dryckeskyl

Dryckeskyl bäst i test – 9 minikylar för kall dryck

Är du på jakt efter en riktigt bra dryckeskyl som ser till att din dryck håller den exakta temperaturen du vill att den ska ha? I den här köpguiden listar vi dem 9 bästa dryckeskylarna du kan köpa idag i olika prisklasser.

Du hittar stora och rejäla modeller som passar i utebaren eller att byggas in i köket och du hittar små tysta modeller perfekta att ha på skrivbordet bredvid datorn eller varför inte i sovrummet? Sedan finns det också riktigt häftiga modeller såsom Carslbergs- och Marshallkylskåp för den som vill att sin kyl för dricka även ska bli en del av inredningen. 

Oavsett hur kylen ser ut eller vad den kostar så har alla modeller några saker gemensamt – nämligen att alla är gjorda för att få plats med så mycket dryck som möjligt samt att de har ställbar temperatur vilket innebär att du kan få drickan precis till den temperatur där du tycker att den smakar som allra bäst! 

Bästa dryckeskyl:

bästa dryckeskyl

Caso

Bästa dryckeskyl

Bäst i test!
bästa dryckeskyl

Frostbite Zero Degrees

Kall minikyl

Bra val

Marshall Fridge 3.2

Stor dryckeskyl

Störst
dryckeskyl från Carlsberg

Carlsberg

Snyggast minikyl

Caso Barbecue

Dryckeskyl med glasdörr

liten drickakyl med glasdörr

Frostbite

Liten kyl med glasdörr

Coca-Cola minikyl

Minikyl till bilen

liten dryckeskyl

Chillquiet

Bästa lilla dryckeskyl

Budweiser minikyl

Häftig minikyl

1. Caso

bästa dryckeskyl

Dryckeskyl bäst i test

En rejäl och proffsig modell som går att ha både inom- och utomhus tack vare den vattentäta ramen i kirurgiskt stål.

Denna dryckeskyl med glasruta från Caso är en riktigt bra modell som andas klass, kvalitet och har en riktigt god funktion! Modellen går att ha både utomhus och inomhus, har gott om plats, kyler bra och har en riktigt snygg och genomarbetad design. 

63 liter fördelat på fyra hyllplan 

Volymen är på 63 liter vilket gör att du får plats med otroligt mycket dricka, både flaskor och burkar. Ytan är fördelad på fyra hyllplan men man kan laborera runt med detta bäst man vill och stoppa in eller plocka bort för att få så som man vill ha det.

Temperaturen kan du välja själv mellan 0 grader Celsius och 10 grader Celsius beroende på om du ska kyla öl, vin, läsk, saft eller vatten. Det du har i kylen skyddas bakom glasrutan som står emot UV-ljus, något som gör att drycken inte tar skada av solens strålar vilket är viktigt om du exempelvis skulle ha fint vin eller öl i glasflaska på förvaring. 

LED-lampa och vattentät ram

Insidan lyses upp av en LED-lampa som du kan sätta av och på för att under dagen släcka den och under kvällen ha din dryck upplyst, något som ser riktigt snyggt ut och som även är praktiskt så att man kan se vad man är sugen på. 

Ramen runt glaset är gjord av kirurgiskt stål vilket är vad som ser till att kylen är vattentät. Du kan ha den ute i alla väder så länge det är över – 5 grader Celsius, sedan måste du ta in den. 

Denna modell är riktigt proffsig och är en dryckeskyl för dig som vill ha en rejäl modell som kommer hålla länge och som man har stor nytta av året om. Prislappen är dessutom inte så hög med tanke på vad kylen faktiskt levererar! 

2. Frostbite Zero Degrees

bästa dryckeskyl

Bästa dryckeskyl liten modell

Snygg och tyst kyl med ställbar temperatur ända ner till 0 grader Celsius. 

Den här modellen från Frostbite är verkligen den bästa drickakylen du kan köpa ifall du är på jakt efter en liten, tyst och stilren modell som kyler riktigt kallt! Som namnet skvallrar orkar den nämligen kyla ner till väldigt låg temperatur vilket gör den perfekt för just dryck. Du får plats med cirka 36 st 33 cl-burkar samt några smala i dörren.

Kall och tyst

Du kan individuellt sätta temperaturen från 0 till 10 grader Celsius beroende på vilken serveringstemperatur den dryck som ligger på kylning har. Kompressorn kyler väldigt tyst så man behöver inte oroa sig för något störigt surr om man har den i sovrummet. Volymen är 33 dB vilket gör den till en av dem tystaste på marknaden. 

Tack vare att avfrostning sker av sig självt är det i princip inget underhåll alls att tänka på vilket är enormt skönt. Utan automatisk avfrostning tenderar det annars att bli ganska mycket kondens och isbildning eftersom en dryckeskyl tenderar att öppnas ganska ofta.   

Mycket plats 

Den totala volymen ligger på 35 liter. Det finns två hyllplan i mitten och två fack i dörren där du kan förvara burkar, flaskor eller tetror såsom mjölkpaket. Det går även in andra saker såsom frukt, choklad eller pizza vilket gör den väldigt mångsidig. 

En detalj som vi tycker riktigt mycket om är att det finns en LED-lampa på insidan av dörren som tänds när du öppnar. På så vis kan du se det du vill ha även om det är nedsläckt i rummet du sitter i! 

Frostbite Zero Degrees väger 16 kilo och har måtten 55 x 49 x 46 cm vilket gör den ganska behändigt och smidig att ha i köket, under skrivbordet eller ute i trädgården. Kylen drivs genom att du kopplar in den 1,75 långa sladden till ett vanligt eluttag.

Sammanfattat så är frostbite Zero Dregrees en perfekt modell för dig som vill kunna ha dryck på kylning oavsett om det handlar om burkar, falskor eller tetror i en kyl som smälter in diskret i inredningen och går tyst. 

3. Marshall Fridge 3.2

Stor dryckeskyl (92 liter)

En riktigt snygg baddare som passar lika bra i studion och på kontoret som i vardagsrummet eller i trädgården.

Det ikoniska märket Marshall har tillverkat förstärkare för rock sedan 60-talet och för några år sedan gav de även sig in i en ny marknad och tillverkade en dryckeskyl! Denna modell är riktigt snygg och ser verkligen ut som en förstärkare när den är stängd. Detaljerna är av riktigt hög kvalitet och reglagen känns väldigt bra att använda. 

Välbyggd konstruktion 

Själva kylen är otroligt bra och påminner om ett vanligt kylskåp vad gäller kvalitet. Hyllplanen är av glas och och på insidan finns det en lagom stark LED-lampa som lyser upp insidan rejält.

Volymen ligger på 92 liter vilket gör den till den markan största dryckeskylen i denna köpguide! Du får plats med allt från dryck och mat till snacks. Temperaturen är även på denna modell ställbar från 1 grader Celsius till 9 grader så även här finns goda förutsättningar för att få till den perfekt temperaturen på drycken. 

Kompressorn jobbar på i 42 dB vilket motsvarar vad en väldigt låg samtalsvolym ligger på så det är inget som stör. Sammantaget så är designen riktigt frän och vi tycker den här kylen passar perfekt i studion, på kontoret, i sommarstugan eller i vardagsrummet för dig som vill ha ett dryckeskyl storlek större. 

4. Minikyl från Carlsberg

dryckeskyl från Carlsberg

Snyggt dryckeskylskåp till baren

Ett häftigt kylskåp från Carlsberg gjort för dryck! 

Om du har en hemmabar och vill ha en riktigt proffsig och bra kyl att ha ölen, vinet, spriten, drinkingredienserna eller läsken i så kommer du inte hitta en modell som är snyggare och gör jobbet bättre än den här från självaste Carlsberg.  

Kylutrymmet har en justerbar temperatur som kan ställas från 0 grader Celsius upp till 10 grader Celsius vilket gör att du har bra möjlighet att anpassa tempen efter när drycken smakar bäst. 

Gjord för dryck 

Den stora glasdörren gör att du snabbt kan se vad som finns inne samt skapa en snygg känsla. Totalt ryms det 40 stycken burkar eller 12 flaskor vilket gör detta till en av dem kylar som är mest anpassade för dricka! 

Som vi sade inledningsvis så är modellen väldigt proffsig och används på barrer runt om i världen i ett professionellt sammanhang vilket gör att man kan ha den under flera år. Kvaliteten märks på kompressorn, den gedigna dörren och bra helhetskänslan. Du kan välja att ha drycken på två stycken olika hyllplan eller så kan du ta bort hyllan för att stapla eller få in flaskor med vin eller läsk. 

Stor volym och låg arbetsvolym 

Kompressorn är tyst och har en arbetsvolym på 39 dB vilket är lågt med tanke på hur bra den kyler samt hur stort kylskåpet är. Volymen är 48 liter kontra den ovanstående modellens 35 liter vilket gör att du har en ganska markant större yta att ha din dryck eller snacks på. 

Överlag så är detta en riktigt cool modell som håller måttet och som dessutom säljs till ett bra pris. Eftersom du kan öppna dörren både åt vänster och höger kan du ha den på båda sidorna datorn eller i trånga utrymmen där det bara går att öppna åt ett håll. 

5. Caso Barbecue

Drickakyl med glasdörr

Proffsmodell med 3-lagers glasdörr, LED-lampa och vattentät ram som gör att den går att ha ute och inne. 

Caso gör riktigt bra produkter och om du är på jakt efter en drickakyl med glasdörr så är deras modell Barbecue definitivt en kyl att spana in närmare. Denna håller extremt hög nivå vad gäller kylning, utseende och kvalitet vilket gör att vi tycker det är ett suveränt val om du vill ha lite vardagslyx i trädgården, vid spabadet, poolen, i utebaren eller vid uteköket.

Caso Barbecue har en volym på 63 liter och fyra hyllplan där hyllorna är gjorda av ett lätt metallgaller vilket ger ett schysst helhetsintryck. Kompressorn ger en temperatur på från 0 grader Celsius upp till 10 grader Celsius vilket är standard på lite bättre modeller. Tack vare att kompressorn är stark och isoleringen är bra så håller den även temperaturen nere varma sommardagar om solen ligger på. 

Mycket starkt glas

Dörren har tre lager glas som står emot UV-strålning för att på så vis skydda dryckerna som du förvarar även om solen ligger på! LED-lampan som sitter i lyser upp bra och är även snygg.

Den största skillnaden mot den tidigare Caso-modellen är att denna håller högre kvalitet på kompressor samt går lite tystare. Detta är en riktig restaurangmodell som även används av krögare på restauranger som har uteterass. Precis som tidigare modell har denna också en vattentät ram som gör att du kan ha den utomhus och inomhus. Den bör dock tas in under vintern. 

Så för att sammanfatta är detta en schysst modell för dig som vill ha en kyl med riktigt bra kvalitet med gott om plats för dryck och som går att ha både ute och inne.

6. Frostbite

liten drickakyl med glasdörr

Liten drickakyl med glasdörr

Snygg kyl med bra kvalitet, dubbel glasdörr och LED-lampa med behagligt sken som lyser in snyggt. 

Om du tycker att ovanstående modell är lite för stor och dyr så har du Frostbites minikyl med glasdörr som bra alternativ. Denna modell är mindre och billigare men håller trots detta god kvalitet samt har gott om plats för dryck. 

Totalt sett får det plats kring 45 st 33 cl-burkar och om du har flaskor eller långa burkar så kan du ta ut och skifta runt med hyllplanen för att få till så att det blir bra. På baksidan kan du sätta på en LED-lampa som ger ett fint sken in på dryckerna som både är snyggt, mysigt och praktiskt.

Temperatur och ljudnivå 

Den lägsta temperaturen är lite lägre på den här kylen och du kan få ner den till 5 grader celsius vilket dock räcker bra för de flesta drycker. Tack vare att dörren har dubbla glas hålls den mesta av kylan kvar vilket ger en snålare energiförbrukning.

Dörren går även att hänga på så att den öppnas både från höger och från vänster sida vilket vi tycker är väldigt smart och smidigt eftersom möjligheterna med vart man kan ställa den då blir fler. 

Kompressorn startar igång lite då och då och har du en arbetsvolym på 40dB vilket är fullt bra även om man skulle ha kylen bredvid datorn när man sitter och koncentrera sig. För att sammanfatta Frostbites modell med glasdörr så är den perfekt för dig som vill ha en liten variant som ändå håller väldigt bra kvalitet. 

7. Minikyl Coca-Cola

Minikylskåp till bilen

Rolig och snygg kyl som går att använda i bilen lika bra som hemma på rummet! 

Den Coca-Colaformade minikylen är en riktigt rolig och klassik design på dessa typer av produkter och faktum är att formen passar bra för att förvara dricka eftersom burkarna är runda. Om du vill kunna kyla din dricka i en gigantisk Coca-Colaburk så är det här helt enkelt modellen för dig eftersom den trots sin snygga design inte är någon plojgrej utan faktiskt fungerar riktigt bra.

Skåpet har två stycken hyllplan som du kan göra till ett enda beroende på hur stora drickor du ska ha in. Kylen är ganska mycket mindre än övriga modeller i den här guiden och har en volym på 12 liter vilket motsvarar ungefär 12 stycken 33 cl burkar.

Drivs på 12v eller via vanligt vägguttag

Något vi tycker rejält mycket om med detta Coca-Colakylskåp är att det går att använda i bilen eller husbilen om man vill eftersom det kan drivas av ett cigarettuttag, så om man letar efter en liten kyl som går att använda i just bilen så är detta ett ypperligt bra val. Kyleffekten blir några lägre när spänningen minskar men det duger ändå bra för att dricka kallt i bilen eller att förvara lite mackor i eller annan matsäck. 

Ytterligare en fräck detalj är att den stora kapsylen som sitter på toppen av burken även går att använda som handtag vilket gör att du enkelt kan bära med dig den ut till bilen eller mellan olika rum.

Vad gäller kylning så kan du få ner temperaturen 20 grader från vad det är ute, så har du 25 grader inne kan du få dricka som är ungefär 5 grader. Desto varmare det är, desto svårare blir det att kyla så ifall du ställer skåpet direkt i solen kommer det inte kunna få ner temperaturen 20 grader.

Volymen är 45 dB vilket gör den till den minst tysta i testet. Den fungerar dock bra att ha vid gamingriggen, i köket eller utomhus utan att man kommer störa sig på den! 

8. Chillquiet

liten dryckeskyl

Liten dryckeskyl

Smidig och behändig modell som drar lite el, har plats för 18 st burkar, väger lite och dessutom är otroligt tyst. 

På jakt efter en liten dryckeskyl som du kan ha bredvid sängen, i vardagsrummet eller kontoret och som är smidig att flytta omkring? Då är Chillquiet en toppenmodell eftersom den har en ynka vikt på 7,5 kg men ändå håller riktigt hög kvalitet! 

Volymen är 17 liter vilket i praktiken motsvarar ungefär 18 st 33 cl burkar, så att förvara så det räcker både till en själv och sin partner, barn eller kompis är inga problem! 

Eftersom den har så låg vikt och är så liten har den ett förvånansvärt stort inre vilket gör den idealisk att ha på kontoret eller som en del av sin gamingsetup för att sedan kunna flytta på den om man vill det.

Låg lägstatemperatur och otroligt tyst 

Kompressorn kan kyla ända ner till 5 grader Celsius och från det så kan du dra på och få upp till 18 grader Celsius. Den är mycket tystgående och har en volym på enda 38 dB vilket vi tycker är otroligt skönt och dessutom väldigt praktiskt eftersom man då kan koncentrera sig samtidigt som den står bredvid. Detta öppnar exempelvis upp för att ha den i sovrummet eller i vardagsrummet bredvid TVn!

Om du bor i samma hushåll som lite mindre barn som gärna snor sötsaker och god dricka kan du låsa Chillquiet eftersom den kommer med ett lås och två nycklar. Detta är en funktion som inte alla har nytta av men som ändå är väldigt smart för dem som behöver.

Drar lite el

Utöver att kompressorn är tyst så är den även energisnål och drar enbart 0,39 KWh per dygn vilket verkligen utmärker sig som lågt. På undersidan så sitter det även gummipluppar som gör att du inte kan repa bordet, golvet eller det underlag som du ställer den på. 

Så ifall du är på jakt efter ett bra och litet kylskåp som är tyst, drar lite el och har en låg vikt men trots detta har plats för många burkar så bör du verkligen överväga det här. 

9. Budweiser minikyl

Snygg minikyl

Unik och snygg design inspirerad av ölet Budweiser som har plats för hela 40 st 44 cl burkar! 

Det här är en modell med en design som vi verkligen tycker om. Den har nämligen inspirerats av det klassiska ölet Budweiser vilket präglar designen och även funktionen som är perfekt utformad för att passa burkar. 

Kylen är uppdelad i två hyllplan och har plats för totalt sett 40 st 44 cl burkar vilket är perfekt för dig som vill ha mycket dryck på kylning i köket, hemmabaren, i spat, vid poolen eller kanske vardagsrummet. 

Dörren är av glas vilket gör att du får en bra uppsikt över vad som finns på insidan. Termostaten är ställbar och du kan få ner temperaturen till runt 5 grader Celsius beroende på vad det är för temperatur utomhus. 

Glasdörren går att hänga så den öppnas åt både höger och vänster vilket ger bra möjligheter med vart man kan ställa den. För att tala om lite specifikationer så är vikten 19,8 kg och måtten 51 x 46 x 43 cm, så detta är alltså en ganska rejäl pjäs som inte är till för dig som vill ha en smidig kyl bredvid sängen.

För att sammanfatta så är en Budweiserkyl alltid en Budweiserkyl och denna är helt klart för dig som vill ha riktigt snygg detalj i hemmet som dessutom kyler tillräckligt med dryck för hela familjen! 

Frågor och svar

Vad är en bra dryckeskyl?

En dryckeskyl ska precis som namnet avslöjar kyla din dryck, men vilka krav ställs för att en kyl för dryck ska vara värd att köpa? Här nedan listar vi sakerna att hålla koll på för att göra rätt köp.

Kylning

Kyleffekten är det mest väsentliga. Kylan produceras av en kompressor som omvandlar den varma luften utanför till kall luft som sedan blåses in i själva kylutrymmet. Desto starkare kompressorn är, desto lägre temperatur kommer man kunna nå och desto jämnare kylning får man.

En svag kompressor kan i regel oftast på pappret få ner temperaturen ganska rejält men så fort det kommer in burkar eller annat så får den väldigt svårt att kyla hela utrymmet jämt och bra vilket resulterar i att vissa burkar blir fisljummna och andra kalla. Summa summarum: köp en modell med bra kompressor om du vill få bra kylning. 

Men hur ska man då veta vilka kylar som faktiskt kyler bra? Jo, vi har gjort jobbet att hitta dessa åt dig och kan glädja med att alla modeller i den här guiden har en bra kyleffekt. 

Ljudnivå

Den andra huvudsaken att hålla koll på är hur mycket kompressorn låter när den kyler. Ljudnivån mäts i enheten decibel och förkortas dB. Allt över 45 dB är en för hög ljudvolym och kommer göra att man går runt och stör sig på surret. Av denna anledning så har alla kylar i den här guiden en kompressor som understiger 45 dB när den arbetar. 

Detaljer

Kylar har oftast detaljer som är värda att hålla koll på! Om man ska ha glasdörr eller inte, hur många hyllor man föredrar och om dörren ska öppnas åt höger, vänster eller kunna hängas på åt båda hållen är tre detaljer du borde tänka över.

En till detalj är LED-lampa eller ej. Detta är något som många vill ha eftersom den är väldigt praktiskt så fort man sitter i mörker, exempelvis om man tittar film på kvällen eller sitter och spelar i ett nedsläckt rum och sedan blir sugen på något att dricka men att man inte vill tända någon lampa i rummet för att kunna se. 

Vissa vill även kunna ha kylen i bilen och då måste den ha 12V-uttag, eller mer känt som ett ”cigarettuttag” du kan plugga in i bilen. I denna guide är det bara Coca-Colakylen som har 12V-uttag så om det är en bilkyl du söker är det den du ska spana in. 

Köpguide dryckeskyl

bästa kyl för dryck

Här kommer ytterligare några saker som är värda att tänka igenom innan du gör ditt val! 

Pris

Priset är det mest självklara, men vad du får för priset är väldigt viktigt. I den här köpguiden så behöver inte dyrare betyda bättre eftersom alla kylar har olika användningsområden. Att köpa en stor och dyr kyl kanske inte är vad du behöver. Men gemensamt för alla modeller är att de håller väldigt bra kvalitet, så även dem mindre kylarna har riktigt hög klass och fungerar helt enkelt precis som en stor rejäl kyl, bara att den har mindre format! 

Storlek

Det här med storlek leder oss in på nästa punk. Var i huset ska du ställa din kyl? Ska den byggas in i köket, ställas på köksbrädan, under ett bord, på ett bord, vid datorn, TV:n, ute i trädgården? Innan du köper din kyl bör du ta reda på vilka mått som krävs för att den ska få plats där du vill ställa den! 

Storlek hänger oftast tätt ihop med vikt och en lite mindre modell är oftast mycket enklare att flytta omkring på. Du kanske vill ha med dig kylen när du går till TV:n eller kunna ta med dig den ut på balkongen eller till trädgården på sommaren? Då är en låg vikt väldigt viktigt! 

Ska du istället installera kylen i en bänk i köket eller baren så vill man oftast ha en lite större modell eftersom det helt enkelt är mest praktiskt och även ser bäst ut. 

Funktion

Vilka funktioner söker du hos en kyl? Modeller med glasdörr tycker många oftast ser lite fräckare ut medan de inte har någon hylla i dörren. Hur många hyllplan är rätt för dig och vilken typ av dryck ska du förvara mest av? Burkar, små flaskor eller långa flaskor? Tänk igenom allmänt vilken funktion du kräver av kylen och låt det avgöra om du står och väger mellan två stycken dryckeskylar. 

Energiklass

Alla elektriska produkter har något som kallas energiklass vilket är en EU-standard som gäller för alla EU-länder. Från A-G, där A är lägst möjliga förbrukning, så kan du se hur mycket energi din kyl drar i relation till storlek. 

Dyrare och rejälare kylar har oftast energiklass A medan billigare kylar har högre energiklass. Ifall du har tänkt att använda din kyl flitigt och ofta så lönar det sig att gå på en dyrare kyl med låg energiklass eftersom du sparar in dem pengarna i det långa loppet på elräkningen. 

Ska du istället mest koppla in kylen och ha ibland på sommaren eller till något party så är inte energiklassen lika viktig eftersom du då inte har lika många timmar som den står och tickar på.  

Vart kan man ställa kylen?

Det härliga med en dryckeskyl är att den kan ställas lite vart som! De större modellerna som är vattentäta kan exempelvis stå vid poolen, spadelen, byggas in i ett utekök eller i en utebar. De går även väldigt bra att bygga in i köket! 

De mindre kylarna kan du istället vara väldigt kreativ med och ställa ut i trädgården på sommaren genom att dra en skarvsladd för att på kvällen ta in den till TV-soffan eller ställa bredvid din dator för att ha nära till god dryck. 

Det är egentligen bara fantasin som sätter gränsen och många har gjort väldigt trevliga kreativa projekt med sina kylar där de byggs in och placeras på snygga, praktiska och nytänkande sätt!

Om du skulle vilja bygga en minibar med din dryckeskyl så kan du läsa vidare om det hos Vi i Villa som vi har länkat vidare till. Där står det massa bra och man får bra inspiration och tydliga instruktioner. 

Tips för ett ännu bättre resultat i din dryckeskyl

Sist men inte minst vill vi dela med oss av några tips som gör att du kan få en ännu godare dryck tack vare din dryckeskyl!

Olika temperatur på olika dryck

Olika dricka smakar bäst i olika temperatur, en temperatur som tas fram av tillverkare i samråd med experter. Att nu ha lyxen att ställa in sin dryckeskyl på exakt temperatur är en riktig lyx eftersom du plötsligt kan uppleva din favoritdricka i sin allra bästa smak. Här nedan är några olika drycker och vilken temperatur de bör serveras vid! Alla grader är i Celsius.

  1. Coca Cola – 3 grader
  2. Lemonade – 5 grader 
  3. Saft – 5 till 7 grader
  4. Carlsberg – 11 till 15 grader
  5. Mjölk – 4 grader 

Så med detta sagt är det bara att ställa in termostaten och njuta av din favoritdryck när den smakar som bäst! 

Ha lagom avstånd från väggen

Kompressorn har sitt inlopp för luft på baksidan av kylen så att ställa den för nära väggen kommer innebära att den får arbeta hårdare, blir varmare och inte kan nå lika låga temperaturer. Ha därför ungefär 10 cm mellan väggen och baksidan på kylen för att få bäst resultat! 

Få till det bra med hyllplanen

Alla dryckeskylar i denna guide har hyllplan som går att ta bort vilket innebär att du kan laborera runt för att hitta den perfekta uppsättningen för just den dryck som du ska kyla. Testa bygga runt så att du får plats med dem burkar och flaskor du vill stoppa in och försöka att få ett så bra luftflöde som möjligt.

Det finns en poäng med att ha hyllplanen i och det är att du får ett bättre flöde, men om det är höga flaskor eller ett stort paket med chokladmjölk som ska in så kommer du behöva byta runt. 

Läs mer: