Black friday gaming

Black friday gaming rea 2023

Fredagen den 25 november infaller Black friday gaming rean vilket innebär att mycket datorer och spelutrustning säljs för nedsatta priser. Att tajma sina gaming inköp med Black friday rean är väldigt smart eftersom det går att spara väldigt mycket pengar. I denna artikel kommer vi att förklara vad Black friday innebär och vart du kan hitta dom bästa gaming rabatterna. 

Black friday är den dagen som infaller efter den traditionella Thanksgiving högtiden i USA. Det är USA:s största shoppingdag där flera konsumenter spenderar hela dagen med att shoppa billiga varor som är på rea. Cybermonday är en annan stor shoppingdag som infaller första måndagen efter amerikanska Thanksgiving och då kan man också passa på att shoppa om man missa Black friday. 

Traditionen blev populär i Sverige under 2013 då flera butiker skyltade med rea inför Black friday. Idag har det blivit väldigt stort i Sverige och de flesta butiker har riktigt bra rabatter inför Black friday. 

Vart ska jag handla på Black friday?

Här nedan listar vi butiker som har bra rea på gamingutrustning under Black friday.

Webhallen är Sveriges ledande återförsäljare för teknik och gamingprodukter.

Speldatorer, stolar, gamingmöss och mycket annan utrustning på rea under Black friday 2023.

Kjell & Company har ett brett utbud av gaming utrustning men även mycket annat som är på rea.

Stort utbud av egenbyggda gamingdatorer med hög prestanda till bra priser.

Brett sortiment av gamingprodukter med mycket fokus på spelrelaterad varor som gamingmöss, tangentbord m.m.

Bra rea på komponenter och prylar som kan användas för att byggna egna datorer och setups.

Förberedelser inför Black friday 2023

Ska du köpa något i november kan det vara en bra idé att vänta tills blackfriday. Under denna rea finns mycket gamingutrustning till bra priser. Historiskt sätt har alla saker relaterade till gaming haft väldigt bra priser under den stora rean. 

Det som brukar gå bra på rean är de billiga varorna som ska ut och lagret inflr nästa års gaminggrejer. Det kan vara allt från äldre gamingtangentbord som ska sluta tillverkas eller till stolar som inte är så populära som tillverkaren förväntat. Har du en särskild produkt att köpa rekommenderar vi att vänta tills rean och se hur mycket billigare den blir. Har inte varan ett bra pris under Blackfriday kan du alltid se om den har ett bättre pris på cyber monday tre dagar senare.

Playstation & PS5 Blackfriday och Black week

Black friday PS5

Något som förmodligen kommer gå hett under Black friday är olika spelkonsoler. Många gamers hoppas på att vi ser stora rabatter på Playstations PS5 konsol vilket är en väldigt populär konsol som många vill åt. Det återstår att se om PS5 priser påverkas av Black friday.

Självaste konsolen kanske inte kommer få en jättestor rabatt men vi är säkra på att playstation spel och andra tillbehör kommer ha en bra rabatt under rea dagen. Vi kan också se rea på paketlösningar där det säljs ett Playstation 5 med ett tillhörande spel. 

Vi kommer se rea på flera externa SSD diskar vilket kan vara bra att köpa under Black friday om du har ett större spelbibliotek. När Black friday är här kommer vi att uppdatera denna sida med fler rabatter så återkom gärna på den stora dagen för att ta del av bra erbjudanden. 

Xbox Blackfriday och Black week

Tidigare år har det inte varit en så jättestor rabatt på självaste Xbox konsolen men mycket kringutrustning säljs för riktigt bra priser. Du kan förväntas hitta flera spel och tillbehör till konsolen under rea dagen. Cybermonday erbjuder även mycket rabatt på gaming relaterade produkten så håll även koll på måndagen som kommer efter Black friday. 

Nintendo switch Black friday och Black week

Under Black friday kommer det gå att fynda sig en ny Nintendo switch konsol till ett bra pris. Vi rekommenderar att läsa på om alla tre konsolerna innan den stora dagen så att du köper rätt konsol.

Det finns tre olika typer av Nintendo switch konsoler och förmodligen kommer dom billigare konsolerna ha en bra rea. Det är smart att jämföra rean på alla tre konsoler över flera olika butiker för att hitta ett riktigt bra kap. Något annat som kommer gå hett på rean är tillbehör och spel till Nintendo switch.

Det finns otroligt många olika typer av spel och oftast brukar dom vara ganska dyra. Så passa på att bunkra upp under rean för att ha titlar att spela ett helt år innan nästa Black friday kommer igen. Här kan man även spara mycket pengar genom att köpa dom mindre roliga färgerna på konsoler och tillbehör eftersom dom ofta har ett lägre pris än de mer populära färgvalen. 

Gamingdator under Black friday och Black week

gamingdator blackfriday

Komplett i145

gaming blackfriday

Komplett a130

komplett pc

Webhallen Config D21-0306

Gamingdator black friday

Webhallen Config Core

gaminglaptop black friday

Acer Nitro 5

laptop black friday

Lenovo Legion 5

Under black friday och Black week kommer man att kunna hitta datorer som har en bra rea. Komponenter som grafikkort har blivit dyrare på senare år så vi förutspår att rean inte kommer vara lika stor som tidigare. Behöver du uppgradera din gaming setup är Black friday ett riktigt bra tillfälle att köpa en ny gamingdator eller gaminglaptop. Här ovan har vi listat våra favorit gamingdatorer som du bör hålla koll på under Black friday. 

Gamingskärm under Black friday och Black week

Gamingskärm black friday

AOC 24"

gamingskärm black week

Acer 27" Curved

black week skärm

MSI Optix G251F/ 25"

Gamingskärm

Acer Nitro XV252Q

gamingskärm

Acer Predator XB3

Gamingskärm Benq

BenQ Zowie XL2546K

Gamingskärmar brukar ha bra rea under Black friday och Black week så är det någon gång du ska köpa en gamingskärm är det under rean. Här ovan har vi listat bra gamingskärmar vi rekommenderar att köpa under rean. Flera av skärmarna passar perfekt till FPS spel där reaktionstiden är en viktig del av spelet. 

När du ska köper en gamingskärm är det viktigt att veta vad du är ute efter. Vissa gamingskärmar passar bättre till vissa spel beroende på vilka egenskaper skärmen har. Ska du spela FPS spel är uppdateringsfrekvensen och responstiden viktig. Försök att hitta en skärm med eller över 144 Hz om du ska spela exempelvis CS:GO. Responstiden ska gärna vara på 1 ms men en 0.5 ms gamingskärm är ännu bättre. 

Ska du spela story spel där grafiken är viktig bör du kolla på hur stor skärmen är och vilken upplösning den har. Dessa spel brukar handla mycket om upplevelsen så kolla så att skärmen har en hög upplösning så spelets detaljer kommer fram. Paneltypen är även viktig för dessa typer av spel eftersom rätt panel framhäver färgerna och detaljerna bättre. Ska du spela racingspel kan en ultrawide skärm vara bra eftersom man får en bra överblick över racingbanan. Vill du läsa mer om gamingskärmar har vi en egen artikel om ämnet. 

Ska jag shoppa på Black friday eller Cybermonday?

Eftersom lagret töms fort under Black friday bör du inte vänta med att köpa produkten tills måndag. Under helgen kan produkter snabbt försvinna och erbjudanden bli sämre. Vi rekommenderar att köpa produkten du är ute efter direkt på Black friday för att vara på den säkra sidan. 

Nu finns även något som heter Black week vilket startar redan 21 november, ett par dagar innan Black friday. Hittar du en bra deal under Black week kan det vara värt att slå till innan Black friday för att säkra varan. Det är inte heller helt fel att vänta till Black friday för att se om varan har gått ner ytterligare i pris.

Blackweek och Blackfriday avslutas med Cybermonday så hinner du inte köpa det du tänkt finns extra chansen på måndag. Hinner du inte köpa något alls är nästa stora rea på mellandagsrean där det brukar vara riktigt bra erbjudanden på gaming relaterade produkter.

 Har du redan köpt allt det du behöver under rean är det viktigt att hålla fingrarna i styr och inte köpa bara för att det är rea. Hittar du ett riktigt bra erbjudande kan det givetvis vara värt köpet men tänk på att inte överkonsumera bara för reans skull. 

Gamingstolar Blackfriday och Blackweek

Gamingstol black friday

Under Black friday kan det finnas väldigt bra erbjudanden på gamingstolar som går ut ur tillverkarens sortiment. Bara för att stolar går ur sortiment betyder inte det att gamingstolarna har dålig kvalité eller komfort. Att köpa produkter som går ur sortiment är smart eftersom det ofta är billigare eftersom tillverkarna vill satsa på dom nya modellerna. 

Dom populära internetbutikerna kommer ha bra rea på gamingstolar som inte har sålts under året. Dom populärare gamingstolarna kan försvinna fort så hittar du ett bra erbjudande kan det vara värt att slå till så fort du har chansen. Tänk på att alltid kolla andras kundrecensioner så du inte köper en stol som många blev missnöjda med. 

Kolla även så att gamingstolen tål mycket vikt eftersom det tyder på att gamingstolen är byggd med en bra konstruktion. En annan viktig sak att kolla är vilket material gamingstolen är gjort av. Vissa tyg och läder varianter har sämre kvalité och därför är det viktigt att göra sin research. 

installera router
Tips & guider

Installera en router

Att installera en router är väldigt enkel och behövs göras om man har köpt en ny router. Alla trådlösa internet uppkopplingar i hemmet använder sig

Läs mer»
robux
Tips & guider

Hur man får Robux i Roblox

Robux är spelets Roblox valuta som kan användas för att köpa saker i spelet, förändra sin avatar och köpa vissa gamepasses. Du kan få Robux

Läs mer»
Extern hårddisk
Köpguider

Bästa externa hårddisken 2023

En extern hårddisk är viktigt för att lagra dina filer och tillhörigheter på en säker plats. Vi har jämfört och recenserat dom bästa externa hårddiskarna

Läs mer»