en väldigt fin present som personen i fråga kan ha väldigt roligt med och skapa fina minnen. 

Detta är en dator som Kompletts datorbyggare plockat ihop och bygger vilket resulterar i en väl byggd dator där allt är installerat korrekt. Eftersom Komplett bygger datorn på beställning kan du även gå in och konfigurera datorn innan om du vill byta någon särskild komponent. 

Datorn har ett Geforce RTX 3060 grafikkort som kommer ge dig tillräckligt med prestanda för att klara av alla nya speltitlar. Förutom ett bra grafikkort har även datorn en Ryzen 5 5600G processor som är riktigt stark och passar riktigt bra med övriga komponenter i bygget. 

Vi hittar även ett RAM minne på 16 GB och en SSD på hela 1 TB. Detta ger dig väldigt mycket lagring och prestandan för att köra spel som kräver bra delar. Just denna dator är även väldigt snygg eftersom chassit är stilrent och har en sidoruta så att man kan kika in på komponenterna. 

AOC 24" Gamingskärm

En gamingskärm med 165 Hz och 1 ms responstid

Gamingskärm

En gamingdator är helt onödigt att ha utan en bra gamingskärm. Denna skärm är från AOC och har riktigt bra egenskaper som 165 Hz vilket ger skärmen en hög uppdateringsfrekvens och minimalt med lagg i bilden. Skärmen har även 1 ms respittid vilket gör att det är en väldigt snabb skärm perfekt för FPS spel. 

Skärmen är som sagt från AOC och är 24 tum vilket vi tycker är den perfekta skärmstorleken, varken för stort eller för litet. Skärmen har 1920×1080 i upplösning och en VA panel vilket hämtar det bästa från både TN och IPS paneler. 

Denna gamingskärm har en ramlös design och riktigt bra färger vilket är ett måste om man gillar att spela titlar där grafiken är viktig. Spelskärmen har även 6 st olika lägen vilket gör att du kan ändra skärmens kontraster baserat på vilken inställning du väljer. 

Nintendo Switch Joy-Con

En present till Switch spelaren

Nintendo joy con

Detta är en grym present till den som äger ett Nintendo switch. Ger du iväg ett par Joy cons till en switch ägare kan ni båda tillsammans spela olika Switch spel på co-op läge. Det är en perfekt present om du vill få lite mer tid med personen du ger iväg presenten åt. 

Det finns riktigt grymma spel till Switch där det är roligare att spela två spelare. Ett exempel på detta är det klassiska Mario kart spelet. När man är två personer kan man tävla mot varandra och det brukar leda till mycket skratt men även lite små tjafs när den andra vinner. 

Ett annat bra spel för Switch är Mario party. Det består av flera minispel där man kan spela flera stycken mot varandra och tävla om vinsten. Joy cons kommer i flera färger men vi gillar mest dom röda och blåa eftersom det matchar bra med Nintendos färgtema. 

Nintendo Switch Pro Kontroller

En schysstare kontroll för Switch

Nintendo switch kontroll

Nintendo Switch Pro Kontroller är ett måste för Switch spelaren som spelar titlar där en riktig kontroll ger övertaget i spelet. Med en riktig kontroll kan man lättare spela och kontrollera karaktärerna i spelet kontra dom klassiska switch handkontrollerna. 

 

TP-link RE450 Wifi-repeater

För bättre internet

wifi repeater

En wifi repeater eller räckviddsförlängare som det heter på svenska är en fin present för den som har lite knackigt internet där hemma. Sitter man längre från routern och kör trådlöst uppkoppling blir helt enkelt anslutningen sämre. 

Med en räckviddsförlängare kan du sitta längre från routern och fortfarande ha ett bra internet. Det är inte bara gamern som har stora nytta av en räckviddsförlängare. Faktum är att alla i hushållet kan ta del av den förstärka uppkoppling som man exempelvis sätter på övervåningen.

Räckviddsförlängare installeras enkelt via en app och passar till flera routrar. Via appen kan man även enkelt koppla ihop produkten med sin router och sedan är det bara koppla in räckviddsförlängare i ett uttag och köra. 

Asus TUF-AX5400 Trådlös router

En räckviddsförlängare är inget utan en bra router

Gaming router

En gamingrouter är en perfekt present till gamern som vill ha sitt egna internet med snabbare uppkoppling byggt för gaming. Givetvis funkar även routern att använda som huvudroutern för en hel familj. Anledningen till att denna router klassas som gamingrouter är för att den har en dedikerad port just för gaming. 

Den dedikerade porten får ta del av mer bandbredd vilket leder till en snabbare anslutning för den som spelar. Routern har stöd för upp till 5400 Mb/s i överföringshastighet och är en Wifi 6 router vilket innebär att den använder väldigt nya tekniker som kommer göra ditt internet där hemma snabbare. 

Det finns även mesh routrar att köpa till denna router vilket innebär att du kan bygga ett riktigt stor wifi system där du har bra anslutning över en större yta. Routern har även VPN fusion vilket innebär att du kan köra exempelvis en konsol med VPN och din vanliga gaming dator utan VPN. 

Svive Hoba Gaming Recliner

En skön fåtölj 

gamingfåtölj

Denna gaming fåtölj är perfekt för gamern som vill sitta bekvämt. Fåtöljen är från Svive vilket är en ledande tillverkare av klassiska gamingstolar. Därav vet dom vad en gamer vill ha och söker efter i en fåtölj. 

Det är en perfekt fåtölj för den som spelar mycket konsol spel där man har en tv som skärm. Fåtöljen passar inte riktigt för datorspel eftersom man sitter så lågt, och nästan lite för bekvämt för att kunna prestera. 

Stolen tål 125 kg och har en rejäl konstruktion som man vill ha i en fåtölj. Tyget är av hög kvalité och är lätt att tvätta rent om man skulle spilla något. Med denna fåtölj kan du flytta benstödet framåt och ryggstödet bakåt för att sitta riktigt bekvämt när det är dags för lite gaming. 

iiglo PC-bygg-kit 16 delar

Ett verktygskit för gamern som vill pilla själv

kit

Känner du en gamer som gillar att bygga och underhålla datorer är detta kittet väl till hands. Kittet innehåller alla tänkbara verktyg som är viktiga att ha när man bygger datorer. Med det här kittet kan du skruva och pilla säkert utan att ta sönder olika komponenter. 

I kittet ingår bland annat en näbbtång, avbitartång, lampa, liten och stor skruvmejsel, olika bits och ett antistatisk band. Just ett antistatisk band är viktigt när man bygger datorer för att inte förstöra komponenterna med farlig statisk elektricitet.

Alla verktyg är tillräckligt starka för att jobba med datorer och funkar även för att skruva ihop möbler från exempelvis IKEA. Det är ett smart litet kitt som en datorbyggare förmodligen hade tacksamt tagit emot. 

Svive Cygnus Gaming Desk

Ett bord som passar för gaming

gamingbord

Ett rejält gamingbord är väldigt praktiskt om man spelar datorspel och behöver ett bord att ha all sin utrustning på. Detta gamingbord är från Svive som tillverkar högkvalitativa produkter för gaming. Detta är ett robust bord med bra kvalité vilket också gör att det kostar lite mer än det klassiska billiga skrivbordet. 

Till skrivbordet ingår även en musmatta som täcker hela skrivbordet vilket gör att du inte ens behöver använda en extra musmatta till skrivbordet. Musmattan är snygg och sömmarna finns i lite olika färger som du kan välja mellan. 

Eftersom Svive vet att gamers inte gillar sladdar har dom integrerat en sladdhållare under bordet där du kan snurra runt alla sladdar så att dom inte hänger synligt. Skrivbordet har även två hål i sig så att du kan dra sladdarna genom självaste skrivbordet. Det som krävs för att göra detta är att skära ett litet håll i musmattan. 

Skrivbordets fötter går att ställa på olika höjder vilket är bra gamern som har ett ojämnt golv hemma. Skrivbordet är 120 cm brett och har ett djup på 60 cm coh en höjd på 75 cm. Bordet är väldigt enkelt att montera vilket är tacksamt för den som bara vill sätta sig och börja spela. 

Greenscreen 3x3 m

Perfekt för gamern som vill sätta fart på streaming karriären

Greenscreen

En greenscreen passar gamern som vill börja streama med en egen vald bakgrund. En greenscreen är enkel att använda och de finns flera program och metoder att använda för att byta färg eller bild på bakgrunden. Exempelvis kan du sitta i ett helt tomt rum eller på månen tack vare greenscreenen. Tänk bara på att inte ha på dig något grönt när du använder greenscreen funktionen. 

Razer Mouse Bungee V2

Få din trådbundna mus att kännas som en trådlös

mouse bungee

En mouse bungee är som ett litet stativ för din sladd på datormusen. Detta är perfekt för gamern som har en trådbunden mus och vill få sig en liten uppgradering. Med en mouse bungee glömmer man bort att musen ens har en sladd eftersom hållaren gör så att sladden rör sig utan att kunna hacka fast i något. 

Mouse bungeen tar även bort friktionen sladden kan ha och underlättar i vissa FPS spel där siktet är viktigt. Denna mouse bungee från Razer är väldigt stabil eftersom den har en stabil konstruktion med gummifötter undertill. 

Gunnar Optiks Enigma - Onyx

Gaming glasögon för att inte trötta ut ögonen

gaming glasögon

Ett par gaming glasögon kan vara en fin present till den som spenderar många timmar framför skärmen och behöver lite extra skydd. Om dessa glasögon funkar eller inte råder det lite blandade tankar om och vi är själva kluvna över frågan. Baserat på kundrecensioner verkar i alla fall många gamers känna en skillnad med glasögonen. 

Tanken med ett par gaming glasögon är att dom ska minska ögontröttheten som kan uppstå efter att man stirrat in i en skärm i flera timmar. Dessa glasögon har en snygg design och har en bekväm passform.  

Minecraft Creeper Barn Maskeraddräkt

Perfekt för maskerad

creeper dräkt

Känner du någon som ska på maskerad inom den närmsta tiden är denna creeper maskeraddräkt riktigt cool. Den passar perfekt för gamern som gillar minecraft och speciellt alla monster i spelet. Dräkten finns i tre olika storlekar och är tillverkad av polyester. Till denna dräkt ingår endast överdelen alltså inget som täcker benen. 

Thrustmaster T.16000M

Perfekt för den flygintresserade

simulator

Detta är en fin present till den som gillar flygsimulatorer. Med denna joystick och gasreglage kan man simulera riktig flygning och på så sätt göra flygspelen mycket roligare att spela. Det är även ett bra instegs kit för mer att bygga vidare på en flygsimulator eftersom kittet är relativt billigt jämfört med annan utrustning som finns på marknaden. 

Gasreglaget använder sig av ett så kallat ”sliding motion advanced rail track” system som gör så att reglaget har en smidig och mjuk rörelse. Gasreglaget har även 5 ytterligare axelkontroller och 14 knappar. Kittet passar både högerhänta och vänsterhänta. 

Joystickens har en tyngd i botten så att dom står stabilt medan du flyger. Dom är även väldigt bekväma att hålla i och har ett naturligt grepp så att du kan spela i flera timmar. Installationen är in princip plug and play så att du kan börja med spelandet direkt. 

bästa nätaggregat
Köpguider

Bästa nätaggregat

Nätaggregatet är delen i datorn som förser alla komponenter i datorn med ström. Utan ett nätaggregat kan du inte ens starta datorn så det är

Läs mer»
Snabba upp dator
Tips & guider

Snabba upp datorn

Att snabba upp datorn är faktiskt väldigt enkelt och något som fler med äldre datorer borde göra. Upplever du att din dator har blivit segare

Läs mer»