Bästa ps5-spelen

Bästa PS5-spelen att spela just nu

Playstation 5 är Sonys senaste konsol och den klarar av att köra riktigt prestanda krävande spel där grafiken och detaljerna nått nya höjder. Dom bästa PS5 spelen är dom spel som har en bra handling, bra spelmekanik och givetvis är estetiskt tilltalande. 

Bästa PS5-spelen:

Spider-Man: Miles Morales

Bästa PS5 spel just nu

Spiderman

Bland dom bästa PS5 spelen hittar vi Spider-Man: Miles Morales som är ett riktigt grymt spel där man spelar huvudkaraktären Miles Morales i New York. Detta spel har varit riktigt upp hypat och Insomniac Games har gjort ett riktigt bra jobb på att leverera ett spel som överträffar förväntningarna. 

Spelets huvudstory är bra men skulle kunnat vara längre. Sitter man klistrad kan man köra igenom hela spelet på en dag men det behöver man inte göra. Man kan göra flera side missions och flyga runt i New York vilket drygar ut spelets huvudstory en hel del. 

Det vi gillade mest i detta spelet är grafiken som är otroligt välgjord. Vi gillar även att spelet går att bli riktigt duktig på och det är inte så att man lär sig allt på en dag. Har man sett filmerna och spelat dom tidigare Spiderman spelet är detta spel ett måste att testa. 

Call of Duty: Modern Warfare 2

En klassiker påväg tillbaka

Modern warfare 2

När spelet Call of Duty: Modern Warfare 2 kommer på tal är det många gamla minnen som väcks för spelare som växte upp med en Xbox 360 kontroll i handen. Detta är ett ikoniskt spel som präglats många gamers barndom ända sedan 2009. 

Detta spel är ingen remake eller remaster från 2009 versionen utan snarare en förbättring på modern warfare spelet som släpptes 2019. Den versionen som släpptes 2019 blev väldigt populär och därför är det så kanske inte så konstigt att dom väljer att köra en till uppgraderad version. 

Vi gillar det här spelet eftersom det är ett koncept som funkar och funnits länge. Många har tyckt att Call of duty serien blivit stundtals tjatig men nu har det gått ett par år och fler väljer att komma tillbaka. Något vi även ser som positivt är att kampanjen verkar rätt bra och det tycker vi är viktigt för alla solo spelare.

Elden Ring

Utmanande och roligt

Elden ring

Eldenring är ett av dom bästa PS5 spelen och är utvecklat av FromSoftware som även byggt det omtyckta spelet Dark Souls. Spelet har varit mycket hypat av Souls fans och spelet har lockat många nya till att köpa sig ett exemplar. 

Spelet är i open world format och har en väldigt spektakulär värld där spelets kantas av berg och äldre slott. Vi gillar verkligen världen i detta spel och man lever nästintill in sig i spelet när man fått grepp om spelmekaniken och storyn. 

Spelet kan vara stundtals svårt men samtidigt behövs det också. När man klarat ett svårare uppdrag eller eliminerat en svårare boss får man verkligen en belöningskänsla vilket många spel saknar idag. Även om du inte spelat någon souls spel innan så rekommenderar vi dig att testa Elden ring. 

Gran Turismo 7

Ett riktigt bra racingspel 

Gran turismo 7

Gran Turismo 7 är ett riktigt bra racingspel och ett måste för dig som gillade dom tidigare Gran Turismo spelen. Spelet har ingen open world likt Forza Horizon men har däremot riktigt bra banracing där fokuset ligger på att ta sig runt banan så fort som möjligt med perfekt körning. 

Att spelet inte är open world gör att det känns mer raceinriktat, vilket det också är. Spelet har riktigt bra racingmekanik och följer mycket av den verkliga fysiken vad gäller bankörning. Spelet är inte på samma nivå som exempelvis Assetto Corsa när det kommer till simulatorkörning. Men spelet är definitivt mycket mer verklighetsbaserat än de flesta racingspel där ute. 

Spelet har riktigt bra racingbanor och bilar som många av oss har drömt om sedan vi var barn. Det vi gillar med detta spelet är att det finns ett tydligt mål i och med att det finns ett karriär läge att klara ut. Det finns en stor chans att man blir motiverad att klara ut hela spelet i karriärläget jämfört med många andra bilspel där man istället bara vill åka runt. 

Horizon Forbidden West

Ett äventyr i en riktigt imponerande värld

Horizon Forbidden West

Detta är ett spel som bygger på det föregående spelet Horizon Zero Dawn som blev väldigt populärt. Vill man få ut maximalt med upplevelse från Horizon Forbidden West bör man spela det föregående spelet innan men det funkar även att hoppa på den nyaste titeln på en gång. 

I det nya spelet är in princip allt bättre. Spelmekaniken har fått sig ett lyft och självaste striderna har blivit bättre. Givetvis har även grafiken fått sig en genom gång och det känns väldigt uppfriskande att spela om man kört det tidigare Zero dawn spelet. 

Spelet är open world och går ut på att dyka sig in i storyn och äventyrar runt för att ta sig vidare i spelet. Det kan vara värt att tilläga att om du redan har detta spel på PS4 behöver du inte köpa det till PS5 eftersom då får man spelet gratis om man har ett PS5 med disk.

Ratchet & Clank: Rift Apart

Ett spel som har finslipats på genom åren 

Ratchet and Clank

Ratchet & Clank: Rift Apart är ett grymt roligt spel till Playstation 5 vi rekommenderar. Spelet går ut på att dig an en ondskefull kejsare från en annan verklighet med hjälp av nya coola vapen och karaktärer. Det första Ratchet & Clank släpptes för en herrans massa år sedan och detta är det nyaste ur serien. 

Grafiken i detta spelet är riktigt grymt och det märks att utvecklarna lagt otroligt mycket tid på att få till ett Ratchet & Clank som ingen kan klaga på grafikmässigt. Spelet har olika miljöer och vissa skogsmiljöer får en nästan att stanna upp för att bara titta på skogen. 

Spelet är väldigt underhållande eftersom det har en bra musik genom spelet som passar med vad man gör. Karaktärerna passar bra in i spelet och alla nya vapen är väldigt rolig att använda i spelet. En annan sak vi gillar med detta spelet är att man använt alla nya tekniker i Dual shock kontrollen. I kontrollen känner man rekyl från kontrollen och andra saker såsom skakningar och explosioner. 

Deathloop

Ett spel som utnyttjar PS5 kontrolls nya egenskaper

Deathloop

Deathloop är ett skjut- och stealthspel där man spelar i en o samma dag som går under en konstant loop, varav namnet. Vi gillar stealtspel extra mycket eftersom man känner sig verkligen som en spion när man försiktigt trampar runt utan att bli sedd. 

Spelet har en stor variation och miljöerna man spelar i är riktigt häftiga som kantas av en bra grafik i first person vy. Spelets strider är väldigt underhållande och spelmekaniken är rätt för denna typ av spel. 

Samma företag som har gjort utvecklat Deathloop har även utvecklat Dishonored vilket är ett spel som först släpptes 2012 och har fått många fans under åren. 

Vilket är det bästa PS5 spelet just nu?

Vi tycker att det nya Spider man spelet är det bästa spelet till PS5 just nu eftersom det är ett komplett spel som har allt. Spelet har en grym story och en väldigt snygg värld där utvecklarna verkligen satsat på att få till ett bra estetiskt talande spel. I spelet kan man inte bara göra uppdrag men även flyga runt som Spider Man vilket tar många timmar innan man tröttnar på. 

Ett annat spel som vi gillar på listan är Gran turismo 7. Det är ett racingspel där man endast kör race på bana vilket vi gillar när det kommer till racingspel. Open world bilspel kan bli rätt fladdriga och man tappar hela race biten. Att endast köra på bana gör så att man blir mer tävlingsinriktad och gör så att man fokuserar mer på att bräcka nya tider. Vill man ha ett open world bilspel rekommenderar vi Forza Horizon där man kan köra runt hur mycket man vill utan att behöva hålla sig till någon bana. Nackdelen med Forza Horizon är att det endast finns till Xbox och PC. 

Hur vi väljer spel att recensera

När vi recenserar olika spel utgår vi från våra egna erfarenheter och vad andra källor har att säga. Vi har spelat mycket nya PS5 titlar och enligt oss är dessa fem dom bästa titlarna för Sonys senaste konsol. När vi bygger vår egen uppfattning kollar vi främst på vad spelet går ut på. Här kan man ganska snabbt sålla bort dåliga spel som är nästintill meningslösa.

Sedan kollar vi på om spelet har en bra story vilket är viktigt om det är ett spel som baseras på en berättelse. Givetvis behöver inte Gran turismo 7 ha en bra story men ett spel som Elden Ring är storyn en stor del av spelet. Storyn ska vara sammanhängande och göra så att man blir mer sugen på att spela spelet. Storyn ska även vara relativt lång så att man inte spelar klart spelet på ett par timmar. 

En annan viktig sak vi kollar på är spelmekaniken, hur kontrollerna fungerar. Många spel brukar floppa här och speciellt om det är nya utvecklare som inte hunnit finslipa på ett spel i flera år. Det gäller att utvecklarna väljer rätt rörelser för rätt knappar för att man ska gilla hur spelet fungerar. Självaste spelstilen och känslan är även viktig där spelet ska ha en viss inlärningskurva för att det ska kännas lite belönande att spendera mer tid på spelet. 

Vi läser även mycket recensioner från konsumenter som redan lagt mycket tid i spelet. Eftersom det är konsumenter som är slutkunden så väger deras röst tyngst eftersom det är dom ska njuta av spelen. Här får man också en bra överblick över om spelet blir tråkigt i längden eller om de håller uppe underhållningen efter ett par veckors spelande. 

Kan jag spela PS4 spel på PS5?

Har du kvar gamla PS4 skivor kan du spela dessa på ditt PS5 om du köper varianten som har en diskläsare. Du kan även skicka över spelen via exempelvis Wi-Fi. Har du fortfarande ett PS4 är uppgraderingen till ett PS5 värt det eftersom PS4 har nu funnits länge på marknaden vilket har gett Sony väldigt mycket tid att finslipa PS5 till något riktigt bra. Det nya PS5 har bättre prestanda och nya kontroller som har rörelser i kontrollerna beroende på vad du spelar och gör i spelet. 

Vad menas med Open world?

Ett open world spel innebär att spelet har en öppen karta där du kan strosa runt fritt hur du vill. Dessa spel brukar ofta utgå från någon berättelse och ha uppdrag på vägen som man ska lösa. Exempel på Open world spel på denna lista är nya Spider man spelet.

present till gamer
Tips & guider

Tips på present till gamer

Har du en närstående gamer som fyller år eller en bra bekant som gillar datorspel är en present kopplat till gaming mycket uppskattat. När det

Läs mer»
bästa nätaggregat
Köpguider

Bästa nätaggregat

Nätaggregatet är delen i datorn som förser alla komponenter i datorn med ström. Utan ett nätaggregat kan du inte ens starta datorn så det är

Läs mer»
Snabba upp dator
Tips & guider

Snabba upp datorn

Att snabba upp datorn är faktiskt väldigt enkelt och något som fler med äldre datorer borde göra. Upplever du att din dator har blivit segare

Läs mer»
rengöra datorn
Tips & guider

Hur du rengör datorn

Att damm och andra orenheter fastnar i datorn är inte helt ovanligt efter ett par månaders användande. I denna guide kommer vi att gå igenom

Läs mer»