världens svåraste spel

Världens svåraste spel – 9 spännande, roliga och läskiga spel som utmanar

Vilket är egentligen världens svåraste spel? Det är en fråga många som tycker om att spela och som vill ha sig en rejäl utmaning ställer sig. Idag finns det en rad olika riktigt utmanande varianter att köpa som både ställer krav på koncentrationsförmågan, tålamodet och tänkandet och som dessutom bjuder på rejäla lyckokickar när man väl lyckas. 

Här nedan kommer 6 stycken spel för dig som vill ha något rejält att bita i, oavsett om du tycker om fantasy, skräck eller bilspel! De flesta spelen är för PS eller Nintendo men de går även att köpa till datorn! 

Världens svåraste spel:

spännande spel

Returnal

Riktigt fängslande

Bäst i test!
elden ring svårt spel

Elden ring

Svåra utmaningar i en öppen värld

Bra val

Grand Turismo 7

Mest utmanande bilspel

Prisvärd
svårt fantasyspel

Monster Hunter Rise + Sunbreak

Utmanande fantasy

Horizon Forbidden West

Svårt och snyggt

The Last of Us Part II

Läskigt spel

Returnal

spännande spel

Ny spelplan varje gång

Du kraschar med ditt skepp på en främmande planet som hela tiden tycks ändra på sig… men den vill dig alltid lika illa. 

I det här Playstation-spelet kraschar du med ditt rymdskepp på en främmande planet. När du kommer ut blir du direkt utsatt för en attack av främmande varelser och klarar dig inte. Du vaknar sedan upp igen i ditt kraschade rymdskepp, men nu har världen förändras och så även dem motstånd du möter och dem redskap du har tillgång till.

Grafiken, ljudeffekter och musik, story och styrning är verkligen toppklass och rent hantverksmässigt så står sig spelet väldigt bra då det lagts ner både mycket tid och pengar på att utveckla det. 

Det som gör Returnal till ett så svårt spel men också ett spännande och läskigt spel är att det hela tiden förändras och att man inte kan lära sig en bana utantill. Spelplanen är aldrig densamma och du kan inte veta vad du ska möta för något vilket innebär att du alltid måste vara på helspänn. Av denna anledningen är Returnal en riktig utmaning som ger vem som helst något rejält att bita i! 

Elden Ring

elden ring svårt spel

Svårt Soul-spel

I den öppna världen ska du ta dig runt och besegra olika monster och klara av utmaningar, något som verkligen sätter din spelförmåga på prov i det här spelet. 

Om du letar efter ett spel som verkligen utmanar koncentrationen, nerverna och tålmodigheten så är Elden Ring en modern klassiker som verkligen sätter sinnena på helspänn. 

Detta är ett Souls-spel och du spelar i en öppen värld. Du skapar själv din karaktär själv och kan ge den utseende och egenskaper som du vill. Därefter ska du klara av att besegra olika varelser och klara av utmaningar som år brutalt svåra, för att tala tydligt. Även i Elden Ring så är grafiken väldigt vacker och världen otroligt välbyggd, så du har en fin värld att utforska! 

Samsung Odyssey G3

Krävande bilspel

En prisvärd gamingskärm på 24 tum med hög uppdateringsfrekvens och låg responstid.

Bilspel kan vara riktigt svåra eftersom de kräver enorm koncentration och precision. Grand Turismo 7 har tagit det till nästa nivå och anses vara det svåraste spelspelet som någonsin har gjorts. 

Spelet bjuder på många häftiga racerbanor i olika länder och grafiken, detaljerna och ljuden gör att känslan blir väldigt bra. Om du vill vara bäst varje race, eller slå dina egna tider, så kommer spelet att bli riktigt svårt vilket är kul eftersom man då har saker att bita i länge. 

Du kan spela med en vanlig klassisk handkontroll men om du kopplar in en bra spelratt så blir det ännu roligare så det kan vi verkligen tipsa om att köpa till för att få en sådan bra upplevelse som möjligt. 

Monster Hunter Rise + Sunbreak

svårt fantasyspel

Svårt fantasyspel

En prisvärd gamingskärm på 24 tum med hög uppdateringsfrekvens och låg responstid.

Monster Hunter har letat sig in och gjort sig känt som ett av dem svåraste spelen man kan utmanas av idag. Det är ett fantasyspel där du ska besegra olika typer av monster och väsen för att beskydda civila människor från att drabbas av dessa monsters framfart. 

Det som gör spelet så svårt är att det är kombinerat med snabba kritiska moment, utmaningar som kräver att man tänker till samt att det är oförutsägbart som tusan. Allt detta upplevs med karaktärer i en värld som det lagts ner ofantligt mycket energi på för att utveckla. 

Horizon Forbidden West

Utmanande i förtrollande värld

Ett av dem finaste och också svåraste spelen du kan komma över idag. 

Horizon Forbidden West har blivit känt som ett av dem snyggaste spelen man kan lira rent grafiskt. Det utspelar sig på en tropisk ö med blåa vatten, korallrev, fina stränder, djupa gröna skogar och höga berg. Här har befolkningen levt i frid tillsammans med djuren och naturen länge men på senare tid har något förändrats, det har nämligen börjat dyka upp monster och varelser som jagar och förstör. 

Din huvudkaraktär har nu tagit på sig att rädda världen och du ger dig ut på en enormt vacker resa som även utmanar på en riktigt bra nivå. Man får även ett väldigt bra band med världen och karaktärerna vilket gör att det nästan är omöjligt att slita sig! 

The Last of Us Part II

Läskigt spel

Kämpa för överlevnad i den här postapokalyptiska världen och utmanas av fällor, faror och njut samtidigt av fina berg och djup skog. 

Några år tillbaka i tiden bryter en hemsk sjukdom ut och hela världen som vi idag känner till den sätts ur balans. Människor som smittas går till attack mot dem som icke har blivit sjuka och huvudpersonen tillsammans med sin pappa tvingas kämpa för överlevnad.

I den här uppföljaren till det otroligt populära spelet The Last of Us bjuder på riktigt läbbiga utmaningar i en läskig apokalyptisk värld som kryllar av faror överallt. Ens nerver är verkligen på helspänn när man spelar det här spelet och det kommer överraskningar hela tiden. 

Ifall du letar efter ett läskigt spel som dessutom är riktigt svårt så är det här en av dem absolut bästa du kan köpa. Vi lovar att du inte kommer bli besviken…

Frågor och svar

Världens svåraste spel genom histoiren

Här ovan har du fått en genomgång av alla svåra spel som finns att köpa idag, men det här med att spela kluriga spel för att utmana sig själv är inget nytt och det har genom historien funnits många olika spel som varit riktigt svåra att klara ut.

Speciellt under 80-talet var det väldigt vanligt med sjukt svåra spel just för att folk skulle bränna så mycket pengar som möjligt i arkadhallarna. Här nedan är några av tidernas mest utmanande spel, många av dem från just 80-talet! 

Ghosts ’n Goblins

Ghosts ’n Goblins, ett pixligt 2D-spel som lanserades under mitten av 80-talet, anses vara ett av dem svåraste spelen som någonsin har lanserats. Du ska springa genom en värld där du möter fiender som du måste döda innan dem dödar dig.

Det svåra med fienderna är att de alltid attackerar dig väldigt oförutsägbart och att du dör på två träffar, så du måste alltid vara alert. Du förlorar dessutom dina liv om du är för långsam, så att stå och mjölka eller ta det försiktigt går inte heller eftersom det finns en stark tidspress. 

När du sedan kom till den sista bossen så behöver du ett speciellt vapen för att kunna döda den, ett vapen som om du har otur kanske har missat att plocka upp under spelts gång. Om så var fallet var det bara att spela om alla banor igen tills man hittade det.

När bossen sedan var dödad och man trodde att prinsessan skulle kunna räddas kom det som en käftsmäll att hela spelet skulle behöva spelas om från början igen för att prinsessan skulle kunna räddas, men denna gången på en svårare nivå… Du hör ju hur frustrerande Ghosts ’n Goblins låter och varför det anses som ett av dem lurigaste spelen man kunde ta sig ann förr i tiden. 

Cuphead

I det gamla spelet Cuphead som spelades på Nintendo 8 bitars skulle man betala tillbaka en skuld till djävulen genom att möta olika bossar, något som krävde noggrannhet, precision och att man dessutom kunde memorera tidigare moment som krävdes för att kunna ta sig vidare längre fram. Till råge på allt så var det dessutom väldigt lätt att råka dö, så minsta misstag var det med stor sannolikhet kört. 

Super Meat Boy

Om du vill ta dig ann ett spel som fortfarande går att få tag på ganska enkelt så är det näst intill omöjliga Super Meat Boy från 2010 en bra kandidat som med stor sannolikhet kommer få ditt blodtryck att rusa och eventuellt leda till att en kontroll kastas in i väggen. Det är ett 2D-spel som har hämtat stor inspiration från 80-talets actionspel där sannolikheten att misslyckas och behöva börja om är extremt stor! 

Contra

Under 80-talet var det väldigt vanligt att gå till en arkadhall, lägga ner en tia i spelmaskinen och sedan få köra en omgång. Contra var ett spel som fick många att bränna hela sin budget på att försöka klara av dem näst intill omöjliga banorna där du var tvungen att spela extremt noggrant. Många barn har slitit sitt hår för att försöka komma långt, så om du är sugen på att prova får du försöka hitta någon arkadhall som har Contra.