julklapp till gamer

16 Julklappar till en gamer

Att köpa en bra julklapp till gamern kan vara svårt om man själv inte är en gamer. I denna lista kommer vi att tipsa om 16 bra julklappar som går hem hos den spelintresserade. Vi kommer att lista julklappar i olika prisintervallet så att du kan hitta en fin julklapp som passar din budget. 

Gamingmusmatta

Prisvärd musmatta med snygg LED belysning

gamingmusmatta

Vare sig du ska köpa en julklapp till sonen, dottern eller en annan bekant som gillar datorspel är en musmatta alltid uppskattat. Musmattan är den perfekta julklappen till gamern eftersom det är en slitagedel i gaming setupen som alltid behöver bytas förr eller senare. 

Anledningen till att vi valde denna musmatta är för att det inte är någon vanlig gamingmusmatta. Musmattan har RGB belysning i kanterna vilket är en sån där liten extra detalj som gör musmattan riktigt snygg och häftig. Belysningen i kanterna kan styras enkelt med en knapp på musmattan för att sätta sin egna touch på utseendet. 

Musmattan kostar endast 199 kronor och kommer från spelutrustnings tillverkaren Arrogant. Gamingmusmattan är 450 x 400 mm i storlek vilket gör att gamern får gott om plats för spelyta. Ytan är en textilyta vilket gör att den passar perfekt att spela på med både laser- och optiska möss. Musmattans botten har en gummibeläggning vilket gör att den inte glider runt på bordet. 

Logitech G 603

En trådlös mus med bra batteritid

gamingmus

En trådlös gamingmus är en fin julklapp som går hem hos gamern som spelar mycket datorspel. Denna gamingmus är från Logitech vilket är en ledande tillverkare inom gamingvärlden. 

Denna gamingmus är en trådlös mus vilket många gamers föredrar eftersom det är en bättre känsla att spela utan sladdar. G603 som denna mus heter har en otroligt lång batteritid på upp till hela 18 månader i batterisparläget. I det vanliga spelläget har musen en batteritid på 500 timmar vilket gör att man får riktigt mycket gaming innan musen behöver ett par nya batterier. Gamingmusen har 12000 DPI och endast 1 ms responstid vilket lämpar sig perfekt för alla typer av spel. 

Musen är väldigt lätt vilket är tacksamt om man ska spela FPS spel där siktet är väldigt viktigt. Vi gillar även hur musen är formad vilket gör att den ligger väldigt bra i handen när man spelar. Med ett enkelt knapptryck kan man ändra hastigheten på musen och har även två knappar på sidan av musen. 

Nintendo Switch Lite Konsol

En rolig liten konsol 

Nintendo switch

Nintendo switch lite är en billigare version av den populära Nintendo switch. Lite versionen kostar någon tusenlapp mindre är vanliga Switch versionen men har fortfarande många roliga spel som går att köpa till. 

Switch lite är baserat på samma system Nvidia Tegra X1 och har samma upplösning i skärmen som vanliga Switch. Switch lite är en kompakt spelkonsol där man inte kan ta bort några delar utan man spelar med hela enheten som den är. Det är en perfekt liten konsol för att kunna spela var som helst när som helst. 

Till Nintendo switch lite finns ett väldigt brett sortiment av spel vilket gör att alla gamers kan hitta något som passar sin smak. Konsolen finns även i lite olika färger vilket gör att man kan förhoppningsvis välja sin favoritfärg på konsolen. 

Till konsolen finns både nya titlar för lite färskt spelande men det finns även kvar alla klassiska spel som Super mario, The Legend of Zelda, Pokémon och dom flesta lego spelen som blivit väldigt populära dom senaste 10 åren. 

 

Logitech G 435 Lightspeed

Trådlöst gaming-headset

gamingheadset

Ett trådlöst gaming headset från Logitech är en julklapp som hade uppskattas av de flesta gamers. Ett trådlöst headset är mycket bättre än ett trådbundet eftersom det inte finns någon sladd som kan trassla till sig. Att spela med ett trådlöst headset ger mycket mer frihetskänsla jämfört med ett trådbundet. 

Headsetet har mjuka öron muffar med memoryfoam-kuddar och ett bra huvudband som gör så att headsetet sitter bekvämt på huvudet i flera timmar. Headsetet finns i flera snygga färger så att du lättare kan hitta en färg som matchar gamern du ska ge julklappen till. 

Det här headsetet har Lightspeed-teknik vilket innebär att anslutningen till datorn är väldigt stabil. Det går även att ansluta headsetet med Lightspeed-tekniken till en spelkonsol som exempelvis Playstation. Eftersom headsetet även har bluetooth kan du ansluta headsetet till mobiltelefonen vilket gör att man kan spela på mobilen ostört. Det går även att använda headsetet för mobilsamtal vilket kan vara väldigt praktiskt. 

Ljudet i hörlurarna är väldigt bra eftersom dom har ett 40 mm-element som har stöd för Dolby Atmos, Tempest 3D AudioTech och Windows Sonic vilket är perfekt för gamern som behöver höra tydligt i spelet. Headsetet har även en mikrofon vilket gör att gamern kan kommunicera med alla vännerna online. 

HyperX QuadCast Mikrofon

En mikrofon med bra kvalité

Hyperx mikrofon

En mikrofon är en fin julklapp till gamern som spelar mycket med vänner och kanske vill börja med youtube eller streaming. När man ska göra content är det viktigt att man har en bra mikrofon så att publiken kan höra en ordentligt. 

Hyperx är en känd tillverkare av gaming utrustning och deras prylar håller hög kvalité till ett överkomligt pris. Just denna mikrofon har en väldigt cool design och passar perfekt in i datorspelarens rum som har lite känsla för design. 

Mikrofonen kopplas in med USB och står på sin eget stativ vilket gör att den aldrig är i vägen för när du ska spela. Självaste stativet är säkert från vibrationer och stötar vilket är viktigt för att få en bra ljudkvalité när man spelar. 

Det är en perfekt instegs mikrofon till steaming världen där kreatörer skapar underhållning medan dom spelar sina favoritspel. Fler unga vill börja med livestreaming och Youtube videos och då är det viktigt att ha en någorlunda kvalité på grejerna. Mikrofonen har en smart trycksensor på ovansidan vilket gör att du kan stänga av mikrofonen väldigt smidigt och snabbt. 

Logitech G915 Lightspeed

Ett schysst gamingtangentbord 

Gamingtangentbord

Detta tangentbord från Logitech är ett väldigt uppskattat tangentbord och en perfekt julklapp till sonen eller dotter som gillar att spela med riktigt bra grejer. Tangentbordet har en trådlös Lightspeed anslutning, avancerad LIGHTSYNC RGB teknik och diskreta mekaniska spelbrytare så att du kan spela utan att störa någon. 

På en batteriladdning har du 30 timmar batteritid innan du behöver koppla in tangentbordet för laddning. 30 timmar kan låta lite i underkanten men faktum är att man oftast spelar ett par timmar som högst och laddningen är väldigt smidig och snabb så 30 timmar räcker gott och väl för de flesta. 

Tangenterna är väldigt användbara och snabba att använda vilket är viktigt för gaming och för att kunna skriva fort. Dom har en ganska låg profil vilket vi gillar eftersom det ger en mindre klumpig känsla när man använder tangentbordet. Tangentbordet är väldigt tunt och riktigt snyggt vilket passar in i dom flestas gaming setup. 

Frostbite Minikyl

Perfekt julklapp till gamern

minikyl

En minikyl är en perfekt julklapp till gamern som gillar att dricka riktigt kalla drycker till sina spelstunder. I en minikyl kan man ha allt från läsk, vatten men även nyttigare varor som frukt. Den här minikylen har en bra storlek och rymmer ungefär 45st 33-cl burkar. Kylen kan få dina drickor riktigt kalla eftersom den går ner till 5 grader precis som en vanlig kyl. 

Minikylen är relativt tyst och man vänjer sig ganska snabbt vid ljudet. Det är inte så att ljudet stör sömnen men det beror ju också på hur känslig man är förstås. Kylskåpet har en snygg svart design och har en höjd på 520 mm, en bredd på 440 mm och ett djup på 470 mm. Det finns även en variant i silver men vi tycker att svart är snyggast. 

Kylen funkar även att ha som vinkyl i köket. Hyllorna går att ta bort så att man får plats med vinflaskor genom att ställa dom upp. Kylskåpet har fem olika inställningar vilket gör att man kan hitta en temperatur som passar årstiden och drickorna man kyler. 

Meta Quest 2 VR glasögon

En gamern behöver kalla drycker

VR glasögon

VR glasögon är en dyrare men väldigt fin julklapp till gamern som verkligen vill leva sig in i spelen. Med dessa VR glasögon är du i spelvärlden och styr spelet med två handkontroller. Dessa prylar är ofta lite dyrare eftersom det är en ny teknik som få tillverkare lyckats få till bra. 

Dessa VR glasögon är byggda av META vilket vi tycker gör dom bästa VR glasögonen. Med dessa glasögon kan du spela spel men även titta på film och leva dig in i den digitala världen på ett nytt sätt. Detta är version två av denna modell och den har fått ett par uppgraderingar som gör hela upplevelsen bättre. 

Det vi gillar extra mycket med dessa VR glasögon är att det inte behövs någon dator eller spelkonsol för att använda dom. Du har ett stort bibliotek av spel direkt i glasögonen vilket gör att du kan börja spela och kolla på film väldigt enkelt. Du kan även koppla in glasögonen i en dator för att få tillgång till ännu mer spel och film. 

Detta är ett väldigt coolt sätt att uppleva spelen och kan inte jämföras med vanlig gaming där man endast stirrar in i en skärm. Här lever man sig verkligen in sig i spelet och när man rör sig i verkligheten rör man sig även i spelet vilket vi tycker är riktigt coolt. Skärmen i glasögonen är väldigt detaljrik och det är riktig cool upplevelse att använda dom. 

Smart LED-list RGB

Perfekt julklapp till gamern som ska inreda rummet

led-strip

En LED strip är perfekt för gamern som vill få lite mer belysning i rummet. Denna led slinga har 50 olika zoner vilket gör att du kan ha flera olika färger samtidigt på slingan. Du kan även ställa en enskild färg för att följa ett särskilt färgtema i din gaming setup. Det är en bra julklapp till sonen som alltid har ett kolsvart rum när han spelar.

Denna LED slinga kommer från TP-link vilket är ett företag som är mest känt för sina routrar. Deras ledslingor har hög kvalité och en billig prislapp vilket gör att det passar perfekt som julklapp. LED slingorna går även att klippas ner för att passa bättre in i rummet. 

Dessa slingor går att fästas bakom skärmen, under bordet eller på någon annan plats där inte dioderna lyser rätt in i ögonen. Vi tycker att det ser snyggast ut om dioderna får lysa upp mot en vägg så att färgen får en större spridning. 

Led slingorna kopplas upp mot wifi och kan styras med en app vilket är väldigt smidigt. I appen kan man ändra färg men även sätta in timer för när man vill att slingorna ska lysa eller inte. 

iiglo PC-bygg-kit 16 delar

För den som gillar att pilla med datorer

kit

Om du känner en gamer som tycker om att bygga och underhålla datorer är detta kit praktiskt. Detta kit innehåller alla tänkbara verktyg som är viktiga när man bygger en dator. Med detta kit kan du säkert skruva och pilla utan att komponenterna tar skada. 

I satsen ingår bland annat två tångar, stora och små bits, en lampa och ett antistatisk armband. När du bygger en dator är ett antistatisk armband viktig för att inte skada komponenter med farlig statisk elektricitet. 

Alla verktyg är kraftfulla nog att användas för att skruva dator eller för att skruva ihop möbler från exempelvis IKEA eller Mio. Kittet är perfekt för den som gillar att bygga sina egna datorer men även för dom som gillar att underhålla datorer. 

TP-link RE450

Få bättre internet i gaming rummet

wifi repeater

En wifi repeater är en fin julklapp till den som har lite sämre internet där hemma. Den som kör på trådlös anslutning har stor nytta av en wifi förlängare eftersom man får bättre anslutning på längre avstånd. Denna wifi förlängare är från TP link vilket talar för bra kvalité.

Förlängaren går att konfigurera enkelt med en app och fungerar till alla routrar. Det är perfekt för gamern som spelar på övervåningen men som har en router på undervåningen. Förlängaren har stöd för hastigheter på upp till 1750 Mb/s. Det finns även ett 5 GH-z band som klarar upp till 1300 Mb/s i hastighet. 

Fördelen med en wifi förlängare är att den också kan användas av fler i hushållet. Du förbättrar även den trådlösa uppkopplingen till mobiler och exempelvis teven som är i närheten av förlängaren.  

Ett presentkort på Komplett

Få bättre internet i gaming rummet

komplett presentkort

Ett presentkort är den perfekta julklappen till gamern eftersom personen som får presentkortet kan själv välja exakt vilken julklapp den vill ha. Det är perfekt att ge ett presentkort till någon som man är lite osäker på vad dom vill ha.

På Kompletts webbsida som vi länkar under kan man själv skriva in vilket belopp presentkortet ska ligga på. Man kan även maila presentkortet med ett julkort om man vill ge presentkortet till någon som bor längre bort. 

Komplett har ingen egen butik utan är en internetbutik. Deras utbud av gaming grejer är otroligt brett och personen som du ger presentkortet till kan definitivt hitta något som faller gamern i smaken. 

Komplett a190

En riktig bra gamingdator

gamingdator

En gamingdator är en väldigt dyr julklapp men samtidigt en väldigt fin julklapp som kan skapa mycket kul för den som får den. Just denna gamingdator har Komplett byggt ihop och valt komponenter till som lirar bra tillsammans. 

Fördelen med en Komplett dator är att den går att konfigurera i efterhand. Vill du exempelvis ha ett annat grafikkort eller en större SSD går detta att konfigurera innan du köper datorn. Just denna dator har ett GeForce RTX 3070Ti grafikkort med en Ryzen 7 5800X processor vilket gör datorn till ett riktigt prestanda monster. 

Datorn har även 16 GB ram och en stor SSD på 1 TB vilket är viktigt för att kunna lagra många spel samtidigt. Datorn har även ett snyggt chassi med RGB belysning som du kan sätta din egna touch på. Chassit har även ett sidoglas vilket gör att du kan studera alla komponenter i datorn. 

Datorn har 3 års garanti och komponenter som är väldigt framtidssäkra vilket innebär att du kan köra samma komponenter i flera år innan du behöver uppgradera för att hänga med spelens utveckling. 

 

Lenovo Legion 5 15,6"

En grymt bra gaminglaptop

Gaminglaptop

Återigen en lite dyrare julklapp men inte en stationär dator den här gången. Detta är en gaminglaptop som har prestandan av många datorer men i ett mycket mindre format. En gaminglaptop är en bra julklapp till gamern som ofta är på språng eller som inte har så mycket plats.

En gaminglaptop passar mycket bra för spel men eftersom den har så vassa komponenter är den också en riktigt grym jobb och studiedator. Ska man köra vissa CAD och redigeringsprogram är gaminglaptopen ett väldigt bra val. 

I denna laptop hittar vi ett GeForce RTX 3060 grafikkort tillsammans med en Ryzen 5 5600H processor vilket skapar riktigt bra prestanda för gaming. Vi hittar även ett RAM minne på 16 GB och en större SSD på 512 GB. Ett större RAM minne och en SSD är viktiga för att spelen ska ladda optimalt. 

Skärmen är en 15,6 tums gamingskärm med 120 Hz vilket är nästan ett måste idag för att alla gamers blivit vana med hög uppdateringsfrekvens. Gaminglaptopen har även en lång batteritid vilket är viktigt för en portabel dator. Laptopen har även bra kylning vilket ofta är ett typiskt problem med gaminglaptops. 

Svive Ixion Tier 3 Gamingstol

Att sitta bekvämt är en del av spelupplevelsen

Gamingstol

En bra gamingstol är viktigt för ergonomin när man spelar spel längre tid. Att sitta bekvämt och korrekt förebygger skador och en enkel investering för sig själv. Just denna gamingstol är från Svive vilket är en väldigt populär tillverkare av gamingstolar. 

Denna gamingstol är väldigt bekväm och har ett ryggstöd som kan lutas hela bak hela 180 grader vilket gör att du in princip kan sova i stolen. Datorstolen har även 4D armstöd vilket gör att du kan justera armstödet i fyra riktningar för att hitta exakta positionen som passar dig. Självaste sätet kan även lutas tillbaka 30 grader vilket kan vara bra för när det är dags för lite avkoppling. 

Stolen klarar upp till 150 KG vilket tyder på att stolen har en robust konstruktion som kommer att hålla. Stolen har en klädsel av PU-konstläder med snygga sömmar. Stolen har även två kuddar som du kan ta bort för att hitta din perfekta sittposition. Stolen passar både längre och kortare gamers eftersom höjden kan ändras hela 80 mm. 

 

MSI Optix MAG342CQR

Gamingskärmen är också viktig

Gamingskärm

En bra gamingdator utan en gamingskärm kan vara lite onödigt eftersom man inte får uppleva hela datorns prestanda. Denna gamingskärm är en 34 tums välvd gamingskärm vilket innebär riktigt bra gaming upplevelse. Skärmen är från MSI och har de flesta tekniker man söker i en bra gamingskärm. 

Skärmen har en VA panel tillsammans med en upplösning på 3440 x 1440 vilket gör att det är en perfekt skärm för spel där grafiken är viktig. Skärmen har också 144 Hz och en responstid på 1 ms vilket vi anser är ett måste för gaming idag. Ljusstyrkan och färgerna är riktigt bra vilket många tillverkare valt att snåla in på med vissa skärmar. 

Eftersom skärmen är så bred så passar den perfekt för titlar som Red Dead Redemption, Horizon Zero dawn och diverse racingsimulatorer där man behöver mycket skärm för att slå nya banrekord. 

present till gamer
Tips & guider

Tips på present till gamer

Har du en närstående gamer som fyller år eller en bra bekant som gillar datorspel är en present kopplat till gaming mycket uppskattat. När det

Läs mer»
bästa nätaggregat
Köpguider

Bästa nätaggregat

Nätaggregatet är delen i datorn som förser alla komponenter i datorn med ström. Utan ett nätaggregat kan du inte ens starta datorn så det är

Läs mer»
Snabba upp dator
Tips & guider

Snabba upp datorn

Att snabba upp datorn är faktiskt väldigt enkelt och något som fler med äldre datorer borde göra. Upplever du att din dator har blivit segare

Läs mer»