Logitech PRO X Superlight recension

Logitech PRO X Superlight recension

PRO X Superlight är en ny gamingmus tillverkad utav Logitech som kommer med en hel del unika funktioner. Denna gamingmus är trådlös samtidigt som den väger mindre än 63 g vilket gör musen oerhört komfortabel och träffsäker. Självaste Logitech G pro som ligger grunden till denna gamingmus blev snabbt en favorit bland många gamers och Esport spelare. Men i och med att PRO X superlight släpptes har G pro fått klivit ner från tronen för att ge den till storebrorsan G PRO SUPERLIGHT. Vad som just gör denna gamingmusen så unik är att den är trådlös och har så låg vikt, en kombination som för ett tag sedan var väldigt svår att uppnå. 

Denna gamingmus passar till dem flesta spel i och med att den har sidoknappar som föredras för MMO spel, en otroligt lätt vikt vilket lämpar sig bra till FPS spel och 70 timmar batteritid för spelen där man verkligen måste sitta klistrad för att komma vidare. Därav anser vi att det är en väldigt bra allround gamingmus som bör passa dem flesta gamers. Känner du däremot att musen vikt inte är det viktigaste och att du kan strunta i Logitechs nya uppdateringar kan du spara ett par hundralappar och välja en Logitech G pro istället.

Logitech nya HERO 25K-Sensos i denna mus levererar precision och hastighet på en ny nivå och säkerhetsställer att det inte är något lagg eller hack när du sveper med musen. Denna sensorn ger dig mer kontroll och dina klick blir mer precist än någonsin. Vad vi gillade extra mycket med denna gamingmus är hur låg friktionen är. Detta är tack vare PTFE-tassarna under musen som ger dig ett mjukare och jämnare glid.

Design och komfort

I och med att gamingmusen väger så lite och har en otroligt snabb sensor har flera Esport proffs valt att använda sig utav denna gamingmusen. Vi förstår att många lär tänka att proffsen är sponsrade för att använda vissa gamingmöss och detta stämmer till en viss del.

Bästa gamingmusen

När din karriär är att spela spel och att prestera utifrån ditt bästa vill du givetvis ha sponsorer. Men när det kommer till gamingmöss som påverkar din prestation oerhört mycket är man som proffs väldigt försiktig men vilka sponsorer man använder för att man vill verkligen vara säker på att utrustningen passar när det är dags att prestera som bäst under en stor turnering. En utav världens bästa CS:GO spelare S1mple använder just denna gamingmusen och detta beror på musens vikt som är oerhört låg. Att ha en gamingmus som inte väger så mycket är oftast bättre för FPS spel. 

Gamingmusen har exakt samma mått som Logitech G pro, med skillnaden i måtten är vikten. Logitech G PRO X SUPERLIGHT är ungefär 12.5 cm lång och ungefär 6.3 cm bred. För att verkligen förstå komforten på musen bör du antigen åka till en butik för att testa eller beställa hem och prova.