rengöra musmatta

Rengöra och tvätta musmatta

Att använda en smutsig musmatta är inte alltid så trevligt och kan påverka hur musen glider på musmattan. Att tvätta en musmatta är väldigt enkelt och något vi rekommenderar att du gör om du har en smutsig musmatta som behöver lite nytt liv i sig. När du tvättar musmattan kan du även passa på att rengöra datorn så att hela din gaming setup får ett litet lyft. 

Tvätta musmatta

Det första du bör göra är att ta reda på vilket material din musmatta är gjort av. Ska du tvätta en musmatta gjort av textil är det viktigt att vara försiktig så att du inte tar sönder musmattan. Oftast är musmattor tillverkat av plast eller gummi vilket är enklare att tvätta och inte lika sårbara. 

Det första du gör är att skölja av musmattan så att du får bort all skit som ligger på ytan. Sedan kan du ta fram något att skrubba med, exempelvis en handduk eller någon fårm av tvättsvamp. 

Det är viktigt att gnugga försiktigt. Har du mycket skit på din musmatta kan du använda lite tvättmedel eller Yes för att lättare få bort smutsen. Skrubba försiktigt och skölj emellanåt bort smuts. 

När du ser att smutsen har försvunnit är det viktigt att får bort all eventuell tvättmedel som kan vara kvar på musmattan. Här gäller det att skölja av musmattan flera gånger så att all medel har försvunnit. Det sista du gör är att hänga upp musmattan på tork.  

Varför ska man tvätta musmattan?

Många äter och dricker vid datorn vilket gör att musmattan snabbt blir smutsig. Även om du inte äter eller dricker vid datorn kan musmattan enkelt bli smutsig av enklare snacks i kombination med längre användning. Även om inte musmattan ser super smutsig ut så är den förmodligen rätt så smutsig efter flera års användning.

En smutsig musmatta kan även påverka hur du presterar i spelet och göra så att musen inte glider lika bra på musmattan. Det är enligt oss alltid värt att försöka rengöra musmattan innan man bestämmer sig för att lägga ett par hundra på en ny musmatta. 

bästa vr-headset
Köpguider

Bästa VR-Headset 2023

Att leva sig in i spelet med det bästa VR-Headset gör att spelandet blir både roligare och mer verklighetstroget. Med ett VR-Headset kan du vara

Läs mer»
gamingsetup
Tips & guider

Gaming setup – detta behöver du

Har du funderat på att bygga en gamingsetup? Kul! När man pratar om gamingsetups menar man ofta all gamingutrustning tillsammans. Alltså består en gamingsetup av

Läs mer»