mobilspel

Mobilspel vi rekommenderar 2023

I denna guide kommer vi att gå igenom våra favorit mobilspel som vi tycker är värda att ladda ner. Att spela på sin mobiltelefon är ett smidigt sätt att komma åt vardags gamingen och ett perfekt sett att spela när man är på resande fot. Att spela mobilspel är väldigt billigt och apparna vi listar i denna artikel är gratis vilket innebär att du kan börja spela redan idag. 

När Iphone lanserade appstore kom det snabbt massor med spelappar till marknaden och idag är utbudet väldigt stort. Det krävs inte heller någon värsting telefon för att få apparna att lira bra. De flesta nya smarttelefonerna klarar av dagens mobilspel med bra marginaler och spelupplevelsen kan bli riktigt bra. 

När vi testade alla apparna tittar vi på hur bra spelupplevelsen är. Vi försöker sätta oss in i spelen så gott det går och bilda oss en uppfattning om hur spelet är uppbyggt. Detta är viktigt för att sålla bort alla spelappar där det krävs betalning för att komma vidare. Vi kollar även hur länge man kan spela spelet, alltså om det blir tråkigt i längden. Idag finns flera simulator spel som aldrig blir tråkiga och som man kan spendera flera timmar vid så länge inget annat stör. 

Angrybirds 2

mobilspel

Angrybirds 2 har funnits enda sedan 2015 och blivit en riktig klassiker i mobilspel sammanhang. Det är ett roligt mobilspel men med inte så mycket variation. Spelet går ut på att skjuta iväg små angrybirds och träffa dom rätta målen. Det som gör spelet kul att spela i längden är att man ständigt tar sig vidare till nya nivåer där designen skiljer sig och svårighetsgraden ökar.

Det första Angry birds spelet släpptes 2011 och redan då var det otroligt populärt. Tvåan har levt mycket på ettans rykte och de behövdes en uppgradering för att spelet skulle leva kvar. För att komma vidare i spelet behöver man inte göra några köp och detta är något vi värderar högt. 

Crossy Road

spel app

Bland alla spelappar är Charmen i Crossy road är roligt men simpelt spel. Spelet går ut på att ta sin karaktär genom flera hinder och på vägen samlar man mynt för att låsa upp nya karaktärer. Spelet har funnits sedan 2014 och är utvecklat av Hipster Whale. Det vi gillar med detta spel är att man snabbt blir bättre på spelet. Inlärningskurvan är väldigt kort och man bräcker snabbt nya rekord. I längden blir dock spelet ganska uttjatat men att spela det lite då och då är roande.  

Simpsons tapped out

tapped out

Det här är ett mobilspel som var väldigt populärt för många år sedan, men som fortfarande lever kvar tack vare ständigt nya uppdateringar från utvecklarna. Charmen i detta mobilspel ligger i deras community som är riktigt bra. Det finns många aktiva spelare och det finns gott om guider för hur man tar sig vidare i spelet. 

I spelet bygger man upp Springfield igen efter att en explosion från kärnkraftverket har slagit ut staden. På sin resa låser man upp nya karaktärer och byggnader som gör så att man får mer XP och pengar. I spelet får man bygga staden som man vill och det finns alltid något att göra. Att bygga staden är ett oändlighetsgöra och det kommer ständigt uppgraderingar med nya saker att låsa upp. 

Utan dom nya uppgraderingarna och den aktiva spelarbasen hade inte vi inte rekommenderat det här spelet. Men nu är det helt klart ett spel vi rekommenderar, även om du inte är ett super fan av The simpsons. En nackdel med spelet är att det inte alltid finns något att göra för att få mer pengar. När man väl satt sina karaktärer i arbete är det lite av ett vänte spel där man får återkomma om ett par timmar för att avsluta karaktärernas arbete och få dom att göra nya. 

Boom beach

boom beach

Supercells andra spel som Hay day och Clash of clans har under åren lockat till sig en stor skara spelare. Men Boom beach är ett spel av Supercell som glömts bort undangömt bakom dom mer kända titlarna. Det vi gillar med Boom beach är att man bygger sin egna ö och det gäller faktiskt att vara väldigt strategisk för att klara av attackerna från andra fiender i spelet. 

I spelet attackerar man öar och bygger upp ett försvar på sin egna ö. Det finns även fler event att ta del av där man strider på andra platser. Överlag är det ett väldigt bra mobilspel men kan vara rätt tidskrävande. Man kan inte alltid attackera utan behöver vänta för att trupperna ska ladda upp sig. Spelar man strategiskt behöver man inte alltid använda alla trupper och på så sätt ta sig fram i spelet fortare. 

En annan sak man behöver vänta på är alla uppgraderingar av byggnader på sin ö. Spelar man med fel teknik kan det vara riktigt långtråkigt och fiender i spelet som köper saker för riktiga pengar får lätt ett övertag. Vill man ha en spel app som man spelar högst någon timme per dag är Boom beach perfekt. 

Pokemon go

Vi tror att de flesta gamers har koll på detta spel, men det är värt att påminna om det. Pokemon Go var spelet som fick alla gamers att leta pokemon utomhus mellan 2016 och 2017. Sedan dess har spelarbasen blivit mindre men det är fortfarande samma grymma spel. Det vi gillar med detta spel är att man får ta sig ut och leta efter pokemon som om det vore på riktigt. 

Det är ett perfekt spel att spela med vännerna och att cykla runt och leta pokemon kan man göra i timmar utan att bli trött. På dom mer populära arenorna i landet är det fortfarande många som spelar vilket gör att det går att hitta bra strider om man är villig att resa lite. Varje stad brukar ha ett lite populärare gym som det heter så hitta det gymmet för att hitta lokala spelare. 

2048

2048 går ut på att flytta sifforna 2, 4, 8, 16, 32, 64, 128, 256, 512, 1024 tills man får 2048 och då vinner man. Man dubblar med andra ord 2an tills vinsten. Det är ett roligt spel och det tar ett tag att få sin första vinst. Vi rekommenderar att man håller sig att dra till två direktioner så gått det går för att vinna. 

Hay day

hayday

Hay day är ett mobilspel utvecklat Supercell som i regel gör riktigt bra mobilspel där fokus oftast ligger på att bygga upp någonting. I hayday bygger du upp din egna bondgård vilket är både avkopplade och kul. I spelet sår man olika grödor och säljer till andra spelare. Man kan därefter utveckla sin gård och bygga ut sin farm. Vi gillar det här spelet eftersom det inte finns jätte mycket väntetid vilket det nästan alltid är med dessa spel. 

Subway surfers

Subway

I det här mobilspelet gäller det att ha snabba fingrar för att ta sig igenom tre tågbanor. I spelet hoppar man, springer åt sidan och duckar för att inte krascha in i ett av tågen och det har länge varit ett populärt mobilspel. Det är ett mobilspel där man ständigt jagar nya personbästa och är egentligen ganska enformigt, men kul. 

Hur vi utser bästa mobilspel

När vi sammanställde denna lista testade vi väldigt många mobilspel och recenserade dom vi gillade allra bäst. Vi testade att spela spelen en längre tid för att se hur roliga spelen blir med tiden och om det är ens värt att fortsätta spela. En annan sak som är viktig för oss är att man itne måste köpa sig fram i spelen utan kan komma långt helt gratis. I alla spel vi rekommenderar kan man komma väldigt långt helt gratis vilket vi gillar. 

robux
Tips & guider

Hur man får Robux i Roblox

Robux är spelets Roblox valuta som kan användas för att köpa saker i spelet, förändra sin avatar och köpa vissa gamepasses. Du kan få Robux

Läs mer»
present till gamer
Tips & guider

Tips på present till gamer

Har du en närstående gamer som fyller år eller en bra bekant som gillar datorspel är en present kopplat till gaming mycket uppskattat. När det

Läs mer»