bästa nätaggregat

Bästa nätaggregat

Nätaggregatet är delen i datorn som förser alla komponenter i datorn med ström. Utan ett nätaggregat kan du inte ens starta datorn så det är en viktig del av det hela. Det bästa nätaggregat ska vara tillräckligt starkt så att alla komponenter får tillräckligt med ström. 

Desto mer högpresterande komponenter du har desto större nätaggregat behöver du. Bygger du en dyrare gamingdator behöver du även se till så att strömmen från nätaggregatet är tillräckligt för att driva runt alla komponenter. En gamingdator kräver ofta över 500 watt för att alla komponenter ska lira. 

Bästa Nätaggregat

ASUS ROG Strix 1000

Bästa Nätaggregat

Bästa nätaggregatet

Ska du bygga en ny gaming dator och vill vara säker på att du får ett nätaggregat som är tillräckligt starkt är denna PSU från Asus väldigt prisvärt. Det är ett nätaggregat på 1000 watt vilket innebär att du kan använda detta nätaggregat till högpresterande komponenter som behöver lite mer strömförsörjning. 

Men det är inte bara effekten som gör att detta är det bästa nätaggregatet. Fläktarna kyler otroligt bra och gör så att nätaggregatet kan jobba i lugn och ro utan att överhettas. Fläktarna är väldigt effektiva men ändå tysta så det är inget man störs av. Nätaggregatet har även en snygg design och helt modulära kablar vilket innebär att den passar riktigt bra till ett finbygge där man kan se in i datorn. 

Detta nätaggregat har även riktigt grymma japanska kondensatorer som tar hand om strömleveransen. Detta har även gjort så att nätaggregatet har förtjänat sig en 80 Plus Gold-certifiering. Nätaggregatet har även en 10 års garanti vilket visar på att Asus verkligen tror på sin produkt vilket vi gillar. 

Corsair CV450

Bästa billiga Nätaggregat

Bästa billiga nätaggregat

Söker du ett billigare nätaggregat är Corsair CV450 ett bra val för dig. Detta nätaggregat är på 450 watt och kan driva en entry level gaming dator eller en kontorsdator. Det har inte hög effekt men samtidigt är det mycket billigare än andra nätaggregat på marknaden. 

Just detta nätaggregat har en 80 PLUS bronscertifiering vilket kan ses lite som ett intyg på att det är en bra produkt. Den har en lägre strömförbrukning och på så sätt har den fått certifieringen. Kraften är kontinuerlig och strömförsörjningen har minimalt med dippar. Nätaggregatet har en lågbruskylfläkt som både är tystlåtande och håller nätaggregatet i en bra temperatur. 

Corsair har en garanti på 3 år för detta nätaggregat vilket vi tycker är bra för ett nätaggregat i denna prisklass. Nätaggregatet passar in i de flesta chassin eftersom nätaggregatets höljen är bara 125 mm långa. 

Corsair HX1200 V2

Bästa Nätaggregat för gaming

Nätaggregat

Ska du bygga en gamingdator med en processor och grafikkort som kräver lite extra ström är Corsair HX1200 V2 nätaggregatet för dig. Det är ett starkt nätaggregat med en effekt på 1200 Watt vilket gör att du kan köra nätaggregatet med dyrare komponenter som behöver ordentligt med kraft.

Kunderna som har använt detta nätaggregat under längre tid är nöjda och det är väldigt få som har gnällt över coil whine när grafikkortet belastas. Nätaggregatet har Har gott om EPS / PCIE anslutningar och levererar jämn och stadig ström. Garantin är även på 10 år för detta nätaggregat vilket visar på vad Corsair tror om sina produkter. 

För att vara ett nätaggregat med 1200 watt så är det ett väldigt tyst nätaggregat. Oftast brukar det låta lite extra om mycket ström ska skickas vidare men inte här. HX1200 har förstklassiga interna komponenter och japansktillverkade kondensatorer på 105 °C vilket man förväntar sig av något i denna prisklassen. Nätaggregatet har en 80 PLUS Platinum certifiering vilket innebär att det drar väldigt lite ström. 

ASUS ROG Strix 850

Bästa Nätaggregat för gaming

nätaggregat asus

ASUS ROG Strix 850 är ett mycket bra nätaggregat som passar byggen där du behöver den där lilla extra strömförsörjningen. Det är ett rejält nätaggregat med en kraft på 850 watt och 80 PLUS Gold certifiering för lägre strömförbrukning och mer effektivitet. 

Detta nätaggregat är väldigt tyst och inget man märker av särskilt mycket. Asus har lagt mycket tid på ventileringen och därför har nätaggregatet ROG-kylflänsar från deras ROG Thor-serie. Nätaggregatet har även en Axial-tech fläktdesignen  som är från NVIDIA RTX™ -grafikkort. Detta gör att nätaggregatet håller sig bra kylt och kan prestera även när det passerar ström på maxeffekt. 

Detta nätaggregat har 10 års garanti vilket innebär att du kan lita på produkten. Rog strix 850 har även en väldigt bra design med snygga och helt modulära kablar. Fläkten har även dubbla kullager vilket håller längre än fläktar som endast har ett kullager. 

Cooler Master V650 SFX Gold

Bästa Nätaggregat för ett mini-ITX-system

Nätaggregat SFX

Ska du bygga en egen liten dator i ett Mini ITX chassi behöver du även ett litet nätaggregat för att få plats med resten av komponenterna. Detta nätaggregat är otroligt litet och är ett så kallat SFX-nätaggregat. Trots den lilla formen passar även nätaggregatet allt från mini-ITX hela vägen upp till E-ATX-systemen. 

Här har man verkligen klämt ihop nätaggregatet för att få till en så liten konstruktion som möjligt. Trots detta kompromissas inte super mycket på prestandan och nätaggregatet har en hög effekt på 650 watt och en 80 PLUS Gold certifiering. Som vanligt med Cooler masters dyrare nätaggregat så får du en garanti på 10 år. 

Trots den lilla storleken kyls nätaggregatet väl och lirar tyst. Tänk på att installerar du detta nätaggregat i ett vanligt chassi får du se till så att luftflödet blir optimalt eftersom det är mindre än det vanliga nätaggregatet och kan skapa ett annat luftflöde om det inte sitter som ett fullstort nätaggregat gör mot chassi fläkten. 

Fractal Design ION Gold 750W

Ett prisvärt Nätaggregat  

nätaggregat

Fractal Design ION Gold 750W är ett prisvärt nätaggregat som är tillverkat av den svenska tillverkaren Fractal. Företaget har funnits sedan 2007 och idag konkurrerar dom med jättarna som Corsair. Dom har lyckats få till rätt så bra priser på deras nätaggregat och just denna modell tycker vi är väldigt prisvärd. 

Nätaggregat har 750 watt och 80PLUS® Gold Efficiency-klass som bidrar till en låg energiförbrukning och minskat buller. ION GOLD har även som andra premium nätaggregat Japanska 105 °C-kondensatorer på primärsidan som bidrar till riktigt långt hållbarhet. 

Nätaggregatet har en stor fläkt på 140 mm vilket gör att du får ett väl kylt nätaggregat  som fortfarande kan prestera tyst. Nätaggregatet passar i ett ATX chassi och har ett bredd och djup på 15 cm. 

ASUS ROG Thor 850

Se watten i realtid

Nätaggregat

ASUS ROG Thor 850 är ett bra nätaggregat med en liten display där du i realtid kan se hur mycket ström som kommer från nätaggregatet. Men det är inte bara skärmen som gör denna produkt köpvärd. Den har även en effekt på 850 watt, Aura Sync RGB-belysning och bra kylning. 

Med Aura Sync RGB-belysning kan du synkronisera RGB ljuset mellan din gaming dator, komponenterna och din gaming utrustning. Just RGB är en såndär extra detalj som gör att du kan göra din gaming setup lite mer personlig. Fläkten är även väldigt tyst och har vingblad vilket håller ditt nätaggregat väl kylt. 

Eftersom det är ett lite dyrare nätaggregat har det en 80 PLUS PLATINUM-CERTIFIERING och kondensatorer tillverkade i Japan som förlänger hållbarheten och bidrar till mer effektivitet. Nätaggregatet har även 10 år garanti vilket vi ser som ett stort plus.

Corsair SF750

Ett bra SFX-nätaggregat

SFX nätaggregat

Corsair SF750 är ett nätaggregat i SFX form vilket gör att det passar i Mini Atx byggen där du behöver ett så litet nätaggregat som möjligt. Till det här nätaggregaten ingår även fästen så att du också kan använda nätaggregatet i ett ATX chassi om du vill. 

Kablarna är sleevade, rätt så korta och även helt modulära. Detta är perfekt för ett Mini ATX bygge eftersom man oftast inte behöver så mycket kabel att jobba med. Desto mindre kablar brukar också resultera i en snyggare dator som är enklare att jobba med. 

För att vara så liten har nätaggregatet en väldigt stor effekt på 750 watt och en 80 PLUS Platinum certifiering. Nätaggregatet använder PWM istället för likström vilket bidrar till ett tystare nätaggregat. Likt andra dyrare nätaggregat har även denna PSU Japanska 105 °C-kondensatorer.

Corsair HXi Series HX1000i

Ett starkt nätaggregat för gaming dator

Bra nätaggregat

Behöver du ett nätaggregat för din gaming dator är Corsair HXi Series HX1000i ett bra val med tillräckligt med kraft för att driva komponenter tillverkare för gaming. Detta nätaggregatet har 1000 watt och 80 PLUS Platinum certifikat vilket innebär att den är otroligt snål och har bra kvalité. 

Givetvis är alla kablar modulära och nätaggregatet har tre EPS12V-anslutningar vilket innebär att du kan driva alla nya komponenter. Nätaggregatet har bra fläktar och håller sig väl kylt utan att göra av sig för mycket ljud. 

Med Corsair ICUE kan du ställa in anpassade fläktkurvor och övervaka samt justera ströminställningar. HX1000i har även Japanska 105 °C-klassificerade elektrolytiska kondensatorer vilket ger detta nätaggregat en längre livslängd. Detta nätaggregatet är väldigt effektivt och har även ett viloläget Modern Standby läge för att dra mindre ström. 

vilket nätaggregat behöver jag?

Vilket nätaggregat du ska välja beror på vad du söker i ett nätaggregat och vilka komponenter du ska driva. Ska du bygga en vanlig kontorsdator räcker ofta ett nätaggregat för ett par hundralappar som har en effekt på något mellan 400 till 500 watt.

Ska du bygga en lite värre dator kan det vara smart att köpa något som gärna har över 600 i watt. Dyra byggen med komponenter som kräver mycket kraft brukar oftast kräva ett nätaggregat som ligger runt 1000 watt. Alltså är det svårt att ge ett exakt svar på vilket som är det bästa nätaggregatet eftersom det varierar från setup till setup. 

Nätaggregat och 80 plus

Du kanske ser i texten att vi ofta refererar till olika certifieringar som heter 80 plus. Dessa certifieringar är något nätaggregaten förtjänar då dom visar sig ha en pålitlig effektfaktorkorrigering och strömeffektiva komponenter. Det bästa certifikatet är ett 80 PLUS platinum och så fortsätter det ner till guld, silver och till sist brons. Vill du läsa mer om certifikaten kan du göra det på Clearesults webbplats. 

Vad är ett modulärt nätaggregat?

Äldre och billigare nätaggregat brukar oftast ha flera kablar inkopplade i sig som det inte går att få bort. Med Modulära nätaggregat kan du välja att ta bort kablarna som inte ska användas och på så sätt spara mycket mer plats i datorn. Fördelarna med modulära nätaggregat är att du får bättre luftflöde i din dator och mer plats för annat. 

Snabba upp dator
Tips & guider

Snabba upp datorn

Att snabba upp datorn är faktiskt väldigt enkelt och något som fler med äldre datorer borde göra. Upplever du att din dator har blivit segare

Läs mer»
rengöra musmatta
Tips & guider

Rengöra och tvätta musmatta

Att använda en smutsig musmatta är inte alltid så trevligt och kan påverka hur musen glider på musmattan. Att tvätta en musmatta är väldigt enkelt

Läs mer»
rengöra datorn
Tips & guider

Hur du rengör datorn

Att damm och andra orenheter fastnar i datorn är inte helt ovanligt efter ett par månaders användande. I denna guide kommer vi att gå igenom

Läs mer»