projektionsklocka

Bästa projektionsklocka – klocka som visar tid i taket

Är du på jakt efter en projektionsklocka som visar tiden i taket? Dessa klockor är perfekta för dig som brukar vakna på natten och vill se vad klockan är eftersom du snabbt ser tiden utan att behöva kolla mobilen. Idag finns det egentligen bara en riktigt bra modell att köpa och den listar vi här nedan! 

Rubicson

projektionsklocka

Bästa projektionsklocka

Tydliga siffror i taket, dubbla alarm, radio med insomningstimer och en bra kvalitet till lågt pris gör att det här är den tveklöst bästa projektionsklockan som du kan köpa idag. 

Den bästa projektionsklocka du kan köpa är utan tvekan denna modell från Rubicson. Rubicson har en lång tradition av att göra klockor till bra pris som håller en bra kvalitet och fungerar i vardagen. Just den här modellen har många smarta funktioner inbakade i sig och är väldigt prisvärd.

Till att börja med fungerar den som väckarklocka där du kan ställa väckningstid, snooze och hur högt det ska ringa när du blir väckt vilket är bra om man har svårt att vakna eller kanske vill ha låg volym för att inte väcka andra i huset eller lägenheten. 

På toppen sitter en projektor som visar tiden i taket i röda siffror. Du kan ställa in fokus på projektorn så att den passar olika takhöjd samt vända den 180 grader beroende på hur du har klockan stående. Siffrorna syns tydligt och har ett svagt ljus vilket är skönt när rummet är nedsläckt. Projektorn som visar tiden går att stänga av och på så du kan välja när och om du vill ha den igång.

Utöver detta har du även en inbyggd radio i väckarklockan vilket är perfekt om du gillar att lyssna på musik eller radioprogram i samband med att du ska somna. Det är en DAB, alltså digitalradio vilket innebär att du har automatisk kanalsökning, Ljudet är även bra med tanke på det låga priset och högsta volymen som kan spelas passar bra för ändamålet.

Radion har en insomningstimer och du kan därför ha den på när du somnar och sedan så stängs den av efter den förinställda tiden du har satt för att på så vis spara el. Du kan driva klockan på både AA-batteriet och strömkabel vilket är perfekt då du kan ha med den runt i hemmet för att lyssna på musik. 

Sammantaget är den här modellen från Rubicson en riktigt höjdare för dig som vill ha en projektionsklocka som tydligt visar tiden i taket, har många funktioner med väckarklockan samt även har en radio – allt till ett pris som vi tycker är väldigt bra. 

Vad är en projektionsklocka?

En projektionsklocka är en klocka som visar den aktuella tiden med hjälp av en projektor som oftast skjuter upp tiden i taket. Detta gör att man snabbt kan se vad klockan är om man vaknar på natten utan att behöva ta upp mobilen eller ens vrida sig om. 

Projektionsklockan har i regel även en inbyggd väckarklocka och i vissa fall även fler funktioner, exempelvis som en radio. Dessa typer av klockor är ganska ovanliga men efterfrågan har ökat mer och mer på senare år. Eftersom efterfrågan har varit ganska låg har även utbudet varit litet, något som gör att modellen från Rubicson egentligen är den enda som är värd namnet och som fungerar bra.