minikyl gaming

Bästa minikyl gaming: 8 små kylar att ha när man spelar

Är du på jakt efter en minikyl gaming så att du kan ha kylda drycker, choklad och annat snacks nära till hands när du spelar? Enligt oss finns det nämligen ingen fullvärdig gaming-setup utan just ett litet kylskåp som man alltid kan plocka en kall dricka från.

I den här köpguiden vill vi därför hjälpa dig att hitta en liten och smidig kyl som går att ställa på eller under skrivbordet. Här nedan finns stora, små, påkostade och enklare modeller så att du ska hitta någon som passar dig oavsett vilken budget du har. 

Minikyl för gaming:

bästa minikyl gaming

Frostbite Cero Degrees

Minikyl gaming bästa valet

Bäst i test!
Frostbite minikyl

Frostbite

Minikyl med glasdörr

Bra val

CocaCola

Häftig minikyl

Prisvärd

Marshall

Lyxmodell nummer ett

minikyl Carlsberg

Carlsberg minikyl

Cool modell

portabel minikyl

Emerio

Bärbar minikyl

Bredeco

Billig minikyl

CocaCola

Stor CocaCola-kyl

1. Frostbite Zero Degrees

bästa minikyl gaming

Bästa minikyl gaming

Lampor, automatisk avfrostning, rum för 35+ burkar samt en temp ner på 0 grader gör detta till ett riktigt bra val! 

Ifall du vill ha en riktigt kall minikyl till din gaming setup så är det här en litet och kompakt proffsmodell som kyler jämnt och har två bra hyllor som går att sätta in och ta ut beroende på vad man har på kylning. Själva skåpet rummet totalt 35 liter och har även två dörrluckor för dricka, godis eller annat.

En finess som vi tycker är riktigt bra är den diskreta belysningen som tänds när man öppnar dörren. Den kommer verkligen väl till pass när man sitter och spelar under kvällen och vill ta något. Frostbite har också automatisk avfrostning vilket innebär att den inte blir isig oavsett om du har den öppen en längre period eller kanske lägger in något varmt i kylen. 

Vi fick in ungefär 35 stycken 33 cl läskburkar vilket verkligen får ses som godkänt. Hur många man får in beror lite på om det är en hög eller låg burk, exempelvis om det är en CocaCola som är kort och tjock eller en Nocco som är lång och smal. 

Motorn som driver skåpet är tyst och diskret. Den drivs via vanligt eluttag som man kopplar in kylaren till med den 1,75 meter långa laddaren. Måtten är 54,3 x 43,5 x 40 cm med en volym på 35 liter och vikt på hela 16 kg vilket är ganska tungt, något som tyder på kvalitet och bra material. Vad gäller termostaten kan du ställa från 0 grader Celsius till + 10 grader Celsius, så spannet är väldigt stort för att vara en USB-kyl!

2. Frostbite

Frostbite minikyl

Snygg minikyl

Med en glasad dörr och väl med plats för burkar, choklad, frukt, juicer och annat är det här ett bra val till gamingbordet.  

Ifall du söker en modell som verkligen levererar år efter år så är det här flaggskeppet från Frostbite ett klokt köp! Istället för att ha förvaring i dörren så har denna en glasruta så att du kan se in där det ryms upp till 45 stycken 33 cl burkar. 

Temperaturen justerar du enket via en termostat som sitter på baksidan. Denna kyl har ett spann mellan 5 till 18 grader Celsius vilket innebär att den inte når lika lågt som ovanstående modell gjord för riktigt låga temperaturer. Frostbite kör lampor även på den här modellen vilket vi verkligen tycker om eftersom det dels är snyggt, dels väldigt praktiskt sena kvällar. 

Du kan välja mellan två färger beroende på vad som passar dig bäst. Kylningen sker via en kompressor som är tyst så att du inte störs när du spelar eller kollar film. Du kan även ta in hyllorna i skåpet ifall du skulle vilja lägga höga stora flaskor på kylning! Yttermåtten är 52 x 44 x  47 cm vilket är en lagom storlek som fortfarande rymmer saker att i men som inte blir för vräkig och rejäl. 

För att kort summera den här modellen så är den ett riktigt bra val för att som letar efter ett litet kylskåp för läsk och choklad men tycker modellen innan denna är lite för dyr. 

3. Minikyl från CocaCola

Cool minikyl

För alla som vill ha en unik design på sitt kylskåp! 

Letar du efter en lite unik och snygg minikyl att ha när du spelar och som gärna sticker ut lite från mängden? Då är den här modellen designad som en stor CocaCola-burk bland det mest unika valet du kan göra. Designen är utformad för att få plats med 33 cl burkar och det finns rum för ungefär 12 stycken. Du kan även ta bort mittengallret om du vill stoppa in något större. 

Själva utsidan är verkligen häftig och vi gillar skarpt detaljerna, exempelvis att man kan bära med sig kylen i själva kapsylöppnaren som är ett stort handtag. Den är även smart då den kan drivas av både vanligt eluttag och av cigarettuttag vilket gör att du kan ta med dig den i bilen på semestern om du vill ha tillgång till kall dryck och snacks under tiden som du kör. 

Ljudnivån är på 45 decibel vilket är fem decibel högre än ovanstående modell. Det får dock fortfarande anses som tyst tycker vi eftersom datorfläktar i regel låter lika mycket. Vad gäller kylningen så beror den på hur varmt det är i omgivningen. Du kan få ner temperaturen 20 grader, så sitter du i ett rum som är 23 grader kommer du ha ungefär 3 grader i kylskåpet. Du kan dock inte få minusgrader om det skulle vara kallare än 20 grader där du befinner dig. 

Så för vem är då detta ett bra köp? Jo, vi kan varmt rekommendera denna till alla er som vill ha en riktigt häftig kyl som sticker ut från mängden samt som är gjord för burkar och som kyler bra! 

4. Marshall minikyl

Stor minikyl

Proffsig modell som kyler bra, är tyst och dessutom riktigt snygg! 

Högtalarmärket Marschall är riktigt kult och har länge varit en symbol för rockhögtalare. För några år sedan lanserade de ett kylskåp som såg ut precis som deras förstärkare, en produkt som blev minst sagt populär! Nu har den utvecklats under några och och är verkligen lyxig, snygg och så cool! 

Till att börja med så är hela bygget väldigt rejält med dem bästa materialvalen och noggranna detaljer som gör att man när kylskåpet är stängt faktiskt kan missta den från att vara just en förstärkare. Detta är även en väldigt stor minikyl som har plats för hela 72 liter vilket gör att du kan förvara gott om drycker, snackas och till och med matvaror såsom mjölk och yoghurt. 

Insidan är upplyst med LED och du kan manuellt ställa in temperaturen för att få den passa dig. Kompressorn jobbar tyst och är även snål vad gäller att förbruka el. Det som utmärker denna modell från dem andra är att Marshallen är mer rejäl och även kan användas som riktig kyl, något som den faktiskt gör på vissa barer. 

5. Carlsberg minikyl

minikyl Carlsberg

Minikyl för öl eller läsk

Sperhäftig kyl med stark kylning och plats för 40 st drickaburkar! 

Carlsberg är ett riktigt ikoniskt märke som tillverkar främst öl. De har byggt sin egen minikyl utifrån två utgångspunkter: design och funktion och resultatet är vi riktigt imponerade av. Kortfattat så är det en väldigt högkvalitativ kyl med mycket plats och hyllor som går att ta bort. Vad gäller designen så har de verkligen lyckas och man kan faktiskt se den här modellen i olika barer världen över. 

Detta är en minikyl med glasdörr där kroppen är grönt stripad med Carslbergs logga. Funktionen har de inte heller snålat in på. Till att börja med så är dimensionerna gjorda för att få in så många burkar som möjligt och du får in hela 40 st 33:or vilket verkligen får anses mycket. Du kan ställa temperaturen beroende på vid vilket gradantal som du tycker drycken smakar godast. Du kan även välja åt vilket håll glasdörren ska öppnas när du monterar den beroende på vart du ska ha den. 

Termostaten kan justeras mellan 0 till 10 grader Celsius vilket gör att du även kan förvara mat såsom mejeriprodukter. Kompressorn jobbar på en arbetsvolym av bara 39 dB vilket gör att du inte kommer störas även om du exempelvis sitter vid datorn och studerar och där fokuset måste vara på absoluta topp. 

6. Emerio

portabel minikyl

Portabel minikyl

Prisvärd och behändig kyl av enklare modell att ha med i bilen, på båten eller ute på altanen.

Ifall du enkelt vill kunna ta med dig din minikyl i bilen, husbilen, båten, ut på altanen eller liknande så är denna variant lysande då den kan drivas både på 12V-uttag och vanligt 230V-uttag. På ovansidan finns det ett utfällbart handtag så att man enkelt kan ta med sig den dit man vill ta den.

Inuti finns det två hyllplan samt möjlighet att ha saker i dörren. Kylen är av lite enklare modell och det finns ingen lampa på insidan men det gör inget eftersom den inte är så stor. Du kan få ner temperaturen ungefär 24 grader från vad det är i luften runt om vilket innebär att du även varma sommardagar har en effektiv kylning. Volymen är 14 liter!  Vi tycker detta är en väldigt prisvärd kyl som passar med mångas budget vilket gör att den kan vara en bra present till sig själv! 

7. Bredeco

Billig minikyl

Den bästa billiga modellen som går att hitta, perfekt att ha på skrivbordet! 

Ifall du vill kunna lägga drycken på kylning vid din dator utan att för den delen lägga ut så mycket pengar på en kyl så är den här modellen från Bredeco den mest prisvärda du kommer att hitta. Den är väldigt liten och har rum för ungefär 4-5 burkar vilket dock räcker alldeles lagom till en person. 

Volymen är 14 liter och det finns två stycken hyllplan att förvara dryckerna på. Kylen har ett varmt läge och ett kallt men tyvärr finns det ingen termostat, det vill säga möjlighet att kunna ställa in exakt temperatur. Om du har kylan på kan du förvänta dig en temperatur på omkring 50 grader och i det varma läget ungefär 55 grader! 

Ett väldigt stort plus är att du kan driva den på 12V-uttag, det vill säga ett klassisk cigarettuttag i bilen. Det gör att du kan ha med den på båten eller i bilen om du ska vara borta länge och behöver kyla ner dricka eller liknande. 

8. CocaCola

Stor CocaCola-kyl

För dig som tycker att den tidigare modellen är för liten, men ändå vill ha en kyl med CocaCola-tema! 

Ifall du letar efter en Cola-kyl som är större än den vi listat tidigare så är den här modellen riktigt härlig! Istället för att ha plats med 12 burkar så har den plats för hela 40 stycken vilket är nästan en fyrdubbling vilket gör att du får plats med snacks, dryck och annat som dessutom kan räcka till fler än bara dig! 

Volymen är 50 liter och utsidan är i den klassiska röda CocaCola-färgen med en stor flaska tryckt på. Kompressorn har en volym på 42 dB och kan hålla en temperatur på 10 ner till 0 grader Celsius. Du stället in exakt temperatur på termostaten för att få det precis som du vill, något som kan skifta beroende på vilken dryck man har på kylning. Vikten är 16,5 kg. 

Frågor och svar

Vilken minikyl är bäst till gaming?

På gamingbordet är Frostbite Cero Degrees, Frostbite original eller CocaCola-kylen bäst eftersom de är lagom stora, tysta, når en låg temperatur samt är riktigt snygga! 

Vad kan man ha i en minikyl?

Det vanligaste är att förvara dryck såsom läsk, öl eller juice i sitt lilla kylskåp, men man kan även förvara mackor, choklad, godis, frukt och annat snacks samt yoghurt, mjölk och smör. Det är egentligen bara fantasin som sätter gränserna och vad du än vill ha nära till hands när du sitter och spelar och som behöver förvaras kallt kan du ha i kylen, förutsatt att det får plats förstås! 

Tänk på att om du ska förvara mejeriprodukter måste temperaturen vridas ner och ligga på max 8 grader Celsius men helst runt 3-5 grader. Annars är det bara att börja laborera med hyllorna för att få in det som du vill ha plats med! 

Andra användningsområden

Utöver att kyla dryck och snacks när du sitter och spelar kan du ha kylen till andra saker, exempelvis ta med ut på verandan eller balkongen, ha i köket om det behövs mer palts eller varför inte dra en skarvsladd ut i trädgården för att kunna sitta där och ha nära till kall dryck. Modellerna med 12V-uttag kan du även ha med dig i bilen om du vill ha tillgång till kall dryck på vägarna, eller varför inte med ut på båten en varm sommardag eller i husbilen. Som du märker kan du använda kylen till andra saker när du inte spelar! 

Hur utsåg vi bästa minikyl gaming?

För att hitta vilka små kylskåp på marknaden som faktiskt är värda att köpa har vi gått igenom en stor del modeller och kollat på en rad kriterier för att sedan kunna sålla fram dem som är absolut bäst. Här nedan går vi igenom lite övergripande vad vi har kollat på.

Till att börja med så måste kylen leverera det mest väsentliga: det vill säga kyla! Kylningen ska vara jämn och fin så att alla saker du har i blir lika kalla. I vissa modeller har nämligen några burkar blivit iskalla medan andra är fisljummna vilket vi verkligen inte tycker om. Dessutom ska den lägsta temperaturen vara just låg och inga 15 grader. Under 10 är det minsta man kan begära, men många modeller här går ner ända till 3-4 och så lågt som 0 grader Celsius. 

Detaljerna måste vara bra på dyrare modeller. Materialen ska kännas robusta både i själva lådan men även i reglage, knappar och lucköppning. Att individuellt kunna ställa temperaturen är också en funktion som vi verkligen vill se på dyrare kylar för att man på så vis ska kunna anpassa tempen efter vad det är man faktiskt har stoppat in. Viss dryck är exempelvis godare iskall medan man kanske inte vill att sin choklad ska bli stenhård. Andra finesser som lampa på insidan av kylen är också ett plus i kanten! 

Kompressorn som får ner luftens temperatur får inte låta för mycket eftersom det då stör väldigt mycket när man sitter och spelar. Därför har ingen kyl här en arbetsvolym som överstiger 50 dB, men de festa ligger runt 40 vilket motsvarar ungefär ett väldigt lågt samtal som hörs på avstånd. Det är alltså kompressorn som gör så att det blir kallt i kylen och om du vill läsa mer om hur kylskåp fungerar kan du göra det på Tekniska Museets hemsida! 

Prisvärdhet är en annan väldigt väsentlig faktor, det vill säga att hela upplevelsen i stort motsvarar den man förväntade sig få levererad med tanke på priset. Allt som inte motsvarade våra förväntningar har därför sållats bort och således levererar alla modeller i den här guiden efter vad man kan förvänta sig av dem när man ser deras prislapp. 

Sist men inte minst har vi även kollat på vad tidigare kunder har för upplevelser för att se om vår bild stämmer överens med den som andra också har fått för att på så vis kunna säkerställa att alla produkter verkligen uppfattas som bra av andra också! Detta är alltså övergripande på vad vi har utgått från för att kunna ta fram dem modeller som verkligen är värda att köpa hem. 

Summering

Sammanfattat så finns det väldigt många olika bra minikyl gaming att välja på oavsett hur mycket pengar du kan lägga ut. Dem lite billigare modellerna har oftast mindre plats för dricka samt går inte att ställa in termostat på, men de har istället oftast ett 12V-uttag eftersom de är små och portabla att ta med i bilen eller på båten. 

Vi hoppas att du har hittat något som du kommer bli nöjd med för det finns verkligen inget bättre än att vara mitt uppe i en match och sedan kunna sträcka ut handen, öppna den lilla kylskåpsdörren och sedan knäppa en kall dricka. Glöm inte bort att du kan ta med den ut under sommaren också! 

Om du vill läsa vidare om gamingprylar och annat skoj så hittar du massor med läsvärt på vår hemsida, så spana gärna in fler inlägg för att få inspiration eller hitta andra bra prylar för din setup!