Cyber monday gaming

Cyber monday gaming tips 2023

Cyber monday infaller första måndagen efter Black friday och det är ett bra tillfälle att köpa på sig ny gaming utrustning om man missade fredagens rea. Under Cyber monday har gaming produkter bra rea och det går att göra riktigt bra fynd om man som konsument har gjort sin research och vet vad man är ute efter.

Ska du köpa ny gaming utrustning i närtid till reorna rekommenderar vi dig att vänta för att hitta samma varor till bättre priser. Det är smart att man innan rean börjar leta efter produkter man är intresserad av. På så sätt kan man se prisutvecklingen under rean och göra bedömningen om varan är värt priset eller inte. 

Om gaming utrustningen du vill ha inte har en bra rea under Cyber monday kan du alltid leta efter liknande produkter med samma egenskaper för att göra ett bra köp under rean. Under rean kan du hitta allt från gaming datorer, skärmar, tangentbord och mycket mer till riktigt bra priser. 

Gamingdator till Cyber monday priser

En gamingdator är bland det dyraste en gamer kan köpa eftersom komponenter och montering är väldigt dyrt. Därför är det perfekt att vänta till rean och göra ett bra kap på en gamingdator. För att göra ett så bra köp som möjligt är det viktigt att man har grundläggande kunskaper kring komponenter och deras prestanda. 

Ska du köpa en ny gaming dator under Cyber monday gäller det att veta vilken prestanda du är ute efter. Det gäller att veta vilka komponenter som krävs för att köra det där nya spelet på höga inställningar. Vår rekommendation är att läsa produktbeskrivningen noggrant och följa vår guide för att göra ett så bra köp som möjligt. 

Är du osäker på om komponenterna kommer fungera eller inte kan du kolla på spelets prestandakrav där det står minimum krav på vilka komponenter som klarar av spelet. Tänk på att ta systemkraven med en nypa salt eftersom ofta körs spelen väldigt segt med komponenterna som precis klarar av systemkraven. Köp då hellre en komponent med lite marginal så att du inte behöver uppleva lagg i spelet. 

Gamingdatorer vi rekommenderar

Cyber monday gamingdator

Komplett i125

En snabb gamindator med högpresterande komponenter.

Gamingdator

Lenovo Legion 7

En stark dator med en intel core I9 processor

cybermonday gamindator

Webhallen Config Core - 3050

Webhallens egenbyggda dator med riktigt bra komponenter

Cyber monday gamingdator

Komplett i125

En snabb gamindator med högpresterande komponenter.

Gamingdato

Webhallen Config Pro

Gamingdator som passar för prestandakrävande spel.

Gamingdator a240

Komplett a240

En kraftfull dator som passar för 4K gaming.

köp av gamingskärm på Cybermonday

Under Cyber monday går det att göra riktigt bra kap på gamingskärmar. Mycket skärmar går ur sortiment och slutas att tillverkas vilket betyder att dom säljs för betydligt lägre priser än vid release. Att göra sin research och jämföra olika gamingskärmar kan hjälpa dig att göra en riktigt bra deal och spara tusentals kronor. 

När du ska köpa en ny gamingskärm är det viktigt att veta alla termer som berättar om hur bra skärmen är. En bra sak att hålla koll på är upplösningen som anger hur mycket pixlar en skärm har. Desto fler pixlar en skärm har desto bättre blir bilden. Vanligtvis har en gamingskärm 1920 x 1080 pixlar men vill du ha bättre bild bör du köpa en gamingskärm med 2560 x 1440 eller kanske till och med 3440 x 1440 pixlar. Här beror det på hur skarp och detaljrik skärm du behöver och prioritera en skärm med upplösningen du gillar. 

En annan sak som är viktig att hålla koll på är uppdateringsfrekvens vilket ofta benämns med Hz. En gamingskärm ska helst ha 144 Hz eller högre. Ska du spela FPS spel är uppdateringsfrekvensen väldigt viktig och en 240 Hz gamingskärm är att föredra för att få ett övertag i spelet. Desto mer Hz en skärm har desto tidigare kommer du att se fienderna i spelet och självaste flytet i skärmen blir mycket bättre. Har du en tight budget gäller det att prioritera, antingen köper du en gamingskärm med hög uppdateringsfrekvens eller en skärm med hög upplösning. Har du en stor budget kan du köpa en gamingskärm med båda egenskaperna. 

Gamingskärmar vi rekommenderar

Cybermonday gamingskärm

Samsung 32" Odyssey

En gamingskärm med 144 Hz och en 1440p bild.

Gamingskärm

BenQ ZOWIE 25"

En omåttligt populär skärm bland CS:GO proffs.

Gamingskärm

Acer Nitro XV252Q

En gamingskärm för dig som vill ha riktig hög uppdateringsfrekvens.

Gamingskärm asus

ASUS TUF Gaming VG279QM

En bra gamingskärm med IPS panel och hela 280 Hz.

Samsung gamingskärm

Samsung Odyssey G9 C49G95

En riktigt grym gaming skärm som ger samma känsla som VR.

Gamingskärm aoc

AOC 24"

Prisvärd gaming skärm med 165 Hz och en IPS panel

Gamingtangentbord på Cyber monday

Cyber monday är ett bra tillfälle att köpa ett nytt gamingtangentbord om ditt nuvarande börjar bli slitet. När man ska köpa ett nytt gaming tangentbord är det viktigt att veta vilka switchar man gillar för att man ska gilla tangentbordet. Du bör även ta reda på vilken formfaktor du gillar för att göra rätt köp från början. 

När det kommer till att välja switchar kan det vara väldigt svårt om man inte haft ett mekaniskt tangentbord innan. Switcharna skiljer sig otroligt mycket i känsla, ljud och pris så har du ingen erfarenhet i ämnet kan det vara lite av en chansning. För att göra rätt köp från början bör du läsa på om dom olika switcharna som finns och försöka förstå vilka switchar som hade passat dig bäst. Vissa switchar väcker hela grannskapet medan vissa är väldigt tysta och lätta att trycka på. 

Tangentbord har även olika former där vissa inte har någon numpad, vissa är i TKL form och vissa endast har dom nödvändigaste knapparna på tangentbordet. Behöver du ingen numpad kan det vara smart att köpa ett mindre tangentbord eftersom dom tar upp mindre plats än ett fullstort tangentbord.  

Gamingtangentbord vi rekommenderar

Gamingtangentbord Cybermonday

Xtrfy K4 RGB

Ett snyggt vitt kompakt tanbgentbord med RGB.

cybermonday gamingtangentbord

Logitech G 915

Mekaniska brytare med ultrasnabb trådlös anslutning.

Gamingtangentbord

Steelseries Apex Pro

Ett snabbt tangentbord perfekt för FPS spel.

Gamingtangentbord

Corsair Gaming K95 RGB

Ett bra gaming tangentbord med Cherry MX Brown.

Gamingtangentbord

Corsair K70 RGB TKL

Ett bra tangentbord i TKL format perfekt för dig som inte vill ha numpad.

Gamingtangentbord

Logitech G815

Ett schysst gaming tangent bord med romer-g tactile low profile.

Gamingstol Cybermonday

På Cybermonday brukar det finnas bra prissänkningar på gamingstolar och det går att göra riktigt bra fynd om man letar ordentligt. Det viktigaste när du köper en gamingstol är att den är bekväm och ergonomisk. Gamingstolar är ofta ganska dyra men kan samtidigt vara en bra investering för ergonomin. 

När du köper en ny gamingstol bör du se till så att den går att anpassa så att du kan ställa in stolen efter hur du brukar sitta. Ryggstödet ska gå att luta tillbaka och armstöden ska gärna kunna vridas och vändas. De flesta gamingstolar är väldigt anpassningsbara och det är viktigt för att hitta positionen man spelar bäst i. Gamingstolen ska även ha ett schysst pris så att du kan lägga mer pengar på bättre komponenter som ökar prestandan. 

En annan viktig sak en gamingstol ska ha är ett material som håller länge. De flesta datorstolar anpassade för gaming har ett bra tyg eller fake läder vilket brukar hålla riktigt bra. Vi rekommenderar att du läser flera kundrecensioner för att höra från kunder som har haft gamingstolen en längre tid.  

Tips på gamingstolar

Cybermonday gamingstol

Noblechairs HERO

En riktigt bekväm gamingstol som är ergonomisk.

Gamingstol cybermonday

Svive Lynx Tier

En bra gamingstol från Svive med två extra kuddar.

Gamingstol

Svive Gemini

En väldigt populär gamingstol som många uppskattar.

Gamingstol

Svive Ixion Tier 3

En snygg och bekväm gamingstol för långa spelsessioner.

datorstol

Arozzi Vernazza

En gamingstol från Arozzi med extra högt ryggstöd.

Gamingstol shark

SHARK VORTEX

Svart snygg stol i PU-läder från Shark gaming.

Gamingheadset cyber monday

Under cybermonday finns det bra deals på headset och många är nedsatta med flera hundra kronor. Det är ett bra tillfälle att köpa ett dyrare trådlöst headset som annars brukar vara dyrare. Billigare headset kan också vara prisvärda om de är lika nedsatta som dyrare. Om du ska köpa ett headset för gaming rekommenderar vi ett trådlöst eftersom de är mycekt bekvämare. Med ett trådlöst har du inga hängande sladdar som kan störa ditt spelande. Du kan exempelvis gå till köket och samtidigt fortsätta lyssna på musik eller vara med i discord samtalet

Om du missar Cyber monday

Om du inte hinner köpa något under Cyber monday kommer även Singles day en månad efter och då brukar man kunna hitta bra rabatt på gamingprodukter. Missar du Singles day också är nästa stora rea mellandagsrean som infaller efter julafton. Rent generellt brukar det vara riktigt bra priser under mellandagsrean och det går att göra riktigt bra kap om man vet vad man letar efter. 

Inför Cyber monday är det även en hel veckas rea eftersom numera brukar Black friday smygstartas med Black week. Så Cyber monday kan ses lite som andra chansen när det kommer till att fynda. Rent generellt brukar teknik och gaming produkter ha riktigt bra rea under Cyber monday eftersom det startades för att flera skulle handla på internet, där mestadels av gaming handeln sker. 

Mellandagsrea gaming
Tips & guider

Mellandagsrea gaming 2023

Mellandagsrean börjar oftast 26 december och då är det ett perfekt tillfälle att handla lite ny gaming utrustning. Under mellandagsrean har mycket butiker bra rabatter

Läs mer»
Black friday gaming
Tips & guider

Black friday gaming rea 2023

Fredagen den 25 november infaller Black friday gaming rean vilket innebär att mycket datorer och spelutrustning säljs för nedsatta priser. Att tajma sina gaming inköp

Läs mer»
present till gamer
Tips & guider

Tips på present till gamer

Har du en närstående gamer som fyller år eller en bra bekant som gillar datorspel är en present kopplat till gaming mycket uppskattat. När det

Läs mer»