Nintendo switch spel

Bästa nintendo switch spelen 2023

Nintendo Switch har nu funnits ett par år på marknaden vilket innebär att du förmodligen har spelat igenom dina favoritspel och är ute efter nya spel att ta dig an. I år har det kommit flera nya Nintendo Switch spel och det finns mycket hett på marknaden som vi rekommenderar. I denna guide kommer vi att gå igenom dom 24 bästa nintendo switch spelen vi rekommenderar att du testar. 

Super Smash Bros. Ultimate

Ett klassiskt spel som fortfarande är lika bra

Nintendo switch

Har du hängt med i spelvärlden ett tag vet du hur stort Super smash bros har varit. Det första släpptes redan 1999 och har sedan dess spelats av flera miljoner världen över. Spelet är tidlöst och har levt kvar trots det är över 20 år gammalt. Denna version av spelet har fått flera bra uppgraderingar som gör spelet värt att spela. 

Vi anser att detta är det bästa spelet till Nintendo switch eftersom det passar både unga och äldre. De äldre kommer förmodligen att känna igen alla karaktärer som var med i spelet för över 20 år sedan. Totalt finns det över 70 karaktärer vilket gör att variationen i spelet är väldigt stor. 

I spelet jobbar man upp sig och låser upp flera karaktärer med tiden. När man klarar uppdrag och vinner strider låser man upp fler karaktärer och det blir lite mer varierat spel. Super smash bros på switch har en bra singelplayer kampanj som man kan spendera många timmar på. 

Nintendo Mario Kart 8 Deluxe

Ett fullspäckat Mario kart

nintendo

Denna lista skulle inte vara komplett utan Mario kart som har blivit ett riktigt klassiskt spel. De flesta gamers har förmodligen redan spelat Mario kart innan men kort sagt är det ett racingspel med en tvist. Man kan förstöra för andra och det gäller att vara lite strategisk för att kamma hem vinsten. 

Har du spelat mycket mario kart kanske du är lite trött på titeln. Men denna deluxe versionen innehåller fler banor och spellägen som friskar upp spelet. Totalt kan fyra stycken spela mario kart samtidigt och enligt oss är det ett spel som ska spelas i grupp. 

Är ni fler än 4 kan ni koppla ihop er samtidigt på TV mode och lira ännu flera samtidigt. Vill du spela själv finns även ett singleplayer läge. I Deluxe versionen finns det totalt 48 remastrade banor som är lite uppfräschade och roligare att spela. Har du mindre barn där hemma finns även ett nybörjar läge som är enklare att spela på.

Animal Crossing: New Horizons

Ett mysigt spel perfekt för familjen eller solospel

animal crossing

Animal Crossing: New Horizons handlar om att skapa ett litet samhälle på en öde ö. I detta spelet möts du av utmaningar och måste spela med strategi för att bygga vidare på ön. Det gäller att prioritera och spara rätt för att få till ett fungerande samhälle. 

Spelet passar dig som gillar kreativitet och frihet, ett där du kan göra lite vad du vill utan att du måste följa en storyline slaviskt. På ön kan du bygga hur du vill, inreda i husen som du vill och på så sätt bygga din egna lilla personliga ö. Gillar du att spela med vänner kan totalt 4 spelare dela på en ö vilket gör att ni alla fyra kan bygga på en ö tillsammans

Spelet synkar med verkligheten vilket innebär att spelar du nattetid så är även spelet på natten, och vice versa på dagen. Detta tycker vi är ganska mysigt men kanske inte det bästa för dig som har vänt på dygnet och vill spela med lite dagsljus. 

Pokemon Legends Arceus

Gotta Catch ’Em All

bästa switch spel

Pokemon fick verkligen tillbaka livet efter det populära mobilspelet Pokemon Go, och kanske därför har detta Pokemon spel till Nintendo Switch blivit en succé. Detta Pokemon spel heter Legends Arceus och är ett grymt roligt spel, även för dig som aldrig spelat Pokemon spel tidigare. 

Detta spel hedrar dom tidigare Pokemon spelens grundkoncept men har nya mechanics som ger lite nytt liv i spelet. Spelet behåller sin gamla charm men har mycket nytt och är väldigt uppfriskande att spela för en Pokemon fan. 

Spelet går som bekant ut på att samla små pokemons som man sedan tränar upp och slåss med. Spelet utspelar sig i Sinnoh-regionen där även pokémon Diamond och Pokémon Pearl spelen utspelade sig. 

Nintendo Kirby and the Forgotten Land

Bästa Nintendo Switch spel för barn

Nintendo spel

Nintendo Kirby and the Forgotten Land är ett perfekt spel för både barn och äldre. I spelet följer man med Kirby på ett äventyr där han försöker rädda sina vänner från The Beast Pack. Spelet är väldigt välgjort och utspelar sig i flera 3D världar. 

Spelet går att spela två personer vilket gör att du och exempelvis ditt barn kan tillsammans befria Kirbys vänner från The Beast Pack. I spelet kan en spelare vara Kirby och den andra blir Bandana Waddle Dee. 

Spelet är inte super svårt för en van gamer trots att du kör på svåraste läget. Så det är ett perfekt för mindre barn som vill klara ut spelet helt själva. Är du en van gamer kan spelet vara enkelt att klara ut men att hitta alla föremål och hemligheter är lite svårare. 

Nintendo Splatoon 3

Uppföljare av Splatoon 2

switch spel

Splatoon 2 blev väldigt populärt till Nintendo switch och såldes i 12,68 miljoner exemplar. Nu har det nya Splatoon 3 släppts och spelet har verkligen levt upp till förväntningarna. Spelet är ett tredjepersons shooter-videospel som har skapats och utvecklats av självaste Nintendo. 

Har du spelat mycket Splatoon 2 innan kommer detta vara en bra uppgradering. I den nya trean finns en helt ny stad att spela i med en ny storyline. Nya Minigames har lagts till som Table Turf Battles där två spelare spelar kort mot varandra på en rutnätslayout. 

Det nya multiplayer systemet har även fått ett par uppgraderingar och är inte lika buggigt som det var i tvåan. Spelet har även fått ett par nya vapen och nya kartor vilket har ändrat lite på dynamiken och gör så att det är värt att köpa om du gillade tvåan. 

Nintendo Super Mario Odyssey

Ett koncept som alltid funkar

super mario

Super mario är ett för många bekant spel och ett koncept som inte verkar försvinna ur tiden. Spelet liknar till stor del dom äldre Super Mario spelen men med mycket bättre grafik och mer att göra. 

Även du som spelat Super Mario innan har en del att lära dig på nytt. Exempelvis har Mario fått ett par nya egenskaper och attacker såsom: ”cap throw”, ”cap jump” och ”capture”. Spelet håller samma story som innan, att rädda prinsessan från Bowser. Vi ser detta helt klart som det bästa Nintendo Switch spel för den som tidigare gillat Super Mario spelen. 

I detta Super Mario kan två spelare lira samtidigt där spelare 1 styr Super mario och spelare 2 styr Cappy som är en ny karaktär i spelet. Vi kan tycka att spelet stundtals är ganska lätt men för den som vill samla på sig alla föremål krävs lite tänkande. 

 

Dorfromantik

Ett nytt spel vi rekommnderar

bästa nintendo

Dorfromantik är ett populärt datorspel som släpptes September 29, 2022, ungefär ett år efter spelet släpptes på Steam. Spel som blir populära som datorspel först brukar ha en tendens att bli riktigt bra på Nintendo Switch, eftersom då har många gamers redan intygat på att det är ett lyckat koncept. 

I Dorfromantik bygger du en stad i landsbygden med hjälp av brickor. Men det är inte bara bygga staden, du behöver en strategi eftersom det är lite av ett pusselspel där varje val har en viss påverkan på spelets utspel. Spelet går att spela på flera lägen vilket innebär att det passar lika bra för dig som vill koppla av till dig som vill ha lite mer utmaningar och sätta nya rekord. 

Spelet känns väldigt genuint och är skapat av fyra speldesign studenter från Berlin. Något typiskt för byggstrategi spel är att dom kan bli ganska ostimulerande med allt för likt gameplay. Men vi tycker att variationen i detta spelet är riktigt bra och man tröttnar inte på spelet lika fort som man gör med andra bygg spel. 

The Legend of Zelda - Breath of the Wild

Bästa Nintendo Switch spel för äventyr

nintendo switch spel

The Legend of Zelda – Breath of the Wild är ett grymt roligt spel och bygger på de äldre Zelda spelen där fokus ligger på äventyr. Kartan är enorm och spelet har en liten inlärningskurva så bli inte förvånad om du i början tar mycket skada av fiender du inte vet hur du ska undvika eller strida mot.

Många sandlådespel spel kan vara lite virriga i början eftersom kartan är så stor och det gäller att hitta alla uppdrag. Vi upplevde att detta löste Zelda riktigt bra eftersom starten är enkel där spelet visar vägen du ska ta. Sedan finns inte så mycket vägvisning utan väger du väljer skapar spelet. 

Det vi gillade mest med detta spelet är att det kan vara stundtals utmanade. Det är helt klart det svåraste Zelda spelet som har gjorts och därmed är det en mycket bättre känsla när man tar sig vidare i spelet. I det här spelet finns det alltid något att göra och det känns nästan som att äventyret aldrig tar slut. 

Nytt för detta Zelda är också att du måste laga mat för att få tillbaka liv. I tidigare spel brukade man slå sönder krukor och gräs för att regenerera liv. Det vi gillar mer med detta är att maten du äter har olika egenskaper beroende på vilka ingredienser du väljer. 

Minecraft

Tidlöst spel som hängt med länge

nintendo spel

Minecraft är ett spel som ligger oss varmt om hjärtat och något vi rekommenderar för alla gamers där ute. Minecraft är riktigt bra till datorn men passar även bra till Nintendo Switch då spelet visat sig fungera på både Xbox och Playstation. 

I minecraft bygger du dig egen värld med hjälp av fyrkanter som du samlar på dig. Det är endast kreativiteten som sätter stopp för vad du kan bygga och göra. I självaste singleplayer spelet finns inte en riktig story eller kampanj men du kan däremot klara ut spelet genom att vinna över end dragon. 

Spelets charm är att det aldrig tar slut. Fastnar man för spelet finns det alltid något att göra eller bygga. Det går alltid att göra sin bas större, bättre och snyggare. Numera finns även flera DLC med färdiga kartor för att göra spelet ännu mer roligt. 

Nintendo Luigi’s Mansion 3

För dom som behöver lite variation från Super Mario

Nintendo

Nintendo Luigi’s Mansion 3 är ett roligt spel där man ska besegra spökena och rädda Mario och vännerna. I detta spel är det inte Mario som är huvudrollen utan Luigi vilket vi tycker är lite uppfriskande och en bra omväxling. 

Spelet är lite som Ghostbusters eftersom en stor del av spelet går ut på att rensa olika byggnader och hus från spöken. Det kan låta enformigt men spelet erbjuder en del mer och det är faktiskt ganska roande att sakta men säkert rensa mer och mer spöken. 

Det vi inte riktigt gillade mest spelet är självaste storyn men samtidigt kanske man inte kan förvänta sig en riktigt bra storyline av ett Luigi spel. Vi har även sett många klaga på kontrollerna vilket vi bitvis kan hålla med om. 

Stardew Valley

En rolig simulator

Gillar du spel likt Hayday där du sår och säljer grödor för att bygga vidare på din gård kan Stardew Valley vara ett spel för dig. Det vi gillar mest med detta spelet är att du kan pyssla med lite vad du vill. Exempel på saker du kan göra är: utforska djupa grottor, fiska, laga mat, crafting och integrera med bybor. 

Det är enligt oss det bästa Nintendo switch spelet för dig som bara vill koppla av och inte följa någon storyline. I spelet kan du även bjuda in 1 till 3 spelare där ni tillsammans kan arbeta på att bygga upp en stor gård. 

Spelet blir verkligen vad man gör det till. Du kan välja din layout på din bondgård och även välja en partner som du kan starta familj med. Du bygger alltså din egen bonde karaktär vilket vi tycker gör spelet extra roligt. 

Lego Star Wars: The Skywalker Saga

Bland det bästa Legospelen

Detta Lego star wars spel är ett nysläppt Lego spel där du kan spela igenom alla nio Star Wars filmer. Spelet skiljer sig en del från de tidigare Star Wars spelen och det finns mer att göra och uppgradera än i tidigare spel. 

Det vi gillar extra mycket med detta Star Wars spel är friheten. Du kan ta dig till vilken planet när du vill och göra vad du vill vilket vi tycker är riktigt kul. Har du spelat dom tidigare Lego spelet är det en stor chans att du kommer gilla detta spel, även om du har blivit äldre. 

Storyn är bra och det finns mycket sidogrejer att hitta på. Spelet har vart lite stundtals buggigt men samtidigt är det något vi förväntade oss av ett legospel. 

Monster Hunter: Rise

Ett actionfyllt spel fullt med monster

nintendo switch

En titel vi tror inte alla känner till är Monster Hunter: Rise som är ett äventyrsspel där du slåss mot monster och bygger på din samling av vapen. Spelet är riktigt bra gjort och vi diggade grafiken och spelets mekanik extra mycket. 

När man besegrar ett monster får man material för att sedan kunna bygga på nya vapen, rustningar och uppgraderingar. Detta är ett spelkoncept som har funnits länge och dessa spel brukar bli riktigt roliga så länge det finns en story och bra spelmekanik, vilket det finns. 

Spelet passar dom lite äldre barnen lika bra som spelet passar till vuxna. Är man helt ”novice” på spelet och likande spel kan man få en lite tuffare start men så fort man kommit in i spelet blir det riktigt roligt. 

Ring Fit Adventure

Kom i form på ett roligt sätt

Ring Fit Adventure tar du dig igenom en värld och slåss mot monster på ett sätt som gör att du får mycket motion samtidigt. Världen är lite av en hinderbana och det krävs träningsrörelser för att ta sig vidare i spelet. 

Spelet är grymt bra för att göra träningen roligare. Det är nästan som att man glömmer att man tränar tills svetten börjar rinna ordentligt. I spelet tränar du flera delar av kroppen och exempelvis kan du få din gubbe att springa genom att själv jogga i hemmet. Med självaste ringen utför du olika övningar för att ta dig vidare i spelet och ringen är ett grymt roligt hjälpmedel för att göra det hela lite mer dynamiskt. 

Det spelar ingen roll om du är helt otränad eller tränad, du kan spela spelet i ditt egna tempo och på så sätt bygga en kondition på ett korrekt sätt. Spelet kostar lite mer än det vanliga Nintendo switch spelet men det beror på att man får med träningsringen och ett litet kontroll hölster som man fäster på låret. 

Nintendo Switch Sports

Påminner mycket om wii sports

Bästa nintendo spel

Är du som oss och spelade mycket Wii sports när det kom ut kanske du kommer gilla Switchs svar på spelet. Spelat har sex stycken olika aktiviteter vilket är: Fotboll, volleyboll, bowling, tennis, badminton och chambara. Dessa aktiviteter är roliga men vi kan tycka att det är något snålt på saker att göra. 

Vi vet inte om Wii sports var bättre för att vi var yngre eller om Nintendo blivit sämre på att göra Sport spel. Förstå oss rätt, Nintendo Switch sports är ett bra och roligt spel. Men det lever inte riktigt upptill vad Wii sports en gång var. Spelet i sig är dock riktigt roligt och vi tror att det kan bli ännu bättre då det får ett par uppgraderingar framöver och fler aktiviteter. 

Du kan fästa en kontroll på benet vilket gör att du kan exempelvis sparka i verkligheten på bollar i spelet. Spelet gör även en aktiv och är inte så mycket stillasittande vilket vi gillar. Det är inte lika aktivt som Ring Fit Adventure men spelet gör fortfarande så att man får röra på sig. 

Nintendo Mario Kart Live: Home Circuit Mario

Bygg en Mario Kart bana i ditt hem

Mario Kart switch

Nintendo Mario Kart Live: Home Circuit Mario är ett väldigt coolt spel där du bygger en egen racingbana i ditt hem och spelar Mario Kart med fysiska små Mario Karts. Du kan skapa din bana precis som du vill och i kittet ingår delarna du kan tänkas behöva. 

Spelet är riktigt coolt eftersom du ser på Switch skärmen hur du susar fram genom ditt hem bland alla möbler. Dyker det exempelvis upp ett husdjur ser du detta på sidan av vilket vi tycker är riktigt roligt. Man använder Switch kontrollen som vanligt och kan möta andra motståndare. 

Det är ett riktigt roligt spel där vänner och familj kan spela tillsammans och köra ett race mot varandra i vardagsrummet. Spelet funkar även som ett vanligt Mario Cart där det finns hinder och svampar som gör att du får extra mycket fart. 

Pokémon: Let's Go, Pikachu

Fyllt med nostalgi

Pokemon switch

Pokémon: Let’s Go, Pikachu är Pokemon spelet du ska välja om du vill ha ett nyare Pokemon spel som liknar de äldre versionerna. Det tar in lite inspiration från Pokemon Go och är ett härligt spel där man bevarat mycket klassiskt från dom tidigare Pokemon spelen. 

Spelet finns i två olika versioner, Pokémon: Let’s Go, Pikachu! och Pokémon: Let’s Go, Eevee! Vi gillar mest Pickachu men valet är fritt och du kan välja vilken version du vill köpa av spelet. När vi tittar på grafik och utseende är spelet väldigt tilltalande och det är väldigt uppfriskande att spela med den gamla musiken till en ny grafik. 

Användarvänligheten och spelupplevelsen är väldigt hög eftersom både nybörjare och avancerade kan ha kul i detta spel. Det finns funktioner i spelet som passar bra för dig som är helt ny inom Pokemon men du kan även spela spelet på en ny nivå vilket passar för den mer inbitne Pokemon spelaren. 

Mario Party Superstars

minispel från hela Mario Party-serien

Nintendo switch spel

Mario Party Superstars är ett roligt spel fyllt med massa olika minispel som blir extra roligt att lira med vännerna. Tyvär tycker vi spelet blir ganska tråkigt att spela ensam och online läget har en liten avsaknad av aktiva spelare. Men i en grupp med vänner eller familj är spelet riktig roligt. 

Spelet består av olika minigames där du och dina vänner tävlar mot varandra om vinsten. Det första Mario Party spelet släpptes redan 1998 och sedan dess har fler minispel lagts till och vissa plockats bort. Vi gillar när spel har funnits väldigt länge eftersom det visar på att konceptet funkar. 

Minispelen har en stor variation vilket gör att det inte blir tråkigt i längden som vissa minispel kan bli. Spelet har även mycket sabotagemöjligheter du kan utföra på dina motståndare så att det blir lite tjafs när man spelar hör till, allt på skoj förstås. 

Crash Bandicoot 4 - It's About Time

Ett spel från förr i nytt format

bästa nintendo switch spel

Bland alla bästa nintendo switch spel får man inte glömma att nämna ett Crash Bandicoot spel. Detta är ett ikoniskt spel som har hängt med länge och nu även släppts till Nintendo switch. Detta spelet påminner mycket om de äldre spelen men har även ett par nya uppgraderingar som gör det värt att köpa. 

I Crash Bandicoot 4 – It’s About Time finns det nya karaktärer med nya förmågor som gör det roligare att spela. Det finns nya bossar att besegra och nya dimensioner att utforska. Spelet har kvar sin gamla känsla men i ett nytt format som är väldigt uppfriskande. 

Spelet är faktiskt ganska utmanande och det kan ta ett tag att klara vissa nivåer. En del gillar inte spel där det blir för svårt men det är grymt kul för dig som har tröttnat på de enklare spelen och behöver lite mer utmaning för att känna att du verkligen klarat ut ett spel. 

Unravel 2

Unravel 2 bjuder på ett bra äventyr

switch

I Unravel 2 är ett vackert spel där du ger dig upp på ett äventyr där samarbete är viktigt. Det första Unravel spelet som släpptes blev en riktig succé och tvåan lever faktiskt upp till förväntningarna. 

Spelet har en bra story, bra spel mekanik och en väldigt vacker natur. Atmosfären är riktigt bra och musiken gör att spelet blir mysigt och lugnande att spela. I Unravel 2 kan man spela med en vän i samma värld. 

Spelet utspelar sig i Sverige eftersom det är gjort av det svenska spelföretaget Coldwood Interactive. Att det utspelar sig i Sverige är väldigt kul eftersom det är få spel som gör det. 

Just Dance 2022

Dansa loss i nya Just dance

just dance switch

Just dance är det bästa Nintendo switch spelet för dig som gillar att dansa loss och träna samtidigt. Spelet är ett grymt sätt att komma igång fysiskt och för att du ska få lite vardaglig träning på ett roligt sätt. 

Spelet kan registrera kaloriförbränningen och den tid du spenderar på att danska så att du får koll på din träningsnivå. Men spelet är inte bara träning, du kan spela Just dance med en till person och kombinera poängen för att slå nya rekord. 

Spelet passar alla och har även ett barnläge så att alla åldrar kan ha kul i Just dance. Det finns även en bra funktion i spelet där Just dance rekommenderar innehållet beroende på vad du brukar dansa till. 

Triangle Strategy

Dansa loss i nya Just dance

Nintendo switch spel

Triangle Strategy är ett bra spel till Nintendo switch som är uppdelat i 20 kapitel med en berättelse som är riktigt bra för ett spel. I spelet gör du flera val längs vägen som ändrar storyn och upplevelsen av spelet. Detta gör att spelet har fyra olika slut så du kan även spela om spelet 4 gånger på olika sätt.

Spelmekaniken och kontrollerna för attack är bra gjorda och det är ett spel man kan lägga väldigt många timmar på innan man tröttnar.  I spelet finns det 20 karaktärer som går att spela där alla även har olika skills. 

Spelet passar dig som helst spelar själv och gillar att följa en bra story under vägen. Det finns en hel del strategi i spelet och du kan ta strider på flera olika sätt.

 

Donkey Kong Country - Tropical Freeze

Ett riktigt bra Donkey Kong spel

Donkey kong switch

Det finns en chans att du redan spelat Donkey Kong Country – Tropical Freeze på Wii U eftersom det släpptes för den konsolen först. Nu har det kommit till switch och det är ett bra tillfälle att börja spela detta om du inte hade det till ditt Wii. 

Det här spelet passar lika bra att spela själv som det gör i co-op läge där du kan spela med en vän. Spelet är ett roligt och utmanande plattformsspel där du surfar genom öar, besegrar bossar och samlar på dig saker. 

Om du redan har spelat spelet på Wii u kanske det inte är värt att köpa. Det beror på hur mycket du gillade spelet till WIi u och om du tycker det är värt pengarna. Det finns lite nya grejer i Switch versionen som en ny karaktär och Funky Town.

bästa vr-headset
Köpguider

Bästa VR-Headset 2023

Att leva sig in i spelet med det bästa VR-Headset gör att spelandet blir både roligare och mer verklighetstroget. Med ett VR-Headset kan du vara

Läs mer»