Radiostyrd bil 100 km/h – bästa modellen

Att köra en radiostyrd bil som kan gå i 100 km h är verkligen riktigt kul och något som passar lika bra för vuxna som tonåringar! Med en sådan här snabb bil är det riktigt kul att köra i banor och försöka få en sådan bra tid som möjligt, leka runt i sand och på stranden, köra längst en stig eller varför inte i skateparken på alla hopp? 

Här nedan listar vi den bästa radiostyrda bil du kan köpa idag som går i över 100 km/h. Rekommenderar ålder att köra denna är från 14 år just eftersom den går så pass snabbt att den faktiskt kan orsaka skada om man råkar köra in i något. 

Traxxas Rustler 4x4 VXL RTR TQI TSM

Bästa radiostyrd bil 100 km/h

Ett riktigt monster som går över 100 km/h, kan köra i alla miljöer och har en precis styrning. Med denna kör du om allt och alla! 

Denna modell från amerikanska tillverkaren Traxxas är verkligen ett riktigt monster som är byggd för fart, precisionsstyrning och maximal körglädje, något som verkligen märks när man kör med den! Körkänslan är en kombination mellan stabilitet och kontroll samt nyfikenhet och rapphet.

Tekniska specifikationer: 

  • Vikt: 2320 gram
  • Markfrigång 23 mm
  • Topphastighet: 115 km/h
  • Mått: 477 x 329 x 161 mm
  • Fyrhjulsdrift: ja
  • Går att köra i regn och blöta
  • Grova däck för körning i sand, på grus, asfalt eller stigar
  • Går att trimma och byta ut delar på
  • Stödhjul för bakhjulskörning

Motor, hjul och styrning

Motorn är driven av ett starkt litiumjonbatteri och får upp bilen i 115 km/h vilket är otroligt snabbt, något som öppnar roliga möjligheter till racing, att göra tricks i en skatepark eller att köra på bana. Dem små hjulen på baksidan gör att du inte kan stegra över utan att bilen istället slår tillbaka om du har gått upp på bakhjulen och sedan sänker hastigheten. 

Hjulen är väldigt stora i relation till bilen och har rejält gummi vilket i kombination med fyrhjulsdriften gör att du kan köra i sand, på skogsvägar, landsvägar eller grusvägar utan problem. Även dämpningen är påkostad och gör att bilen hanterar ojämnheter bra. Ett tips om du ska köra på sand är att tappa ur lite luft ur däcken för att få bättre grepp och sedan fylla på igen sen när du kört klart! 

Styrningen är otroligt precist vilket gör det mycket roligt att köra den här maskinen då den gör exakt som du säger. Själva kontrollen är också trevlig och ligger skönt i handen! 

Enkel att mecka med

Om du vill mecka med bilen så går det att göra väldigt mycket, exempelvis byta batteri för att få längre räckvidd och ännu högre toppfart. Att ändra till andra hjul som är mer nischade för det man ska åka på är också kul. Mindre mönstrade däck passar bra om man bara kör på asfalt och grövre däck passar bra om man ska köra mycket i skog och mark. 

Stabilt chassi och smarta funktioner 

Chassit är riktigt snyggt och har ett lågt luftmotstånd som dessutom hjälper till att få ner bilen i backen. Chassit sitter starkt och tåligt men går att ta loss enkelt när det är dags att mecka. 

En funktion man har väldigt mycket nytta av och som låter en utmanas och ständigt utvecklas är att bilen kan vändas tillbaka i rätt position om du skulle slå över vilket innebär att du inte behöver springa till bilen och vända den vilket man annars behöver göra rätt ofta om man kör hårt. 

Svår att köra?

Trots sin höga toppfart så är tröskeln att börja köra Traxxas Rustler väldigt låg vilket innebär att den går snabbt att komma igång med vilket vi tycker är ett stort plus. Trots att den snabbt går att lära sig kan du utvecklas med den i många år och ständigt lära dig nya tricks och knep. Om du dessutom börjar mecka med den har du en vän i ständig förändring som du förmodligen kommer komma bra överens med! 

Använd i professionella sammanhang 

Traxxas Rustler är en radiostyrd bil 100 km/h som är så pass bra både i motor, chassi och styrning att den går att använda till professionell körning med radiostyrd bil vilket är en tävlingsform där man tävlar antingen på bana eller offroad, så om du vill testa att börja tävla är detta en suverän modell som ger riktigt fina förutsättningar för att det ska gå riktigt bra. 

Lär dig mer:

Om du vill se mer av Traxxas Rustler 4×4 så bör du verkligen spana in videon här nedan där tillverkarna är ute och kör den i öknen. Där får du se lite vad den går för samt får en uppfattning av hur snabbt den faktiskt går! Eftersom detta är en populär modell världen över så finns det massor av saker att läsa och klipp att kolla på om man vill veta mer innan köp eller exemplevis vill ha hjälp med att lära sig nya saker när man väl köpt sin Traxxas! 

Läs mer: